0 Läs mer >>

Vakande utvilad till en solig Mors Dag. Dagen som bara är min dag och många andras mammor. Denna högtid som för första gången firades 1919 i Sverige och som ursprungligen kommer från Philadelphia 1908, för att senare bli en officiell helgdag i USA 1914. Solen sken från en klarblå himmel och svenska folket vaknade till liv efter gårdagens melodifestival där 19-åriga tyskan Lena vann. En klämkäck och trallvänlig låt med en liten annorlunda klang. Men helt klart godkänd. Grattis Lena Meyer-Landrut som kammade hem segern i Eurovision Song Contest 2010 med låten "Satellit".
Passade på att njuta av det vackra vädret innan det blev en stilla middag på restaurang tillsammans med mina barn på kvällen. Trevligt och gott. Blev t o m en frozen strawberry daiquiri till fördrink innan middagen. En rätt så typisk Mors Dag-drink tycker jag.
I morgon väntar en ny arbetsvecka, så nu är det snart sängdags. Efter en rätt så lugn helg så vaknar jag förhoppningsvis utvilad i morgon och är redo för att ta nya tag.
Sov så gott.



Kram

Mors Dag

0 Läs mer >>

Var för en tid sedan på en intressant glasprovning arrangerad av Spendrups och Orrefors. Designern Erika Lagerbielke från Orrefors har i samarbete med bryggaren Johan Spendrup på Spendrups och dryckesexperten Bengt-Göran Kronstam tagit fram tre specialglas för öl. Difference heter serien och består av tre olika glas, ljus lager/pils-, ale- och porterglas. Och jag kan erkänna att det var en otrolig skillnad att prova de olika ölen i de olika glasen. Man tror kanske inte att glasvalet ska ha någon betydelse, men det är en otrolig skillnad faktiskt. Inte för att ölen inte går att dricka i vilket glas som helst, utan för att smakupplevelsen förstärks med ett anpassat glas. När jag tar en belgisk öl, väljer jag att hälla upp den i porterglaset och till en weissbier tar jag aleglaset. Det är en otrolig skillnad och en sensationell smakupplevelse. Ölen får en helt annan karaktär och smaken förstärks i ett rätt anpassat glas. Så om ni har möjlighet, köp gärna de olika glasen och testa hemma på egen hand. Jag lovar att ni då kommer att få en mycket givande provning.
I kväll går det älskade/hatade programmet Melodifestivalen av stapeln. Detta år utan Sverige. Anna kom inte med bland finalisterna så Sverige får för första gången stå utanför sedan Alice Babs kom på fjärde plats 1958. En av mina favoriter i kvällens Melodifestival är Danmark, så jag håller tummarna för att de ska vinna i år.
Ha en fortsatt trevlig helg.



Kram

Glasprovning Orrefors

0 Läs mer >>

Nog för att jag har en tuff vecka på jobbet denna vecka, men jag hann ändå klämma in en förhandsvisning av Sex and the city 2 i kväll. Tjejerna är tillbaka igen, några år senare än sist. Några är stadgade och några lever fortfarande sitt singelliv. Vi får följa med Charlotte, Carrie, Samantha och Miranda i del 2 på en resa med mode, glamour, relationer och en resa till Mellanöstern. Flärd och fläkt med en del plats för skratt. Kan egentligen inte påstå att jag tidigare har hängt med i denna serie, men jag har i alla fall hört talas om den. Filmen som har premiär på torsdag den 27 maj kan jag klassa som en riktig tjejfilm. Fast det var ändå en och annan kille i biosalongen, men jag tror inte att de hade lika stor behållning av filmen som vi tjejer hade.
Efter filmen minglade jag runt en stund på efterfesten på röda mattan på Biblioteksgatan. Musiken flödade, drinkar blandades och feststämningen låg i luften. Tog det faktiskt väldigt lugnt. Ny arbetsdag i morgon så det blev bara ett glas Moët & Chandon innan det var dags för hemgång.
Nu natti, natti. Sov gott.





Kram

Förhandsvisning, SATC...

0 Läs mer >>

Denna återkommande årliga champagnedag begav sig i år på Operaterrassen. Hann i alla fall att njuta av några champagner innan det var dags för hemgång. Tydligen är det lite populärt just nu att ha non dosage och även en del blancs de noirs. Ser att trenden mer och mer går mot det mer eleganta hållet med mindre sötma och en mer tydlighet i druvsammansättningen. Även rosén börjar visa framfötterna och försöker hitta sin position. På rosésidan är jag fortfarande fast vid min bästa roséchampagne, dvs Deutz. Där finns det en elegans med en viss fruktighet som har en balans som är wow. Fortfarande min roséfavorit. Fast samtidigt så släpper jag faktiskt inte min champagnefavorit, Pol Roger, tycker faktiskt att den fortfarande håller sig i en klass för sig. En bra balans i deras brut med ett innehåll av en tredjedel av druvorna Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier som håller en bra kvalité rakt igenom, bra mousse, bra balans och med en karaktäristisk eftersmak.  Även deras bättre champagner håller en hög klass. En riktig kvalitetschampagne. Hann även prova en hel del andra godsaker, som Deutz, Krug, Dom Perignon, André Clouet, Vilmart & Co, Bollinger, Palmer & Co med flera innan det var dags för hemgång. Har insett att champagne är en del av livet helt enkelt.



Kram

Champagnedagen

0 Läs mer >>

Vaknade tidigt i morse av smattret av regnet mot fönsterbläcket. Efter en fantastisk solig dag i går där jag lät solens strålar brunfärga min vinterbleka kropp till en mulen och regnig dag i dag. Som tur var så hade jag bokat in en föreläsning med Raymond Ahlgren på eftermiddagen. Han ersatte helt klart solen i dag med sin föreläsning ”Filmen om mitt liv”. Så det gjorde inget att regnfulla moln seglade på himlen när jag kunde njuta av Raymonds föreläsning. Som +40 i dag stod han vältränad och snygg och berättade om sitt liv med bl a 17 år av missbruk av alkohol och droger. En välmedveten man som blandade sin förläsning med gitarrsolo på sin elgitarr med tänkvärda ord. Han hade lärt sig på äldre dagar att spela gitarr och var riktigt duktig på det. Att för två år sedan komma på att ”Jag höjer min botten, jag behöver inte sluta på en parkbänk bland a-lagarna” så tog han tag i sitt liv. Under 90 minuter berättade han om sitt liv där hans mamma flydde till Sverige med honom och hans bror medan hans pappa föll under Pinochets tortyr. Om hans uppväxt och hans liv fram till i dag. Han menar på att livet handlar om ett val, vad vi gör för val och var vi vill komma i livet. Om att vi faktiskt kan gå utanför gränserna och hitta andra möjligheter och att när vi kommer till himlen och Gud frågar: ”Har du haft kul?”, så ska svaret vara ”ja”. Stundtals fylldes mina ögon med tårar och jag undrar för mig själv om det är hans tuffa liv och hans styrka att komma tillbaka till ett värdigt liv eller om det är för hans karismatiska utstrålning och starka bestämda röst eller för att jag helt enkelt känner igen mig själv i en hel del av hans uttalanden. Jag vet faktiskt inte. Kan kanske vara en kombination av allt. Men jag kan säga att jag var mycket tagen efter föreläsningen vilken hade satt igång en hel del hjul att snurra i min hjärna. Många tänkvärda saker fick jag med mig när jag gick därifrån. Bl a tog jag med mig att försöka ta bort många av ordet ”inte” i min vokabulär och att istället säga ”jag vill inte” istället för ”jag kan inte", samt en hel del mer tänkvärda saker förstås. Kan verkligen rekommendera er att gå och lyssna på Raymond, en underhållande, givande och tänkvärd föreläsning som gick rakt in i hjärtat, helt enkelt en föreläsningsshow med personlig utveckling, www.trase.se.
Ha en fortsatt bra söndag och grattis till Inter som blev Champions League-mästare 2010.



Kram

Filmen om mitt liv

0 Läs mer >>

Var rätt slut efter gårdagen. Men orkade ändå kravla mig upp ur sängen och åka till jobbet i morse. Bra jobbat. Har alltid hävdat om man är kung på natten så är man även kung på dagen. Det är bara, att kamma till sig och ta sitt ansvar. Genomled dagen rätt bra. Ångrade mig att jag hade bokat in mig på en chilensk vinprovning på kvällen. Tänkte i mitt stilla sinne, ”Hur ska jag fixa det?” Men det var inga problem. Väl där så gick allt så smidigt. Provade åtta viner från en och samma producent med två olika maträtter till. Mycket trevligt och givande. Hade man satt det ena vinet, Errazuriz Don Maximiano Founder´s Reserve 2006, bland ett flertal olika Amarone-viner och bett mig ta ut det chilenska så skulle jag ha svårt för det. Jag hittade mycket frukt bl a körsbär och en ton av choklad, tobak och läder. En druvsammansättning av mestadels Cabernet Sauvignon och en liten del Cabernet Franc, Petit Verdot och Shiraz. Ett mycket gott vin med ett pris av 499:-. Så kvällen bjöd på en hel del trevliga smakupplevelser.
Satte mig i min hängfåtölj på min altan när jag kom hem och landade i den ljumma kvällen. Tittade på termometern som faktiskt visade 17 grader. Helt ok. Det gäller ju att ladda batterierna på rätt sätt. En stunds avkoppling och bara vara. Vilket jag även gjorde i tisdags efter jobbet. Då tog jag med mig Patrik Pelosios bok och cyklade ner till vattnet vid Källhagens. Satt där på bryggan i solen och njöt av stillheten och solens strålar. Det kan man kalla hälsa för själen. En avkoppling som behövs för att orka med fulltecknade dagar.
Nu natti, natti. Sov gott.



Kram

Chilensk vinprovning

0 Läs mer >>

För att fira att DOC:erna Amarone della Valpolicella och Recioto della Valpolicella i Veneto i Italien har blivit befordrade till DOCG så arrangerade Italienska Handelskammaren en provning med efterföljande middag på Sheraton Hotel i går. Så självklart hamnade jag där efter jobbet. DOCG som är den högsta klassifikationen i Italien representerades av 16 producenter från Valpolicella. Så en och annan Ripasso, Amarone och Recioto slank ner. Personligen så gillar jag mestadels en Amarone med mycket frukt, med en viss syltighet och med lång eftersmak. Den Amaronen som man sitter och sippar på. Fast det beror ju också på vad man har till. Till en krämig pasta föredrar jag ju en mer elegantare Amarone med en hel del syra i. Så det beror alltså på när och till vad man ska dricka den. Men helt klart är att en Amarone aldrig är fel. Avslutade som sagt kvällen med en trevlig middag med mycket god mat med tillhörande goda Amarone-viner innan jag tog en taxi hem i den ljumma natten.



Kram

Amarone DOCG

0 Läs mer >>

Lördagen visade att vi faktiskt har en sommar i antågande. En underbart solig dag där människor klädde av sig sina kläder och slängde sig raklånga i gröngräset endast iförda badkläder. Underbart. Njöt i fulla drag av denna soliga lördag, som avslutades med en hämtpizza och några glas rosévin på väninnas soliga balkong.
Vaknade pigg och utvilad i går för att vara i toppform inför gårdagens match. Spanska ligans sista match för denna säsong Barcelona-Valladolid. Frågan var om Barcelona eller Real Madrid skulle vinna årets ligatitel. Satt bänkad på O’Learys tillsammans med trevligt sällskap för att se matchen. Medan vår egen Zlatan satt bänkad på Camp Nou. Tack och lov så fick han komma in på planen när det återstod 10 minuter. Han gjorde dock inget mål, men fick i alla fall vara med på plan när slutsignalen gick. Resultatet 4-0 gjorde att Barcelona tog årets ligatitel. Så Zlatan kan vara stolt med sina totalt åtta ligatitlar. Han har faktiskt vunnit åtta ligatitlar med fyra olika klubbar i tre olika ligor, om man bortser 2005 och 2006 med Juventus då de senare blev av med ligatitieln. Så jag hyllar Zlatan till skyarna och säger ”GRATTIS”.
I kväll vinprovning med Sydafrikanska vita viner. Jag sitter ju i en panel där vi tar ut viner som ska tas in till Systembolaget. Så vi får väl se om det blir några trevliga Chardonnay eller Chenin blanc-viner som kommer att avsmakas.
Ha en fortsatt bra måndag og en koselig 17 Maj. Heja Norge.



Kram

Barcelona ligamästare

0 Läs mer >>

Vad skönt det är att vara långledig. Efter en kort tredagars vecka så får man njuta av en lång härlig helg. Inte helt fel. När jag då vaknar upp i morse och ser att solen lyser från en klarblå himmel så känns allt ännu trevligare. Termometern på min altan visar 20 grader och jag inser att jag bör äta min frukost ute i solen på min altan. Äntligen börjar vi få lite sommar.
Gårdagen blev en slöardag. Åt en trevlig lunch på Elverket innan jag begav mig till Filmhuset för att se inspelningen av söndagens ”Parlamentet”. Kände att jag behövde få mig ett skratt för att komma i helghumör. Johan Rheborg satt med i det blå partiet och förgyllde detta Parlament. Han var riktigt lysande. Resultatet får ni se i morgondagens ”Parlamentet”.
Avslutade fredagskvällen tidigt. En väninna kom över på middag med ett matchande rödvin till innan det var dags att krypa ner i sängen. Kändes skönt att somna före klockan elva och vara utvilad till en härligt solig lördag.
Ha en fortsatt trevlig och solig helg.



Kram

Långledig

0 Läs mer >>

Varför vaknar jag tidigt när jag har sovmorgon? Min inbyggda väckarklocka tycker nog att jag ska få ut tillräckligt av dagen kanske. Samtidigt har jag hört att det är bra med rutiner och någorlunda fasta sovtider. Så det är nog inte så dumt ändå. Kom i och för sig i säng rätt så tidigt i går, så jag har i alla fall fått sju timmars sömn. Tittar ut genom köksfönstret och ser solen som försöker bryta sig igenom molntäcket i horisonten. Så förhoppningsvis så får jag njuta av solen i dag.
Var på bokrelease-mingel efter jobbet i går. Patrik Pelosio hade release på sin bok ”Jiddra inte”. En verklighetens ”Snabba cash”. Författaren är en 37-årig kille som har vuxit upp i ”Henkan” dvs Henriksdalsberget och som kom på fel sidospår redan som 12-åring. Från att bl a ha varit fruktad gängledare, indrivare och livvakt åt maffian till en i dag proper, snygg föreläsare som även arbetar som konsult mot våld, droger och rasism. I dag åker han runt i skolor och föreläser om sin kriminella tidigare värld som han kom ur för 16 år sedan. Starkt att ta sig tillbaka och kunna berätta för ungdomar i dagens samhälle hur lätt det är att halka in på fel sidospår. Köpte självklart med mig en signerad bok innan jag åkte vidare ner mot Stureplan.
Känns skönt att vara långledig utan att ha några direkta förpliktelser. Har lovat min dotter att vi ska fira hennes insatser i skolan med en flaska champagne i helgen. Så det får väl bli en av mina sex inköpta flaskor från Frankrike. Årgångschampagnerna får ligga ett tag till så det lär väl bli en vanlig brut som kommer att avnjutas i helgen.
Ha en trevlig Kristi Himmelfärdshelg.



Kram

Jiddra inte

0 Läs mer >>

Läste häromdagen att flyttfåglar har mindre hjärnor än andra fåglar. Detta har forskare från Spanien, England och Kanada konstaterat. Dvs att flyttfåglar är dummare än fåglar som stannar kvar på ett och samma ställe. De menar att det är extremt krävande att flytta och att hjärnan är kroppens mest energislukande organ. Flyttfågeln ladusvalans hjärna väger endast 0,58 gram medan en korps hjärna väger hela 15 gram. Undrar om detta gäller även människor och i så fall vad väger då min hjärna? Jag som har fått flyttat runt i hela Sverige ett antal gånger som liten. I och för sig så tror jag inte att det har påverkat mig, men det är ju en tanke. Men jag tror inte att det behövs någon vidare utveckling om detta. Är rätt nöjd med mitt IQ på 117 ändå.
Alla gör vi väl tavlor i våra liv. Fast den dyraste tavlan såldes faktiskt på Christie’s i New York i veckan. Det var en av Picassos målningar som gick under klubban. Priset för ”Nu, Feuilles Vertes et Buste”, ”Naken, gröna löv och bröst” blev nätta 106 miljoner dollar, dvs ca 790 miljoner kronor. Kanske lite väl dyrt, men det var i alla fall ett världsrekord som slogs i konstens väg på en aktion. Jag kanske ska satsa på att börja måla då. Fast jag tror inte att jag egentligen har någon talang där. Satsar nog hellre på fotografering. Tänkte faktiskt ta med mig kameran till Kungsträdgården i dag. Har hört att körsbärsträden äntligen har slagit ut där. Vanligtvis så slår blommorna ut i slutet på april, men tack vare vår kalla vinter så har allt blivit lite förskjutet i år. Så jag hoppas att vi får en härlig varm sommar som kompensation för vår kalla vinter istället.
Ha en trevlig helg.





Kram

Flyttfåglar

0 Läs mer >>

Klockan 9 rullar bussen mot Cramant och till champagnehuset Diebolt-Vallois.  Ett litet familjeägt champagnehus. Syskonen står och packar i champagneflaskor manuellt i kartonger när vi kommer in i deras lilla vinkällare. Vi får avnjuta en trevlig provning med en ny smakupplevelse för mig, Fleur de Passion, en champagne med druvor från 65-åriga vinstockar. En underbar champagne som genomsyras av en elegans kombinerat med den krämiga lite gräddiga strukturen.
Nästa stopp blir på champagnehuset Franck Bonville där Isabelle Destouches tar emot oss. En Grand Cru klassificerad vingård med en produktion på endast 150.000 flaskor/år. Här regerar Chardonnay, bortsett från roséchampagnen som innehåller 12% Pinot Noir. Här avslutar vi med en familjär lunch innan vi beger oss till min favorit, Pol Roger. Vi har alltså sparat det bästa till sist. Sylviane Lemaire tar emot oss och visar oss runt i den enorma vinkällaren 33 meter under marken. Sylviane som har arbetat på Pol Roger i 22 år ser ut som hon fortfarande brinner för Pol Roger. Vilket förstärker mitt val av min favoritchampagne. Enligt mig är det en mycket balanserad champagne som inte sticker ut åt något håll. Den har bra mousse, bra eftersmak, ren fruktighet och en bra syra som ger en stor fräschör åt champagnen. Fick pröva deras Blanc de Blancs 1999 och Sir Winston Churchill 1999. Mmmm. En fantastisk avslutning på en fantastisk champagneresa.
Kändes lite vemodigt att åka tillbaka till Charles De Gaulle Airport och flyga hem till kalla Svedala igen. Men jag är så supernöjd med min resa och kommer garanterat att åka tillbaka till härliga och fantastiska Champagne någon dag igen. Tack för denna gång. En minnesvärd resa som jag länge kommer att leva på.





 

Kram

Champagne dag 4

0 Läs mer >>

Efter vår franska frukost styrde bussen mot ett av de mest omtalade champagnehusen, nämligen mot James Bond’s champagne, Bollinger. Champagnehuset som grundades 1829 och producerar ca 2,5 miljoner flaskor per år där England är de största konsumenterna. Christian Dennis tog emot oss i kostym och slips och visade oss runt i fabriken där det mesta av produktionen sker maskinellt. Deras champagner lagras på franska ekfat och måste innehålla minst 60% Pinot Noir. Avslutade visningen med en fyra-rätters lunch bestående av skaldjursterrin, kalvfilé, ost och en smarrig dessert. Självklart med utvalda matchande champagner till.
Inte långt därifrån hittar man champagnehuset Ayala där vi blev mottagna av en äldre proper herre i kostym och fluga. Ayala ägs som även Bollinger av Societé Jaques Bollinger. Fick prova sju olika champagner där, varav en var Zero Dosage Ayala. Vilket innebär att den inte har något tillsatt socker över huvudtaget. Så det blev en hel del spännande smakupplevelser på detta champagnehus.
Avslutade dag tre med en av mina favoriter, Deutz. Denna champagne som har en elegans och som är en av många champagnemakares favorit. Samma druvsammansättning i deras Brut som hos Pol Roger’s Brut. Dvs 1/3-del av vardera druva, vilket ger champagnen en bra balans. Fick prova deras Brut, Blanc de Blancs och avslutade med Millésimé 1999. En välbalanserad champagne som har legat och lagrat i Jean-Marcs källare i 10 år. Hade även vilja ha provat deras rosé som jag anser är en av de bästa bland roséchampagner, men det fanns tyvärr inte tid till det.
Var fortfarande mätt efter lunchen så det blev bara en Chicken Tikka curry-baguette innan sänggående.







Kram

Champagne dag 3

0 Läs mer >>

Upp 7.30 och en fransk frukost innan avfärd mot champagnehuset Veuve Clicquot. Ett champagnehus med ett varumärkestänk där det mesta i inredningen gick i den matchande gul-orange-färgen från deras Gula Änkan-etikett. Genomtänkt uti fingerspetsarna. Att man sedan väljer att vara ett hemligt champagnehus utan siffror och för många avslöjanden är i sig också marknadsföring för sin produkt. När man frågar hur stor deras produktion är, svarar det himlande ”a few millon bottles”. Vilket i praktiken motsvarar ca 16 miljoner flaskor per år. Avnjöt i alla fall en himmelsk fyra-rätterslunch med matchande champagner. Snyggt, elegant, stilrent och med klass.
Nästa champagnehus att besöka var Louis Roederer. Hade förväntat mig ett magnifikt champagnehus, som skulle avslutas med en provning av deras Cristal. Men så blev inte fallet. De har i alla fall en produktion på 3,2 miljoner flaskor per år med en historiskt givande berättelse om varför de inte har en bubbla under flaskorna. Påfundet med bubblan dök upp i Ryssland på tidigt 1900-tal då ryssarna trodde att fiender la en sprängladdning i hålet under flaskorna. Efter det så har Loius Roederer alltid tillverkat sina Cristal-champagner med flat botten. Fick i alla fall provsmaka deras non vintage brut innan nästa besök.
Landade hos Pommery och deras sagoslott. Pommery som för övrigt kommer att vara champagnen som serveras på Victoria och Daniels bröllop den 19 juni. En champagne bestående av 50% chardonnay och 50% pinot noir med en ton av gräddkola. De 116 trappstegen ner i deras kilometerlånga vinkällare där temperaturen ligger runt 10 grader var en upplevelse i sig själv. Tycker dock att deras Louise är mycket bra och tycker att det är synd att deras årstids-champagner inte gick så bra i Sverige. Kan verkligen rekommendera deras ”Summer”.
Avslutade dagen hos André Clouet. Ett champagnehus som producerar en exklusiv champagne och har en produktion om ca 300.000 flaskor per år. Jean Francois tog oss ut på fälten bland hans vinrankor och berättade om sin produktion och sin champagne på ett charmigt och underhållande sätt. Att därefter få sitta i hans trädgård och avnjuta hans champagner där de blå druvorna dominerade var en upplevelse i sig själv. Mer genuint och mer hemtrevligt får man leta efter. Kunde inte motstå att handla med mig tre flaskor av hans goda champagne innan tillbakafärd mot hotellet.









Kram

Champagne dag 2

0 Läs mer >>

Hade ställt väckarklockan på 02.00 för att gå upp och packa inför min resa till Frankrike, Paris, Reims. Samling på Arlanda 04.50 för att flyga till Paris. Så det blev inte många timmars sömn den här natten. Bussen stod snällt och väntade på oss utanför Charles De Gaulle Airport när vi landade. Lunch på en uteservering i solen innan bussfärd till vårt första champagnestopp, Billecart-Salmon, där Claudia Meigneux tog emot oss. Efter en rundvandring i deras vackra trädgård och fabrik där 80 personer jobbar var det dags för den första champagneprovningen. Av deras totalt elva sorters champagne fick vi prova fem olika. I deras vanliga brut ingår 40% pinot meunier, 30% pinot noir och 30% chardonnay. En aningen brödig champagne med inslag av blodgrapefrukt och äpple. En frisk champagne som ska drickas en varm sommardag. Med deras produktion på 2 miljoner flaskor per år så ligger de produktionsmässigt bland de större producenterna i champagne.
Nästa stopp var Demoiselle, några kilometer utanför Epernay. Fick en rundvandring i det fina slottet innan det var dags för provning. Provade tre av deras champagner som inte direkt föll mig i smaken, men de hade en klar friskhet med övervägande ton av citrus i smaken.
Sen iväg för avlastning av bagage i Reims innan det var dags för middag på ett urtypiskt brasseri. Underbar stämning med en bred blandning av gäster. Njöt av sorlet, maten och vårt sällskap. Tolv hungriga champagneälskare intog en trerättersmiddag bestående av typisk fransk kost som bl a kanin och ost.
Somnade sedan mätta och belåtna efter första dagen i Champagne.





Kram

Champagne dag 1

0 Läs mer >>

Har landat hemma i huvudstaden. Dvs landat efter alla intryck och smakupplevelser efter min underbara champagneresa. Mycket behövde smältas. Så sakta men säkert så börjar jag komma tillbaka i verkligheten och vardagen.
En av de viktigaste matcherna spelades när jag var i Champagne. Dvs Champions League-matchen mellan Barcelona och Inter. Efter att ha sett andra halvlek mellan Barcelona och Inter på en sportbar i Reims och insett att Inter gått vidare, så var Champions League inte lika kul längre. Känns liksom inte lika viktigt längre. Det som var glädjande var att Reims-borna också höll på Barcelona. Barcelona vann ju i och för sig förra året så jag får väl vara nöjd med det. Så nu är Bayern München-Inter i final.
I går var det Valborg och tanken var att besöka någon eld. Men underligt nog så regnar det oftast på Valborg av någon konstig anledning. Så det blev grillning ombord på en fisketrålare i Wasahamnen på Djurgården istället. Mysigt och trevligt innan utgång runt Stureplan. Kändes konstigt att inte få champagne efter fyra dagars intag av denna bublande dryck, så jag rundade av med ett glas Deutz innan hemgång.
I dag, första maj, har jag mest bara varit. Promenad på Djurgården och en soft lördag. Demonstrationståg är inte riktigt min grej.
Ha en fortsatt bra lördag.



Kram

1:sta maj