0 Läs mer >>
Grattis till Spaninen som tog bucklan i fotbolls-EM 2008. Den 69-åriga förbundskaptenen Luis Aragonés kan känna sig stolt över att få landets första titel på 44 år. Så nu när han avgår så kan han göra det med hedern i behåll. Fernando Torres, Livepolstärnan, som gjorde det enda målet i matchen ska också ta åt sig äran. Och Casillas nolla genom kvartsfinal, semifinal och final är historisk. Real Madrid-målvakten fick tom en kram av kung Juan Carlos som förstås fanns på plats. Så Grattis Spanien, ni var värda att vinna i år.



Kram

Viva España

0 Läs mer >>
De sista dagarna har jag inte varit på topphumör. Beror mycket på min vän som inte finns med längre. Att sörja och låta det ta sin tid måste man ge sig själv. Samtidigt får man inte glömma att leva. Vilket man lätt glömmer bort i sorgens virvlar. Men allt tar sin tid.
Var i alla fall inbjuden på ett glas vin, som säkert blev tio, hos ett glatt gäng sportjournalister i närheten av mig i går kväll. Hade mycket trevliga samtal om allt möjligt, inte bara fotboll och hockey. Men i och med att jag själv är väldigt förtjust i fotboll och hockey så tyckte jag att det var givande och trevliga diskussioner. Fick en mycket trevlig kväll i trevligt sällskap som fick min hjärna att fokusera på andra saker i livet. Vilket var mycket bra för mig.
Svårt att säga vilka jag håller på i finalen, Spanien eller Tyskland. Är ju som sagt väldigt förtjust i Lehman och samtidigt så hoppas jag att Spanien ändå vinner. Det är ett svårt val. Det återstår att se om prispokalen hamnar hos Lehman eller hos Torres.

Kram

Sportfest

0 Läs mer >>
Min affärsidé för min blogg var att skriva om positiva saker. Att du som läsare ska få positiva upplevelser när du läser min blogg. Men jag kände att jag ville ta med detta ändå. Får hoppas att det inte kommer fler sådana inlägg.
Ibland undrar man vad som är livets mening. När en mycket nära vän inte finns kvar i livet så får man sig en tankeställare. Framtiden med alla möjligheter, barnen som växer upp och bildar familj, karriären, nya utmaningar, nya bekantskaper mm. Vad han missar. Och hur många sörjande som han lämnar efter sig. Jag hoppas i alla fall att du kommer att få lugn och ro bland änglarna i himlen. Tack för den tid som vi fick ha dig på jorden och njuta av din närhet. Det är så synd på en så fin och vacker man att han ska behöva lämna jordelivet så tidigt. Vi lär ju synas så småningom. Men till dess så önskar jag dig frid och du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Saknar dig.



Kram

Livet

0 Läs mer >>
Kan väl inte direkt påstå att min dag har varit den dagen som ska gå till historien. Vill helst glömma så gott som hela dagen och gå vidare. Men blev tack och lov övertalad av min väninna att komma över på middag. Glad att jag tackade ”ja”. Behövde det. Blev goda nötfärsbiffar med fetaost i, färsk potatis och sallad. Avslutade med en riktigt smarrig rabarber- och jordgubbspaj med vaniljvisp. Hann även se första halvlek av Tyskland – Turkiet-matchen innan jag var tvungen att bege mig hemåt. Tack och lov så vann mina favoriter, Tyskland. Har ju en viss förkärlek till Lehman, Tysklands målvakt, som har varit i Arsenal i fem år och nu ska vidare till Stuttgart. Att Tysklands vänsterback satte 3-2 i sista slutminuterna var helt otippat. Rosor till Tyskland. Därmed är Tyskland vidare i final, tack och lov, mot förhoppningsvis Spanien på söndag.



Kram

Tyskland vidare

0 Läs mer >>
Fick i dag visitkortet av en genom tidernas erkända sportjournalist. Han är mycket duktig, rapp, driven och väldigt påläst. Vi får väl se om vi kan ta en fika någon dag och se om vi kan arbeta ihop på något sätt. Utmaningar är det som driver mig vidare och gör livet lite roligare. Hitta nya vägar, tänja på gränserna, gå utanför gränserna och testa nya idéer. I dag känns det lite roligare att vara ledig. När jordens drivkraft, solen, strålar på en klarblå himmel så att vi kan tanka endorfiner och D-vitaminer. Solens ljus, värme och ultravioletta strålning (UV-strålning) är tre delar vi behöver för att överleva. Så i dag tackar jag vädergudarna.
Ska bajs bli det nya drivmedlet? Ett amerikanskt bolag (LS 9) hävdar att man kan framställa olja från insektsbajs. Tål kanske att tänka på när bensinpriserna blir dyrare. Fast själv föredrar jag att tanka sol ett tag till.



Kram

Drivkraft

0 Läs mer >>
Hoppas att ni har haft en bra midsommarhelg med mycket sol, sill och dans runt midsommarstången. Har nu själv vaknat till liv efter allt midsommarfirande. Om ändå solen också skulle kunna vakna till liv så vore det ju bra. Känns lite småruggigt och höstlikt. Tänk om det bara var dagarna i maj som blir vår svenska sommar. Vi får väl hoppas att det verkligen inte är så. Solen brukar ju lysa när det är ”Allsång på Skansen”. Så i kväll när det är premiär så kanske solen ändå tittar fram. Håkan Hellström och Arja Saijonmaa ser förhoppningsvis till att skingra de gråa molnen från himlen.
En annan favorit som har letat sig tillbaka till oss i TV-soffan är ”Morden i Midsomer”. Så det finns ju en del att titta på under filten i TV-soffan.



Kram

Tillbaka i vardagen

0 Läs mer >>
Hamnade på en liten tur till Åland med god vän i lördags. Sillunch på min altan med nubbe till lunch innan vi begav oss till Stadsgården. Stod på däck och såg Stockholm försvinna bland kobbar och skär innan vi intog en härlig buffé med god mat och vitt och rött vin. Gick därefter ner i puben och såg den tråkiga matchen Holland – Ryssland. Tyckte faktiskt lite synd om holländarna. Hade hoppats på att de skulle vinna. Nu hoppas jag att Spanien slår ryssarna i semifinal-matchen på torsdag istället. Spanien som slog Italien i gårdagens match efter straffar. Hejade på båda lagen, fast kanske lite mer på Spanien och tycker det är kul att de gick vidare.
Någon dans på dansgolvet på Ålandshavet och några Frozen Marguerithas blev det innan läggdags i hytten. Söndagen låg jag på däck och njöt av det vackra vädret. Musiken dunkade ur högtalarna, räkmacka och vitt vin på däck i solen på en solstol. Underbart.
Ha en bra vecka.



Kram

Kryssning

1 Läs mer >>
Troligtvis ligger 60% av Sveriges befolkning och sover fortfarande efter sill, snaps, dans runt stången och mer därtill. Fast det gör inte jag. Blev en relativt lugn midsommar utan stång. Det blev sillunch med den goda matjessalladen, nubbe och öl. Därefter promenad ut till klipporna på Djurgården, där jag intog en flaska mousserande vin tillsammans med ett givande sällskap. Satt och hade utsikt över båtarna på Östersjön. Hann precis under ett av de största träden längs Djurgårdskanalen innan regnet kom. Klarade mig ganska bra utan att bli alltför våt. Tack och lov så slutade det att regna så att jag kunde gå resten av vägen hem.
Middag hemma på altanen under infravärmen. Blev marinerad helstekt fläskfilé med god bearnaisesås, klyftpotatis och en flaska shiraz.
Hade förresten en bild publicerad i City Stockholm i förrförra veckan igen. Denna gång på en båt som puttrade i Djurgårdskanalen.
Ha en fortsatt bra Midsommarhelg.



Kram

Midsommardagen

1 Läs mer >>
Midsommarafton är den dagen då man plockar sju sorters blommor och lägger under huvudkudden för att drömma om sin blivande prins. Helst ska man hoppa över en gärdsgård mellan varje blomma och vara tyst under hela proceduren också. Den första som tilltalar en på Midsommardagen kan också vara den blivande mannen i livet. Midsommar används vanligen för att beteckna firandet kring sommarsolståndet med dans kring midsommarstång, sill och färskpotatis.
Här kommer ett jättesmaskigt recept till färskpotatisen
Matjessallad 4 port
3-4 matjessillfiléer i bitar, 1 syrligt äpple, 1 liten rödlök, 1 ask smörgåskrasse, 2 dl crème fraiche, 1 tsk dijonsenap, ½ msk socker, 1 krm vitpeppar
Skala och kärna ur äpplet. Skär det i små tärningar. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Klipp smörgåskrassen. Blanda crème fraicheblandningen. Vänd ner hälften av matjessillfiléerna i salladen. Ställ kallt i 2-3 timmar.
Ha en riktigt Trevlig Midsommar.



Kram

Midsommarafton

1 Läs mer >>
Ja, säga vad man vill, men Sverige blev en besvikelse i fotbollen i går kväll. Ryssarna var mer på medan svenskarna verkade trötta. De hann liksom inte fram till bollen. Känns inget kul att vara svensk i dag. Skäms lite faktiskt. Hade hoppats på Zlatan, Larsson och Ljungberg. Men, men vad att göra. Rös i hela kroppen när Sveriges nationalsång spelades, men vad gjorde det? Tror att Holland kommer att gå långt i år. Kanske t o m bli EM-mästare. Vi får väl se. I morgon är det Midsommar-afton och fortfarande inga planer. Det får bli som det blir.
Slutade i dag mitt uppdrag på min arbetsplats efter åtta månader. Känns lite sentimentalt och sorgset på något sett. Men det dyker väl upp något nytt uppdrag snart igen.



Kram

Sverige ute

0 Läs mer >>
Ibland så undrar jag hur livet ska vara och hur man ska må. Som skild tvåbarnsmor så undrar jag ibland när livet ska vara felfritt och att allt ska gå som på ett bananskal. Känner att när man har två tonåringar så är inte livet felfritt. Och det är inte heller barnfritt. Som förälder ska man ta sitt ansvar upp till barnen är 18. Och jag tycker faktiskt att det är helt rätt. Skaffar man barn så har man ett ansvar till barnen har fyllt arton och blivit myndiga. Du ska alltid finnas vid deras sida och vara en stötta. Men efter det så börjar våra vuxnas liv. Känner ändå i nuläget att min dotter försvinner ifrån mig mer och mer och blir mer självständig vilket också känns bra, med tanke på att hon har en jättefin pojkvän. Så jag kan inte påstå att jag är orolig. Känner mig lite ensam emellanåt i min fyra på Gärdet. Ska väl kanske se mig om efter en mindre lägenhet. Men om jag har möjlighet att bo kvar ekonomiskt sett så är det väl bra om jag kan byta denna lägenhet mot två eller tre mindre lägenheter så småningom.



Kram

Livets mening

3 Läs mer >>
Äntligen så är solen tillbaka. Den har formligen lyst med sin frånvaro under veckan. Känner mig dock lite mör efter den gångna veckan med fartygsvisning, personalfest och födelsedag. Var tom så att jag satte på bastun i går efter matchen för att kunna detoxa lite och känna lugn. Jag sover ju helt klart som en prinsessa efter bastu och dusch.
Har i alla fall försökt att få undan lite tvätt från i veckan. Hade ju blivit en hel del.
Blir alltid lite filmsugen på söndagskvällen. Känns skönt att bara relaxa framför en bra dvd eller gå på bio. Fast i kväll blir det varken dvd eller bio. Är helt slut. Januari 2009 ska jag i alla fall gå på bio. Då har Stieg Larssons ”Män som hatar kvinnor” premiär. Hörde även att Quentin Tarantino ska göra en ”Kill Bill 3”. Vilket jag ser mycket fram emot. Fast just nu är det bara att se framåt mot en ny arbetsvecka. Känns skönt att den bara är fyra dagar. Ha en bra vecka.



Kram

Sol igen

2 Läs mer >>
I år kändes det ingen som helst skillnad att fylla år. Blev firad först på morgonen av min dotter med sång och frukost. Sen blev jag firad på jobbet med sång och blommor. Låg också en bunt "grattis-kort" innanför dörren från nära och kära innanför dörren när jag kom hem från jobbet. Fick sedan några nära vänner hem på champagne innan utgång på lokal för middag. Hade mycket trevligt och åt och drack mycket gott. Fast i dag var det inte lika roligt. Var lite trött och lite bakis. Blev dock bättre efter långpromenad runt Djurgården. Var skönt och välbehövligt innan sen lunch på restaurang i city. Hamnade därefter på takterrass på söder för att se Sverige möta Spanien. När Zlatan hade satt 1-1 så kändes det bra. Tyvärr så förändrades resultatet. Slutresultat 2-1 till Spanien. Så vi får hoppas på vinst emot Ryssland till veckan istället.



Kram

Ett år äldre

0 Läs mer >>
Tillsammans med 10.000 andra entusiaster så såg jag första halvleken av Sverige-Grekland-matchen i Kungsträdgården. Insåg dock att det inte var så skönt att stå upp och försöka parera mellan huvudena framför för att se den 70 kvadratmeter stora storbildsskärmen som var uppsatt i Kungsträdgården. Andra halvlek som var betydligt bättre än den första såg jag nedsjunken i en soffa på en bar i närheten sippandes på ett glas rosévin för 90:-. Kändes mycket skönt att Sverige vann över Grekland i EM-premiären. Zlatans mål var outstanding och Hanssons mål var behövligt. Så en 2-0 seger mot Grekland känns bra att ha med sig i ryggen när vi möter Spanien på lördag. Heja Sverige.

Kram

Fotbollsyra

0 Läs mer >>
Efter fartygsvisning och lunch i måndags så var det raka vägen till Operaterrassen där det vankades vinprovning. Denna gång var det de spanska vinerna som hade äran att visa upp sig. Tyvärr så hittade jag inget som var så där ”wow”. Kanske var det för att utbudet var lite väl snålt tilltaget och leverantören var inte så många. Men det vinet som ändå var bäst var de vinerna från distriktet Priorat. Jag blir alltid lika fascinerad av deras viner. De överraskar en varje gång. De är inga typiska spanska viner, utan viner med mer klass och elegans. Mmm. Det gillar vi. Både de vita och de röda vinerna från Celler mas de les Perereres var helt klart godkända. Fast de röda var ändå ett strå vassare.



Kram

Vinprovning

1 Läs mer >>
Ibland ska man ha tur. Tyvärr så händer ju inte det så ofta, men när det väl händer så blir man glad. Hade skickat in att jag var intresserad av att gå på fartygsvisning och lunch på Royal Caribbean’s Jewel of the Seas. De som anordnade ”tävlingen” hade fått in närmare 2000 intresseanmälningar. 15 stycken fick svar att de hade fått en plats, varav jag var en. Så ibland ska man ha lite tur. I och med att jag var på kryssning med Navigator of the Seas förra året, så var det lite kul att se hur denna båt var. Hade visning runt på båten via bl a casino, poolområde, matsalar och gym. Slutade i matsalen där vi fick inta en tre-rätters middag inklusive vin. Mycket trevligt och uppskattat. Men jag är fortfarande tveksam om denna typ av semester är värt pengarna. För ändå så är det lite industri över det och inte den avkoppling som jag vill ha på semestern.



Kram

Tur