0 Läs mer >>
Våren hänger fortfarande kvar. Underbart. Mmm, jag mår så bra av solens strålar som studsar mot min hud. Tyvärr har jag inte hunnit njuta av solens vara under veckan pga jobb och mässa. Åkte ut på mässan i fredags igen. Var ju tvungen att se om Selezione Antonio Castagnedi, 2004 fortfarande var lika bra. Och det var den. Så outstanding. Jag blundar, jag njuter och får en kick genom hela kroppen. Det slank ner både det ena och det andra goda vinet. Drack bl a min favoritchampagne, dvs Pol Roger, några Amarone-viner och en och annan Shiraz och Zinfandel. Fortfarande så är Pol Roger min favoritchampagne. Så himla god. Efter en halv arbetsdag strosande runt på mässan var det dags att få i sig lite mat. Blev lite tapas på en spansk restaurang innan hemgång.
I går lördag blev det långpromenad på Djurgården och utgång på kvällen. Mycket trevligt. Så i dag söndag blir det lugnt med uppladdning inför en ny vecka.

Mässa

Kram

Mässa igen

0 Läs mer >>
Hade fått inbjudan till ett cocktailparty i går kväll. Det var cocktails, mat och underhållning på en restaurang på söder. Så himla trevligt. Träffade även gamla bekanta som blev ett kärt återseende. Trodde att det skulle bli en tidig kväll... men så blev det inte. Hade tänkt mig hemgång vid 11, senast 12. Men enligt taxi-kvittot var jag hemma strax före 02. Men kul hade jag. Känner mig dock lite hängig i dag. Så eftermiddagen på Vinordic lär inte bli lika effektiv som i onsdags. Det kostar ju att ligga på topp. Hittar säkert något drickbart. Får rikta in mig på lite enklare varianter och mest gå och smutta på någon god shiraz eller ett glas Pol Roger, vilken är min favoritchampagne. Får i alla fall vila ut i morgon och på söndag. Vilket kommer att vara behövligt efter en hektisk vecka. Djurgården spelade oavgjort i derbyt mot AIK. Slutresultat 1-1. Inget Rajalakso-mål den här omgången.
Ha en bra helg.

<Cocktailparty

Kram

Cocktailparty

0 Läs mer >>
Åkte ut till Vinordic-mässan i går. Blev fyra timmars strosande. Fick ett hett tips om Martin Olssons monter. Fastnade för deras Selezione Antonio Castagnedi, 2004, producent: Tenuta Sant' Antonio. Den var underbar.
Enjoy's (fd Enosvezia) TB Amarone Classico, 2001, producent: Tommaso Bussola var också en höjdare.
Fick även lära mig att Amarone även lagras på slavoniska ekfat, från Slavonien i norra Kroatien. Alltid så lär man sig något nytt.
Prövade även en suverän Chenin Blanc, De Morgenzon, från Stellenbosch.
Hann även prova en hel del andra viner också som var riktigt bra. Bl a en merlot från Sydafrika i Enjoy's monter, Lanzerac, 2007, ungt men med bra karaktär. Även spanjoren Tilenus Pagos de Posada, 2001 och italienaren Castello di Lago di Corbara hade bra karaktär.
Hann förstås också med en och annan champagne.
En riktigt trevlig och varmt rekommenderad mässa som håller på till på lördag.

Vinordic

Kram

Vinordic

0 Läs mer >>
Firade i dag körsbärsträdens blomning, O-Hanami, i Kungsträdgården. Att japanerna går man ur huse när dessa fantastiska körsbärsträd blommar har jag full förståelse för. Det är så fantastiskt vackert. Firade denna dag sittandes på en av parkbänkarna i Kungsträdgården och njöt av utsikten av de blommande körsbärsträden tillsammans med ett glas Amarone och parmensanost med akaciahonung. Det var så fantastiskt vackert. Jag njuter till fullo av att beskåda denna blomprakt i Sveriges huvudstad. För er som inte har beskådat detta så är det ett hett tips att besöka Kungsträdgården innan blomningen är över.

O-Hamani

Kram

O-Hanami

0 Läs mer >>
I går efter jobbet gjorde jag ingen "Marie". Utan passerade Sturehof utan något glas vin och kindpussade på en och annan bekant innan jag försvann neråt Strandvägen. Var förbi en nuvarande kollegas båt som ligger på denna fashionabla adress. Hon äger en av Strandvägens vackraste båtar som nu är till salu. Denna vackra skapelse som byggdes 1911 är 23 meter lång och 4,5 meter bred. Båten har mycket mahogny med en klockren vinveranda. Blev sittandes där på utedäck med ett glas vin i handen i solen tills den försvann bakom taknockarna i östermalmskvarteren. Förflyttade oss sedan in i båten för mer vin och middag. Mycket trevligt. Så har du 2,7 miljoner och vill njuta av en av Stockholms vackraste utsikter i en otroligt mysig miljö, så kontakta mig för hennes nummer. Och har du vägarna förbi på Strandvägen, ta då en extra titt på Taavi. Du kommer inte att missa henne och inte heller ångra dig om du blir hennes lyckliga ägare.

Taavi

Kram

Taavi

0 Läs mer >>
Snart finns hans namn på allas läppar. Efter gårdagens bortamatch mot Örebro så lär man ha lärt sig hans namn. Han är nämligen Allsvenskans skyttekung, fem mål på fem matcher. Han är helt otrolig. Jag har i alla fall precis lärt mig att uttala namnet på nyförvärvet i Djurgården, Sebastian Rajalkso. För att sätta igång käkmusklerna på morgonen, så säger jag Rajalakso, några gånger. Blir glad av att säga hans namn. Fast jag kan hålla med om att det inte är lätt att säga Rajalakso tio gånger på raken. Det är värre än att säga sex laxar i en laxask. Förstår att Bosse Andersson hellre kallar honom för Rajalasko. Det är lite lättare att uttala. Är så glad för Djurgårdens skull att de har fått en spelare med karaktär. Kommer att följa Sebastian och älska honom mer och mer under denna säsong. Han har fått en plats i mitt hjärta.

Rajalakso

Kram

Rajalakso

0 Läs mer >>
Som jag skrev tidigare så blir jag glad av vissa saker. Glömde då att ta med när Kungsträdgårdens körsbärsträd blommar. Det gör mig glad. Det är så vackert. Och om solen lyser och det är klarblå himmel så blir effekten ännu bättre. Kände att jag var i ett lyckomoln i dag när jag kom in på jobbet efter att ha varit i Kungsträdgården på lunchen och sett de blommande körsbärsträden. Det var så vackert och gav mig verkligen en kick.
En annan som gjorde en kick i söndags var Djurgårdens Rajalakso. Igen. Jag säger bara Ra-ja-ja-ja-ja-lakso. Han satte det fjärde målet mot Halmstads BK (ett mål i varje match) och har nu blivit Allsvenskans skyttekung. Efter gårdagens matcher ligger nu Djurgården på andra plats i Allsvenskan på 10 poäng tätt efter Kalmar som har samma poäng. Vi får väl se om Rajalakso gör mål även i morgondagens bortamatch mot Örebro SK på Behrn Arena.

Körsbärsträden

Kram

Kungsträdgården i blo...

0 Läs mer >>
Var på en mycket trevlig Amaroneprovning i Musikvalvet i Gamla Stan i går kväll. Avsmakade fyra stycken fantastiska Amarone i det gamla källarvalvet. En perfekt lokal för vinprovning, där det känns som att man har förflyttat sig till 1600-talet. Provade viner från 289:- upp till 469:-. Jag föll för den billigaste. En helt klockren Amarone som är mycket prisvärd. Så nästa gång ni ska ha en bra Amarone så kan jag rekommendera Tenuta Sant Antonio - Selezione Antonio Castagnedi 2004, 28002. I och för sig var den i yngsta laget, i och med att man inte bör dricka en Amarone från 2004 förrän år 2009. Men jag kan gott påstå att den var mycket drickvänlig. Amarone som mestadels lagras på slovenska ekfat och även en del på franska ligger ungefär 2-4 år på fat innan den hamnar i flaska. Sedan bör Amaronen lagras i minst 6 månader på flaska. Man kan faktiskt lagra en bra Amarone (från rätt år och rätt vingård) i 20-30 år. Bra Amaroneårgångar är 1990, -95, -97, 2000, -01, -04. Även 2007 kommer att bli ett bra Amaroneår.

Amarone1

Kram

Amaroneprovning

0 Läs mer >>
Visst känns det skönt när man har shoppat loss på en mindre peng än vad det egentligen skulle ha kostat. Hade en riktig skoshoppingdag i torsdags. Köpte fyra par skor och betalade mindre totalt än vad den dyraste skon hade kostat. Är man ekonomisk då? Jag är i alla fall väldigt glad. Kändes väldigt upplyftande att ha fått fyra par skor får en billig peng. Sådant gör mig glad. Annat som gör mig glad är när barnen kommer hem och ha fått VG på något prov. Bara att jag har barn gör mig glad. Eller när någon har kommenterat att jag ser fräsch ut för dagen eller att någon ler emot mig. Annat som gör mig glad är trevliga överraskningar, en solig dag, sand mellan tårna, ett bra åk i backen osv. Kan säkert utveckla detta mer.

Skor

Kram

Shopping

0 Läs mer >>
Känns ganska tjatigt att Rajalakso har gjort det igen. Men ändå är han ju helt underbar. Fast att Gefle IF hade satt första målet i första halvlek på hemmaplan så fanns det inget som hindrade den snabba, tekniska och orädda Rajalakso att sätta 1-1 i mitten av andra halvlek. Tack Enköping för att vi fick Rajalakso till DIF.
Underlaget var inte det lättaste att spela på, men ändå så lyckades Djurgården att vinna över Gefle med 2-1. Minns ni matchen Österrike-Sverige på slutet av 70-talet eller i början av 80-talet så kör vi en repris i dag. En repris på underlaget på plan, alltså. Linus hade inte hittat hem, alltså Linus på linjen. För på planen fanns det inga linjer. Snacka om Bambi på hal is. Att Djurgårdens målvakt, Pa Dembo Touray, blev skadad i andra halvlek och byttes ut mot Wahlström gjorde varken till eller från med tanke på att spelarna knappt kom fram till målen. Mattias Johnsson skadade sig också och klev av planen i 68:nde minuten. Trots skadorna gick segern till Djurgården, vilket jag är mycket glad över.
Är även glad att den snö som hade kommit i natt är borta i kväll. Nu vill jag ha vår och mycket sol.

Järnkamin

Kram

Gefle IF-DIF

0 Läs mer >>
Tyvärr så var det inte lika fint väder i dag. Kändes mer som höst. Ville bara kura ihop mig i soffan och titta på någon bra film. Men masade mig faktiskt ut på en promenad runt Djurgården. Det var inte mycket folk ute i dag. Så fort som det är fint väder så flockas folk ute och när det är mulet så går de in och gömmer sig.
När jag passerade Nobelparken så kom jag att tänka på att jag fortfarande inte har fått reda på vilket av Sveriges träd som inte finns i Nobelparken. Vet att alla träd som växer vilt i Sverige finns i Nobelparken med undantag av två träd. Vet att det ena är fjällbjörken, men är fortfarande nyfiken på vad det andra trädet är. Så är det någon som vet det så återkom gärna till mig.
Tog i alla fall en bastu efter min promenad. Kan erkänna att det var välbehövligt.
Ser fram emot kvällens match mellan Barcelona och Getafe och hoppas att Barca spelar lika bra som i den första kvartsfinalen mot Schalke 04.
Ha en bra vecka.

Djurgården2

Kram

Nobelparken

0 Läs mer >>
Sebastian Rajalakso gjorde det igen. Dvs mål. Denna 19-åriga nykomling i DIF är helt sanslös. Efter Malmös tidiga mål i första halvlek så började man att tappa hoppet. Men Rajalakso visste hur man gör mål och gjorde det igen. Ett utsålt Stadion en solig vårdag slutade oavgjort, dvs 1-1.
Befann mig med min dotter i Kungsträdgården på en av uteserveringarna sippandes på det första glaset rosévin för säsongen. Beskådade de knoppade japanska körsbärsträden som när som helst slår ut i full blom. Snart kommer Kungsträdgården att se ut som en japansk trädgård. Får inte missa detta, med tanke på att det inte är lång tid som man kan njuta av de vackra blommande träden.
Var lite trött från gårdagen efter taco-kryssen med jobbet. Men kul hade vi. Blev lite besviken på bandet, Smalare än Tord. Hade trott att de skulle spela mer och mer rock'n roll. Blev lite ryckigt med en låt av Janne Önnerud följt av ACDC. Ingen hit. Men god mat i goda kollegors samvaro.
Har hyrt en film i kväll, så lördagen blir lugn. Iklädd morgonrock liggandes i soffan och bara vara, så ser min lördagskväll ut. Ha en fortsatt trevlig helg.

Vindhem

Kram

Rajalakso har gjort d...

0 Läs mer >>
Mmm, love it. Det var så underbart härligt ute i dag. Kunde inte motstå att ta omvägen hem från jobbet längs Strandvägens-kajen. Var helt tvungen att se vatten. Jag har ju ett behov av att vara i närheten av vatten då och då och kände att detta behov var väldigt starkt i dag. Passerade de nyöppna uteserveringarna, mötte en och annan nedcabbad bil och köpte faktiskt en flaska rosévin på Systembolaget. Det är väl vårfeeling om något. Behövde detta efter en smärtsam koloskopi tidigare på Sofiahemmet i dag. Kan faktiskt inte rekommendera koloskopi, så om ni kan undvika det, gör det. Trots inpumpning av smärtstillande, avslappnade och lugnande medicin gjorde det fruktansvärt ont. Så man känner sig lite mör i kväll. Blir tidigt i säng och lär somna ovaggad.
Förhoppningsvis är det lika vackert väder i morgon. Ska ut på havet det blå och käka tacos till rock'n roll efter jobbet med mina arbetskollegor.
God natt och sov så gott.

Vårtecken

Kram

Vår i luften

0 Läs mer >>
Äntligen så har fotbollssäsongen startat. Den allsvenska premiären för Djurgården skedde på bortaplan mot Norrköping i söndags. Inför 15 651 åskådare vann Djurgården med 2-1. De allsvenska debutanterna Martin Andersson och Sebastian Rajalakso visade verkligen att de platsade i Djurgården. Den 19-åriga Rajalakso blev även matchens lirare, med sitt respektlösa spel satte han 2-0 sex minuter in på andra halvlek. Känns som att Djurgården har fått en bra start på säsongen. Vi håller tummarna för att Djurgården även vinner kommande match mot Malmö.
Barca ledde mot Real Betis i helgens match, men tappade och Betis vann med 3-2. Det var inget bra. Men tyvärr är det mycket skador i Barcelona i nuläget. Vi får väl se hur det går i kvällens första kvartsfinal i Champions League matchen i Tyskland mot Schalke 04. Det blir nog ganska tufft för Barca med Ronaldinho, Deco och Messi på skadelistan.

DIF

Kram

Djurgården

0 Läs mer >>
Helgen har gått och en ny vecka har startat och bloggportalen har legat nere. Vad har hänt sedan sist? After-work på fredagen. Blev några glas vin innan hockeyn. Hade väl inte alltför stort hopp inför Färjestads hemmamatch. Efter två raka segrar för Linköping så fanns det inte så mycket tilltro för vinst för Färjestad. Men där hade jag tack och lov fel. Färjestad tog hemmaseger i Löfbergs Lila-hallen. Kändes himla bra.
Mat-Tina har blivit Let's Dance-Tina med svenska folket efter finalen. En otrolig jämn danstävling mellan Tina och Tony där Tony inte fick lika många röster av svenska folket som Tina fick.
I söndags var det en riktig vårdag med sol och koltrast-sång. Blev en långpromenad i ett av Sveriges vackra världsarv, Skogskyrkogården. Därefter middag. Låg som en diva på kökssoffan hos väninna och blev ompysslad och fick allt serverat. Först blev det mozzarella med tomater och därefter fläskfilé med potatisgratäng och kantarellsås. Mums. Vin från Portugal och Italien därtill.
Söndagens match Linköping-Färjestad slutade 6-3, det var inte samma desperationshockey som i fredags då Färjestad vann matchen. Gårdagens match i Cloettahallen slutade tyvärr med en förlust för Färjestad (4-0). Så nu får Färjestad ladda inför nästa säsong istället.

Skogskyrkogården

Kram

Färjestad borta