0 Läs mer >>

Hemkommen från en trevlig kryssning ombord på Birka Paradise. Kan ju bli lite lätt fnissigt när åtta tjejer drar iväg på en kryssning på Östersjön. Middag i à la carte-restaurangen på vägen dit bestående av oxfilé med café de paris-sås innan det var dags för en tur på dansgolvet med efterföljande dryck i baren.
Dagen efter blev det en stadig frukost innan det blev en tur till baren. Bloody Mary, vin och öl intogs innan vi var tillbaka vid stadsgårdskajen. Rätt trötta, begav vi oss till en närliggande restaurang för middag innan det blev hemgång och i säng.
Söndag och sol, blir en tur ut för att ladda inför en ny vecka.
Ha en fortsatt bra söndag.



Kram

 

Kryssning med Birka P...

0 Läs mer >>
I går nedkom kronprinsessan Victoria med en liten Estelle.
Grattis till Kronprinsessan Victoria och Daniel.
Välkommen till världen Estelle Silvia Ewa Mary. Estelle är ett namn med franskt ursprung motsvarande det latinska stella, vilket betyder stjärna. Så vi kan väl säga att vi nu har fått en ny stjärna i kungafamiljen.
Ha en riktigt trevlig helg.

Kram

En prinsessa är född

0 Läs mer >>

Tillbaka från ett soligt och vårlikt Barcelona. Kunde tyvärr dock inte njuta så mycket av denna underbara stad med tanke på att jag fortfarande var krasslig. Men jag fick i alla fall vara tillsammans med min underbara dotter och fira min kära väninna som fyllde 50 år i förra veckan. Så på lördagskvällen var det kalas för en mycket fräsch 50-åring.
Hann även få i mig lite tapas och lite annat smått och gott innan jag var tvungen att lämna ett soligt och varmt Barcelona, 12-15 grader, i går. Vet dock inte när jag har möjlighet att träffa min dotter nästa gång. Förhoppningsvis ska det inte dröja allt för länge.
I morgon är det fettisdagen. Har än så länge hållit mig från att inta denna bulle med grädde och mandelmassa. Troligtvis lär det slinka ner någon i veckan. Brukar ändå bli en eller två stycken per år.
Ha en fortsatt bra vecka.





Kram

Tillbaka från Barcelo...

0 Läs mer >>

Vill önska alla en riktigt mysig Alla Hjärtans Dag från min sjuksäng. Ligger själv nedbäddad i 39 graders feber. Fast jag var tvungen att gå upp och öppna när det ringde på dörren. Utanför stod ett blomsterbud som har en mycket busy dag i dag. Två rosor och ett kort med Happy Valentine hjälper kanske till att friskna till tidigare.
Hoppas du får en bra dag.

Kram

Alla Hjärtans Dag

0 Läs mer >>

Kan säga att det har varit fullt upp denna vecka. I måndags var det Bourgogne Master-class, ledd av Michel Jamais, på Operaterrassen, tisdags vinmakarprovning med Brian Maloney från vingården DeLoach i Kalifornien, USA, onsdags Reginateatern och såg föreställningen Grand Finale Spaghettiopera 15, torsdags kvällsevent på Mobile Box och i går stor fest på Strandvägen med band. Sen har jag ju också jobbat hela veckan så klart. Har inte kört ett liknande veckoschema på många år. Så i dag får bli vilodag, förutom ett varv i tvättstugan. Samtidigt har det ju varit jättekul, men man är ju inte 20 år längre.
Säger GRATTIS till min son och hans flickvän som har varit tillsammans i ett år i dag.
Ha en riktigt skön helg.



Kram

Fullspäckad vecka

0 Läs mer >>

Visst tror man att det ska vara lätt att brygga öl. Hmm. Kan säga att det tar minst fem timmar. Först blandar man vatten och malt i mäskpannan. I vårt fall blev det pilsner-, Munchener- och mörk karamellmalt som användes. Vattnet måste ha kommit upp till en temperatur av 60 grader innan malten läggs i. Detta kokas ihop på en temperatur på ca 70 grader.



Därefter ska det vidare till nästa kokkärl, det vill säga vörtpannan. För att därefter pumpas tillbaka i mäskpannan utan dravet.



I mäskpannan ska temperaturen komma upp till 100 grader för att man ska kunna tillsätta humle och prostaflock + jästnäring.


Humlesorterna Northern Brewer, Cascade, Nelson Souvin och Amarillo

Den första humlegiven ska stå för beskan, sk bittergiv. I och med att vi skulle brygga en amerikansk IPA, Ansgar IPA, så blev det såklart amerikansk humle, Northern Brewer. Efter ca en timme tillsatte vi Cascade (smakgiv) och lät detta koka ihop. Sedan flyttades allt över till den så kallade whirl-poolen (även kallad virrpanna), där mer Cascade och även lite Nelson Souvin låg och väntade.
Därefter slangades allt över till jäskaret och jäst tillsattes.
Nu ska det stå i fem, sex veckor, på 18-20 grader och jäsa, tills det är klart att drickas upp. Efter någon vecka kommer även en torrhumling att göras. Då tillsätts Amarillo (aromagiv).


Mäskpanna, vörtpanna, virrpanna och jäskar

Kram

Ölbryggning

0 Läs mer >>

Började dagen med en kopp Vintersaga (te). Tyckte att det passade bra med tanke på att termometern utanför visade på -18 grader och snön låg glittrande vit på marken.
Begav mig därefter ut på promenad i det kalla vinterstockholm med destination Gamla stan. Besökte där min käre ölvän och fick prova Hälsinge Rököl. En elegant rököl med en balanserad rökighet. Gick sen på Bistro Grill och intog en Biff Sirloin med pommes och bearnaise. En bra söndagsmiddag efter en händelserik helg.
Ha en bra vecka.





Kram   

Vintersaga

0 Läs mer >>

I kväll var det premiär på Melodifestivalen för i år. Kan erkänna att jag nu för tiden inte är så engagerad i detta evenemang. Men självklart så lyssnar jag på låtarna och gör en uppfattning av vad som är bra och dåligt. Kan säga att jag var väldigt besviken att inte Afrodite gick vidare. En klockren schlagerlåt.
Annars har det varit en bra vecka. Bröllops- och vinmässa förra helgen med mycket gott att dricka. Alsacedagen på Operaterrassen på måndagen inklusive seminarium om olika jordmåner. After work på Caféet i går. Som blev en mycket trevlig kväll. Och i dag var jag på ölbryggarkurs. Bryggde amerikans IPA tillsammans med 17 andra ölälskare.
En härlig vecka där jag börjar komma tillbaka till verkligheten.





Kram

Melodifestivalen