0 Läs mer >>

Flanerade genom ett blommigt Kungsträdgården bort mot Grand Hotel. Att körsbärsträden redan står i blom är nog lite för tidigt. Passa på att ta en tur genom Kungsan innan blomningen är över. Årets bartender utsågs i år i Vinterträdgården på Grand Hotel. Vinnare blev Michael Ternqvist från Östersund. Numera är det mycket show när man blandar drinkar. Helst ska man ha jobbat som jonglör på cirkus innan. Helt otroligt hur de kan slänga flera flaskor i luften samtidigt. En riktig show. Provade olika drinkar och föll mest för Italian Mojito (campari, mynta, lime, råsocker och soda), Rhubarb express (Sour Rhubarb, pechtree, vodka, äppeljuice och sprite) och Absolut Mango blandad med äppeljuice. Avslutade med ett glas Pol Roger i Cadierbaren innan jag gick vidare till Absolut Vodkas mingelfest. Där blev det fler Absolut mango med äppeljuice innan jag tog bussen hem. Blev erbjuden att följa med på middagen i Spegelsalen på Grand Hotel, men tackade nej. Måste tänka på morgondagen.


 

Kram

Årets bartender

0 Läs mer >>

När våren och sommaren kommer så ökar också efterfrågan av mousserande och champagne och även av rosévin. En bra budgetvariant av mousserande är Chapel Hill Sparkling Brut (7469, 59:-) som i veckan vann guldmedalj i Vinordic Wine Challenge, Sveriges enda EU-certifierade vintävling. Att det mousserande vinet kommer från Ungern är lite förvånande. Men faktum är att Systembolaget faktiskt sålde 325 869 liter ungerskt vin i mars 2009. Så Ungern är på intågande i de svenska hemmen för i dag så blommar den ungerska vinindustrin. Så håll utkik i hyllorna efter viner från Ungern. Kan varmt rekommendera Chapel Hill som en välkomstdrink eller ett perfekt pick-nick vin.




Kram

Mousserande tider

0 Läs mer >>

Ibland så gillar jag SMHI mer. Att de kan vara så duktiga att pricka in de första soliga och varma dagarna på en helg. Tack SMHI, you make my day. Är glad att det bara blev pick-nick med mousserande rosé och ett glas rosévin på Strandbryggan innan hemgång. Att Strandbryggan har öppnat är ett mycket säkert vårtecken. Fullsatt naturligtvis och nästan alla satt och sippade på rosévin. Det glädjer mig att det numera är helt legalt att dricka rosévin.

Är därför uppe tidigt och skuttar och känner att jag inte vill sova bort en solig dag. Ser fram emot en skön frukost med morgontidning, te och en riktigt god smörgås innan jag intar min altan i solen. Är så skönt att inte ha något inplanerat på hela lördagen. Ska bara vara och ta till vara på solen.

Låt champagnekorkarna flyga och ta vara på solen. Ha en fortsatt bra helg.




Kram

Solig helg

0 Läs mer >>

Ja, du kanske undrar vad rubriken står för. Insane = sinnessjuk. Och man är väl kanske galen om man väljer att åka Gröna Lunds nya karusell, Insane. Eller karusell var väl att ta i. Karusell åkte man när man var liten. Typ på en åsna eller en häst i max 10 km/timme. Man blev ju inte ens yr då. Tror nog att Insane är lite häftigare. Insane är nämligen den nya berg- och dalbanan som har en hastighet på 60 kilometer i timmen. Har en känsla av att man kommer att känna sig rätt spak efter en åktur med den. Och jag tror inte att man hinner beundra utsikten heller när man befinner sig på 35 meter över marken. Men på 75 sekunder är det över. Ser i alla fall fram emot att testa Insane när portarna till Gröna Lund öppnar på lördag. Kan jag åka Fritt Fall tilt så kan jag nog åka denna också. Inte helt fel att ha barnasinnet kvar.
Enligt väderleksrapporten så ska det bli riktig vårvärme till helgen. Inte helt fel. Tydligen ska tempraturen öka med hela 11 grader till i morgon. Bara det är ju en bra avslutning på veckan.



Kram

Insane

0 Läs mer >>

Årliga champagnedagen utspelade sig naturligtvis på Grand Hotel i dag. Gick runt i Spegelsalen och flanerade bland de olika vinagenturerna med sina drygt 200 champagner. Konstaterade även i år att min favorit fortfarande är Pol Roger. Blev en och annan smakupplevelse men kunde ändå konstatera att min favorit Pol Roger fortfarande håller. Deutz brut rosé var inte helt fel. Byter nog ut Deutz's rosé mot Moët's rosé. Prisade nämligen Moët's rosé på förra årets champagnedag. Kan konstatera att champagendagen höll sitt motto, dvs bra champagne med rätt kvalité. Mycket bubblor, mycket gott och mycket trevligt.




Kram

Champagneprovning

0 Läs mer >>

Känns lite tungt i huvudet i dag. Var på en mycket trevlig whiskyprovning i Gamla Stan i går. Fast det är nog inte den som gjorde att jag känner mig trött i dag utan det är nog ölen som jag intog efteråt som har satt sina spår. Provningen började kl 15 och jag var hemma 01 i natt. Så det hann och bli en och annan öl efter provningen. Provade fem olika sorters whisky där alla kostade över 1000:-. Så det verkligen fina saker. En bourbon kunde jag egentligen vara utan, den föll mig inte riktigt i smaken. Tycker att den är alldeles för parfymerad för min smak. Föredrog hellre en 50-årig Glen Grant istället. Den var helt suverän. Provade lite ost, korvar och choklad till de olika whiskysorterna och kunde konstatera att den mörka chokladen och 50-årig Glen Grant gifte sig med varandra. Så nu har jag fått ännu dyrare vanor. Fast jag kanske ska satsa på en billigare whisky istället. En som mer passar min plånbok. Blev även en Rauchbier efteråt. En ny och sensationell smakupplevelse som inte var helt fel. Efter provningen så var vi några stycken som gick till en restaurang några hundra meter bort och intog ett antal öl och även en wallenbergare med potatismos. Hade en mycket trevlig och givande kväll som slutade som sagt 01. Så i dag lär det bli lugnt för mig. En promenad ute på Djurgården är vad jag har tänkt åta mig i dag.




Kram

Whiskyprovning

0 Läs mer >>

Har haft en tuff vecka både gällande jobb och ta hand om sjuk dotter. Mycket att rodda med på jobbet med avslutning på veckan med en tiotimmars arbetsdag. Var rätt slut efter jobbet i går. Så två glas champagne på AW satt inte helt fel. Helgen var väldigt efterlängtad om jag säger så. Fast om man går efter ett kinesiskt ordspråk, så ska man väl vara på språng hela tiden. Eller åtminstone överskrida gränserna emellanåt. "Med båda fötterna på jorden kommer man inte långt", som ordspråket säger. Så en groda lär väl komma hur långt som helst. Fast jag tror inte att jag ska satsa på att bli groda i mitt nästa liv. Det får nog bli havsörn som jag har tänkt från början.

Har försökt att inte boka in så mycket nu i helgen. Vill bara vara och ta det lugnt. Ska i alla fall på en mycket intressant whiskyprovning i Gamla Stan i dag. Blir spännande och se vad den ger. Annars så har jag som sagt inga direkta planer mer än att bara vara. Ska väl börja leta rätt på alla papper inför deklarationen. Så att jag är lite förberedd. Är i alla fall beredd på en solig helg. Så jag hoppas att vi får njuta av lite vackert väder också.

Ha en fortsatt bra helg.




Kram

Tuff vecka

0 Läs mer >>

Nyss hemkommen från förhandsvisningen av "The Boat That Rocked". En skön film med nostalgikänsla från 1966, om ett gäng radiopirater som sänder rock'n roll musik dygnet runt från en båt ute på Nordsjön. Man kan se en viss liknelse från Bridget Jones manus och "The Boat That Rocked". Richard Curtis har haft sitt finger med i båda filmerna. Filmen är en komedi med ett gäng osannolika original. Och jag tror att jag kommer att gilla den mer och mer ju fler gånger som jag ser den. En skön rockfilm som har premiär på fredag.  Klart sevärd. Den får en att tänka tillbaka på när jag själv var ung och försökte ratta in Radio Luxemburg. En nostalgifilm helt enkelt.  Efterfest på Café Opera efteråt, men jag hoppade den. Måste få lite skönhetssömn innan ny arbetsdag i morgon. Sov gott.




Kram

The Boat That Rocked

0 Läs mer >>

Bortbjuden på middag på påskafton. Åkte ut till förorten Solna på en god middag. Blev wok till varmrätt och hemmagjord toscakaka till dessert. Påskafton är ju en av alla dess påskdagar som man i alla fall ska göra något mysigt. Så en middag kändes faktiskt helt ok. Vitt och rött vin och en massa whisky. Har även hunnit med några långpromenader på Djurgården i det vackra vårvädret och suttit på uteservering och druckit öl. Ett underbart väder att bara strosa runt i och beundra de vackra vårblommorna och höra fåglarnas kvitter. Så jag kan inte klaga på långhelgens alla trevliga aktiviteter.

Kändes lite motigt att ta sig till jobbet efter en sådan här långhelg. Men jag kommer nog snabbt in i jobbtrallen igen.



Kram

Påskmiddag

0 Läs mer >>

På långfredagen var jag hemkommen efter en 24-timmars rolig, underhållande och härlig champagnekryssning. Hade provat olika champagner, ätit en deilkat tre-rättersmiddag med olika champagner till, varit i baren och druckit mer champagne, intagit champagnefrukost och varit på minimässa. Snacka om ett hektiskt dygn. Blev faktiskt även några Bloody Marys och en 28-årig Glen Mohr (whisky). Sjöng inte kareoke i alla fall. Middagen bestod av bakad, lättrimmad hälleflundra med hummer i champagnegelé, ljummet jordärtskocksskum samt gotländsk tryffel till förrätt. Till huvudrätt blev det vildandsbröst med smörslungad haricot verts och morot, potatisterinne med ädelost samt champagnesås. Avslutningsvis till dessert blev det en champagne-sabayonnemousse serverad med marinerade jordgubbar och pistagepaj. Så mätt och belåten fortsatte jag sen till baren och drack mer champagne. Håll ögonen öppna framöver så kanske ni får se ifrån champagnekryssningen på TV, Kanal5.



Kram

Champagnekryssning

0 Läs mer >>

Äntligen så har jag fått ett nytt modem. Efter en modemkrasch så funkar äntligen datorn igen.
Färjestad tog det. SM-Guldet alltså. Underbart. Känns lite gammalt, men ändå så surfar jag fortfarande på vinnarvågen. Jörgen Jönsson visade att man ska kliva av när man är på topp. För han var verkligen i sitt esse och gjorde en lysande match. Med 4-0 i matcher mot Brynäs och Skellefteå och nu 4-1 mot HV71 visar verkligen att Färjestad är väl värda sitt SM-Guld. Så Jörgen, du kan gå i pension med riktigt gott samvete. Heja Färjestad, ni är bäst.

"Sunshine cleaning" var en smågullig film om systrarna som har en städfirma där de städar upp efter olycksfall. Så de får torka en och annan blodfläck. Om ni har sett "Miss litle sunshine" och gillade den, så kommer ni att älska den här. Samma producent i båda filmerna. Hade premiär i förra veckan så den lär gå ett tag framöver.



Kram

SM-Guld

0 Läs mer >>
Hoppas ni alla får en riktigt Glad Påsk.
Min dator är dessvärre ur funktion. När den blir ok igen så blir det fullständig rapport från SM-final, Champagnekryss, Påskmiddag mm.
Ha det riktigt bra och ät inte för mycket ägg.
 


Kram

GLAD PÅSK!

0 Läs mer >>

I går mötte Djurgården Örebro hemma på sitt Stadion. Över 11.000 hade begett sig ut i det fina vädret för att få se Djurgården besegra Örebro. Daniel Sjölund fick lägga en straff i slutet av andra halvlek. Ingen direkt höjdare, men vad gör det. Huvudsaken var ju att den gick i mål. Så god start för Djurgården.

I dag förhandsvisning av filmen "Sunshine cleaning". Hoppas den är rolig för jag behöver mig ett gott skratt efter en tuff vecka.

I kväll håller vi tummarna för Färjestad. SM-finalmatchen mot HV71 på hemmaplan i Karlstad. Hoppas resultatet blir till FBK's fördel så att det blir 3-1 i matcher.
Solen skiner fortfarande och våren är här för att stanna. Hoppas det fortsätter så över påsken.

Kram

Premiär på fotbollssä...

0 Läs mer >>

Har njutit i fullo av detta underbara vårväder. Helt fantastiskt. I fredags åt jag min lunch på en uteservering i Kungsträdgården. Intog en caesarsallad samtidigt som jag studerade alla soldyrkare som hade kommit ut ur sina kontorsrum. Förflyttade mig sedan på eftermiddagen till en annan uteservering där det blev några glas rosévin i solen. Underbar fredag och hälig lördag. Att strosa runt på Djurgården och se den första blåsippan, myrorna som har kommit fram och fåglarna gnabbandes vid Isbladskärret är som en hälsa för själen. Njuter verkligen till fullo och insuper varje liten detalj.

Senare på kvällen i går så blev det bowling. Lyckades i alla fall göra en strike. Har inte spelat bowling på säkert fem år. Så jag var rätt nöjd med min prestation när jag sedan promenerade hemåt från söders höjder. Njöt av vår vackra huvudstad i den ljumma kvällen. Passerade även O'Learys och intog en Bloody Mary innan jag fortsatte hemåt. Var nöjd och glad med min dag när jag tidigt intog horisontellt läge.

Kan konstatera att termometern utanför köksfönstret visar nio grader, så med hopp om en ny bra dag så intar jag min frukost i lugn och ro.

Ha en fortsatt bra söndag.




Kram

Äntligen vår

0 Läs mer >>

Våren har verkligen satt sina spår i den svenska huvudstaden. Underbart att se denna gråa stad vakna upp framåt vårkanten. Krögarna placerar sina bord i solen och en annan ses läppja på ett glas rosévin. Äntligen vår.

Var i går på förhandsvisning på "Hopplös och hatad av alla" med bl a Kirsten Dunst och Jeff Bridges. En lite 20+-film som ändå framkallar en hel del skratt. En mysig feel-good-film som handlar om journalisten Sidney Young som får ett jobb på konservativa Sharps magazine i New York och briljerar sig tillsammans med kändisar och folk inom modebranschen.  Filmen har premiär i dag.

En positiv sak är att min Amaronefavorit har sänkt sitt pris på systemet. Så numera kostar 2005 Amarone Selezione Antonio Castagnedi, Tenuta Sant' Antonio, 28002 endast 249:-.




Kram

Hopplös och hatad av ...

0 Läs mer >>

I dag 1:sta april. Har du blivit lurad idag? Själv har jag inte lyckats bli lurad. Men jag tycker att aprilskämtet med att DNA-testat hundbajs kan spåra hundägare som inte plockar upp efter sin hund var lite roligt. Skulle egentligen behövas. Förstår inte att hundägarna vill klafsa omkring i hundbajs. Eller att de tycker att det är ok att vi andra ska få göra det på våra vårpromenader i skogsområden och parker.

Något som inte är ett aprilskämt är att Zlatans årsinkomst i Inter ligger på 156 miljoner. Inte helt fel lön. Skulle jag inte tacka nej till. 

Och att 18 500 tranor fanns på plats vid Hornborgarsjön i går, vilket är rekord. Tidigare toppnotering var 15 300. Men jag undrar vem som sitter och räknar alla tranor.
Jag ska i alla fall gå och räkna får nu. Dags att sova.
Ett vårtecken är att uteserveringarna äntligen har öppnat igen.



Kram

1:sta april