0 Läs mer >>
Ett klart sommartecken är att Allsång på Skansen har dragit igång. Även i år är Måns Zelmerlöw programledare, och ska tillsammans med diverse artister förgylla tisdagskvällarna. Gårdagen började med tunga moln över huvudstaden, med en och annan regnskur under dagen. Men som för det mesta, skringrade sig molnen och man skymtade solen, när Måns och gårdagens artister äntrade Skansenscenen. Vi fick bland annat se Magnus Uggla, Laleh, Agnes och Sean Banan uppträda inför ett mer eller mindre fullsatt publikhav i ett småkallt Stockholm.
Minns förra sommaren vid den här tiden. Då var jag där det var lite varmare. Där man kunde vara ute i bikini och njuta av sol, vind och hav. En nostalgibild från seglatsen på Medelhavet, kanske den kan påverka vädergudarna och göra så att vi även får sommar i Sverige.
Spanien-Portugal i dag och Italien-Tyskland i morgon. Vi får väl se vilka som går till final. Spännande fortsättning följer.
Ha en fortsatt trevlig kväll.
 
 
Kram

Sommartecken

0 Läs mer >>
När jag tittade ut genom fönstret i morse upptäckte jag att sommaren hade varit. Är sommarvädret i helgen det som vi får i sommar? Förhoppningsvis inte. Spöregn och tolv grader är inte vad jag förväntar mig i slutet av juni. Troligtvis kommer sommarvärmen i juli istället.
Italien var glada vinnare när de besegrade England. Grattis Italien. Så nu är det spännande om de även ska slå Tyskland.
Ha en fortsatt trevlig vecka.
 
Vybild från Veneto, Italien

Kram

Tillbaka från midsomm...

0 Läs mer >>

Önskar er alla en Glad Midsommar. Hoppas ni får sill, färskpotatis, gott i glasen, sol, dans kring midsommarstången och trevligt sällskap.
Själv får jag min bror på besök. Ska försöka hitta på något sommararrangemang. Blir i alla fall lite champagne, löjrom och lite annat smått och gott.
Ha en riktigt trevlig midsommarhelg.


Kram

Glad Midsommar

0 Läs mer >>
Sverige förlorade mot England i förra veckan och går dess värre inte vidare. Men de ville ju inte förlora hedern helt, därför besegrade de Frankrike i går med 2-0. Bra jobbat Sverige. Zlatans 1-0 kommer bli ett av de snyggaste målen i hela EM. En klockren spark mitt i hörnan. Zlatan du är bäst :).
Ha en fortsatt bra kväll.

Kram

EM Fotboll

0 Läs mer >>

Vilken födelsedag och vilken fest. Är helt slut efter allt firande. Inte lätt att fylla jämnt. Tack och lov är det bara vart tionde år. Har blivit ordentligt firad och är supernöjd med allt. Förberedelse för mat, champagne, vin, partytält, bord, stolar, porslin, bestick och glas under hela veckan som avslutades med en hej-dundrande fest.
Fick bland annat en underbar tavla målad av en väninna. Hade önskat mig en röd tavla med vin och kärlek på. Och tavlan blev faktiskt bättre än jag hade trott, så jag blev helt tårögd. Helt fantastisk. Även ett sabreringssvärd låg på presentbordet som jag invigde kvällen till ära. 
Avslutade kvällen på Noppes innan det var dags att nanna kudden.
Tack alla goa underbara vänner som förgyllde min kväll.
I dag, lördag, får det bli vila som gäller.
Ha en fortsatt bra helg.







Kram

Födelsedagsfest

0 Läs mer >>
Var så mysigt att få hem min underbara dotter från Barcelona, där hon bott sedan i september. Har inte varit i från varandra så här länge någonsin. Kändes underbart att få hem henne igen.
Passade på att ta med henne på Andreas Kjörlings release av hans champagnebok. Vad passar bättre än att fira hennes hemkomst med champagne? Hade en mycket trevlig kväll med mycket champagne, ostron och glada vänner.
Välkommen hem kära dotter.
Ha en fortsatt bra helg.



Kram

Hem från Barcelona

0 Läs mer >>

I dag firar vi Sveriges nationaldag. De blågula svenska flaggorna vajar i vinden och solen lyser upp tillvaron. Vi lär nog aldrig fira vår nationaldag som norrmännen firar sin. Den 17’de maj är ju en folkfest i Norge, där folk går ut på gatorna i folkdräkt med vajande vimplar med norska flaggan och man äter smörebröd som aldrig förr. I Sverige får vi vara glada att vår nationaldag numera är en röd dag, vilket inte var så förr i tiden. Det är först de senaste åren som denna dag är en ledig dag.
Ägnade min nationaldag i tvättstugan och därefter en stund ute i solen. En nationaldag som egentligen kom till 1523, men som blev en nationaldag först 1983.
Ha en fortsatt bra söndag.



Kram

Sveriges nationaldag

0 Läs mer >>

Har fortfarande inte hämtat mig efter en underbar resa i det vackra Italien. Fyra fantastiska dagar i Veneto, Valpolicella.
Blev upphämtade vid Milanos flygplats för att därefter äta lunch på ett trevligt ställe och dricka underbara mousserande viner till en välackompanjerad lunch. Hann även med en annan producent, Le Marchesine, innan det var dags att åka till hotellet. Uppackning och lite sol vid poolen innan det var dags för middag. Carlo Meroni presenterade sina viner tillsammans med en femrätters middag med utsikt över en blomstrande vindal.
Dag två börjar vi med ett glas champagne på terrassen och information om Valpolicella av Gaia Castellani innan vi beger oss till vingården Latium och därefter vidare till Ferragu. Båda vingårdarna producerar mycket goda viner.
Sen vidare på matlagningskurs i slottet Villa Verità Fraccaroli. Får lära oss laga pasta tillsammans med ett glas Pinot Grigio innan det är dags för drink och middag. Fördrink i slottsparken innan bordssittning. Luca Fraccaroli tar oss genom middagen på ett mycket charmigt och medryckande sätt med goda viner därtill.
Dag tre beger vi oss till Antolini och provar deras underbara viner innan det är dags för femrätterslunch på Trattoria alla Ruota tillsammans med passande viner till.
Beger oss därefter till den stora vinproducenten Quintarelli. Magiskt och fantastiskt underbara viner. Kanske beroende på att de lagrar sin Amarone på fat i åtta år innan buteljering. Är så glad att jag har fått möjlighet att få komma till denna producent. Tragiskt nog så gick Guiseppe Quintarelli bort i januari, men vingården består med dess traditionella anor.
Kvällen avslutas med en Grande Finale på Locanda 800 med en femrätters middag med efterföljande Amaroneprovning av elva olika Amarone. Satte Latium som vinnare.
Dag fyra beger vi oss till en ost- och delikatessprovning. Blir barnsligt förtjust i den italienska Lardo. En klick med det på en liten baguettebit och du är helt såld. Mums. Inhandlar några burkar samt en Amaronesalami innan det bär av till Milano för rundvandring innan hemfärd till Sverige.
En underbar semester med Vinuplevleser. Tusen tack för en underbar upplevelse.























Kram

Veneto – Valpolicella

0 Läs mer >>

Är glad att jag inte hade anmält mig till Stockholm Marathon i år heller. Led verkligen med de ca 20 000 löpare som ställde upp denna dag. Att springa 4,2 mil i regn och i en temperatur på fem grader en junidag är inte vad jag skulle längta efter. Beundrar de som lyckades ta sig i mål. Bra jobbat. Vann gjorde en man från Jordanien på tiden 2.19.16 och bästa svensk kom på femte plats. Grattis.
Vet inte om jag ens skulle gå ut i dag om jag var hund. Detta trista, regniga väder med en temperatur på fem till sex grader är inte acceptabelt en junidag. Så i dag blev det att sitta inne.
Förhoppningsvis kommer sommaren snart tillbaka.
Var även förbi och tittade på Christer Sandelins utställning i veckan. Två legender i en, det vill säga David Bowie och Christer Sandelin. Bra och snyggt illustrerat Christer.



Kram

Stockholm Marathon i ...