0 Läs mer >>

I går var det ”Global champagne day” som självklart firades med champagne. Blev en Blanc de Blancs från Henriot. En härligt välbalanserad champagne med viss brödighet och citruston som passade utmärkt till räkorna. Blev därefter entrecôte med bearnaisesås och klyftpotatis tillsammans med St Hugo 2005 från Jakob’s Creek. En trevlig avslutning på en tuff jobbvecka.
I dag sol och 10 grader. En solig dag för en promenad på Djurgården. Ha en fortsatt trevlig helg.



Kram

Global champagne day

0 Läs mer >>

Var i går på specialvisning av filmen ”Bad Teacher”, en oklippt version om lärarinnan Elizabeth som är ointresserad av sina elever och som försöker lägga beslag på skolans nya lärare, Justin Timberlake. Elizabeth, Cameron Diaz, gör en glimrande roll i sin tolkning av en ”bad teacher”. Många skratt och en underhållande kväll som avslutades med modevisning på Café Opera.
Hade tidigare på dagen varit på Bollinger Group Day och provat olika champagner från Bollinger (bland annat R.D. 1988, magnum) och bourgogneviner från Chanson.
En heldag som jag var mycket nöjd med innan jag kröp ner under täcket vid tolvslaget.

 

Kram

Bad Teacher

0 Läs mer >>

Två månader kvar till julafton och ingen snö i sikte. Känns rätt skönt. Förra året vid den här tiden hade den första snön redan kommit. Förhoppningsvis får vi vänta på snön ett tag till framöver. Känns inte som att jag är redo för vintern ännu. Tror inte snön är på väg riktigt än med tanke på att vi fortfarande har 10 grader utanför fönstret. Jag håller tummarna att snön inte kommer förrän i december.
Spelade i alla fall boule utomhus i lördags. Var kanske sista gången den här säsongen som möjligheten fanns att vistas utomhus för denna trevliga sport. Vi sa just det att det är rätt otroligt att kunna stå utomhus och spela boule i slutet av oktober. Håller sig snön borta och temperaturen ligger runt 10 grader så finns det chans till fler bouleomgångar. Vi kan ju alltid hoppas.
Ha en fortsatt bra vecka.



Kram

Boule i oktober

0 Läs mer >>

Hösten har verkligen bitit sig fast i huvudstaden. Löven har ändrat färg till mestadels gult, om de fortfarande sitter kvar på träden. Luften känns klarare och temperaturen håller sig runt 10-12 grader, det vill säga samma temperatur som en champagne eller en porter smakar bäst.
Den årliga Franska vindagen har gått av stapeln denna vecka. Var förbi som hastigast och provade några väl utvalda champagner för att se om de ligger kvar på samma plats på min tio-i-topp-lista. Och jag kunde konstatera att de fortfarande håller stilen.
Avnjuter en lång lördagsfrukost innan jag snart ska bege mig ut bland höstlöven. Ha en fortsatt bra helg.



Kram

Höst i huvudstaden

0 Läs mer >>

Denna vecka har verkligen varit fulltecknad. Jobb, möten, luncher, provningar, fotboll, show osv. En sak som är mycket glädjande är att Sverige har gått vidare till EM genom att ha slagit Holland med 3-2.
Har varit på vinprovningar samt att jag har hållit i en ölprovning under veckan. Har känt mig som en bläckfisk med tentaklerna ute lite varstans. Hann även förbi Akkurat och få i mig en rauchweisse innan jag i går hamnade på Hamburger Börs. Hade biljetter till ”Oslagbart” med Niklas Strömstedt, Pernilla Andersson, Andreas Johnson och Petra Mede. En hattig föreställning som hade kunnat klara sig utan Petra Mede. Skulle nog döpa om föreställningen till ”Lättslaget”, för inte var den oslagbar. Niklas skulle lätt kunna köra en egen show, för han har en otrolig röst och ett brett material. Och Pernilla och Svante Thuresson, som även kom in på scenen, skulle kunna göra en egen show. Gillar ju även Andreas, han har några bra låtar, men inte så att det skulle räcka till en egen show. Den stora behållningen var dry martinin, musikerna och ljudet, utan dem hade jag gått innan showen var slut.
Ska nu ta mig ut på promenad i det vackra höstvädret. Sol och tio grader.
Ha en fortsatt bra söndag.



Kram

Oslagbart

0 Läs mer >>

Är hemkommen från en härlig helg i Sälen. Åkte upp på fredagen för att hålla en ölprovning på Experium i Lindvallen. Kom upp sent på fredagskvällen och somnade rätt omgående efter incheckningen på Ski Loungen. Upp på lördagsmorgonen och åt frukost innan det var dags att bestiga toppen på en av skidbackarna. I strålande sol och 2 grader nådde jag toppen, innan det var dags att gå ner och tillbringa någon timme på spa’t. Provade olika sorters bastu på deras bastuavdelning. Härligt och avslappnande. Blev sedan en ölprovning med 20 hängivna ölälskare. Kvällens tema var oktoberfest, så det blev några oktoberöl samt några andra tyskar. Oktoberfest med middag i restaurangen, varietée och liveband innan sängdags. Miljöombyte, mycket frisk luft, härliga upplevelser, god mat och god dryck. Underbart härlig helg. Kan verkligen rekommendera en tur till Experium. Gå gärna in och titta på deras hemsida, http://www.skistar.com/experium/
Så jag kan erkänna att jag är rätt trött nu. Snart på väg i säng. Ha en trevlig vecka.







Kram

Helg i Sälen

0 Läs mer >>

Kan säga att jag har haft en välmatad helg. Åkte på lördagen ut till Nacka Strand som för 20’nde året i rad hade sin Beer & Whiskyfestival. Provade både öl, whisky och vin. Blev bland annat oktoberöl, julöl, rököl, IPA och massa andra godsaker på ölsidan. På whiskysidan blev det naturligtvis bland annat min favorit Highland Park. Fick även i år prova min 40-åring, som faktiskt var lika bra även i år. En mässa som bidrog till många nya smakupplevelser och som ändade ut med en trevlig avslutning på kvällen. Söndagen blev en vilodag. Kände att jag behövde återhämta mig efter helgens bravader.
Ha en fortsatt bra vecka.





Kram

Stockholm Beer & Whis...