0 Läs mer >>

Var rätt slut efter hela veckans aktiviteter, så fredagen blev en lugn kväll hemma. Såg till att hjälpa min dotter med hennes förberedande inför fredagskvällens fest innan jag la mig på mitt rum och bara softade. Hon hade bjudit in 25 personer som skulle fira hennes 18-årsdag. Tycker att de skötte sig riktigt bra. Så det kändes skönt. Kl 23.30 försvann de ut i kvällens mörker för att fortsätta parta.
Vaknade pigg och utvilad på lördagen och begav mig ner till källaren för att hämta upp mina längdåkningsskidor och pjäxor. Hade bestämt mig för att ge mig ut på en skidtur på Djurgården i solen. Fast det var 25 år sedan sist som jag stod på ett par längdåkningsskidor så kände jag att nu var det på tiden att ge mig ut. Fast jag tror faktiskt att jag var ute några timmar för 14 år sedan också, om jag inte missminner mig. Kändes ovant i början, men klarade det galant. Det är väl som att lära sig att cykla. Var riktigt skönt att bege mig ut i solen med bitande kyla i kinderna, -15 grader. Det är tydligen den kallaste vintern på 23 år. Men det är underbart. Skönt att få uppleva en riktig vinter för en gångs skull.
Lördagskvällen tillbringades på en nystartad klubb i city. Mycket dans och en del drinkar blev det, innan det var dags för hemgång.
Vaknade tidigt i morse och såg att solen även var uppe i dag. Klädde på mig skidkläderna och begav mig ut i spåren igen.  En riktigt härlig söndag. Hann även med att frosta av frysen innan det var dags att nanna kudden.
Ha en riktigt bra vecka.



Kram

Skidhelg

0 Läs mer >>

Fick möjligheten att få komma iväg på publikrepetitionen av Björn Skifs show på Cirkus i kväll. Denna show som har premiär på fredag. Och jag kan säga att jag är mycket imponerad av denne snart 63-åriga man som står på scenen och showar som att han fortfarande var 45. Han har sin karisma, utstrålning och DET. Två timmar som showen pågick (utan paus) gick mycket fort. Hans framträdande i a cappella av ”I mörkret med dig” var enastående och ”Härligt, härligt men farligt farligt” (från 1977) på bara gitarrer var riktigt häftigt.  Det enda var att han kunde ha spritt ut låtarna ”Krama dej”,” Hooked on a feeling” (från -74...) och ”Michelangelo” under de två timmarna och inte haft de efter varandra. Han skulle typ ha sparat en till slutnumret eller till återinropen. Men annars är Björn en fantastisk entertainer och sångare. Jag gick med ett leende där ifrån. Kan verkligen rekommendera Björn Skifs show. Var faktiskt så glad så att jag gjorde snöänglar i den pudervita nysnön på Djurgården innan jag kom hem till min lägenhet på Gärdet. Mycket lyckad kväll.
Sov så gott.



Kram

Björn Skifs show

0 Läs mer >>

Nu är det konstaterat att ett gott skratt förlänger livet. Det är alltså inte ett ordspråk som bara är taget ur luften utan det finns faktiskt en sanning i det. När du skrattar så ökar du lugnkapaciteten och stärker diafragman och samtidigt hjälper det till att minska effekterna av astma och bronkit. De inre organen masseras, blodet syresätts och rensar kroppen på gifter genom att stimulera matsmältningen. Ja, det är några effekter som ett skratt har. Och har du en tråkig dag så kan du fejka ett skratt, för den mänskliga hjärnan kan tydligen inte skilja mellan ett fejkat och genuint skratt. Och vill du gå ner i vikt så kan du bränna 10-40 kalorier om du skrattar 10-15 minuter per dag. Så mitt tips är att skratta så ofta som möjligt. Och förhoppningsvis så får jag ett och annat gott skratt i kväll när jag ska gå på Cirkus och se Björn Skifs show. Han bjuder säkert på sig själv och får nog mina smilband att dra sig upp mot öronen.
Jag hoppas i alla fall att jag kommer vara lika glad som tjejerna när de gick ut efter tjejmiddagen i söndags.



Kram

Ett gott skratt förlä...

0 Läs mer >>

Min lilla tjej har hunnit bli 18 år. Helt otroligt. Det var inte länge sedan som hon var en liten bebis. Åren går verkligen snabbt. Var på East och åt födelsedagsmiddag för henne. God mat med champagne och gott rödvin. Grattis hjärtat, min stora tjej, som blivit myndig.
Några andra som också firade i kväll var bl a Noomi Rapace som fick en guldbagge för bästa kvinnliga skådespelare på kvällens Guldbaggegala. Filmen ”Män som hatar kvinnor” var nominerad i många klasser och lyckades även kamma hem en guldbagge för bästa film. ”Bröllopsfotografen” som också är en bra film fick en guldbagge för ”Bästa manliga biroll” och ”bästa manus”. Var nog väntat att ”Män som hatar kvinnor” skulle få ”Biopublikens pris”. Men man kan ju aldrig vara säker när det gäller Guldbaggar.
Nu i säng. Ny dag i morgon. Sov gott.



Kram

Andrea 18

0 Läs mer >>

Har haft en underbar helg med många aktiviteter. Efter jobbet på fredagen begav jag mig till Gamla Stan och Club Jambalaya. After-work med stand-up och mycket musik. Jambalaya underhöll och sjöng med inlevelse och utstrålning. Killarna varvades med stand-up och flera andra musikartister. Gitarrer och munspel förgyllde också kvällen. En lyckad och urmysig kväll i musikens tecken. Killarna i Jambalaya är så duktiga. Så jag ser fram emot deras nästa uppträdande. Gå gärna in på deras sida på Facebook, Club Jambalaya.
Lördagen bestod mest i att handla mat inför min dotters tjejmiddag i kväll. Min lilla tjej fyller nämligen 18 i morgon. Helt otroligt. Stora tjejen. Så det var många matkassar som bars hem i går. Sen iväg på tjejmiddag. Hade en supertrevlig tjejmiddag med god mat och trevligt sällskap. Så när vi rundande av vid midnatt så var jag mycket nöjd med dagen.
Är nu på väg ut på en promenad innan jag ska hem och stå framför spisen för att förbereda middag för åtta tjejer.
Ha en fortsatt bra söndag.



Kram

Helg i musikens tecke...

0 Läs mer >>

Efter några dagars dålig sömn så fick jag tips om magnesium. Har tidigare försökt med kamomillte, akupunktur och spikmatta men det har inte alltid varit helt lyckat. Fast ibland så fungerar det väldigt bra. Det kanske beror på omständigheterna. Har ju varit lite hektiskt den senaste tiden. Bad min sjukgymnast sätta riktigt många sov-nålar på mig i tisdags och kan erkänna att jag blev trött. Men jag kom aldrig ner i djupsömn efteråt. Det är nog lite för mycket tankar som snurrar runt i huvudet just nu. Förhoppningsvis så lugnar det ner sig. Men som sagt, i natt har jag sovit riktigt bra. Fick nämligen tips om att magnesium skulle vara bra för sömnen. Så när jag gick in på hälsokostaffären och ville ha magnesium så att jag kan sova om nätterna så rekommenderade expediten i affären mig starka magnesiumtabletter. Tas en timme före sänggående gärna tillsammans med måltid. Magnesium ska tydligen göra så att musklerna i kroppen slappnar av. Om det var magnesiumtabletterna som fick mig att sova gott i natt, det vet jag inte. Men de hjälpte säkert till att jag sov som en prinsessa.



Kram

Magnesium för bättre ...

0 Läs mer >>

Gårdagens Idrottsgala genererade i ett pris av tre till Zlatan, dvs Årets Manlige Idrottare. Hade nog tycket att han var värd fler. Det han har presterat i fotbollens historia finns inte på kartan. Skyttekung i Italien, som förste svensk på 54 år. Han blev första Barcelonaspelare att göra mål i sina fem första seriematcher med klubben. Den 29 november avgjorde han det omtalade El Clásico och förde upp Barcelona till förstaplatsen i La Liga. Sen har han gjort lite snygga mål i landslaget också. Tycker nog att han har förtjänat Jerringpriset gott och väl. Självklart har Helena Jonsson gjort en lysande idrottsprestation som skidskyttedrottning. Men ändå så tycker jag att Zlatan var värd att vinna i år. Grattis till Zlatan, Helena Jonsson, Sara Sjöström, Anders Olsson. Staffan Eklund, Jonas Jerebko och alla ni andra som tog hem priser i gårdagens Idrottsgala.



Kram

Pristagarna i årets I...

0 Läs mer >>

Så var det dags för Idrottsgalan igen. Zlatan är nominerad i tre olika kategorier, Årets Manlige Idrottare, Årets Prestation och Jerringpriset. Vi får väl se hur många priser han får. Tyvärr kommer han inte kunna närvara själv. Men säkert kommer en hel del andra idrottare närvara under denna celebra tillställning. Själv är jag väldigt trött efter helgens alla aktiviteter så jag kommer att ligga i horisontellt läge i sängen och titta med halvöppna ögon på Idrottsgalan och hoppas på att Zlatan inte behöver bli lottlös. Ska Emma Johansson kamma hem priset som Årets Kvinnliga Idrottare i år igen? Eller kommer det att gå till Helena Jonsson (Skidskytte)? Ja, det återstår att se. Lite spännande blir det. Ha en härlig kväll framför Idrottsgalan eller vad ni tar er för denna måndagskväll.

Kram

Idrottsgalan

0 Läs mer >>

Har haft en underbar helg. After-work på fredagen tillsammans med underbara väninnor och en massa trevliga vänner samt min bror och hans flickvän. En helkväll med spansk bakgrundsmusik och en hel del vin. Vaknade upp på lördagen och begav mig till källarvalvet i Gamla Stan för ölprovning. Kul att min bror och hans flickvän uppskattade det. Alltid lärorikt och givande att besöka källarvalvet i Gamla Stan. Mina favoriter Chimay och Rauchbier var några av ölen som vi provade. Begav oss därefter till Shogun för en underbar middag med bl a Sukiyaki och Sake. Sen vidare på surpriseparty. Så det blev en riktig partylördag.
I dag söndag sov jag ut innan jag tog riktning mot Gamla Stan. Rökig whiskyprovning stod på schemat. Riktigt gott och riktigt trevligt. Fastande mycket för Smokehead och för den indiska rökwhiskyn. Mycket intressanta smakupplevelser och en blick in i rökwhiskyvärlden.
Grattis Messi, som gjorde två mål av fyra i gårdagens match mot Sevilla och är därmed den första i Barcelonas historia som har gjort 100 mål. Barcelona vann alltså gårdagens match mot Sevilla med 4-0.
I morgon måndag och ny arbetsvecka. Ha en riktigt bra vecka.



Kram

Superhelg

0 Läs mer >>

Var iväg på smygpremiär av ”Snabba cash” i kväll. Tyckte väl att Jens Lapidus bok var så där. Känns som att man har hört den förr. Men tycker dock att Daniél Espinosa fick till filmen mycket bra. Snabba klipp, snyggt ljus och bra handling utan tråkiga stunder. Bra drag och bra skådespelarinsatser är det också. En riktigt bra kriminalfilm. Joel Kinnaman som spelar huvudrollen gör en lysande skådespelarinsats som JW, killen som lever ett dubbelliv som stekare bland bratsen och bland de kriminella. Det jag saknade i filmen var JW´s syster. Så ”Snabba cash” är en helt klart sevärd film som inte skönmålar de kriminella och håller en koncentrerad i dryga två timmar och har premiär på fredag. Jag rekommenderar er verkligen att gå och se den.
Var och provfilma i går för en reklamfilm för en stor kvällstidning. Ja, vi får väl se hur det går. Hade ju inte varit helt fel med lite extra inkomster. Kul att jag ligger kvar i registren och att de ringer i alla fall. Något annat som fortfarande är kvar är vintern. Snön lyser vit från marken så dagarna känns inte alltför gråa i huvudstaden. Vi får väl se hur länge den har tänkt stanna. Granen är i alla fall inte kvar. Den har åkt ut och det hör ju till när det är tjugondedag Knut.
På väg i säng nu. Ska slötitta lite på Sevilla-Barcelona och hoppas på att Zlatan gör mål innan jag slår igen mina melerade.
Natti, natti.



Kram

Snabba cash

0 Läs mer >>

Har tillbringat många timmar utomhus denna helg. Fast att det har varit en bitande kyla så har trotsat termometern och klätt på mig ordentligt och begett mig ut i den friska luften. Termometern har visat -6 - -16 grader. Det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder, som det heter. Men i dag var det riktigt skönt ute. Ingen bitande kyla som det har varit de andra dagarna. Så i dag blev det en promenad på dryga tre timmar istället för två.
Blev en whiskyprovning på fredagen efter jobbet. Två skottar, en irländare, en japan och en amerikan. Bourbon och scotch single malt är lätta att ta men de andra var knepigare. Alltid lika trevligt och givande att gå ner i källarvalven i Gamla Stan för att förkovra mig om denna ädla dryck.
Efter gårdagens promenad och biltur så var jag rätt mör, så det blev uppvärmt äppelvin med kanel och soffan som gällde. Skönt att bara vara hemma och mysa i min ensamhet.
I dag så lär det bli en tidig kväll. I morgon så börjar arbetsveckorna se ut som vanligt igen. Måndag – fredag 8-16.30. Skönt att gå tillbaka till de gamla och invanda rutinerna igen.
Tack kära väninnor för trevligt sällskap på kungliga Djurgården den här helgen.



Kram

En helg i naturens te...

0 Läs mer >>

I dag skulle The King blivit 75 år. Fast tyvärr så gick han bort alldeles för tidigt, för snart 33 år sedan. Tycker att vi hyllar denne legend en dag som denna. Grattis Elvis. Killen som föddes i Mississippi och som har sålt över en miljard skivor världen över. Tack och lov lever din musik kvar i många hem fortfarande. Så jag tycker att vi letar upp våra gamla vinylplattor eller en nytillverkad cd med t ex “Suspicious Mind, Blue Hawaii, Hound Dog, Heartbreak Hotel, Jailhouse Rock, Love Me Tender, In the Ghetto, Always On My Mind, Burning Love” eller någon annan goding av denne legendar och spelar den och ägnar en tanke åt The King. Med ca 70 album och en hel del filmer bakom sig är han en man som i alla fall enligt mig kommer att vara ”Always On My Mind”.



Kram

Grattis Elvis Aaron P...

0 Läs mer >>

Har lagt mig till med underbara ovanor nu när jag har varit ledig. Har legat och sovit som en tonåring, dvs till 11-12 på dagarna. Så skönt att gå upp ur sängen när det redan är just ute. Tänkte att jag skulle börja smygträna inför morgondagen och kom skapligt i säng i går. Men sov ändå länge i morse. Så det får väl bli att jag kryper till kojs vid nio-tio i kväll för att komma upp kl sex i morgon bitti. 
Låg och tittade på matchen Barcelona-Sevilla i går. Sevilla låg på de första minuterna men sedan så blev det mest Barca som visade framfötterna. Zlatan som började på bänken kom inte in förrän i början av andra halvlek. Men Barca räckte inte hela vägen och lyckades inte besegra Sevilla på hemmaplan. Tack vare Zlatans mål så blev det 1-2. Hade Zlatan kommit in lite tidigare så hade kanske Barcelona vunnit. Men det är lätt att vara efterklok.
Jag tänkte i alla fall vara så klok så att jag ska klä på mig ordentligt och ge mig ut på en promenad på Djurgården i den bitande kylan, -16 grader.
Ha en fortsatt bra Trettondag.



Kram

Slut på ledigheten

0 Läs mer >>

Börjar det nya året lite småsnuvig. Konstigt att man blir lite förkyld när man är ledig och slappnar av. Så det är bara att kura ihop sig i soffan och dricka te med honung i. Blir dock lite långtråkigt att bara ligga och inte göra någonting. Men det är säkert välbehövligt. Är säkert på benen snart igen. Fick i alla fall ihop en god ”Biff Rydberg” i går efter resterna från oxfilén. Inte helt fel. Fick dock lite assistans av min dotter och hennes pojkvän. Smakade i alla fall väldigt gott tillsammans med dijonsenapen.  
I dag -10 grader och fortfarande vitt på marken. Känns skönt att jag slipper att gå ut i kylan. Får leta upp något gott i frysen så att jag kan få i mig lite god mat i dag igen. Hade behövt städa också, men är lite för svag för att åta mig sådana sysslor i dag. Föredrar hellre att ligga i soffan under en filt och bara vara. Ska titta på någon av mina filmer som jag köper men aldrig hinner titta på. Det ligger ju en och annan och väntar. Så jag lär nog fördriva tiden i dag också.



Kram

Snuvigt

0 Läs mer >>

Sitter och summerar 2009 IGEN. Och blickar både bakåt och framåt och inser att jag har haft ett rätt så bra år 2009. Men hoppas självklart att 2010 ska bli ännu bättre. Men är rätt nöjd med 2009. Hade i alla fall en underbart trevlig nyårsfest i går. En av mina väninnor fyllde 40 och passade på att ha sin fest på en pir i Kungsängen. Det bjöds på champagne, oxfilé, renskavsgryta, och mycket annat gott. Kan säga att jag hade en mycket trevlig nyårsafton och är mycket nöjd med den.  Min underbara väninna hade fixat en toppenlokal med massa goda läckerheter. Kunde tom ta mig hem från Kungsängen och hem till min lägenhet på Gärdet. Skål till Dig vackra väninna. Välkommen över på 40+-sidan.
God fortsättning på år 2010. Nytt år, nya möjligheter.



Kram

År 2010