0 Läs mer >>

Är så skönt med semester. Prickade tydligen in helt rätt veckor. En värmebölja på uppemot 30 grader och soliga dagar i Stockholm. Sverige är ju fantastiskt sådana här dagar. När jag går upp på morgonen, sätter på en kopp te och intar frukosten på min soliga uteplats, då är det synd att klaga på livet. Känns rätt skönt faktiskt. I dag är det dock lite molnigt, men det är ju bra med en vilodag också. Då kan jag förhoppningsvis få lite uträttat. Skulle behöva rensa lite bland tidningar, kläder och skor. Men vi får väl se vad jag orkar med i dag. Kanske ta en cykeltur på Djurgården för att få lite motion. Fast det är inte helt fel att bara vara också. Att verkligen känna att jag har semester. Vi får väl se vad dagen har att ge. Det är ju än så länge bara förmiddag.
Ha en fortsatt bra dag.



Kram

Sommar-Stockholm

0 Läs mer >>

Hoppas du har haft en bra Midsommar. För det har jag haft i alla fall. Hamnade ute på landet på Värmdö tillsammans med trevligt sällskap och en massa god mat och gott att dricka. Badade tom i havet, eller rättare sagt, Östersjön. Fast jag hade ju tagit en bastu innan, så då gick det bra. Annars är jag ju inte för en badtemperatur på 14-15 grader. Kan väl säga att jag är lite av en badkruka där. Firade i alla fall Midsommar traditionsenligt, dvs med sill och färskpotatis, fast utan midsommarstång. Var ute på en båttur och avslutade med en grillning på kvällen med ett passande franskt vin till. Så jag kan erkänna att jag är mycket nöjd med min Midsommar. Hamnade även på en stor fest på Midsommardagen där ett 100-tal människor minglade runt med varsitt champagneglas i sin hand. Musiken ljöd från högtalarna och stämningen var på topp under solens strålar.
Ha en fortsatt bra vecka. Själv har jag tänkt att vara ute och utnyttja solen. Har nämligen semester och vill njuta av det vackra vädret mellan VM’s fotbollsmatcher.



Kram

Bra Midsommarhelg

0 Läs mer >>
I dag har vi dagen D. Den dag som prinsessan Victoria gifter sig med sin Ockelbo-kille, Daniel Westling. Jag tror ingen har kunnat undgå detta. Det är troligen det enda kungabröllop i Sverige som kommer att vara under min tid. Så jag får väl säga "Grattis och Lycka Till, önskar Er all välgång i livet".
Ha en fortsatt bra helg.



Kram

Dagen D

0 Läs mer >>

Oj, då var man ett år äldre. Kändes inget konstigt faktiskt. Åldern har gått omärkbart förbi medan helgens utsvävningar har gjort sig märkbara. Middag med barnen och några ihärdiga gratulanter i går. Så jag kan erkänna att jag inte har haft en lugn helg. Ärligt talat så är jag rätt så slut. Så nu är det inte lång tid kvar innan jag lägger mig horisontellt i sängen.
Måste bara säga att Kiss-konserten var helt ok. Stadion var fullsatt med publik i alla åldrar. Från tre-åringar med öronskydd till pensionärer med öronproppar. En del målade som idolerna medan andra, som t ex jag, var helt neutrala. Kan erkänna att jag kände igen en del av låtarna trots att jag inte är något rock-fan. Men kan erkänna att jag tycker det är lite kult med Kiss ändå. Gene Simmons med sitt långa svart hår, med tungan ute och Paul Stanley med stjärnan i ansiktet springer fortfarande runt på scenen i sina platåskor. Det är precis som det var på 80-talet. De har bara blivit lite äldre. Tycker att det är strongt ändå att som 60-åring springa runt på scenen med gitarren hängande på magen. Bra jobbat Kiss. Håller nog några år till.
Sov så gott.



Kram

Trög måndag

0 Läs mer >>

Efter en lyckad champagneprovning så blev det mer champagne. Avslutade kvällen på en brygga på Värmdö med champagne, ostron och trevligt sällskap. Njöt i fulla drag. Perfekta ostron till en perfekt champagne. Började med en Pol Roger Blanc de Blancs från 1996. En otroligt balanserad champagne med en nötig nougatsmak och en behaglig och välbalanserad citruston. Njöt av champagnen, utsikten och sällskapet. Flyttade därefter ned till bryggan där det intogs otroligt goda och krämiga ostron tillsammans med en Pol Roger Pure, dvs non-dosage, i solnedgången. Hur romantiskt som helst. En otroligt trevlig och lyckad kväll.
I går kom min bror med flickvän och son till mig. Hade en trevlig middag med god sillröra och wok med tillhörande dryck. Laddar nu inför Kiss-konserten med Europé som förband på ett troligtvis fullsatt Stadion. Ha en fortsatt bra lördag.





Kram

Ostron och champagne

0 Läs mer >>

Var på en mycket trevlig champagneprovning häromdagen. Antoine Huray från champagnehuset Henriot var på besök i Stockholm och lät några få utvalda få avsmaka tre av husets champagner. Henriot som är ett familjeföretag har funnits sedan 1808 och är inne på den sjunde generationen. De tillverkar 1,2 miljoner flaskor per år varav deras Brut (standardchampagne) står för 70%. Alla tre champagnerna var non vintage och de hade elegansen och mineraltonen gemensamt. Deras rosé hade bra syra och bra eftersmak. Trots 11 dosage så var den mycket torr och krispig med druvsammansättning av 2/3 Pinot Noir och 1/3 Chardonnay.  En mycket elegant roséchampagne med en laxrosa färg. Deras standardchampagne var jag inte så imponerad av. Elegansen fanns där, men jag tyckte att den var lite väl kort i eftersmaken. Med en druvsammansättning av 50% Chardonnay och 50% Pinot Noir och en kalkig mineralton med en touch av grapefrukt tycker jag inte att den riktigt håller måttet av en bra Brut. Däremot var deras Blanc de Blancs underbar. Där hittar jag en hel del gröna äpplen och nougat. En mycket elegant champagne som passar utmärkt tillsammans med bl a en bit Brieost. De gifter sig verkligen i munnen. En superb kombination som gör en knäsvag.
Var mycket trevligt att stifta bekantskap med detta champagnehus och jag hoppas att jag kommer att få tillfälle att dricka Henriot´s Blanc de Blancs fler gånger i mitt liv.



Kram

Champagneprovning Hen...

0 Läs mer >>

Äntligen har rosévinet tagit mark. Det började ju lite knapert för flera år sedan och ökades på år efter år. Kommer ihåg när Matteus rosé var i ropet. Tror att det var i slutet av 70-talet. Men då fanns det inte många andra roséviner att välja på. I dag finns det en hel uppsjö. Fast roséhyllorna är rätt så tomma på vinterhalvåret på Systembolaget för att sedan börja fyllas upp i maj. Nu i dag har rosévinet tagit över många hyllor på Systembolaget. Vi har många goda roséviner att välja på. Och det kan ju tilläggas, för den som inte vet, att rosévin görs endast på blå druvor. Så man hittar lätt en Shiraz eller Cabernet Sauvignon, eller en kombination, bland hyllorna på Systembolaget. Försäljningen av rosévin har faktiskt mer än femdubblats i Sverige. Rätt imponerande. Systembolaget tror på nya försäljningsrekord i sommar. Vi är väl få se hur denna utveckling ter sig. Och jag är villig att hålla med om att rosévin inte är helt fel. Det är t o m riktigt gott. En varm sommardag och ett glas iskallt rosévin. Hmm. Inte mycket som slår det.



Kram

Rosévinet slår rekord

0 Läs mer >>

Smaka på Stockholm är en återkommande aktivitet i Kungsträdgården. Så självklart var jag tvungen att slinka förbi där en sväng i går. Var naturligtvis hungrig och valde ett av de Thailändska köken där jag fick i mig en biff i grön curry. Fick även i mig några glas champagne i VIP-tältet innan det var dags för hemgång.
I dag söndag, 6 juni, Sveriges Nationaldag, tillbringade jag mestadels på kryssningsfartyget Eurodam. Åkte ut tidigt i morse till Nynäshamn där fartyget låg. Blev sen en tur i livbåt ut till det Holland America Line kryssningsfartyget Eurodam. Väl där så fick vi en suverän visning av båten. Båten som tar 2100 passagerare och har en besättning på 900 persone var en båt i blommans tecken. Överallt var det levande färska blommor att beskåda. Holland America Line som har funnits sedan 1860 har 14 båtar där Eurodam är den största och nyaste. Ärligt talat så var jag inte jätteimponerad. Självklart var jag imponerad av all de färska blommorna ombord men någonting saknades. Var det möjligtvis skridskobanan från när jag var ute och kryssade för tre år sedan eller var det något annat? Konstaterade att känslan inte fanns där. Kändes lite stelt och det var för lite aktiviteter ombord enligt mitt tycke. Avnjöt i alla fall en fyrarätters lunch med vin efter visningen. Maten var absolut av högsta klass. Så jag kan ändå säga att jag var rätt nöjd med dagen. Avslutade dagen på goda vänners terrass innan det blev hemgång.





Kram

 

Fartygsvisning Euroda...

0 Läs mer >>

Vaknar upp till en solig lördag med Buddha Bar i högtalarna och en tebryggare som brygger några koppar Diplomatblandning. Känner att jag äntligen har återhämtat mig efter förra veckan och är redo för nya upptåg i dag. Har som tur är haft en lugn arbetsvecka, denna vecka, vilket var behövligt efter förra veckans slit. Rundade av gårdagen på Syster och Bror’s champagnemingel innan jag försvann hem i natten. Ett hundratals människor hade anslutit till denna tillställning och självklart var Pol Roger en av champagnerna som jag intog denna kväll. Champagnen flödade i takt till musiken och komikern Måns Möller körde stand-up. Soft och avslappnad stämning på uteserveringen. En riktigt härlig fredagskväll tillsammans med många härliga vänner som förgyllde kvällen.
Jag trodde inte att Robin Söderling skulle vinna semifinalen i går mot Tomas Berdych i Franska öppna. Han låg i underläge i början av matchen så det såg inte lovande ut, men lyckades ändå vända det till vinst. Starkt jobbat. Grattis Robin. Nu håller vi tummarna att han även slår Rafael Nadal i finalen i morgon.
Ha en fortsatt bra helg.





Kram

Champagnemingel

0 Läs mer >>
Har de sista dagarna försökt ta till vara på de ljusa kvällarna. När jag har kommit hem efter jobbet så har jag tagit ut min cykel och cyklat ner till båtbryggan vid Källhagens. Bara få känna de ljumma vindarna och inandas dofterna av syren. Att sen bara sitta nere vid vattnet och titta ut över Djurgården är en hälsa för själen, för mig. I går kom en andmamma simmandes med sina små andungar och en och annan fiskmås hördes skria i skyn. Det är livskvalité. Enligt mig i alla fall. Fast jag är ju väldigt beroende av att få se vatten och vara i närheten av det. Har ju många gånger funderat på att köpa ett litet ställe i skärgården, men tyvärr har det inte blivit av. Inte än i alla fall. Men förhoppningsvis så blir det om några år. Ett ställe dit man kan åka ut på helgerna och vila upp sig efter en vecka i stadens puls.
Och så är det klart att José Mourinho blir tränare för Real Madrid. Nu när han har gjort Inter till Champions League-vinnare så är det alltså Real Madrid som står på tur. Så Barcelona ska vara beredda på en tuff säsong i höst för att åter igen bli Spanska Ligan-vinnare och ev vara med i sluttampen i Champions League-finalen.
Sen får jag säga Grattis till Robin Söderling som i går äntligen besegrade Roger Federer efter tolv förluster. Trettonde gången gillt. Nu håller vi tummarna för Robin när han nu i nästa match möter tjecken Tomas Berdych i semifinalen.
Ha en fortsatt bra dag.

  



Kram

Ljusa kvällar