0 Läs mer >>

Summerar det gångna året och räknar ner till det nya. Hoppas 2011 ska bli ett bättre år än 2010. Antagligen kommer det inte bli lika många resor som 2010. Än så länge har jag bara bokat Champagne i april och Bamberg i maj. Fast det lär nog bli en hel del resor även nästa år. År 2010 års resor var ölresa till Prag, champagneresa till Champagne, solresa till Grekland med barnen, solresa till Turkiet med min dotter och vinresa till Alsace. Så jag kan erkänna att jag är mycket nöjd med mina resor under det gångna året. Har även haft en bra sommar och en rätt så ok höst. Fast kontentan av det hela är att jag ska ha ett ännu bättre år 2011.
Nyårslöften? Nej, det blir nog inga i år. Jo, att jag ska satsa mer på mig själv och ha ”Respekt” som mitt ledord.
Ha ett fortsatt bra slut på år 2010 och hoppas att Ditt år 2011 blir bättre. Nu blickar vi framåt och stänger snart det gamla bakom oss. Carpe diem.



Kram

Snart år 2011

0 Läs mer >>

Fick besök av min bror i går. Var ett tag sedan som vi träffades. I och med att jag aldrig är i Karlstad och min bror nästan aldrig är här så blir det inte så många gånger som vi ses per år.
Vi hade i alla fall en trevlig julölsprovning innan middagen. Blev några vanliga julöl och några julale. Var nog ganska eniga om att Wisby Julbrygd var bland de bästa. Hittade liten ton av vörtbröd, kryddnejlika, enbär och pomerans i den 6%-iga ölen. Ett mycket harmoniskt öl med bra eftersmak. Tycker även att Spendrups Julspecial (7%) är en mycket trevlig julöl med en kolaton, bra beska och lång härlig eftersmak. Även Mikkeller är en underbart härlig julöl med sina 9,1%. Så det blev nio julöl som blev avsmakade av mig och min bror innan middagen. Blev sen scampiräkor i panengcurry med ris och vin till det innan det var dags att nanna kudden.
Hade en lång sovmorgon i morse. Så min bror fick ta sig upp själv för att hinna med flyget till Serbien.
Ha en fortsatt trevlig dag.



Kram

Julölsprovning

0 Läs mer >>

Fick en ordentlig sovmorgon i morse. Härligt och välbehövligt. Blev en sen spelkväll i går. Kan erkänna att jag åkte ut först i Monopol. Fast det tog jag igen i dag. Vann då faktiskt rätt överlägset.
Har inte gjort många knop i dag. Men det gör ju inget. Tror att jag är välförkänt att bara vara i dag.  Ska endast göra en Biff Rydberg i dag utav oxfilén som blev kvar från i går. En passande juldagsmiddag när man inte orkar göra så mycket.
Ha en fortsatt trevlig juldag.



Kram

God fortsättning

0 Läs mer >>

Önskar er alla en riktigt God Jul. Vaknade tillsammans med mina underbara barn. Åt en god frukost och intog därefter hummern tillsammans med en flaska Pol Roger till Kalle Anka. Julklappsöppning tillsammans med mina barn och min dotters pojkvän. Fick bl a en soda-streamer av mina barn. Nu en liten julwhisky, Smokehead, innan det är dags att inta middagen. Blir oxfilé med kantarellsås och potatisgratäng. Och naturligtvis en god Amarone till det.
Ha en fortsatt God Jul.



Kram

God Jul

0 Läs mer >>

Slår upp mina melerade och vaknar upp till en ny dag i detta vinterlandskap. Tittar på termometern som även i dag visar -14 grader. Fast i natt var det faktiskt -17 grader, vilket är ett snäpp värre. Fast i år har vi haft -20 grader också, vilket är väldigt ovanligt för Sveriges huvudstad. Konstaterar att det blir en vit jul i år också, fast lite i kallaste laget.
Så det blev en bastu innan frukosten. Känns lite lyxigt att ha en egen bastu i lägenheten. Men den kommer väl till användning sådana här kalla dagar. Tog en kopp julte för att komma i julstämning och försökte vakna till innan den sista inhandlingen av julklappar. Så i dag blir det en sväng ner på stan för att inhandla de sista julklapparna innan det är dags att stänga in julefriden hemma. Har bunkrat upp med både god mat och goda viner och öl. Så om det skulle bli snöstorm så har jag så att jag klarar mig i några veckor.
Råttorna håller också på att bunkra inför julen. Såg en sitta under buskarna i kvarteret och mumsa tillsammans med några hungriga gråsparvar. Usch. Ja, det är väl bra så länge de inte kommer innanför husväggarna i alla fall. Vi får nog leva med att även råttorna behöver fira jul i år.
Ha en fortsatt bra dag.



Kram

 

Dan före dan 2010

0 Läs mer >>

Hamnade i går på en föreställning på Maximteatern, ”27 Club”. En hyllning till de avlidna rockstjärnorna som Curt Cobain, Janis Joplin med flera. Janne Åström, Markus Fagervall och Louise Hoffsten klämde i från tårna och rockade loss helt bekymmersfritt. Pontus Platin, berättaren, gjorde en lysande rollinsats. Hans betoningar och paushämtningar var proffsiga och väl genomtänkta. Även musikerna rockade loss och gjorde föreställningen till en drygt två timmars rockkonsert. Så jag kan säga att jag hade en mycket trevlig kväll som rundades av med några glas vin på en intilliggande restaurang innan det var dags för hemgång.
I dag söndag har det snöat så gott som hela dagen. Kan lugnt hålla med om att vintern är här och att det kommer att bli en vit jul. Så det blev bara en snabb tur till Fältöversten för att inhandla det väsentligaste. Det är sådana här dagar som man bara vill ligga hemma och mysa och titta på en bra film. Lär nog bli en och annan sådan dag nu när jag är ledig.
Känns som att pengarna börjar tryta nu när alla julklappar ska inhandlas. Ett tips är att gå in på http://www.gratisistockholm.nu och hitta något trevligt gratisevenemang att förlusta sig med. Varför inte gå på någon trevlig konsert eller varför inte tillbringa en dag på museum. Om inte annat så kan man ju ge bort en gratis stand-up-kväll eller en konsertkväll. Det är ju inte helt fel när det är gratis. Kan verkligen rekommendera denna sajt. Mycket trevlig sida med många trevliga gratisevenemang.
Ser fram emot en sovmorgon i morgon måndag.
Ha en fortsatt trevlig fjärde advent.



Kram

27 Club

0 Läs mer >>

I går var min sista arbetsdag för det här året. Ska inte jobba förrän nästa år, dvs år 2011. Vad avlägset det känns. Men jag kan lugnt påstå att det är en välbehövlig julledighet. Hann även med årets julbord med jobbet i torsdags. Hamnade på ”Fåfängan”, där jag faktiskt aldrig hade varit tidigare. Utsikten var snöig och maten var så där. Inte så mycket att välja från julbordet. Men rätt ok ändå. Det är ju trots allt trevligt med julbord. I år var det faktiskt mitt enda julbord. Känns som att jag inte tycker att julmat är så viktigt längre. Fast skinkan och en och annan rökt korv går ju alltid ner.
Min julklapp till mig själv förra året var en flaska whisky. Blev då en Highland Park, 18 årig. I år funderar jag på att satsa på deras 50-åriga. Nej, skämt å sido. Min plånbok rymmer inte så mycket pengar. För Highland Park 50-årig ska de nämligen ha 120 000 kronor. Unikt skapad av smyckedesignern Maeve Gills. Av de åtta flaskor som kom till Sverige så var hela fem förbokade. Och jag kan säga att det inte var jag som hade bokat den ena. Fast jag skulle ju ha velat. Men, men, jag har ju kvar utav min 18-åring så jag får väl smutta på den istället.
Så i år blir nog min julklapp snygga vinglas till mig själv eller en vinkyl. Vi får väl se vad jag hittar på. Det är ju trots allt några dagar kvar till jul.
Ha en trevlig helg.





Kram

Julledighet

0 Läs mer >>

Facebook har verkligen gjort kalassuccé. Tänk om man hade haft samma affärsidé…  Kan säga att man då hade haft framtiden tryggad. Ett sådant genomslag… När tom varumärkena marknadsför Facebook i sina annonser. Vart är vi på väg? Det som jag tycker är positivt med Facebook är att de flesta heter det de egentligen heter. Dvs ingen fasad bakom en mask med en massa hemligheter. Vilket jag tror har bidragit till att de har tagit över en hel del av kontaktannonserna. I kontaktannonserna ska ju alla heta ”Smulan”, ”Törstig”, ”Nallebjörn”, ”Kramgo”, ”Nusse”, "Pussvänlig", "Skärgårdsbo" osv.  I dag så har faktiskt Facebook 500 miljoner användare. Det säger ganska mycket. En global social kontakt som kommer att leva ett tag till, både bland unga och gamla. Rätt otroligt. Min yngsta vän på Facebook är under 20 och min äldsta vän är över 60 år. Tänk vilken spridning ändå Facebook har. Så från att ta ta ansiktsboken på nätet till att ta den vanliga boken i sängen innan läggdags är ett naturligt beteende i vår vardag.
Så nu, natti, natti och sov gott.



Kram

Facebook

0 Läs mer >>

I ett års tid har jag hävdat att Zlatan is the one and only. Han har fått många påhopp genom åren men ändå toppat löpsedlarna. Han är den som har toppat, dvs den idrottsman som är mest omskriven i media. Jag har alltid hävdat att Zlatan är störst, bäst och oövervinnlig. Men media har alltid haft en tendens att skriva ner honom. Men jag vet att när Zlatan trivs så producerar han. Han kom till Barcelona och gjorde en jättebra höst, bara början av säsongen med fem mål på fem matcher gjorde att han visade vem som regerade. Sen att han inte kom överens med coachen i Barcelona, vilket visade sig under våren, gjorde att han inte levererade det Barcelona ville. Zlatans lyft var att komma tillbaka i Italien, där han trivs. Trivs han, så kan han leverera. Vilket har visat sig i de senaste matcherna. Zlatan äger just nu. Att se hans leende efter att han har gjort mål gör att jag bara sjunker mer ner i soffan och tänker, yes, he’s back. Zlatan kommer att vara min idol ett tag till framöverl.
Haft en bra helg med diverse utsvävningar. Tredje advent och fortfarande snö runt husknuten. Nu läggdags inför kommande arbetsvecka. Sov gott.

Kram

Zlatan

0 Läs mer >>

Ja, vintern har verkligen kommit för att stanna. Snön ligger kvar och det snöar lite lätt i omgångar. Vargavinter i Stockholm. Inte vad vi är vana vid. Det som ändå lättar upp stämningen är att lyssna på Jonas på morgonen på Rockklassiker och titta på André Wickström på R.A.W. Två av mina favoritkillar som gör mina dagar lättare. Fast snart vänder det. Dvs att dagarna blir ljusare. Vilket känns mycket bra. Ser fram emot julledighet och bara vara.
Några andra som bara verkar vara är sälarna. I somras såg vi vid ett flertal tillfällen säl ute på Vindöfjärden, men nu har de tom letat sig in till Stockholm city. Tydligen har man sett säl vid ett flertal tillfällen i Stockholms ström utanför slottet. Tydligen så är det ett återkommande inslag sedan tre-fyra år i vår vackra huvudstad. Inte mig emot. Har vi rävar och rådjur på Djurgården så kan ju sälarna  få hålla till i Stockholms ström.
Nu natti. Sov gott.



Kram

Vintern kvar för att ...

0 Läs mer >>

Ska inte ta ut något i förskott, men jag känner faktiskt att denna vinter kommer att bli lång. Att redan nu vakna på morgonen och beskåda utomhustermometern som visar -15 grader, det känns inte riktigt ok. Varför ska det vara vinter redan nu? Kan det inte vänta till dagarna innan julafton istället?
Något som heller inte känns riktigt ok är NK:s traditionella julskyltning. Känns inte riktigt genomtänkt. Vill ha mer björnar som sover, tomtenissar som förbereder julen och mer aktivitet i julstugan. Så jag kan erkänna att jag inte är så imponerad av årets julskyltning på NK.
Tog vägen förbi Östermalmshallen och Tysta Mari på vägen efter jobbet. Var ett tag sedan som jag avslutade en arbetsveckas pass där. Var mycket trevligt att återse gamla vänner och ta ett glas chardonnay innan hemgång. Väl hemma blev det en Picáie i vintermörkret. Detta underbara vin som är tillverkat enligt amaronemetoden och har så bra karaktär, slinker lätt ner i strupen. Väl värt attt rekommendera. Hann även med den självrunna ölen på Akkurat i går, Spezial Lager och min andra favorit rököl, Schlenkerla. Wow, vilka öl. Är helt såld.
Ha en trevlig helg.



Kram

Låg temperatur