0 Läs mer >>
Tur att man inte är i New York, eller över huvudtaget i USA. I går slog orkanen Sandy till och över 370 000 New York-bor ombads lämna sina hem. Tunnelbanan, kanaler, tunnlar har översvämmats medan orkanen drar vidare över inlandet i USA. Usch. Vad läskigt.
Och här klagar jag på att jag var tvungen att cykla till jobbet i morse. Efter en fantastiskt solig helg övergick arbetsveckan till regn och rusk. Men jag lyckades ändå ta mig till simhallen och simma 1000 meter i går, trots ruggigt väder. Men efter regn kommer solsken. Så förhoppningsvis får vi se solen i morgon.
Och förhoppningsvis försvinner Sandy ut över havet och gör inte alltför mycket mer skada.

Kram

Orkanen Sandy

0 Läs mer >>
Oj, vilken härlig hösthelg. Solen har lyst på de gulfärgade höstträden och temperaturen har legat på någon enstaka plusgrad. Frisk härlig höstluft.
Hamnade på Jambalaya i fredags efter aw:n. Alltid lika trevligt och upplyftande att gå dit. En trevlig kväll som slutade sent på nattkröken.
Lördag var det först jobb, stå och hälla upp champagne, och därefter inta Nögne öl. Har blivit mer eller mindre beroende av denna öl.
I dag långpromenad i solen innan söndagsmiddag och uppladdning inför veckan.
Ha en riktigt bra vecka.
 

Kram

Solig hösthelg

0 Läs mer >>
Var i veckan på ett trevligt seminarium där Mia Nilsson berättade om hur vi ska använda bilden mer, "Låt bilden göra jobbet". Ett trevligt och inspirerande seminarium med en hel del att tänka på. Gick därifrån med en av hennes nysläppta bok och ska definitivt praktisera det mer.
Har även varit på SM i spansk vinkunskap. Fick först prova 32 olika viner från årgång 2011 och därefter följa de tävlande i SM:et. Ett stort grattis till sommelier-gänget som tog hem priset.
En trevlig kväll på spanska ambassaden med tapas och vin.
Ha en fortsatt bra vecka.

Kram

Seminarium "Låt bilde...

0 Läs mer >>
Kan säga att jag var storlt över mig själv i torsdags. Simmade 1000 meter. Har nog inte varit på en simhall på tre år. Kom i håg att det var kallt i vattnet på den tiden, men nu var det riktigt ljummet och skönt. Känns skönt att jag har tagit upp simningen igen.
After work på fredagen och lugn hemmakväll med barnen i går.
I dag blev det promenad till Gamla stan för ölprovning. Svensk öl var dagens tema.
Nu är det dags att knyta sig för att orka med en rätt så smäckfull vecka.
Ha en bra vecka.

Kram

Ny vecka

0 Läs mer >>
I dag har jag gjort det. Mmm, och jag är så nöjd över mig själv. Inte köpt/kört en BiB, dvs Bag in Box eller Bragd i Berlin. Jag har helt enkelt köpt ett årskort på simhallen. Hur länge har jag dragit på detta? Ja, jag har nog inte varit i simhallen på minst tre år. Och jag som tidigare mer eller mindre var som en delfin i vattnet. Är så stolt över mig själv att jag äntligen kommer att ta upp simningen igen.
Grattis säger jag till svenska landslaget i fotboll som gjorde en BiB i går. Det vill säga en Bragd i Berlin. Från att ligga under med 0-4 på bortaplan, till att reducera till 4-4 i andra halvlek är en stor bragd. Grattis. Bra jobbat. Tack Zlatan och alla ni andra.
Bifogar en liten ölbild från julölsprovningen med Spendrups i veckan. Fick prova många goda öl och längtar redan till jul då de ska intas.

Kram

Simkort

0 Läs mer >>
Insikt är ett bra ord. Särskilt om man förstår dess innebörd och även kan praktisera det. Insikt som är synonymt med ingivelse, inblick, förståelse, kännedom, kunskap, vetande, klarsynthet och förståelse. När man väl har lärt sig det, kommer man ett högre steg upp på kunskapstrappan och erfarenhetsmässigt har man lärt sig något. Känns tufft och svårt att efter två år och fyra månader har kommit dit, samtidigt känns det som en befrielse att kunna gå vidare.
En annan som har insikt är vinnaren av Nobelpriset i litteratur, kinesiske författaren Mo Yan, grattis säger jag till dig. Med motiveringen ”som med hallucinatorisk realism förenar saga, historia och samtid” fick den 57-åriga Mo motta sitt pris.
Termometern utanför visar på 2 grader. En dag för mys och återhämtning innanför lägenhetens dörrar.
Önskar er alla en trevlig helg.

Kram

Insikt

0 Läs mer >>
Just nu känns det som att öl är den dryck som jag inte vill vara utan. Efter att ha gått på mässan Sockholm Beer & Whisky Festival i torsdags och provat flertalet goda öl har jag fått mersmak.
Drygt 100 guld-, silver- och bronsmedaljer delades ut på mässan. Några av mina favoritöl fick motta medaljer för deras goda öl. Bland annat Nils Oscar's Celebration Ale, Coast to Coast från Oppigårds Bryggeri, Bryggmästarens Specialedition Smoked Malt (Åbro Bryggeri) samt några till.
Fast min största favorit var ändå ölen från Nögne Bryggeri i Norge, som jag återigen var tvungen att prova i helgen. Hur har jag kunnat missa denna välbalanserade öl? Det övergår mitt förstånd. Men samtidigt är jag glad att jag har hittat den.
Stockholm bjöd annars på ett soligt höstväder i helgen.
Ha en bra vecka.

Kram

Goda öl

0 Läs mer >>
I går var det Kanelbullens Dag, som instiftades 1999. Fast för mig blev det inga kanelbullar. Tog eftermiddagen fri och åkte ut till mässan igen istället, Stockholm Beer and Whisky Festival. Hade ju några fler att avverka på min lista.
Kommer göra ett större utlägg om det i helgen.
Just nu är jag bara trött och rätt färdig efter veckans aktiviteter.
Ha en bra helg.

Kram

Kanelbullens Dag