0 Läs mer >>
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År när vi nu lämnar ormens år och går in i hästens år enligt det kinesiska horoskopet. Detta ska tydligen vara ett bra år med mycket lycka och glädje, vilket jag hoppas kommer slå in.
I Kina går alla på landsbygden ut, och luften fylls av smällar och krutdoft. Himlen färgas av raketer och fyrverkerier och barnen hoppar på de exploderande smatterbanden. Så nu är det verkligen fest i Kina.
Kan säga att vi har ett gnäggande år att se fram emot med förhoppningsvis mycket lycka.
Önskar dig en trevlig helg och ett Gott Nytt År!


Kram

Gott Nytt År!

0 Läs mer >>
I dag var det lagom kallt fast lite väl blåsigt. Men framför allt var det sol. En härlig vinterdag i huvudstaden. Blev en långpromenad på Djurgården.
I går fyllde min underbara dotter, Andrea, 22 år och hade sina kompisar på förfest innan de gjorde staden osäker. Så jag servade dem med drinkar och tilltugg under kvällen. En mysig kväll tillsammans med hennes närmsta väninnor med mycket skratt och kärlek.
Fast kylan biter i luften så är det inte dumt att befinna sig i en varm utomhuspool. Typ på Széchenyi badet. Hade inte varit helt fel att glida ner i en varm källa på ca 38 grader och bara vara. Fråga min dotter så kan hon säkert övertyga dig.
Önskar dig en bra start på veckan.


Kram

Härlig vinterdag

0 Läs mer >>
Säger grattis till Mikael Persbrandt, Edda Magnason, Per Fly, Anna Odell, Anna Bjelkerud, Sverrir Gudnason och många fler till årets Guldbaggar. Filmen Monica Z och Återträffen var de som hyllades mest. En riktigt bra gala med välförtjänta priser till vinnarna.
Själv var jag vinnare i dagens Metro med Veckans Instagrambild. Kändes riktigt kul. Så jag säger även grattis till mig.
Ha en fortsatt bra vecka.


Kram

Guldbaggegalan

0 Läs mer >>
Var i går på pressvisning på Fotografiska där skådespelaren Johan Rheborg var på plats för intervju. Utställningen Backstage, som har premiär i dag, fanns redan upphängd, med 79 av Johans svartvita bilder. Johan har fotograferat sina arbetskollegor i loger, mellan tagningar och när de minst anar det. Ett allvar finns i alla bilder, där de många gånger är långt till skratt.
- Jag vet ju hur skådespelare är och är mer intresserad av människorna, säger Johan.
Han började fotografera i tonåren, och sedan 2007 i stort sett dagligen och fortsätter:
- Jag måste fotgrafera. Om jag inte fotograferar så blir jag irriterad.
Framför mig sitter en samlad och lätt nervös Johan, inte alls den skojfriske från Solsidan, utan en mer seriös och sammanbiten herr Rheborg.
Fotografierna är genomarbetade och stilfulla. Det finns en tystnad som ändå talar.
- Det här är bara kärlek från mitt huvud, säger Johan.
Och visst är det kärlek som genomlyses i de olika fotografierna.
Så missa inte denna klart sevärda utställning som hänger till den 9 mars. Passa även samtidigt på att ta en titt på den berömda Elliott Erwitt's utställning som hänger till och med den 2 mars.
Ha en trevlig helg.


Kram

Johan Rheborg på Foto...

0 Läs mer >>
Är så stolt över våra svenska prestationer i idrottsvärlden. Tänk att vi har så många duktiga idrottare. Skulle vilja ge alla ett pris för deras prestationer genom åren. Är verkligen stolt att vara svensk och kunna stoltsera med våra svenska idrottare.
Årets Idrottsgala levererade åter igen priser för många prestationer genom 2013. Vi kan vara stolta över flera medaljer och pokaler genom året.
Frågan jag då ställer mig är. Vem var egentligen bäst? Och vad är det som är bäst? Medaljer, utmärkelser, prestationer, prispallplacering etc.
Årets manliga idrottare och även mottagare av Jerringpriset för 2013 blev Henrik Stenson, golfaren som verkligen har satt Sverige på kartan igen. En stor eloge till honom och ett jättegrattis. Han var verkligen värd sina priser.
Måste också säga att jag är kluven till hur man utmärker den störste. Kan inte annat än att lyfta fram Zlatan i samma veva. Zlatan som vann Jerringpriset 2007... Har han redan vunnit sin del? Vad har inte han gjort år 2013??? Kommer han prestera ännu bättre nästa år? Självklart ska man se alla, för alla är verkligen duktiga och värda ett pris.
Men jag måste erkänna att jag är lite besviken att inte Zlatan fick ett enda pris. Som Zlatan-fan hyllar jag honom också. För han har verkligen fått hela världens ögon på fotbolls-Sverige. Vilket han belönades för i Ballon d’Or för snyggaste målet. Grattis målkungen och tack Zlatan. Må du hålla några år till.
Och tack alla andra svenska idrottare. Är så stolt och glad att jag är svensk.

Kram

Idrottsgalan

0 Läs mer >>
Hur var då 2013? Rätt bra, tycker jag. Det började bra med en snabbis till USA. New York, Las Vegas, San Francisco och Napa Valley. Inte helt fel. En härlig resa som jag sent kommer att glömma.
Jag har fått varit frisk i stort sett hela året, vilket känns mycket bra.
En lång och härlig sommar med mycket sol och en lång höst som inte är slut ännu. I går kom egentligen den första snön. Så i dag känns det lite burrigt där termometern visar på +-0.
Har konstaterat att kokosolja är en superhit. En tesked i mitt te varje morgon har fått mig att må ännu bättre. Fast den ska vara kallpressad. Vilket är mycket viktigt. Bättre värden och en härlig feel-good-känsla. Prova det om du inte har gjort det förut.
Ser nu framåt mot ett ännu bättre år. År 2014 ska bli ännu bättre. Så när vi lämnar Ormens år den 30 januari och träder in i Hästens år, hoppas jag att det har mycket bra att erbjuda.
Ha en trevlig helg.

Kram

Blickar tillbaka

0 Läs mer >>
Hoppas du har fått en bra start på det nya året. Har sagt att detta år ska bli ett riktigt bra år. Det börjar bra med tanke på att det fortfarande är snöfritt. Tydligen så har en julhelg i Stockholm inte varit så här varm på 100 år. Så det känns mycket bra.
Nyår firades med en långlunch i Östermalmshallen och därefter hummermiddag hos en vän på Narvavägen med många flaskor champagne som sabrerades. Kunde även njuta av fyrverkerierna över huvudstaden från balkongen. En trevlig och mysig avslutning på det gamla året.
För att underlätta det gråa vädret har ljusterapilampan fått åka fram. Ljuset är det som saknas just nu. Fast det märks redan att det är ljusare längre på eftermiddagarna. Härligt.
Önskar dig en riktigt god fortsättning på det nya året, med hopp om ett riktigt bra 2014. Och att det ska flyta på i rätt riktning.

Kram

God fortsättning