0 Läs mer >>
Hemkommen efter förhandsvisning av filmen Hitchcock. Underbart härlig film. Om Hitchcocks väg till Psycho och om hans liv tillsammans med hans fru Alma. Alma, som spelas av Helen Mirren är lysande i sin roll. En Oscar skulle vara på plats där. Hon gjorde verkligen en lysande skådespelarprestation. Även Anthony Hopkins gör en lysande skädespelarinsats. Hela filmen var underbar och soft. En klar femma. Kan rekommenderas varmt. Premiär 8 februari.
Annars har helgen varit trivsam och mysig. Lördagen rullade på med champagne i glada vänners sällskap. Mycket glada skratt och skönsjungande sång.
Söndagen blev det brunch hos god vän tillsammans med goda vänner. Mat, vin, spel och mycket garv. En härlig helg.
Ha en fortsatt bra vecka.
 

Kram

Förhandsvisning av Hi...

0 Läs mer >>
Jag kan villigt erkänna att jag är mycket tacksam att termometern utanför visar på endast minus tre grader. Har varit fruktansvärt kallt i några dagar nu, där termometern har pendlat på -10 - -17. Inget kul. Men förhoppningsvis har det vänt nu.
I går blev min dotter 21, vilket firades, innan det blev vertikalprovning med två viner från Fox Creek, årgångar 2006-2011. Trevligt och givande. Därefter ostron och champagne på Elverket. Aw på Tysta Marie innan stor 50-årsfest. Jag och hundra andra var inbjudna till Sjö och Land för att fira att Johann har gått över strecket.
Ha en fortsatt trevlig helg.

 
Kram

Äntligen varrmare

0 Läs mer >>
Det var åter dags för årets Guldbaggegala. Många filmer och skådespelare var nominerade.
Äta, sova, dö blev årets film och Hedersbaggen gick till den välförtjänte Hasse Alfredsson.
En gala med mycket glitter och glamour där en hel del okända skådespelare äntrade scenen för att motta den återvärda Guldbaggen.
Orkade inte laga middag i dag så det fick bli sushi för enkelhetens skull.
Nu sovdags. Ha en fortsatt trevlig kväll.
 

Kram

Guldbaggegalan

0 Läs mer >>
Sol, mycket snö och kyla har det varit under denna helg. Frusen och hurven efter promenad på Djurgården i dag. Då var det inte helt fel att krypa ner i ett varmt bad för att återfå temperaturen.
Nu i säng, ny vecka väntar.
Ha en fortsatt bra söndag.

 
Kram

Kallt

0 Läs mer >>
Då var det dags att vakna upp ur Askungesagan igen. Nu pratar vi om snö och kallt, där solen sällan skiner. Puh.
Känns som att allt bara var en dröm. Hamnade jag i San Francisco och Napa Valley också? Var jag runt på vingårdar och provade viner? Ja, jag var faktiskt det. Bilfärd från Las Vegas via San Francisco till Napa Valley. À la Sideways. Solen från klarblå himmel och sköna miljöer.
Besökte flera vingårdar innan det var dags för hemfärd från San Francisco. Nu är det är bara att gilla läget och suga länge på karamellerna från ett soligt USA. Och hoppas att det snart blir vår här hemma också.
 

Kram

Tillbaka i verklighet...

0 Läs mer >>
Har konstaterat att alla amerikaner inte är feta och att de heller inte bara äter Mac Donalds, efter mitt studiebesök i New York. En sak konstaterade jag i alla fall och det var, vilket jag också trott, att byggnaderna är väldigt höga. Bodde på halva hotellet, dvs på 23'dje våningen av 46. Hann även konstatera att de har bra Kobebiff i New York. Att flyga första klass var inte heller fel. Jaquart var deras huschampagne, som faktiskt är riktigt god.
Kan också konstatera att det är varmare i Las Vegas. Sol och 16 grader är inte helt fel. Har blandade känslor för Las Vegas, spelarnas stad som aldrig sover. Lite over do it och too much är min sammanfattning. Hotell med kanaler där man kan åka gondol. Häftigt fast lite too much. Här kan man prata om stora byggnader. Enorma helt enkelt. Besökte New York, Monte Carlo, Planet Hollywood och Venezia. Enorma byggnader där jag knappt hittade ut. Lär nog aldrig träffa på liknande byggnader igen.
Las Vegas show kan jag rekommendera. Med mycket glitter och glamour.
 

Kram

USA

0 Läs mer >>
Lovade att jag skulle återkomma angående min Italienresa. Här kommer en liten resumé om min resa till Friuli V-G i nordöstra Italien.
Första kvällen var det middag tillsammans med andra journalister och fyra presidenter för olika områden i Friuli. Där många viner från de olika områdena provades.
Dagen efter var det den stora bedömningen. Satt i finaljuryn tillsammans med elva andra för att kora vinnare i tre olika dessertvinsklasser. Arrangerat av ERSA, Friuli & Friends.
Efter bedömningen blev det besök på två olika vingårdar, där även andra vinproducenter hade kommit för att representera sina viner. Därefter tillbaka till hotellet för ombyte innan galamiddag på slottet. Satt vid honnörsbordet tillsammans med bland annat Ian D’Agata, vinexpert och utsedd till årets vinjournalist i Italien förra året.
Dagen efter var det mässa på slottet där flera producenter fanns representerade och 250 viner kunde provas. Prisutdelning på scenen till de tre vinnande producenterna. Därefter transport till flygplatsen i Trieste för färd hemåt.
En mycket trevlig resa där jag lärde mig mer om området Friuli och fick bekanta mig mer med deras goda viner.
Önskar er alla en fortsatt bra söndag.


Kram

Sammanfattning av min...

0 Läs mer >>
Kan erkänna att jag inte var alltför pigg i dag. Gårdagen bjöd på bastu, god middag och gott i glasen tillsammans med goda vänner. Började med ostron och champagne, innan entrecôte och Amarone tillsammans med en härlig potatisgratäng slank ner. Desserten bestod av vit chokaldmousse med granatäppelkärnor.
Tolvslaget firades med mousserande och fyrverkerier på Observatoriekullen.
Därefter var det speltime fram till småtimmarna. Trevligt och härligt avslut på 2012.
Nu blickar vi bara framåt och önskar att 2013 ska bli ett riktigt bra år.
 

Kram

Gott Nytt 2013