0 Läs mer >>

Var på en fantastisk spelning på Berns i går. Cotton Club, dvs Richard Häger med sitt storband, rockade loss att nästan taket på Berns lyfte. En underbart härlig soulkväll med mycket sång, blås och gung. Även Kayo uppträdde med några låtar. En fantastisk kväll.
I dag var jag på provning med en av vinagenturerna. Italienska mousserande viner stod på schemat. Provade fyra mousserande viner tillverkade enligt champagnemetoden. Blev mycket förtjust i ett vin tillverkat på 100% av Muscatdruvan från vinhuset Gancia.
Ha en fortsatt bra måndagskväll.



Kram

Cotton Club på Berns

0 Läs mer >>

Åt i går min första surströmming för i år. Denna delikata fisk slank lätt ner tillsammans med tillbehör som mandelpotatis, tunnbröd med västerbottenost på, snaps och öl. Hade två varianter av surströmming, Oskars och Gösta Hannells. Fast jag tycker nog att Oskars står som klar etta. Gösta Hannells var bra, men lite väl salt. Hade en mycket trevlig kväll i surströmmingsångorna.
Hade även en trevlig middag på Elverket i torsdags efter en champagneprovning med Nicolas Cauchois från Jacquart och en god middag på fredagen bestående av oxfilé med kantareller tillsammans med en Amarone och trevligt sällskap.
Kan säga att jag är mycket nöjd med helgens aktiviteter. Ha en fortsatt bra söndag.





Kram

Surströmming

0 Läs mer >>

Hamnade i går på en av vinagenturernas sortimentsprovning. Provade igenom franska viner från Alsace, Bordeaux, Loire, Bourgogne och Jura. Där jag blev mest förtjust i den prisvärda Côteaux du Layon Les Fontaines från Sauvion och Château Cantin, Saint-Emilion Grand Cru 2010.
Saknar värmen och solen från Guardamar. Från 31 grader i skuggan till 17 grader här hemma. Skönt med miljöombyte och få njuta av sommarens varma vindar och det 28 gradiga havet. Härligt att minnas tillbaka till när vi nu snart går mot höst.





Kram

Sortimentsprovning

0 Läs mer >>
I tordags var det dags för årets surströmmingspremiär. Tyvärr kunde jag inte medverka på den traditionella surströmmingen på Sturehof. Antar att det var lika trevligt i år som förra året. Jag får ta igen det senare. Ser verkligen fram emot surströmmingen. Även kräftpremiären har varit, som jag också missade. Närmare bestämt andra torsdagen i augusti. Så det får väl bli både kräftor och surströmming så småningom, fast inte samtidigt.
Just nu njuter jag av sol, bad och värme.
Ha en fortsatt trevlig helg.





Kram

Surströmmingspremiär

0 Läs mer >>

Måndag och ny vecka. Vad har då hänt i helgen? Prince var i Göteborg och uppträdde i fredags, krokodilmamman Hillary har lagt 16 ägg som har kläckts. Så 16 cubanska krokodilungar har fått en ny bostad på Skansenakvariet. Det konstaterades även att Pridefestivalen tiodubblade sina besökare från förra året och besöktes i år av 300 000. Själv känner jag mig som en dräktig giraff efter all god mat och god dryck i sommar. Fast jag är inte övertygad om att jag skulle vilja vara dräktig i 15 månader. Simning och promenader står nu på schemat för min del.
Ha en fortsatt bra vecka.

Kram

Prince

0 Läs mer >>

Vad hittar man på en tisdag kväll när regnet hänger i luften och termometern visar på 21 grader? Självklart finns det mycket roliga saker att hitta på, men jag valde att vika kvällen för mat och dryck. Champagne är ju aldrig fel och kan heller aldrig drickas vid fel tidpunkt. Så det självklara valet av dryck blev just champagne. Och i och med att en av mina favoriter är Pol Roger, så fick det bli en sådan. Vad äter man då till champagne? Mycket går bra ihop med champagne, men gårdagskvällens val blev ostron. Egentligen så passar Pol Roger Pure bäst till ostron, men i går fick det bli en traditionell Pol Roger Brut. Kan erkänna att det inte var helt fel. Även den gick bra till dussinet ostron som jag intog på min altan tillsammans med trevligt sällskap. Mycket gott och mycket trevligt.



Kram

Ostron och champagne

0 Läs mer >>

Så var då Prideveckan slut för denna gång. Festen avslutades med Prideparaden genom Stockholms gator under gårdagen. Fart, fläkt, glamour, färgrikt och medryckande. Från den nakna urmodern till läderklädda machokillar. Paljetter, svandunsboer, läder, nitar, plast, siden och sammet beklädde de glada paradgångarna. Stod vid Birger Jarlsgatan och beskådade denna häftiga Prideparad.
Avslutade lördagen med ett glas vin hos en god vän innan hemdags.
I dag har regnet regerat över huvudstaden och jag har passat på att göra lite nytta. I morgon måndag och ny vecka.
Ha en fortsatt bra söndag.











Kram

Prideparaden

0 Läs mer >>

Medan solens strålar fortfarande lyser över vår huvudstad och värmen känns medelhavsinspirerad, då fylls även gator och parker med lättklädda stockholmare och turister. Prideveckan har verkligen tur med vädret. Begav mig till Kungsträdgården i går för att lyssna på en och annan schlager framförda av nya och gamla schlagerartister. Stämningen var på topp denna ljumna kväll och på scenen i kungsan avlöste artisterna varandra, väl ackompanjerat av konferencieren Björn Kjellman och Anders Berglunds orkester. Många artister kände man igen och några var nog nya för många. Vem kom inte ihåg Pontus Platin från Melodifestivalen 1979? När han framförde ”Nattens sång” i vit smoking, http://www.youtube.com/watch?v=bNjHs__ATL0, på Cirkus i Stockholm, där han slutade på en åttonde plats och Ted Gärdestad vann med sin ”Satellit”. Jo, visst gör vi det, eller jag gör det i alla fall. När Pontus äntrade scenen i går med sina dansare var det som att tiden hade stått stilla. Med samma scenvana sjöng han samma bidrag som 1979 inför en applåderande publik. Ett lysande framträdande där han hade samma karisma och utstrålning som för 32 år sedan. En magisk kväll som avslutades med ett glas rosévin innan hemgång.





Kram

Schlagerkväll

0 Läs mer >>

Har nu blivit hundvakt några dagar. När barnen är på semester i Spanien så får jag sällskap av en hund. Skönt att ha en kamrat som ser till att jag kommer ut på promenader. Var på en tvåtimmars promenad på Djurgården i dag. Skönt att röra på sig och stretcha ut efter gårdagens gympapass. Hakade nämligen på Korpens gympapass på Gärdet i går. Härligt och välbehövligt efter en sommar med mycket god mat och mycket gott att dricka. Blev afrikansk dansinspirerad gympa. Något som min kropp behövde. Ska försöka bli lite bättre på att röra på mig. Nu när jag fått igång träningen siktar på att vara med på nästa gympapass på söndag och även ta några långpromenader i veckan.
Prideveckan är i full gång och huvudstaden är gayinspirerad. Tänkte gå ner till Kungsträdgården på torsdag och se när 27 artister intar scenen. Men fram till dess ser det ut att bli en lugn vecka. Ha en fortsatt bra vecka.



Kram

Hundvakt