0 Läs mer >>

Provningen i går gick jättebra. Hade tagit ut en chardonnay, en sauvignon blanc, en shiraz och en zinfandel. En trevlig kväll som avslutades med en god middag bestående av lammfilé med potatisgratäng. Så min grupp fick nosa sig in i vinvärlden och hitta sin favoritdruva, vilket var tanken med provningen.
Hann även med en snabb after work öl innan provningen. I och med att min bror var uppe i Stockholm så ville jag ju visa honom mitt öl-mecka, dvs Akkurat, som hade Beck på specialfat. Blev en Beck pilsner och en Dunkel Beck. Wow, säger jag. Bästa pilsnern och en underbart härlig Dunkel med en ton av kola och kaffe. Så underbart härliga och välbalanserade öl. Det var nästan så att jag fällde en tår. Beck is my favorite. Är helt såld på den ölen. Hann även inta en rauch-weisen. Denna gudomliga öl som jag också är väldigt svag för.
Tog i dag en tur runt Djurgården i solen med min bror innan det var dags för honom att sätta sig på tåget och återse sitt Karlstad. Tror att han var rätt nöjd med sin Stockholmsvistelse.
Är rätt mör efter alla aktiviteter i veckan så det får bli en myskväll i soffan i dag. Ett bad, morgonrock på och en röd chilenare tillsammans med en köttbit är receptet för kvällen.
Ha en fortsatt bra helg.



Kram

Beck

0 Läs mer >>

Snart helg igen. Vet inte varför jag är så förtjust i just torsdagar. Troligtvis beror det på att det endast är en dag kvar till helgen. Känns i alla fall skönt att det är helg fr o m i morgon, så att jag kan få återhämta mig efter veckans arbete.
Var och hämtade hem min sons säng i måndags. Så nu har han snart ett helt fungerande pojkrum. Röjer och slänger, men tyvärr syns det inte så mycket. Men jag tror nog att jag börjar komma till botten snart.
Annars så har det varit rätt lugnt i veckan. Var på en trevlig provning i går med herrarna från Chateau Mont-Redon, Jérôme och Jean Abeille. Provade bl a deras Côtes du Rhône Blanc 2009, som var mycket frisk och fruktig med en ton av citrus och mineral. Fick även prova Châteauneuf-du-Pape Rouge från 2006, 2001 och 1989. Sammanfattningsvis en mycket trevlig provning med en tillhörande härlig charkuteritallrik med diverse småplock till. Så jag var mycket nöjd med gårdagens kväll.
I morgon ska jag hålla en druvprovning som kommer innehålla två gröna och två blå druvor. Kommer att bli kul och förhoppningsvis lärorikt för mina åhörare.
Ha en fortsatt trevlig torsdagskväll och en trevlig helg.





Kram

Mont-Redon-provning

0 Läs mer >>

Vilken härlig vinterdag vi har haft i Stockholm i dag. Minus 15 grader visade termometern när jag gav mig ut på en långpromenad på Djurgården. Kan säga att det bet ordentligt i kinderna. Men vad gör det när solen lyser från klarblå himmel och snön gnistrar i solen. Fast jag kan erkänna att det kändes gott att komma in i värmen igen.
Skön hemmakväll med god middag och tredje delfinalen i Melodifestivalen med bl a artister som Eric Saade och Shirley's Angels i kväll. Har haft en rätt tuff vecka, så det är välbehövligt med en lugn kväll. Skönt att få sova ut en söndagsmorgon och förhoppningsvis få lite gjort under morgondagen.
I morgon får vi hoppas att Milan och Zlatan tar sin 12'te bortamatch. Chievo-Milan 15.00 i morgon. Heja Milan. 
Ha en fortsatt trevlig helg.



Kram

Härlig vinterdag

0 Läs mer >>

Vad tänker du på när du hör Bordeaux? Jag tänker i alla fall på vin, gamla världen, röda viner, Frankrike. Var på en provning med just Bordeauxviner i kväll. Kan erkänna att de inte hör till mina favoriter. Är mer för härliga varma italienska, sydafrikanska och spanska viner. Och ändå så är Bordeaux ändå grunden till vinvärlden. Vad förknippar vi med Bordeauxviner? Jo, att vinerna är röda. Jag gör det i alla fall. Med facit på hand så kan jag erkänna att det faktiskt är 83% av den totala vinproduktionen i Bordeaux som är rödvin. Resterande 17% är vita viner, varav 7% är Sauternes. Så man kan kort och gott säga att Bordeaux är ett rödvinsdistrikt. Sex olika blå druvor är godkända i Bordeaux, nämligen Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit verdot, Malbec och Carmenere. Fast de flesta Bordeauxviner innehåller mest Cabernet Sauvignon och Merlot. Visst är det gott med ett glas Bordeaux, men Bordeaux ska drickas till mat. Det är inte ett sällskapsvin. Varför inte en entrecôte och en härlig Bordeaux. Inte helt fel.
Nu natti, natti. Sov så gott.





Kram

Bordeauxprovning

0 Läs mer >>

Alla Hjärtans Dag, denna dag då vi ska visa kärlek till våra kära har firats i Sverige sedan 1960-talet. Denna dag då alla blomsteraffärer når försäljningsrekord och det säljs lika många chokladkartonger som runt jul. Undrade i morse när jag vaknade hur många blommor och chokladkartonger som jag skulle få denna dag. Fast jag behövde inte undra så länge, för när jag kom till jobbet så blev jag förärad med en röd ros. Den rosen räcker gott och väl för mig. Vi får väl se hur resten av dagen ter sig. För alla er som har en relation så hoppas jag ni i dag får närhet, passion (inkl fysisk attraktion) och engagemang som enligt forskning är de tre viktigaste faktorerna i en kärleksrelation. Fast jag hoppas även att alla ni andra får det också.
Mycket engagemang lades ner när BAFTA-galan gick av stapeln i går i London. Filmen ”The King’s speech” kammade hem hela sex priser, Bästa film, Bästa manliga skådespelare, Bästa manliga biroll, Bästa kvinnliga biroll, Bästa manus och Bästa brittiska film. Priset för Bästa icke-engelskspråkiga film gick till vår egna ”Män som hatar kvinnor”. Grattis. Kul att svensk film sätter sin prick på filmduken.
Önskar er en fortsatt bra Alla Hjärtans Dag.





Kram

Alla Hjärtans Dag

0 Läs mer >>

Hamnade häromdagen på en otroligt bra champagneprovning, Carl Johan Svaton höll i en fantastisk bra Bollinger-provning. Denna underbart goda James Bond-champagne. Vi provade allt från den härligt honungsfärgade Bollinger Special Cuvée till Bollinger RD 1997. En härlig smakupplevelse från champagnehuset Bollinger, som är ett av de få champagnehusen som lagrar sin champagne på ekfat. Så jag var mycket nöjd med denna provning.
Har även hunnit med en middag och ett kalas i helgen. En middag i fredags bestående av löjromsprydda canapeer samt goda kalvkotletter med champinjonsås och klyftpotatis. Kotletterna sköljdes ner med en italienare, vilket visade sig vara ett utmärkt val. I går födelsedagsfest med quiche och sallad och en hel del rött i glasen. Så i dag blir det vilodag innan en ny arbetsvecka tar form. Ska i alla fall hinna med en promenad i det vackra vintervädret innan kvällen kommer.
Ha en fortsatt bra söndag.



Kram

Champagneprovning

0 Läs mer >>

Ibland tar livet andra riktningar. Har rensat undan en del i mitt liv och börjar på nytt in i kaninens år. Avslutade helgen med bl a bastubad och dopp i det blå. Endast två grader i vattnet. Fick t o m slå undan en del av isen för att komma ner i det kalla och friska vattnet. Skönt och uppfriskande. Fast egentligen så undrar jag om en temperaturskillnad på 88 grader inom loppet på några få minuter egentligen är så bra för hjärtat. Eller också blir det en tvärtomeffekt. Dvs man håller sig friskare och piggare istället. Var faktiskt inte så farligt som jag trodde. Var faktiskt i två gånger t o m.
I går var det vinprovning med efterföljande uppträdande på Rival. Blev förtjust i Laurent Perrier, Grand Siècle, en prestigecuvée med bra brödighet och en ton av gula äpplen, en mycket välbalanserad champagne med härligt lång eftersmak gjord på Chardonnay (50%) och Pinot Noir (50%). Provade även en hel del härliga Chablisviner samt några feta välbalanserade viner från M. Chapoutier. Många trevliga smakupplevelser som avslutades med en show av Martin Stenmarck. Så jag kan säga att jag var väldigt nöjd med gårdagens kväll.
Nu sängdags, för en ny arbetsdag i morgon.
Sov gott.


Här doppade jag mig efter bastun (två gånger)

Kram

Vinterbad

0 Läs mer >>

I dag firar vi enligt det kinesiska horoskopet den första dagen på det nya året. Från att gå från tigerns år (mitt år) över till kaninens år. Detta år är sagt ska kännetecknas av stor tur och självförverkligande. Det är även individualismens och vänskapens år. Så det gäller alltså att satsa detta år och även ta till vara på sina vänner för att självförverkliga sig själv och därigenom få tur. Eller? Jag för min del, hoppas i alla fall att detta kommer att bli ett bra år. Det bästa som har hänt än så länge detta år är att min son har flyttat hem till mig. Känns underbart skönt att vara en familj igen.
Känns även som att detta år kommer att ge en hel del möjligheter. Ett år där det kommer att hända mycket positiva saker som kommer att generera i en behagligare tillvaro. Oj, skulle gärna vilja se in i spåkulan redan nu. Men jag får helt enkelt avvakta och luta mig tillbaka i vagnen och åka med. Kan erkänna att det känns både häftigt och spännande. Alladin, vad döljer du för önskningar i din oljelampa?  Ja, det återstår nog att se. Ett motto är i alla fall att leva enligt mindfulness och "carpe diem".
I morgon fredag. Sista dagen på veckan. Önskar dig en trevlig helg.



Kram

Gott nytt kinesiskt å...