0 Läs mer >>

Hemma efter en härlig trip i Champagne. Besökte tolv olika champagnehus på fyra dagar. Fullspäckade dagar med härliga champagneprovningar och mysiga källarbesök. Att kliva ner i de fuktiga vinkällarna med en temperatur på mellan 11-13 grader och beskåda alla de lagrade champagneflaskorna var som en hälsa för själen. Att få vandra bland vinrankorna som redan hade fått små vinklasar i ett soligt Frankrike var ju inte helt fel. Att få sitta med ett glas champagne i handen och snurra runt det och känna dofterna från bl a citrus, toffée, kaffebönor, petroleum, gräddkola och persika var en njutning i sig. Att därefter låta denna härliga bubblande dryck rinna ner i strupen gjorde inte saken bättre. Jag var helt enkelt i himlen.
Kan säga att jag är mycket nöjd även med årets champagneresa. Har fortfarande inte landat efter alla champagnebubblor, men lär förhoppningsvis återfå fotfästet i morgon.
Kommer att leva på dessa dagar en lång tid framöver. Lovar att berätta mer sen.
I kväll blir det grillning tillsammans med goda vänner i ett soligt Stockholm.
Önskar dig en trevlig Valborg.







Kram

Champagnetrip

0 Läs mer >>

Kan säga att sämre väder kunde vi ha haft under påsk. Solen har verkligen lyst med sin närvaro och temperaturen har varit över det normala. Sommaren är verkligen på gång. Har tillbringat en och annan timme ute i solen. Njuter helt klart av min altan och bara att vara. Har även hunnit med en påskölsprovning och en rosévinsprovning med viner från Provence.
Konstaterade även att det bor en bäver i innerstaden. Tror nog att han har kommit på villovägar. Han låg i alla fall och tryckte vid vattnet mellan Grand Hotel och Slottet. En ovanlig syn för oss stadsbor.
Den höga temperaturen och solen har även bidragit till att körsbärsträden i Kungsträdgården blommar. En underbar syn. Så har du vägarna förbi Kungsan, ta gärna en promenad under de blommande körsbärsträden.
Ha en fortsatt bra annandag påsk och en bra vecka.





Kram

 

Vilken påsk

0 Läs mer >>

Surfar fortfarande på ”må bra-vågen”. Tänk vad lite som behövs för att jag ska må bra. Lite lantluft, vatten, bastu, trevligt sällskap och bara vara.
Gick på påskledighet i dag och passade på att boka in mig på pedikyr efter arbetsdagens slut. Så nu har jag fina fötter som är redo att platsa i ett par sandaletter. Med rödmålade tånaglar går mina fötter solen till mötes.
Enligt vädergudarna ska temperaturen ligga på ca 17 grader i påsk, vilket är över normaltemperaturen för årstiden. Kan säga att det känns underbart. Kommer att ta till vara varje solstund och njuta av vårvärmen. Tyvärr blir det ingen tur på kvasten i år heller, utan jag kommer bara att strosa omkring i mitt Stockholm och njuta av våren.
Önskar dig en riktigt Glad Påsk.





Kram

Påsk

2 Läs mer >>

Känner mig så härligt trött. På väg i säng snart. Åkte ut till landet efter jobbet. Satt på bryggan i solen och intog färska räkor och vitt vin i solen. Lugnet, måsarnas skri och solens strålar från en klarblå himmel. Snacka om hälsa för själen. Njöt i fulla drag och drog djupa andetag i vårluften. Våren har verkligen kommit för att stanna.
Efterföljande bastu och bad i havet. Trotsade badtermometern och doppade mig två gånger i det 5-gradiga vattnet. Så nu är jag så där härligt trött. Kommer troligtvis somna ovaggad och sova gott.
Ny arbetsdag i morgon. Sov gott.



Kram

Hälsa för själen

0 Läs mer >>

Börjar bli frisk från min förkylning. Vilket känns bra. Har varit väldigt långdraget. Så det har varit en lugn vecka där det inte har hänt så mycket. Förutom att Färjestad tog SM-guld i hockey och att det är klart att majblomman blir grön och rosa i år. Jo, en sak har ju hänt, och det är att det är vår. Temperaturen har stigit, träden knoppar, solens strålar värmer mot huden, det är snöfritt och uteserveringarna har öppnat. Och vi går en underbar tid till mötes.
Missade att ta upp Champagnedagen. Denna årligt återkommande dag då champagnebubblorna flödar och man har chans att prova på både den ena och den andra goda champagnen. Är fortfarande trogen min Pol Roger. Men jag kan ju erkänna att det finns en och annan uppstickare som smakar bra. Blev överraskad av Lanson och kan erkänna att Gosset också slinker lätt ner. Får se om jag hittar en ny favorit på vår champagneresa.
Ha en underbar helg.



Kram

Våren är här

0 Läs mer >>

Hoppas du har haft en bra helg. För det har jag haft. Jag och sex tjejer begav oss ut med packning till Söderöra (en av "Vi på Saltkråkan"-öarna) efter jobbet i fredags. Denna underbara ö som ligger långt ut i kustbandet. Första kvällen blev det räkor och vitt vin och i går så åt vi en underbar lammfilé och oxfilé med god sallad och gott rödvin till. Har eldat upp gamalt nerhugget bråte och allt annat som varit brännbart. Avslutade gårdagen med en välförtjänt bastu med efterföljande dopp i havet. Två gånger lyckades jag doppa mig i det kalla vattnet. Men har man suttit i en varm bastu med utsikt över havet genom glasdörren så går man gärna i vattnet en eller två gånger. En utsikt som är en hälsa för själen och som man lever på länge.
Så jag kan säga att jag är rätt mör och trött nu. Kommer att somna ovaggad i kväll. Jag är mycket nöjd med denna underbara helg då vi även har fått njuta av solens strålar.
I morgon måndag. Snart natti, natti. Önskar dig en härlig vecka.







Kram

Söderöra

0 Läs mer >>

Var på en mycket trevlig sherryprovning i veckan. Sherrymakaren Miguel Montero var på Sverigebesök och presenterade sju olika sherry från sin vingård i Jerez i Spanien. En mycket trevlig smakupplevelse där jag fick upp ögonen på ett helt nytt sätt gällande sherry. Ett glas sherry har jag tidigare räknat som en välkomstaperitif eller till en söt dessert, men i veckan fick jag erfara att det även passar utmärkt till tapas. Många av Miguels sherry hade en ton av saltlakrits som passade utmärkt ihop med tapas med sälta. En mycket trevlig kväll med en ny upplevelse av sherry.
Annars har det varit lugnt i veckan. Har i stort sett bara jobbat och tagit det lugnt. I morgon fredag och helg. Ska bli skönt och välbehövligt. Solen ska tydligen lysa också, så det kommer att bli en helg där jag kommer att vistas ute så mycket som möjligt.
Önskar dig en trevlig helg.




Jag och Miguel Montero

Kram

Sherryprovning

0 Läs mer >>

Hemkommen efter en kväll på Dramaten. Var ett tag sedan som jag tankade på kulturell aktivitet. Tycker ju att det är så mysigt att gå på teater emellanåt. Tyvärr blir det alltför sällan. Fast i kväll hade jag biljett till William Shakespeares ”Romeo och Julia”. En underbar föreställning med duktiga skådespelare. Huvudrollerna spelades av det äkta paret Christoffer Svensson och Sofia Pekkari som gjorde lysande skådespelarinsatser. Tycker nog att John Caird hade tolkat originalet bra och lyckats regissera teateruppsättningen på ett trovärdigt sätt. Kan varmt rekommendera denna föreställning.
Helgen har annars förlöpt rätt bra. Rätt grått och mulet väder, men tycker att det är ok ändå med tanke på att det blir ljusare samt att termometern visar på plusgrader.
Snart läggdags. Ny arbetsdag i morgon.
Sov gott.



Kram

Romeo och Julia på Dr...

0 Läs mer >>

I går spelades en av semi-finalmatcherna i hockey, Luleå-Skellefteå AIK. En nervpirrande och spännande match som antingen skulle ta Skellefteå till SM-final eller ge de två norrlandslagen ännu en match. Segrade gjorde Skellefteå AIK som inte ha varit i SM-final på 33 år. Kul. Ett tufft motstånd möter Skellefteå nu mot Färjestad som har vunnit SM-finalen ett flertal gånger. Ja, vi får väl se hur det går. Spännande fortsättning följer.
Fredag = helg = ledighet. Känns skönt att kunna vara ledig och ha möjlighet att återhämta sig. Solen kommer nog dess värre inte att lysa, men temperaturen kommer att stiga. Inte helt fel att plocka in vinterkläderna och bege sig ut i 10 graders värme. Nej, det var inte något aprilskämt. Faktum är att vi faktiskt kommer få varmare i Stockholm. Har ännu så länge sluppit att bli lurad i alla fall. Men man vet ju aldrig. Dagen är ju inte slut än. Fast jag hoppas att jag klarar mig.
Tulpanlökarna har börjat komma upp på min uteplats och jag känner riktigt hur våren här för att stanna.
Önskar er alla en riktigt härlig helg.



Kram

 

Finalplatserna i hock...