0 Läs mer >>
Hamnade i går på vernissage på galleri Jan Wallmark, där Jan Olofsson (Rock-Ola) och Ola Kalnins ställer ut sina verk på "Stones in art". Bilderna är tagna 1966 av Jan Olofsson där motivet är Rolling Stones. Och Ola har handkolorerat. Kombinationen ger en matchning vilket ger liv och känsla i bilderna. Ett generatiosskifte som inte har några gränser.
Riktigt läckra verk som kommer att hänga för att beses i tre veckor framöver.
- Jag var den första rock-gurun i Sverige 1959, säger Rock-Ola och ler. Och nog kan jag tänka mig att han har träffat många artister i sitt liv.
Ha en bra helg.



Kram

Vernissage med Ola x ...

0 Läs mer >>
Denna vecka har varit väldigt omtumlande på alla sätt. Måndag bryggerivisning med ölprovning på Slottkällans bryggeri och i dag förhandsvisning av nya Hamilton 2 och Fashion night i Sturegallerian.
Bryggeribesöket var jättelyckat med många goda ölsorter, nya Hamilton... nja... sådär och Fashion night mycket trevlig.
En bra onsdag med en film först och med efterföljande mingel.
Måste bara inflika med att vi har haft 4 grader en morgon denna vecka... i augusti??? Det var till och med sådana som fick skrapa sina bilar på morgonen. Burr. Jag vill inte ha höst och rusk redan nu. Glad att jag har bokat in en vecka till Barcelona inom kort tid. Ska bli jätteskönt.
Ha en fortsatt bra vecka.


 
 Kram

Förhandsvisning av Ha...

0 Läs mer >>
Ja ha, då var sommaren över. Känns som att den blev väldigt kort i år. Mörkret smyger sig på tidigare på kvällarna och kjolen är utbytt mot byxor. Burr.
Hade i alla fall en toppenkväll på Braii-kväll i veckan. WOSA (Wine of South Africa) hade arrangerat en vinprovarkväll med tema Sydafrika. Hann prova många goda viner och äta mig mätt på den goda buffén som Anders Levén stod för. En trevlig kväll som ändade upp innan midnatt.
Tog en aw i fredags med efterföljande Soul Train på Caféet och i går var det golftävling. Höll en liten vinprovning för 100 glada golfspelare. Kvällen avrundades på en trevlig fest i Saltsjö-Boo.
Så i dag känns det helt ok att bara vila och sitta hemma och lyssna på det smattrande regnet utanför fönstret.
Ha en fortsatt trevlig söndag och en bra vecka.
Kram

Höstkänslor

0 Läs mer >>
Lillördag, ett uttryck som myntades på 60-70-talet för onsdagen i veckan. En dag då det var legalt att festa till lite. I dag är det en av dagarna i veckan, som egentligen varken är lillördag eller någon annan festdag. Känns som att hela veckan har slätats ut och blivit lillveckan istället. Det vill säga att det är legalt att dricka alkohol vare sig det är onsdag, fredag eller måndag.
Besökte i alla fall Grönan i går, för att se min käre granne och lekkamrat från 70-talet, stå på scenen och uppträda. Härligt att se att Rikard Wolff har ännu bättre utstrålning än vad han hade på det glada 70-talet. Rikard som en gång i tiden lärde mig göra chips och spelade in Edith Piaf på sin rullbandspelare till mig. Har till och med sparat teckningen som han målade av mig 1973. Det var tider det.
Har sett honom uppträda på teatern tidigare, men aldrig i en egen show. En känslig person står framför mig, med ett visst vemod och en längtan efter kärlek. Denna kärlek som han troligtvis aldrig fick som barn. En kärlek som vi i publiken förhoppningsvis gav honom. Tack Rikard för en härlig kväll där du bjuder på dig själv och blottar ditt hjärta.

Kram

Rikard Wolff på scene...

0 Läs mer >>
I torsdags var den årliga surströmmingspremiären och jag var inte sen att hänga på. Fick ett bord på den årliga surstömmingsfesten på Sturehof. Till uppträdanden av alla de slag, som sång, dragspelsman, flicka på såg och fiol slank den goda fisken obehindrat ned. Även en och annan snaps intogs med öl och tunnbrödsmackor med kryddost på. Fick nog i mig tio fina fiskar. Mycket trevligt och mycket gott.
På fredagskvällen var det dags att återigen besöka Gröna Lund och se vår käre Magnus Uggla. I en och en halv timme stod denna 58-åring och sjöng sång efter sång i ett brinnande tempo och fick med många trallvänliga bitar. En legendar.
I går lördag blev jag hundvakt till en bedårande flatcoated retriever. Så det blev en långpromenad hela lördagen fram till kvällen. Skönt och härligt att njuta av värmen i vår huvudstad.
Ha en bra söndag.


Kram

Surströmmingspremiär

0 Läs mer >>
Känns som att sommarvärmen sakta har kommit krypande tillbaka. Hade en underbart ljummen kväll på Solvalla. Hmm. Inget ställe som jag direkt brukar uppsöka. Tror faktiskt att det är andra gången som jag är där. Hade en gemensam kväll tillsammans med arbetskollegor med rundvandring på stallbacken och hälsa på Dileva Käll innan det var dags att bänka sig i restaurangen för middag.
En trevlig avslappnad kväll där en av kollegornas häst (Dileva Käll) deltog. Tyvärr gick det inte så bra, det vill säga, den vann inte. Men vi hoppas på bättre tur nästa gång.
Nu natti, natti.
Sov gott.
 
.

Kram

Solvalla

0 Läs mer >>
Så har det varit kräftpremiär, nämligen bestämt i torsdags. Firade det i helgen på en väninnas lantställe, närmare bestämt på Idön, Firade med alla tillbehör därtill som kräftor, nubbe, kryddost, öl och trevligt sällskap. En härlig helg i skärgården.
Finalen i handbollen i kväll höll på att sluta med svenskt guld, men dess värre var Frankrike det starkare laget och tog hem guldmedaljen. Sverige kämpade bra och kan stolta gå därifrån med en silvermedalj.
I morgon ny vecka. Ha en fortsatt bra söndag.
 
 
 

Kram

Kräftskiva

0 Läs mer >>
Hann och plocka en påse körsbär i helgen också som blev till körsbärsmarmelad/sylt. Mycket gott att kunna njuta av i höstmörkret.
Grattis säger jag till Sverige, som i nuläget har sju medaljer, ett guld, tre silver och tre brons.
Glömde nämna att jag låg en och en halv timme på massagebädden i förra veckan. Hade fått ett presentkort på thaimassage i födelsedagspresent som jag utnyttjade i torsdags. En härlig avkoppling med efterföljande middag på Lisa på torget.
Ha en fortsatt bra vecka
 
.
Kram

Körsbär

0 Läs mer >>
Är tillbaka i vardagen efter en underbar helg.
Åkte ut med Sjögull till Söderöra på fredagen efter jobbet för att softa en hel helg. Blev både grillning och bastu när jag kom fram. En härlig kväll där vi satt ute och njöt av skärgården.
Lördagen var soft med bokläsning och bara vara, i klädd bikini, förutom en tur med båten till Norröra.
Blev även bastu på lördagskvällen med efterföljande tre dopp innan middagen.
Även söndagen bjöd på härligt solsken.
Hann även en tur ut i svampskogen innan jag landade hemma.
Gjorde iordning en kantarellsmörgås åt mig innan jag kröp ner under täcket trött och mycket nöjd efter en underbart härlig helg.
Säger Grattis till Sverige som i nuläget har tagit fem medaljer i OS, ett guld, tre silver och ett brons.
Ha en fortsatt bra vecka.
 
 Huset där Saltkråkan spelades in

Kram

Underbar helg