0 Läs mer >>
Hur kan jag ha glömt att skriva om Zlatan? Nu när allt är klart och han gått till Barcelona så måste det ju nämnas. Hade det på känn redan vid Champions League-finalen. När jag fick vetskap om att Ronaldo skulle lämna Manchester United för Real Madrid så var det ju självklart att Zlatan skulle gå över till Barcelona. Två tunga spelare i El Clàsico-matcherna, Zlatan mot Ronaldinho. Så himla kul. Är ju väldigt sugen att dra ner till Barcelona och kolla in matchen den 29 november. Ibrahimovic får nummer nio i sitt nya lag, Zlatan number nine i Barcelona. Samtidigt rankas han bara på sjätte plats enligt spelbolagen som den som vinner skytteligan i La Liga. Ronaldo ligger på första plats, tvåa Villa, trea Benzema, fyra Messi och femma Forlan. Men jag tror ändå att Zlatan kommer att hamna högre upp på listan.
Insåg i dag att jag bor på ett exotiskt område. Mötte sju harar och en råtta på väg hem från tunnelbanan. Så det är inte så illa när man bor i innerstaden. Jag bor helt enkelt i en zoologisk trädgård.

Kram

Zlatan

1 Läs mer >>
Efter golftävlingen, Paf Charity Golf, gick det bussar tillbaka till stan. Snabbt hem och duscha och byta om innan jag tog en taxi till Stureplan. Dresscoden var, svart för killar och rött för tjejer. Hade ju inhandlat en ny röd klänning i förra veckan för gårdagens ändamål, Jarmo Foundations Gala Dinner. Träffade min gäst på Riche innan och tog ett glas rosé innan det var dags för promenad mot Berns salonger. Där var det uppdukat med långbord och drinken stod och väntade på oss. En och annan celeber gäst äntrade den röda mattan mot ingången innan vi fick ett glas mousserande vin instuckit i våra händer.
Menyn bestod av laxcarpaccio till förrätt med ett glas Sauvignon Blanc och till varmrätt blev det kycklingfilé à la Korean BBQ style med ett glas Merlot. Efterrätten bestod av jordgubbar med vaniljparfait. Så en mycket god middag fick ca 500 gäster att bli mycket mätta och belåtna. Avslutningsvis bjöds det på ett glas Bollinger. Självklart ska det ju intas champagne när det är galamiddag. Joe Labero trollade och Andreas Jonsson samt Meja Beckman uppträdde på scenen. Innan hemgång bytte jag några ord med Hugh Grant igen. Två partydagar för hans del innan tillbakafärd mot London i dag. Var rätt slut när festblåsan landade på golvet och jag i sängen efter en festlig heldag.



Kram

Galamiddag

2 Läs mer >>
Hej och hå. Är rätt trött nu. Har varit en hektisk helg och en fullbokad måndag. Puh. På lördagen så åkte jag och tre tjejer iväg på en Östersjökryssning. Kul och inte så lugnt som jag hade hoppats på. Hade tänkt gå och lägga mig tidigt, men det blev inte riktigt så. Blev några drinkar innan sängdags, frozen strawberry daiquiri, bloody Mary och även någon öl innan huvudet hamnade på kudden på morgonkvisten. Trött och slut på söndagen. Vilade på däck i solen innan vi var framme i Stockholm.
I går var det upp klockan halv 5 för att bege mig till Sergel Plaza där det var samling för alla caddies innan avgång mot Kevinge golfklubb. Där Jarmo Sandelins Paf Charity Golf gick av stapeln. Iklädda caddiekjol, pikétröja, keps och vita skor intog vi vår utsedda spelares golfbag och begav oss på en fyra timmars runda. Gick caddie åt Daniel Fornstam. Som tur var så kunde han själv ta ut vilka klubbor som skulle användas. Kanske enklare för honom än för mig med tanke på att han tidigare har varit golfproffs. Hade i alla fall en underbar dag på golfbanan. Fick även utbyta några ord med Hugh Grant som också deltog i tävlingen. Så bara det var ju en upplevelse i sig.



Kram

Puh

0 Läs mer >>
Har nu införskaffat en ny temporär liten behändig dator. Den är så liten så att den knappt inte har något minne. Men den är söt. Helt otroligt vad utvecklingen går fort. Den får t o m plats i min handväska.
Insåg att jag inte hade skrivit något inlägg på länge. Jag tror att jag har tagit en liten semester även från bloggandet. Man får ju passa på att njuta de sista dagarna innan allvaret börjar igen.
Var i alla fall och hämtade ut mina caddie-kläder i går. Ska ju gå caddie på golftävlingen (Paf Charity Golf) på måndag. Ska bli jättekul. På kvällen efter tävlingen så blir det galamiddag, med killar i svart och tjejer i rött. Så jag var och inhandlade en röd cocktailklänning i torsdags. Bildbevis kommer senare. Ser fram emot måndagen.
Har även intagit några goda luncher i veckan och även haft möhippa för en väninna där vi avslutade på en salsa-klubb. Så jag kan ju inte påstå att jag direkt ligger hemma på divanen och äter praliner.
Ha en bra helg.



Kram

Ny dator

0 Läs mer >>
I går fyllde min son 16 år. Tänk vad tiden går fort. Tycker inte att det var så länge sedan som han var en liten bebis som satt i vagnen. Lagade i ordning mat åt honom och hans kompisar. Blev marinerad fläskkarré med hemlagad tsatziki, bearnaisesås och pommes frites. Uppskattat och gott. Till dessert blev det melon och glass. Fick naturligtvis inte vara hemma när middagen intogs så jag passade på att gå på bio. Var ju ett tag sedan som jag gick in i en biosalong. Det blir ju inte så mycket filmtittande på sommaren. Så jag, min dotter och hennes pojkvän var och såg "Bruno". En annorlunda film med många skratt. Fast min dotter och hennes pojkvän sågade den.
Har annars passat på att inta diverse uteserveringar nu när solen har lyst. Från "Flyt" till Anglais champagnebar. Man får ju passa på när det är fint väder.
Var och tittade på en ny dator i dag som jag troligtvis kommer att inhandla i morgon. Så snart lär det komma fler inlägg i från mig med nya bilder.

Kram

Födelsedagsmiddag

0 Läs mer >>
Ja, vad säger man. Har för närvarande ingen egen dator. Som tur är så kan jag låna min dotters laptop. Vad har då hänt med min laptop? Inte helt fel att bli dränkt i en shiraz från Californien i och för sig... Men det hade känts mer ok om den hade blivit dränkt i en Amarone istället. Då hade den i alla fall fått ett värdigt slut :-). Så nu gäller det att införskaffa en ny dator och köpa nya program. Ja, vad säger man. Har varit nere på stan och tittat på en ny laptop men inte hittat någon. Ska kolla några fler ställen innan jag slår till.
Annars så känns livet mycket bra just nu. Är nöjd med det mesta just nu. Är tillfreds med livet. Min dotter har det bra på Stockholmsveckan på Gotland och min son verkar harmonisk. Och jag mår toppenbra med livet just nu. Kan knappast ha det bättre. Det enda skulle väl vara att min dator skulle fungera då.

Kram

Ingen egen dator

0 Läs mer >>

Efter mycket letande så har jag äntligen konstaterat att Deutz roséchampagne är den godaste av alla roséchampagner. Avnjöt den i går kväll på uteserveringen på Bistro Jarl. Var hemma hos en väninna först innan vi intog Stureplan och dess krogar runtikring. Hann även sitta på Östermalmstorg med 20 vänner på dagen och avnjuta en iskall rosé.

Hamnade på ölprovning i dag i Gamla Stan. Källarvalvet med anor från tidigt 1600-tal och dess valv är en perfekt provningslokal av dessa drycker. Blev åtta olika öl där jag återfann mina favoriter, Chimay och Rauchbier. Fick även med mig informationen att mellan 1923 och 1955 fanns det inget starköl i Sverige. Mellanölet kom ju som räddare i nöden 1965 på matvaruaffärer och sköt i höjden försäljningsmässigt, för att sedan förbjudas den 1 juli 1977. De tre efterföljande åren minskade ölkonsumtionen i Sverige med 25 procent. Bryggerinäringen hade blivit en krisbransch. Men det märker vi ju ingenting av i dag, som tur är.




Kram

Bästa roséchampagnen

0 Läs mer >>

Vädret är verkligen upp och ner. Ena dagen sol, andra dagen regn. Hade i alla fall tur med vädret i går när vi skulle göra en filminspelning i Gamla Stan. Ett tyskt filmbolag var här och filmade de vackra miljöerna i Gamla Stan. Regissören och inspelningsledaren visste precis hur de villa ha det. Snabba och proffsiga. En till tre tagningar för varje scen. Gick väldigt snabbt. "Action" ekade mellan Gamla Stans kvarter och ett nöjt tyskt filmbolag tackade för sig när vi slutligen avslutade filmningen i Kungsträdgården.

På kvällen däremot kom regnet. Var ute och gick på Djurgården när regndropparna började falla från en mörkgrå himmel. Som tur var så hade jag paraply med mig. Tog en restaurang till skydd från det värsta regnet. Avnjöt ett glas rött med trevligt sällskap och Buddha Bar som ljöd ut ur högtalarna. En romantisk kväll i kärlekens tecken.




Kram

Filminspelning

0 Läs mer >>

En modern Figaro gestaltade sig på Parkteaterns scen i går kväll. Fullsatt, soligt, roligt och underhållande i Rålis. Otrohet är ju inget som gynnar ungdomarna i dagens läge. Men den moderna tolkningen av "Figaros bröllop" är en snabb och rolig föreställning med många skratt. Kanske lite gammeldags men ändå med en nutida prägling. Vi avnjöt både mat och vin inför en fullsatt föreställning. Så nöjda och glada gick vi därifrån med en nytankad kulturell energikick.

Glädjande och något överraskande var att Djurgården vann över Helsingborg i går. Min favorit Rajalakso var den som var en av de bättre på plan och satte 2-0 målet. Slutresultatet blev 2-1 till Djurgården inför 8 572 åskådare. Så Djurgården klättrar sakta men säkert mot toppen i tabellen.




Kram

Figaros bröllop

0 Läs mer >>

Har konstaterat att jag inte hinner vara hemma något när det är fint väder. Så fort som solen lyser från klarblå himmel så drar jag ut i solen med badväskan och bättrar på min solbränna. Och på kvällarna så gäller alla uteserveringar. Strandbryggan, Gerdas och Sturehof är några ställen som jag flitigt har besökt. Att kunna sitta utomhus och sippa på ett glas vin är inte helt fel. Har också hunnit med en nostalgikväll för Michael Jackson på ett inneställe runt Stureplan.

I och med att vädret var sisådär i går så la jag och en väninna ner planerna på Sandhamn och tog båten ut till Fjäderholmarna istället. Fick en härlig dag på klipporna där istället. Skärgårdskänsla, men ändå i stan.

Därefter blev det hem för ombyte innan Gerdas fick återse oss igen. Hamnade sedan på ett mysigt ställe på söder, "Vinvalvet". Intog där ett glas rosévin med lite tilltugg innan hemfärd i taxi. Var rätt trött och nöjd efter dagens aktiviteter så jag somnade rätt omgående mycket nöjd och belåten.




Kram

Fjäderholmarna

0 Läs mer >>

Kom hem från ett soligt skärgården i dag. Åkte ut tidigt i går morse till en av mina vänner som har ett underbart fint lantställe i skärgården. Blev en heldag ute på sjön med sillunch i solen och många bad i det 19 gradiga vattnet. Hade en underbar dag i solen. Sverige är ju verkligen fantastiskt när solen skiner och termometern står på ca 30 grader. Kvällsdopp och morgondopp hör till när man är ute i skärgården. Var rätt så slut när jag åkte hemåt på den sena eftermiddagen. Mycket sol, bad och värme tar på krafterna. Men jag hade i alla fall väldigt mysigt. Är så skönt och avkopplande att kunna vara ute på havet när vädret är som bäst.

Samuel Eto blir nog kvar i Barcelona. Fast att Manchester City erbjöd honom en årslön på 145 miljoner så tackade Eto nej. Känns tryggt och veta att Barcelona har kvar sin duktiga spelare. Eto gjorde hela 34 mål den gångna säsongen så jag tror säkert att Eto's agent Josep Maria Mesalles är glad att han stannar kvar i Spanien.



Kram

Sommarväder

0 Läs mer >>

Ölskola eller hellre ölprovning med mycket information. Hamnade på en sådan trevlig provning igen i söndags. Provade bl a mina favoriter Rauchbier och Chimay. Är ju som sagt svag för dessa öl. Kul att även Old Gold fanns med på provningen. Vem kommer inte ihåg när Old Gold lanserades i Sverige. Den bruna åttkantiga snygga flaskan med Spendrup som leverantör. Var sedan väldigt tyst kring Old Gold i flera år tills nu då den har fått ett rejält uppsving igen. Kul. Old Gold is coming back. Är den här för att stanna? Eller är den bara på en kort visit? Vi får väl se vad som händer. Men det är i alla fall alltid lika gott med nya ölupplevelser.




Kram

Ölskola