0 Läs mer >>
Kan säga att denna vecka har gått väldigt fort. Tycker jag i alla fall. Kanske var för att jag har varit i ett dis sedan champagneprovningen i tisdags. I vilket fall som helst så är det skönt att det är helg. Hade förfest i går på våran balkong på jobbet innan middag tillsammans med några tappra entusiastiska arbetskamrater på restaurang i närheten. Efter det så släntrade jag hemåt i den ljumma majnatten med skorna i handen. Förberedd inför Stockholm Marathon i dag. Men jag tror faktiskt att jag hoppar även i år. Har inte hunnit träna tillräckligt mycket.
Men några som är väldigt vältränade är ju Kiss. De har väl producerat musik i åtminstone 30 år och är fortfarande heta. Ca 32.000 människor vallfärdade till ett utsåltt Stadion i går kväll för att återse Paul, Gene Simmons tunga och de andra grabbarna i Kiss. Tydligen så var deras "Rock and roll all nite" och "Detroit rock city" bäst. Skulle tippa att ca 70% bar en svart t-shirt och att 60% hade en tatuering eller flera.
Nu ska jag ut och njuta av det vackra sommarvädret. Hade klockan 9.00 20 grader i skuggan. Helt otroligt skönt.
Ha en bra helg.

Kiss

Kram

Kiss i stan

1 Läs mer >>
Den årliga champagedagen har förflyttat sig sedan flera år från Operaterassen till Grand Hotells spegelsal. Denna dag är lika trevlig och givande varje år. Min favoritchampagne är sedan något år tillbaka Pol Roger tätt följt av Bollinger. Var glad när jag i går hittade mina anteckningar från champagneprovningen med Rickard Juhlin 1999 på Operaterassen och kunde konstatera att min favorit då var Bollinger tätt följd av Pol Roger. Vilket visar sig att Pol Roger har tagit sig. Eller har kanske min smak förändrats till det bättre? Men vare sig Laurent-Perrier, Palmer, Moët, Mumm, Gosset, Taittinger osv kunde mäta sig mot Pol Roger. Möjligtvis hade De Saint Gall, eller Deutz Amour en möjlig chans att slå sig in bland favoriten men inte fullt ut. Har även konstaterat att en champagne är en champagne och ska vara vit. Har fortfarande inte hittat en tillräckligt bra roséchampagne. Fortsätter att söka.
Avslutade med en räkmacka och ett glas Sancerre i Grands bar innan jag tog en svensk tuk-tuk (dvs cykeltaxi) till Stureplan.

Pol Roger

Kram

Champagnedagen

0 Läs mer >>
Efter helgens katastrofplacering i Melodifestivalen bör kanske Perrelli tänka om (18:nde plats). Men samtidigt så var det ju inte en dålig låt. Rongedahl hade nog gjort sig bäst i Serbien, tror jag. Vi får väl skicka dem till Ryssland nästa år istället.
Har i alla fall hunnit njuta av solen och värmen och även druckit något glas champagne, vin och gin & tonic. Hade väninna på middag till Melodifestivalen på lördagen. Gjorde scampi i panengcurry och koksmjölk. Blev lika gott som alltid. Hon hade med sig ett otroligt gott vitt vin som jag känner att jag måste inhandla vid nästa besök på Systembolaget. En Saint Clair Riesling, 6456, 99:-. Tips om ni vill ha ett gott vitt vin.
Hade en mysig Mors Dag-middag i går tillsammans med mina barn. Blev uppvaktad med blommor och kort. Trevligt och uppskatat.
Tiden går ju fort när man har roligt så måndagen kom väldigt snabbt den här veckan. Och något annat som bör bokas snabbt är julborden. Utö Värdshus har redan 900 bokade på sitt julbord. Så skynda er om ni vill äta julbord på Utö i år. Fast jag tänker nog inte skynda mig att boka bord utan njuta av en solig vecka i Stockholm istället.
Ha en bra vecka.

Vin

Kram

Ny vecka

0 Läs mer >>
Är ensam hemma i kväll. Barnen på olika håll, dvs hos pappa respektive pojkvän. Känns skönt att rå om sig själv en stund. Behövs verkligen. Har varit ganska tufft den sista tiden med barnens skolarbete. Blir lika glad varje gång barnen ringer och säger att de har fått godkänt i något ämne. När min dotter ringde och sa att hennes musiklärare tom hade gråtit vid hennes uppträdande och gett henne VG+ så kändes det jättebra. Slutspurten i skolan tar energi av alla. Så thai-kiosken låg illa till vid hemgång från jobbet. Blev Yum idag. Kan dock erkänna att jag själv gör den nog lite vassare. Minns när jag gjorde den till mig och mitt ex då vi tom slickade skålen. Jag får nog göra den snart igen. Mmm gott.
Gårdagens Champions League-match Manchester United mot Chelsea var en match i världsklass. Ronaldos 1-0-mål var outstanding, så jag tycker att Manchester United var värdiga vinnare i gårdagens match.
I kväll får vi se och Perrelli får en plats i startelvan på lördag. Har Norge och Finland gått vidare så ska väl Charlotte också ha en plats.

Thai

Kram

Thai

0 Läs mer >>
Känns skönt att helgen förlöpte lugnt. Kände att jag behövde tanka på energi. Inget 17:nde maj-firande utan bara en avstickare på middag med vin på fredagskvällen. Hade tänkt gå hem tidigare än jag gjorde för att kolla hockeyn Sverige-Canada. Men har man trevligt sällskap så är det ju svårt att slita sig. Hann i alla fall hem till sista perioden. Kunde ha varit utan den när Sverige ändå förlorade. Men vår svenska Zlatan visade i alla fall att han fortfarande är i topp. Han såg till att sätta båda målen mot Parma. Vinst till Inter med 2-0.
Solen har lyst med sin frånvaro i helgen. Så man har ju knappt velat gå ut genom dörren. Men jag tog med min dotter och hennes pojkvän på brunch i går. Man borde ta en söndagsbrunch lite oftare. God mat och samvaro i avkopplande miljö är också en energikick.
Ny vecka och solen skiner. Äntligen. Det behövs efter en höstlik helg. Ha en bra vecka.

höst

Kram

Brunch

0 Läs mer >>
I dag har vi Norges nationaldag, den syttende mai. Skillnaden mellan Sveriges och Norges nationaldag är att hela Norge går ut ur sina hus iklädda folkdräkter med vajande flaggor i blått, rött och vitt. Oslo blir som en riktig karnevalstad och man äter smörebröd på SAS-hotellet och hälsar på kungen och drottningen på slottet. Folkdräkt är ju inte riktigt min grej, och skulle det vara det, så skulle jag iträda Värmlands nationaldräkt. Den 6:te juni är de folkdräktförsedda svenskarna lätträknade. Medan de i Norge är en färgklick på Karl Johan. Denna dag har valts eftersom kung Christian Frederik skrev under landets grundlag den 17 maj 1814 och inledde en kort period för Norge som självständig stat, före konventionen i Moss då Norge var tvungen att ingå en personalunion med Sverige. Har faktiskt sett någon enstaka norsk flagga även i vår huvudstad i dag. Ha en fortsatt bra syttende mai.

17:nde mai

Kram

Den 17:nde maj

1 Läs mer >>
Vad har hänt med Rijkaard? Nu får han tom sparken som tränare för Barcelona. Är Frank Rijkaard inne i en livskris? Efter utklassningen i El clásico i förra veckan och förlusten borta mot Mallorca så ser det inte så ljust ut för Barca längre. Förhoppningsvis kan Josep "Pep" Guardiola (tränare för Barcelonas b-lag) få lite rätsida på laget.
Tyvärr så förlorade även Djurgården bort mot Kalmar. Där min favorit Rajalakso fick rött kort. Rajalakso som för övrigt har skrivit kontrakt med Djurgårdens Fotboll till 2011 och blivit granne med mig på fantastiska Gärdet.
Några som däremot vann var Sverige mot Tjeckien i hockey. Så det var ju kul. Sen vann även vädret i helgen. Strålande bikiniväder liggandes i horisontellt läge i Tessinparken och middag på altanen. Mmm, love it. Hann även med en mycket trevlig 55-årsfest med mina glada arbetskamrater på fredagen. Mycket god mat och gott vin där även Bellman gästspelade.

Tulpan

Kram

Rijkaard får sparken

0 Läs mer >>
Då var det dags igen att rösta fram årets kommunikatör. Vem hade varit bäst på kommunikation inom den offentliga och den privata sektorn? Sammanställningen presenterades med hjälp av David Hellenius i Nalens lokaler. Priserna gick till "Skatteverket" i den offentliga sektorn och till IKEA i den privata sektorn.
Även priset som drömarbetsgivare tog även IKEA in.
Vem gjorde då årets kommunikationsinsats under 2007? Jo, Anton Abeles facebook-upprop mot gatuvåldet. Som jag tyckte var helt trätt. För han tog verkligen tag i en av våra största problem i samhället.
Kvällen innan hade jag inte många problem. Tillbringade flera timmar i en vinbar med trevligt sällskap och njöt av både Amarone och champagne tillsammans med tilltugg och trevligt sällskap. Mycket trevlig kväll som memoreras.
Sol och sommartemperaturer ute. Ha en trevlig helg.

Nalen

Kram

Kommunikatören 2008

2 Läs mer >>
Har konstaterat att jag ska bli bönsyrsa i mitt nästa liv :-)
Honan äter nämligen upp mannens huvud före parningen (dvs han kan vara hur ful som helst, men ha resurser som heter duga :-)). Och efter parningen så äter hon upp hela honom. Fast det kan ju vara lite trist... Är han bra, så är det ju lite synd... Hmm. Men, men, det finns ju alltid nya :-) Fast man behöver kanske inte alltid äta upp honom, men det känns kanske lite trist att ha sex med en man utan huvud i längden...
Tål kanske att tänka på... Kanske ska bli havsörn ändå.
I kväll ska vi i alla fall tänka på att inte glömma titta på derbyt Djurgården-Hammarby, Sverige-Schweiz i hockey och El clásico. Hejar på Djurgården, Sverige och Barcelona.

Kram

Bönsyrsa

0 Läs mer >>
När jag köpte en ny Nikon-kamera i höstas så ingick det även en fotokurs, vilken jag avverkade i går. I två timmar fick jag en snabbkurs i hur man kan använda den nya system-/digitalkameran. Funktioner som jag inte trodde fanns. Jag är inte den som brukar titta i bruksanvisningen. Dvs en tjock bok med en massa text i. Försökte att anteckna så mycket som möjligt och ska försöka att praktisera vissa bitar medan de finns i färskt minne. Är ju lite lat och använder alltid auto-knappen. Men som sagt, nu ska det laboreras. Det ska bli kul och utmanande. "Vad vill jag förmedla med bilden". Hade även helt plötsligt nya knappar på kameran som jag inte hade sett förut. Som sagt, ut och plåta.
Är glad att jag fick in deklarationen i tid även i år. Satt på måndagsmorgonen med Skatteverket på tråden och mina deklarationshandlingar samt en bunt med aktiepapper. Lite krångligare i år, med tanke på att jag var tvungen att räkna ut en viss procentsats på vissa av aktierna. Fast nu är det i alla fall gjort. Får restskatt på 8.500 - 9.000:-. Inte så kul, men, men det får jag ta då.

Fotoskola

Kram

Fotoskola

0 Läs mer >>
Var och tankade på med kulturenergi i går. Såg Bel Canto - Spaghettiopera 10 på Reginateatern med väninna. Lyssnade på medley av 2,5 tenorer, Vol Che Sapete ur Figaros Bröllop samt mycket musik av Puccini och Rossini. Underbart fantastiskt. Njöt i fulla drag. Tyvärr blir det alltför sällan som man tankar på med kultur av alla sorter. Behövs för att man ska orka med vardagen. Blev sedan några glas vin på en bar i närheten innan jag släntrade hemåt med ljuv klingade opera i mina öron.
Andrea fick komma hem från Karolinska i går. Skönt. Nu får vi bara hoppas att inte magen spökar igen. Tre dagar på Karolinska räcker för den här gången.
Ha en bra vecka.

Reginateatern

Kram

Bel Canto

0 Läs mer >>
I går när folk gick med sina röda fanor för arbetarnas dag och demonstrerade för... vad? Då satt jag på Karolinska Sjukhuset med min dotter. Hade inte tänkt gå i detta demonstrationståg ändå. Så det fanns inte så många andra alternativ än att vara i närheten av min dotter. Tillbringade många timmar på Karolinska sjukhuset tillsammans med min dotter, denna underbara varelse, som får pojkarna att gå i taket. Så vacker, så fin, så underbar, som kom hem med ett MVG i träslöjdsprovet. Så feminin, men ändå så maskulin. Jag älskar henne så mycket. Hon är bäst och har en jättevacker pojkvän som bryr sig om henne. Att kärlek är så stark kan man se när de två möts. Det finns ett hopp att kärleken ändå inte är död. Underbart att se.
Ha en underbar helg och glöm inte att ge varandra kärlek.

Pippi

Kram

1:sta maj

0 Läs mer >>
Valborg

Valborgsmässoafton, eller Valborg, denna årliga högtid som vi firar tillsammans med Estland, Lettland, Tjeckien och Tyskland. Traditionen grundar sig på den Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död 779.
Själva namnet Valborg härstammar från det forntyska namnet Walburg vars betydelse är oklar. En teori är att det betyder "främling" en annan att namnet kommer från ord som betyder "makt" och "beskydd".
I vilket fall som helst så var det nog första året som jag inte var och tittade på någon brasa. Blev istället ett glas rosévin på eftermiddagen på Sturehof tillsammans med några glada vänner. Varav en har fått namnet "the smiling guru". Han är en av mina gladaste vänner. Han har alltid ett stort leende på läpparna och ett varmt hjärta. Ditt leende smittar av sig och gör att vi andra mår så bra av att se dig. Keep smiling and don't go to Spain so often.

Valborg

Kram

Valborg