2 Läs mer >>
Börjar så smått att känna mig som att jag tillhör en av våra grannländers kvinnliga förebilder mer och mer. Börjar morgonen med en bastu, vilket är väldigt vanligt i Finland. Äter därefter frukost bestående av te och smörgås, där pålägget är finsk basturökt skinka. Klär mig i Marimekko och lyssnar på Bomfunk MC's, dvs Ismo Lappalainen och Raymond Ebanks. Har t o m bytt ut Absolut Vodkan mot Koskenkorva. Fast jag har ingen kniv, har inte börjat dansa finsk tango och jag har inte heller börjat på finsk Lingaphone-kurs, ännu.
Men helt klart är att livet känns mycket lättare efter att jag har börjat dagen med ett bastubad. Otroligt bra start på dagen. Sen att jag bränner 600-800 kalorier på en halvtimme, gör ju inte saken sämre. Och när kylan biter sig in genom märg och ben, så sitter ju inte en varm bastu fel.
Så nu ska jag bara inhandla några korgstolar och ett drinkbord, så är mitt spa klart. Så nu är det bara att boka in sig.
Ha en trevlig helg!

314193-59

Kram

Bastun fungerar

0 Läs mer >>
Tror du att jag blev överlycklig i dag när jag hade fått ett mail från Romme Alpin där de säger att de öppnar till helgen. Jippie! Äntligen så får jag åka skidor igen. Vilket jag tidigare sagt, är en av mina största passioner i livet. För den som har missat Romme, så ligger det strax utanför Borlänge. Nytt för i år är 4 nya nedfarter = 5 km extra skidåkning. Love it. Längtar. Lagg. Så snart, kommer mina kära skidor upp från källaren, för att få snö under belagen igen. Gå gärna in och titta på www.rommealpin.se. Det blir väl fjärde eller femte året som jag lär pendla mellan Stockholm och Romme, typ varje helg framöver. Så om jag jämför med en Calvados så hamnar jag på en VO, VSOP, Vieille Réserve eller Grand Réserve, dvs en minst 3-årig Calvados. Mmm, njuter redan.

314193-58

Kram

Romme öppnar

0 Läs mer >>
Isande kyla, nu är det vinter. Vintern har kommit väldigt fort i år, tycker jag. I och för sig så längtar jag efter att få sätta på mig skidutrustningen och susa ner för en snöklädd backe. Det är ju min största passion, näst efter barnen, men det känns ändå lite för tidigt med vinter just nu.
Jag är i alla fall glad att jag har min bastu, fast den fungerar inte riktigt som den ska. Får hit en kille på torsdag som ska fixa den. Känns bra. Så när jag kommer hem ifrån jobbet, slår på bastun och kryper in där och lyssnar på min favvo-musik, då kommer jag att må bra.
Var inbjuden på konserten med Wyclef Jean på Caféet i kväll. Mycket folk, mycket trängsel och mycket ungt. Hann i alla fall höra några bra låtar innan jag hamnade i Operabaren istället. Lugnare, softare och musiken på avstånd. Nu är min säng inte på alltför långt avstånd. I säng, sova, ny dag i morgon.

314193-57

Kram

Wyclef Jean

0 Läs mer >>
Äntligen är bastun på plats. Har annonserat, lämnat ut flygblad, flirtat och näst intill även erbjudit mig att gå sängvägen för att få denna bastu installerad. Men ingen har nappat. Beror det på mig, moi? Men NU äntligen, så är bastun på plats och monterad. En av mina handy guys erbjöd sig att hjälpa mig. Tack! Hade inte kunnt fixat det själv. Men nu är den i alla fall på plats i hallen. Ska krypa in där snart, när temperaturen har nått 50+. Har lagt in CD:n "Stilla Hav" i CD-spelaren, vilket känns väldigt anpassat i denna bastu.
Middag och rödtjut på en kines nära dig. Troligtvis ingen utgång. Är för slut för det. Är väldigt glad för att jag lever och har en bastu.

314193-56

Kram

Bastu

0 Läs mer >>
Känns skönt att det är helg. Har haft fullt upp hela veckan med både den och den andra aktiviteten. Det har bl a varit marknadsundersökning om théer, akupunktur, jobb och utvecklingssamtal i skolan.
Var även på inspelningen av Parlamentet i går. Robert Gustavsson var verkligen i sitt esse. Skrattade så mycket så att tårarna rann. Och det kan jag säga, var länge sedan. Riktigt, riktigt kul. Vi får väl se om de sänder Robert som hund i veckans avsnitt.
Hann med en strålande promenad med väninna på Djurgården också. Solen och ljuset betyder mer än vi tror denna årstid. Så jag passade verkligen på att insupa denna kvalitet.
För den som inte har några planer i helgen så kan jag tipsa om att det är Tomte-VM i Gällivare. Tomtar från olika länder tävlar i skorstensklättring, grötåkning och renrace. Själv blir jag kvar i stan.

314193-55

Kram

Lördag

0 Läs mer >>
"Han vill att alla ska njuta". Vem?? Jo, Enrique Iglesias. Och en som verkligen njöt var min dotter. Snacka om att vara i extas. Kommer väl inte kunna prata med henne på några dagar nu. Hon sprang in i lägenheten efter konserten som en speedad Bambi på hal is. Man kan nog lugnt säga att det var ett yrväder som drog fram i en tornado av stjärnstatus. Hon hade hållit i Enrique Iglesias hand på Hovets konsert. Hon ska tydligen inte tvätta handen på länge nu. Själv är jag ju väldigt förtjust i hans pappa. Skulle inte ha något emot att vakna upp till hans sensuella smörigt smekande röst, fast då helst i en annans kropp. Eller, vad tusan, jag kan ta sonen, om det är så. Men jag får väl hålla till godo med CD-skivorna och drömma mig bort en stund i dessa spanska toner.
-Vilken låt var bäst då, frågar jag min dotter. "ALLA", svarar hon lyriskt tillbaka.

314193-54
Denna hand har hållit i Enriques hand />

Kram

Enrique

0 Läs mer >>
Äntligen vann Sverige i fotbollen. Har knappt smält att Sverige torskade mot Spanien med 0-3. Hade väl inga höga tankar i dag heller. Utgångsläget var knappt, men om vi spelade oavgjort så hade vi åtminstone en chans att komma vidare till EM. Var dock lite nervös när Lettland kvitterade till 1-1. Men tur att Kim Källström har växt till sig och kunde peta in ett mål till för Sveriges del. Matchen slutade 2-1 till Sveriges fördel. Heja Sverige.
För den som inte får middagen serverad hemma efter jobbet, har sysselsättningsproblem och en Ipod, men ingen laddare, finns det numera en lösning. Köp en lök (ta inte dina egna), sänk ner den i typ Gatorade och låt den stå och suga in vätskan ett tag. Sen är det bara att trycka in USB-sladden i löken och ladda Ipoden. Lycka till och ha en fortsatt trevlig kväll.

314193-53

Kram

Fotboll

0 Läs mer >>
Visst är november månad den tråkigaste av alla månader på året? Men inte hänger jag läpp för det. Tänder ljus, softar i soffan, lagar god mat, myser och försöker att gå på roliga fester. I går hade mitt jobb anordnat middag på ett ställe i Gamla stan, till ett mycket bra pris. Så det gick ju faktiskt inte att tacka nej. Vi fick välkomstdrink vid ankomst, skagen till förrätt, oxfilé till varmrätt och någon slags mousse till dessert, inklusive vin. Avslutningsvis kaffe och avec. Mycket gott och jättetrevligt. Kände att jag behövde det här för att pigga upp mig själv i novembermörkret. När jag såg vilket band det var som spelade på stället så blev jag ännu gladare. Det var väl ca två år sedan som jag träffade trummisen sist. Så det blev ett kärt återseende.
I kväll blir det softkväll med god mat och gott vin från chile. Soft chillout-musik genom högtalarna, mys under filten i soffan och bara vara.

314193-52

Kram

November

0 Läs mer >>
Hamnade på vernissage i dag. Gick runt och beskådade Caroline Taubes målningar med ett glas vin i handen och en och annan snitt till tilltugg. Fastnade för "Black little secret" för 8.500:-, men tyvärr var den redan såld. Det kanske var lika bra det, med tanke på att jag inte har råd i nuläget. Har bl a lagt ner över 10.000 kronor på min akupunktör. Hmm. Glädjande är ju att jag faktiskt nu har hittat en ny akupunktör som är lite billigare. Vilket gläder mitt läder.
Nu när kylan biter inpå märg och ben och jag inte har någon händig karl som kan hjälpa mig att sätta ihop min bastu, så skulle jag vilja åka till värmen. Men glöm Vietnam just nu, för då skulle man kanske få en krokodil efter sig. Efter översvämningarna där så förstördes ju ett antal krokodilburar. Burarna innehöll ca 5.000 krokodiler som lyckades att rymma, varav åtminstone sju stycken är skjutna. Och det känns ju betryggande. Är glad att jag inte är i Vietnam. Känner mig ändå ganska trygg hemma i kalla Svedala.

314193-51

Kram

Vernissage

0 Läs mer >>
Så var det ju fotbollsgala igen. Igen och igen, men det känns som att det var ganska nyligen som det var fotbollsgala. Fest och glamour, paljetter och högklackat. Fotbollsgalans priser gick i alla fall till: årets målvakt: Bente Norby + Rami Shaaban, årets back: Hanna Marklund, Petter Hansson, årets mittfältare: Therese Sjögran, Tobias Linderoth, årets forward: Marta, Zlatan. Diamantbollen gick till Therese Sjögran och guldbollen till Zlatan. Fotbollskanalens hederspris fick Marta.
Hamnade på efterfesten på ett av Stockholms inneställen tillsammans med många kända fotbollsprofiler + en och annan sportjournalist, politiker, Idol-medverkande, diverse artister och många andra. Inget namn nämnt. Jag kan dock avslöja att några av pristagarna var på efterfesten men ingen av de manliga landslagspelarna. Det hade stränga order att åka direkt till hotellet inför lördagens match. Inga parningsbenägna gröna leguander syntes heller till, för när leguanerna är på parningsstigen så skiftar de i orange. Och i kväll var det mest svart som gällde.
Ny dag i morgon. Så nu är det natti, natti. Sov gott.

314193-50

Kram

Fotbollsgala

1 Läs mer >>
Ja, då var det mässa igen. Denna gång var det "Det goda köket". Gick och flanerade bland kulinariska små snacks, som struts- och vildsvinskött, älgkorv och havstornsaft. Trängdes med en massa glada människor med glasen i högsta hugg. I mitt glas blev det champagne, rött (bl a Amarone) och vitt vin samt någon enstaka likör. Hittade även ett bra och prisvärt spanskt vin från en vingård nära Priorat. Fill del Temps Gran Selecció från Terra Alta, 125 kronor. Vinet påminner om vinerna från Priorat, men har lägre pris. Passar bra till t ex Anchochili- och honungsglacerad kaninsadel med grillade grönsaker. Så pendeltågtrippen tillbaka till stan var lite av en gungig resa. Ville sedan bara ligga hemma och softa, men hade ju lovat att jag skulle hänga på ut på byn, så det var ju bara att kamma till sig och göra så gott man kunde.
Har förresten fått min bastu i kartonger, så nu är det bara att göra plats för den och montera ihop den. Men det blir ett kommande projekt i veckan.

314193-49

Kram

Mässa

0 Läs mer >>
Har trappat ner till en dag i veckan hos min akupunktör. Kände att det var välbehövligt att gå dit i dag. Kände mig lätt förvirrad och som en kaotisk blondin. Fick nålar i både, fötter, händer, mage och öron. Såg ut som en riktig igelkott. Det är ganska fascinerande ändå. När det som i mitt fall i dag, saknades en massa energi i magen, då går den och lägger sig någon annanstans. I mitt fall var det då i ansiktet. De senaste dagarna har jag nämligen sett ut som en tomat i ansiktet, vilket nu harmoniserades till en mer utspridd diffus rodnad över hela kroppen. Så i dag med hjälp av lite nålar och massage så cyklade jag därifrån som en ascool, nästan drogad, pingla. Istället för en kaotisk blondin. Skönt.
Apropå en hysterisk blondin så rekommenderar jag er att se "The Heartbreak kid" som har premiär på fredag. Fick chansen att gå och se den på förhandsvisningen i dag där Ben Stiller utsätter sig för en svensk blondin. Man bör nog checka upp vad man gifter sig med, innan det är för sent.
Och nu är det sent, så nu är det läggdags.
Sov så gott.

314193-48

Kram

Igelkott

0 Läs mer >>
Överlevt Halloween???!!! Tänk att helgen blev så lugn. Bara mys i soffan och en och annan promenad i solen. Har i alla fall fått rätsida på min bastu. Den kommer på fredag. Så det är bara att ta med sig björkris, koskenkorva och ölkorv och komma över. Syftar dock inte på Peter Koskenkorva som tävlar vattenlöpning med våtväst, utan det hederliga finska brännvinet.
Var och tittade på ett nytt lägenhetsprojekt i dag. Hade ju tänkt mig att jag skulle sitta i en takvåning med terrass och blicka ut över vattnet och Lidingö på ålderns höst. Byggprojektet skulle inte vara klart förrän år 2010, men priset... 12,3 miljoner för 136,5 kvm. Det var väl inte direkt vad min plånbok hade räknat med. Priserna är inte som de var förr, men vem är som man var förr. Slät och mjuk som en barnrumpa i hyn, tvättade håret med Timotej, åt raketost, drack "Geting", spelade LP-skivor och dansade till Donna Summer. Ack, ja. Tiden går, det är bara att konstatera.

314193-47

Kram

Överlevt

0 Läs mer >>
Halloween, eller All Hallows Even, som egentligen ska firas den 31 oktober kom till USA med invandrare från Irland på 1840-talet. Kom till Sverige först i slutet av 1990-talet. Fast vi svenskar har blivit nästan lika hysteriska som amerikanarna och firar Halloween i flera dagar.
Halloweens ursprung kan spåras i den uråldriga förkristna keltiska nyårsfesten Samhain, som firades 31 oktober som en markering att sommaren var slut och vintern började. Samhain betraktades som en gränsöverskridande natt då de döda antogs återvända till jorden. Därför tändes eldar för att vägleda dem och skrämma bort häxor, som ansågs vara särskilt aktiva denna natt. Men tydligen så hjälpte inte det, för min granne bor kvar.
Ska kanske ut och skrämma någon i helgen. Eller också blir det en lugn softhelg i väntan på min bastu. Ha en bra Halloween :-)

314193-46

Kram

Halloween