0 Läs mer >>
Wow, vilken kväll. Är Zlatan störst, eller??? Kommer in i andra halvlek, passar lite och sätter ett mål inom fem minuter... Slutresultat 1-0 till Barcelona :-) Zlatan äger :-) Kan säga att detta var årets match. Är helt salig. Puyol gjorde otroliga räddningar vilket resulterade till att Barcelona inte släppte in ett enda mål. Vi var ett gäng på fjorton personer som intog VIP-rummet på O'Learys på eftermiddagen. Hade tagit en promenad på Djurgården innan för att få lite syre i hjärnan innan avspark. Är rätt otroligt att det fortfarande är så varmt, trots att det är i slutet av november. Kommer det någon snö innan jul tro, eller kommer vi att ha en grön jul även i år? Hann även med en 1:sta adventsglögg. Blev en Lucia chokladglögg. Tycker den är bra. Inte för söt och med en touch av choklad. Inte helt fel.
Kan även säga att champagneprovningen i går gick strålande. Fick applåder och en skål för mitt anförande. Tjejerna var mycket glada och tacksamma för att kunna ta del av champagnens historia och lära sig ett och annat om denna bubblande dryck. Avslutade kvällen med en väninna på en krog vid Stureplan. Två glas vin och därefter hemgång.
Så jag kan lugnt påstå att jag är mycket nöjd med helgens aktiviteter.
Önskar er alla en riktigt bra vecka.



Kram

El Clásico

0 Läs mer >>
Intar för närvarande min frukost inför laddningen till kvällens champagneprovning. Startade därför med en kopp Champagne te, dagen till ära. Ska hålla i en champagneprovning för 12 tjejer i kväll. Har tagit ut tre champagner i olika prisklasser och givetvis så är min favorit Pol Roger en av champagnerna som vi ska prova i kväll. Det blir spännande och kul och se om de kan se vilken av champagnerna som är dyrast respektive billigast.
I går var det ölprovning. En ny upplevelse var Timmermans Kriek Retro, en belgisk körsbärsöl. Nog för att belgarna är duktiga på att göra öl, men, nej, den tilltalade inte mig. Den tilltalade mer min dotter och hennes pojkvän. Så man kan nog klassa den som en ungdomsöl. Själv håller jag fast vid min belgiska favorit, Chimay, som också fanns med i går kväll.
Så nu är det laddning inför kvällens champagneprovning och även självklart inför morgondagens match, El Clásico. Har bokat bord på O'Learys i morgon, så vi kommer att vara ett gäng som kommer att hålla på Zlatan och Barcelona i morgon. En mycket spännande match att se fram emot.
Så jag kan nog påstå att jag har en fullspäckad helg.
Hoppas ni får en lugnare helg och kan njuta av ledigheten.

Kram

Fullspäckad helg

0 Läs mer >>
Ja, nu har även jag trillat dit. Dvs inhandlat den sk "Årets julklapp" nämligen spikmattan. Kan erkänna att jag har gått och sneglat på en sådan ett längre tag, men har inte kommit mig för att slå till. Men så häromdagen insåg jag att även jag var nog lite i behov av en sådan matta, så jag slog till. Invigde den innan jag gick och la mig i går kväll. Och med handen på hjärtat så kan jag säga att jag har sovit mycket gott i natt. Om det berodde på spikmattan eller för att jag var väldigt trött kan jag inte säga. Eller det kanske var en kombination av spikmattan och en kopp kamomillte + min trötthet som gjorde så att jag sov tungt hela natten. Men jag tror att mattan gjorde lite till i alla fall. Fast jag kan erkänna att jag höll på att somna på den. Hur nu det kan vara möjligt. Hmm. Men skönt var det. Så jag lär nog gå och lägga mig med spikmattan flera kvällar framöver. Jag kan verkligen rekommendera ett köp av spikmatta. Ingen dålig investering. Snart i var mans/kvinnas hem.
Ha en bra dag.



Kram

Spikmatta

0 Läs mer >>
Hamnade på VIP-kväll på Max nyöppnade hamburgerrestaurang i Kista i kväll. Intog hamburgare tillsammans med ett glas bubbel tillsammans med många nyfikna inbjudna gäster. Kan nog påstå att Max hamburgare är lite bättre än konkurrentens. Så i morgon när Max slår upp dörrarna för allmänheten så lär det nog bli kö. Kommer troligtvis hitta dit igen någon lunch, men i morgon får det bli något annat än hamburgare.
Och dagens vinnare blev: Steve Sem-Sandberg som kammade hem Augustpriset för Bästa bok, "De fattiga i Lódz" och Barcelona som vann mot Inter med 2-0 trots att Zlatan satt på avbytarbänken.
Dags att sova nu. Natti, natti och sov så gott.



Kram

VIP-kväll på Max

0 Läs mer >>
Har i dagarna gått och blivit "Think love"-ambassadör. Är helt enig med deras koncept att kunna ge kärlek till de som behöver det. Tror att vi i dagens samhälle får alldeles för lite av den varan. Så varför inte vara med att sprida detta budskap till sådana som behöver det. Att kunna bidra till att människor omkring mår bättre och kanske kan känna lite glädje till livet är nog inte för mycket begärt att kunna bidra till. Gå gärna in på www.thinklove.se och läs mer.
Ha en fortsatt bra söndag.



Kram     

Think love

0 Läs mer >>
Hoppas att ni alla har njutit av helgen som jag har gjort. Efter torsdagens utsvävningar så blev fredagen mycket lugn. Inbjuden på glögg och andra after-work på fredagen, men åkte istället hem. Efter att ha suttit på Cadierbaren på Grand Hotel på torsdagskvällen i trevligt sällskap och druckit Pol Roger så var jag ganska mör. Blev inte så många timmars sömn natten mellan torsdag och fredag så jag var rätt slut i fredags. Ville ju också kunna njuta av lördagens fina väder. Plus 10 grader och sol. Helt otroligt. Njöt i fulla drag av en långpromenad runt Djurgården denna soliga lördag.
Så jag kan säga att jag var mycket nöjd med en lugn och återhämtningsbar helg. Har även hunnit stanna upp och reflekterat över vissa frågetecken i mitt liv. Vet inte om jag har löst några MBL-förhandlingar, men jag har åtminstone kommit så långt att jag har insett att vissa saker i mitt liv ska förändras. 



Kram

Soooool

0 Läs mer >>
November månad har varit ett mörker för många. Fick höra att Stockholm endast hade haft 3,8 soltimmar på hela månaden. Vilket är det lägsta på många, många år. Fast solstaden Karlstad har varit ännu sämre, där har solen bara lyst 1,1 timme under november månad. Men till helgen lovar faktiskt SMHI att vi kommer att få sol. Och det ser vi ju fram emot. Vill förmedla att vi får fånga dagen till helgen, dvs carpe diem. Eller gör som jag, köp en ljusterapilampa. Kan säga att det har underlättat för mig.
Hade en diskussion med en kollega om meningen med livet och att han tycker att det är för kort. Meningen med livet, anser jag, är att sprida glädje och kärlek till de som behöver det mest. Har vi gjort det så kan vi med gott samvete lägga pipen i luften och somna in för gott. Inte att jag menar att vi ska göra det nu. Men vi ska försöka att dela med oss av våra erfarenheter till våra efterkommande och försöka leva mycket i nuet. Mindfulness är ett bra koncept. En bra sak är också att tänka igenom tre positiva saker som har hänt under dagen när vi går och lägger oss. Gör vi det så kommer vi att ha en positivare livssyn och känna oss mer nöjda med livet. Sen att livet är för kort... Ja, jag vet inte om jag håller med om det. Det finns nog en mening med allt. Men vi får alla försöka att fånga dagen och längta efter helgens sol.



Kram

Carpe diem

0 Läs mer >>
Sov ut på lördagsmorgonen och satsade på en lång och härlig frukost. Efter en veckas hårt arbete och två partykvällar efter varandra så var det välbehövligt med flera timmars sömn. Hade lovat att jag skulle hjälpa till på en ölprovning i Gamla Stan så det var bara att ladda om innan jag tog sikte mot Själagårdsgatan. Denna provning bestod av tysk och tjeckisk öl. Blev mycket förtjust i Aventinus, en öl på 8% som påminner mycket om Chimay med vissa chokladtoner i. Tjeckerna är faktiskt de som konsumerar mest öl i världen, 160 liter per person per år. Kan gemföras med oss svenskar som konsumerar mellan 60-80 liter per person per år. Fick även prova en corn whiskey (less than 30 days old) som var en häftig smakupplevelse. Påminde mycket om Grappa och var inte alls helt fel. Riktigt god faktiskt.
Efter provningen var det releaseparty på Lilla Hotellbaren på Malmen som gällde. t.A.b.F, the Amazing bryatollah Ferrarys, släppte nämligen sin första skiva. Näst intill fullsatt med partysugna musikälskare som stod och diggade i takt till den Dire Straits- U2-influerande musiken. Ett riktigt trevligt releaseparty. Hann även med en tur upp i baren i Skatteskrapan och även O'Learys innan det var dags för hemgång.
Så jag kan säga att jag är riktigt nöjd med min partyhelg. I dag söndag och tid för återhämtning innan ny arbetsvecka träder i kraft.



Kram

Releaseparty

0 Läs mer >>
I fredags var siktet inställt på fest. En snabbis förbi en after-work innan det var dags att åka hem, måla på ansiktet och sätta på sig feststassen. Le bon Palais fyllde nämligen ett år i fredags. Många glada ansikten med eller utan mask förgyllde kvällen på Le bon Palais. Var inte alltför pigg efter torsdagens julölsprovning, men är det inbjudan till fest, så är det ju svårt att tacka nej. Partystämningen var hög och många glada festklädda såg till att festa om ordentligt. Orkade dock inte hålla ut tills de stängde utan tog en taxi hem någon timme innan stängningsdags. Var mycket nöjd och glad efter en helkväll på Le bon Palais. 



Kram  

1-årsjubileum

0 Läs mer >>
Hade den möjligheten i dag att hamna på en fantastisk ölprovning. Spendrups hade bjudit in till fest :-). Smakade av fyra olika ölsorter. Personligen tyckte jag att Julbocken's öl var bäst, ett kraftfullt öl med lagom beska. Fick även ta del av julens historia och en del vett och etikett-tips av Magdalena Ribbing. Jens Spendrup berättade hur de firade jul och vad de hade för jultraditioner. Julskinkan byts ut mot vildsvin och Johan Spendrup ser till att leverpastejen kommer upp på julbordet. Richard Tellström berättade att julbordet är ca 1000 år gammalt och att julmaten börjar med dopp i grytan vid lunch för att därefter fyllas på med det traditionella julbordet. Smörgåsbordet och julsmörgåsbordet som kom under 1800-talets mitt intogs med bordeauxvin och champagne. Vilket inte låter helt fel. Under 1960-talet utvecklade Tore Wretman smörgåsbordet och man kunde då hitta en och annan delikatare munsbit som t ex löjrom.
Var mycket nöjd med kvällen och dess olika läckerheter från goda öl till små delikata smakbitar bestående av bl a ren, lax och räka.



Kram

Julölprovning

0 Läs mer >>
..... och Guldbollen går till... I går var det dags för Fotbollsgalan igen. Denna gång var det Malmö Arena som fick ta emot alla gäster. Från prinsessan Madeleine och Carl-Philip till många celebra fotbollsspelare och andra gäster. Den som blev störst vinnare med flest priser var Caroline Seger från Linköpings FC som tog storslam. Hon kammade hem priserna: Årets allsvenska spelare, Årets mittfältare och Diamantbollen. Tyvärr hade varken Zlatan, Henke Larsson eller Lennart Johansson möjligheten att närvara vid ceremonin, men de blev ändå hyllade av alla närvarade gäster. Zlatan som fick pris som Årets forward, fick även den eftertraktade Guldbollen. Så Zlatan är nu glad ägare till fyra Guldbollar. Även Klas Ingesson blev hyllad när han steg upp på scenen. Så sammanfattningsvis kan man säga att det var en kväll med många applåder, många priser och många glada fotbollsspelare.



Kram

Fotbollsgalan 2009

0 Läs mer >>
Kan nog säga att denna söndag har varit en bland de bästa på sista tiden. Hann med en sväng på Det goda köket mässan och även på matchen mellan Djurgården och Assyriska. På mässan så tog jag igen det som jag missade igår. Dvs Bollinger champagne och sydafrikanska viner. Hann även med en frozen Limoncello och en whisky från 1992 innan jag avslutade mässan. Var supernöjd när jag lämnade mässan och skyndade mot mitt nästa mål, Stureplan. Hade avtalat tid och plats vid svampen på Stureplan innan fotbollen. Det var den sista och avgörande matchen för Djurgården. Var det att fortsätta i Allsvenskan eller försvinna i Superettan? Det var frågan. Fler än 10000 hade bänkat sig på Stadion innan det var klart för avspark. Stämningen var hatisk mellan de två Stockholmslagen. Vinna eller försvinna? Djurgården låg på hårt men lyckades ändå inte göra något mål i den första halvleken. Fast i den andra halvleken så vaknade Djurgården till liv. 1-0 blev till slut 3-0 och segern var Djurgårdens. Så underbart och så fantastiskt. Djurgården lyckades vinna och Stadion fullkomligt gungade av lycka när det var klart att Djurgården skulle få vara kvar i Allsvenskan. Så jag kan gott och väl påstå att jag var mycket lycklig när jag lämnade Stadion. Mitt kära Djurgården får vara kvar i Allsvenskan 2010.



Kram

Lyckosöndag

0 Läs mer >>

Så var det dags för årets mässa igen. Nämligen "Det goda köket", "Båtmässan" och "Hälsomässan". Åkte ut en sväng i går för att inspektera om det var några trevliga nyheter. Blev först en snabb sväng på Hälsomässan där jag grundade med Aloe-Vera-juicer och annat smått och gott innan jag gick in på starkare grejer på Det goda köket. Provade någon älgsalami och renstekar innan jag besökte Johan Lidbys vinmonter. Där så blev det några italienare från Toscana och självklart min favorit Amarone, Amarone Selezione Antonio Castagnedi och även deras Ripasso Monti Garbi, som är helt suverän. Blev därefter min favorit Zinfandel, Ravenswood, champagne och även några nyheter från Chile. Hamnade även i montern där vinmakaren från Masi själv berättade om sin produktion. Så nästa gång som jag åker till Valpolicella så lär jag besöka Raffaele på Masi. Vore kul att se hur denna stora producents vinproduktion är uppbyggd. Avslutade med en och annan whisky innan det var dags för hemgång. Hade dock inte hunnit med att besöka de som jag ville besöka, men jag var mer än nöjd när jag åkte därifrån. 
I dag söndag, vilodag och fotbollsdag. Ska sen iväg och se om Djurgården lyckas hålla sig kvar i Allsvenskan eller om det kommer att bli Superettan för dem nästa år. Jag hoppas dock att de kommer att bli kvar i Allsvenskan. Vi får väl se hur det blir.
Ha en fortsatt bra söndag.



Kram

Det goda köket

0 Läs mer >>
Cognacsförsäljningen har dalat rejält de senaste åren, medan whiskyförsäljningen har tagit fart samt tagit täten i försäljningen. Om man jämför med Glenfiddich produktion med 12 miljoner liter per år mot 150 miljoner liter cognac per år delat på alla cognacshus, så är cognacs produktion väldigt liten. Men nu verkar det som att cognac är på framfart igen. Var i kväll på en underbar provning på källaren Aurora i Gamla Stan. Började med ett glas mousserande med mingel innan sittningen för middagen. Blev en biff med potatiskaka med västerbottenost i och glaserade morötter tillsammans med ett franskt rödvin. Efter det blev det en cognacsprovning. Provade åtta olika cognacssorter. Allt från typisk cognac från 15 år till mer eleganta cognacer upp till 55 år. Fastnade för Delmain Très Vénérable från Johan Lidby, en blommig och pepprig cognac med smak av lakrits. Vid deras tillverkning blandar de inte ut sin cognac med destillerat vatten utan med gammal cognac istället. Den gamla cognacen har tappat alkoholstyrkan och befinner sig på ca 15%. Så den har en harmonisk balans och en otrolig elegans. En i världsklass bra cognac. Men är jag förvånad? Johan Lidby har även min favorit-Amarone, så det säger väl ganska mycket om deras satsning på kvalité. Det är alltså så att Johan Lidby satsar på kvalité. Och det är ju inte helt fel. Så det kommer att bli en tur ut till "Det goda köket"-mässan i helgen med ett besök i bl a Johan Lidbys monter för att prova fler kvalitétsdrycker.



Kram  

Cognacsprovning

0 Läs mer >>
Hamnade på föreläsning i dag. Framgångscoachen Anders Haglund föreläste om vad som driver mänskligt beteende och hur vi kan använda det för att locka fram vårt allra bästa jag. Ja, vad är egentligen det rätta receptet? En fras som vi ska enligt Anders älta för oss själva är "Hur gör jag när jag gör det bra?" Han ordade bl a om tillstånd och om att göra förändringar och tänka positivt och att Lycka leder till framgång. Något vi också skulle ha i åtanke var "Vad behöver hända fr o m i dag fram till sista dagen i mitt liv för att jag ska känna att jag har levt ett fantastiskt liv". Vi skulle även fundera över "Vad är jag tacksam över i dag?" En annan sak som han förmedlade var att det finns inga dumma människor utan det finns bara människor som befinner sig i dumma tillstånd. Lyckan till framgång är 1. Rätt tillstånd/Må bra 2. Prestera/ta beslut. Många visdomsord fick vi med oss under kvällen och många inklusive jag själv gick nog därifrån med ett leende på läpparna. Lyckliga att ha fått ta del av Anders Haglunds erfarenheter.
Nu natti, natti. Ny arbetsdag i morgon.



Kram

Locka fram ditt bästa...