0 Läs mer >>

Har gått som ett litet barn i dag i väntan på jultomten en julafton. Fast egentligen var det i väntan på den stora Champions League-finalen. Vem skulle vinna Barcelona eller Manchester United? Det var den stora frågan. De flesta bet-kanalerna hade lägst odds för att Manchester United skulle vinna, medan jag trodde och hoppades på Barcelona. Hoppades på att Barcelona skulle vara det första spanska lag som tog trippeln dvs cupen, ligan och Champions League.  Jag hade gissat på 2-1 innan matchen och att Messi och Henry skulle göra mål. Hade lite rätt, blev 2-0 och Messi gjorde ett mål. När vi hade bänkat oss vid bordet på O'Learys så såg det ut som att Manchester hade matchen. Passen var suveräna och Barca hängde inte med. Men det tog slut efter fem minuter. Då tog Barca över bollen och ägde matchen enda till dess slut. Sådan himla världsklass av Barcelona. Ronaldo gick mest runt och grimaserade och ingen utmärkte sig direkt i det engelska laget.

Så GRATTIS Barcelona. Ni och Messi var värda detta.

Kram

Champions League-fina...

0 Läs mer >>

Är ju så laddad inför Champions League-finalen. Tror självklart att Barcelona vinner. Men är lite orolig för att Ronaldo spelar sin bästa och sista match i Manchester United innan han går vidare till Real Madrid och ser till att Manchester vinner. Men vi får hoppas att inte så är fallet utan att det istället blir lika i matcher i Champions League. Dvs att Barca vinner och har då lika många vinster som Manchester United, dvs tre. Sedan 1956 har Manchester United vunnit tre finaler så nu är det Barcas tur. De har ju bara vunnit två finaler.

Tidigt i säng i kväll. Ska upp tidigt och iväg på TV-inspelning. Så det är viktigt att få lite skönhetssömn så att man ser fräsch ut i morgon.  Hoppas på riktig sommarvärme i morgon också. Känns inte helt fel.

Sov så gott.

Kram

Spänningen stiger

0 Läs mer >>

Långhelg. Så skönt. Tiden har dock gått alldeles för fort och jag kan inte påstå att jag har gjort så mycket vettigt. Har inte heller varit så bra väder. Lite shopping och lite utgång har det mest blivit. Så det har varit blandade aktiviteter under denna långhelg. Har även lärt mig hur man uttalar mitt namn på japanska samt hur man skriver det. Kan ju vara bra att kunna. I dag skiner äntligen solen igen. Inte helt fel att kunna bättra på solbrännan.

Inför Champions league-finalen på onsdag, när Barcelona möter Manchester United, så verkar det som att Barca får tillbaka två av sina viktigaste spelare, nämligen Thierry Henry och Andres Iniesta. Så på onsdag håller jag tummarna för Barcelona som förhoppningsvis blir det första spanska lag som vinner en trippel, dvs ligan, cupen och Champions league. Heja Barcelona.

Önskar er en riktigt härlig söndag innan det är dags för en ny jobbvecka.




Kram

Långhelg

0 Läs mer >>

Kort vecka. Underbart. Kan behövas i dessa bråda tider. Hamnade i går på Cocktailparty på söder innan jag tog tunnelbanan hemåt vid midnatt. Olika drinkar med licor 43 serverades. Gott och trevligt. Kan rekommendera licor 43 tillsammans med blodgrape, lime och sprite. Inte helt fel. Kände dock att jag åkte hem i rätt tid.                

I dag Kristi himmelfärds dag, vilken har existerat sedan mitten, slutet av 300-talet. Högtiden har också kallats betessläppningen, eftersom det var då man lät korna gå ut på bete. Sedan 1924 firas även dagen som folknykterhetens dag. Tror dock inte att jag kommer att följa det konceptet. Vi är ju på 2000-talet nu så det lär väl åtminstone bli en öl eller ett glas vin i solen denna lediga dag. Ett gott rosévin är Mulderbosch. Prova det om ni har möjlighet.
Lär även bli lite småpyssel hemma denna dag.

Ha en trevlig Kristi Himmelfärdsdag.




Kram

Cocktailparty

0 Läs mer >>

Vaknar till en solig lördag. Tycker att vi har varit lyckligt lottade som har fått ha fint väder på helgerna. Känns som att få en belöning efter en hård veckas arbete.

Var på en trevlig Amarone-provning i torsdags. Fick prova bl a en Campo Lavei, en Ripasso, en fantastisk Recioto och naturligtvis deras Amarone. Vinmakaren Michele från Ca' Rugate berättade att de endast tillverkar 6.000 flaskor Amarone per år som sedan  ska fördelas på 23 länder. Sverige har förmånen att få hela 600 flaskor av den kvoten. Så jag hade en mycket trevlig och lärorik kväll.

I går hade jag också en trevlig kväll. Hamnade på en uteservering i Kungsträdgården efter jobbet och intog ett glas rosévin. Efter det blev det en tur på Riche innan middag på Italiano. Antipasti till förrätt och lammkotletter till varmrätt med en flaska Ripasso till. Var mätt, glad och nöjd när jag därefter promenerade hemåt i vårnatten.  




Kram

Solig lördag

0 Läs mer >>

I söndags var det "Final" på Dramaten med bl a Jonas Malmsjö, Elin Klinga och Torkel Pettersson. En tempofylld teateruppsättning i vackra kreationer med inslag av en snedvriden kvinnosyn.

Det har även varit andra finaler tidigare under förra veckan, nämligen semifinalen Kanada-Sverige. Som slutade med förlust för Sverige, 3-1, vilket gjorde att Sverige fick möta USA i jakten om tredje eller fjärdepris. Bengt-Åke Gustafsson lyckades äntligen få sitt lag att få med sig bronsmedaljen hem. Grattis Sverige till tredje priset.

Någon som i går gick vidare till finalen nu på lördag i Eurovision Song Contest 2009 i Moskva, var Marlena Ernman med sin "La Voix". I den första semifinalen lyckades Marlena få en finalplats till lördagens final. Inte för att jag tycker att "La voix" är en schlager, men jag ska väl hålla på mitt land, så jag önskar Marlena lycka till. Nu håller jag tummarna att även min grekiska vän Sakis Rouvas går vidare i semifinal två i morgon med sin "This Is Our Night". Ett stort ansvar ligger på min vän Svante Stockselius axlar. Men det grejar han. Han har ju varit med förr. Blir spännande och se hur det går på lördag.


Sakis Rouvas

Kram

Final

0 Läs mer >>

Ibland frågar jag mig själv var tiden tar vägen. Känns som att veckorna rusar på i 180 och att jag knappt hinner med mig själv. Har varit en händelserik vecka som jag är nöjd med, men samtidigt skulle vilja haft fler timmar i.

Djurgården tog äntligen en seger i veckan. De har inte vunnit mot GAIS på hemmaplan på ett antal år. Så det kändes skönt att Rajalakso äntligen fick sätta ett mål. Hoppas han håller och att Djurgården börjar göra lite fler mål.

Sverige har spelat bra hockey, fast inte tillräckligt. Tuff match mot Kanada. Blir det en tredje eller fjärde placering? Ja, vi får väl se hur Bengt-Åke har tänkt att de olika spelfemmorna ska se ut.

Har även hunnit med några glas rosévin på uteserveringen i Tessinparken i trevligt sällskap.

Samt något glas på en uteservering på Djurgården med min dotter och hennes pojkvän.

I går 60-års kalas för min gode vän Christer. Mingel och champagne i baren på Sturehof innan middag på Elverket. En mycket trevlig kväll som slutade med hemfärd i limousin med ett glas champagne.

I dag ska jag tanka på den kulturella delen. Ska luta mig tillbaka i en av Dramatens fåtöljer och vila ögonen på Jonas Malmsjö. Ska bli mycket trevligt.




Kram

Tiden rusar iväg

0 Läs mer >>

Vilken härligt solig helg. Har verkligen försökt att tillbringa de flesta av dygnets timmar utomhus. I fredags var det premiär för alla uteserveringar. Hamnade på Gerdas på Kungsholmen. Blev ett och annat glas rosévin innan hemgång. En trevlig utekväll med trevliga människor.

I går blev det en långpromenad på Djurgården innan jag hamnade med ett glas rosé på Strandbryggan. Därefter blev det middag med några glas Zinfandel på O'Learys Östermalm.  Intog fajitas framför TV-apparaterna med blicken klistrad på El Clásico-matchen Real Madrid-Barcelona. Vilken match. Barca ägde, helt klart. Så jag var väldigt nöjd med resultatet 2-6. Avslutade sen på Bistro Jarl med ett glas av min favvoskumpa, dvs Pol Roger, innan jag tog en taxi hem. Så det blev en riktig heldag/kväll för min del. Jag kan ju lugnt säga att jag står för mitt nyårslöfte. Att jag ska dricka mer champagne och mer Amarone. Har intagit champagne tre gånger den här veckan och Amarone en gång. Fick även ner en Ripasso.

Nu tillbaka till mitt dåliga samvete, deklarationen. Saknar en uppgift som jag måste ta med banken i morgon. Och sedan är den klar för inlämning. Förstår inte varför jag sparar deklarationen till i sista minuten varje år. Tydligen så lär jag mig aldrig.




Kram

Solig helg

0 Läs mer >>

Efter jobbet i går så iklädde jag mig baddräkt och badmössa innan jag dök ner i den 33-gradiga bassängen. Näst sista gången på vatten-qigongen. Lite trist. Mår ju så bra av denna aqua-aktivitet. Gick därefter på en tillställning som jag hade fått en inbjudan till. Strosade runt och fintittade på de olika föremålen. Målningar, möbler, inredning och ljus. Mycket tjusiga och tilltalande saker, men inget köp. Rundande därefter av på en restaurang i närheten med en god ryggbiff och en flaska Ripasso till.

Valborg i dag, vilken har varit mycket hektisk. Jobb, roddning och en delikat middag i Djursholm. Började på den sena eftermiddagen med en Pol Roger (min favoritchampagne) i trädgården tillsammans med lite löjrom, räkor och lax. Därefter en god whisky (Talisker) i soffan framför brasan innan middagen. Grillad entrecöte med färskpotatis till varmrätt med en passande Amarone till. Har alltså uppfyllt mitt nyårslöfte, dvs mer champagne och mer Amarone. Ostar i alla dess former till det var dags för en cykeltur till en brasa på håll vid vattnet över viken. Tillbaka hem och intog desserten, som bestod av papaya med sorbet med ett glas Sauternes till. Så mätt och belåten intog jag därefter horisontellt läge i soffan innan värden väckte mig för hemgång. Så jag kan glatt intyga att jag hade en mycket trevlig Valborg.




Kram

Valborg