2 Läs mer >>
GRATTIS, säger jag till Don Bennechi, som är tillbaka på banan igen. Kul. Med hans nya lite Leonard Cohen-inspirerade stil smeker hans harmoniska och lugnande stämma genom låten som en fjäder i vinden. "Lifelong Prisoner" är en riktigt bra produktion, som troligtvis kommer att bli en hit. Så jag känner mig extra stolt över att få ha plåtat omslaget till denna skiva. Gå in på hans hemsida www.donbennechi.com och läs mer om honom. Gå även gärna in och lyssna på ett smakprov av låten på www.myspace.com/donbennechi och se vad du tycker. Så Don Bennechi, lycka till!
Jodå, det blev middag på lördagskvällen också. En god hemmagjord älggryta serverades med kokt potatis och ett gott vin till. Söndagsmiddagen blev pizza, och då talar vi om en sådan där pizza med oxfilé och bearnaisesås på. Middagar i goda vänners sällskap är aldrig fel. Tråkigt bara att Barcelona inte kunde hålla nollan. Resultat blev till slut 1-1 mellan Barcelona och Athletico Bilbao. Hann även med att njuta av det underbart vackra vädret på söndagen. En underbar långpromenad runt nästan hela Djurgården hann jag med.
Ha en bra vecka.

Don

Kram

Don's nya

0 Läs mer >>
Har just sånär återhämtat mig från Färjestads förlust i tisdags. Att torska med 1-6 mot Djurgården känns tungt. Men man får väl skylla på att FBK hade flera skadade. Sedan dög tydligen inte mina skådespelartalanger den här gången. Så det blev ingen reklamfilm. Men det som är positivt är att Don Bennechi släpper sin singel i nästa vecka, vilken jag har plåtat omslaget på. Så det är lite kul.
Känns annars lite tungt i dag. Fast det är ju såklart självförvållat. Blandar man vitt vin, rött vin, calvados och bloody mary så får man faktiskt skylla sig själv. Fast kycklingwoken blev mycket god. Det tyckte mina gäster också. Det känns som att jag behöver lite frisk luft för att klarna till i skallen. Så en kopp te och sedan på med joggingskorna för att ta en tur på Djurgården. Sen får vi se om det är någon trevlig middag på Lidingö som gäller i kväll.

FBK

Kram

Tungt

0 Läs mer >>
Känner mig hedrad att du drog in hela tre guldbaggar på Guldbaggegalan för din film "Du levande". Ett jättegrattis till dig. Nog för att jag inte tror att det var för min lilla rollprestation i din film, men jag var kanske lite delaktig ändå. I producenten Pernilla Sandströms tacktal så riktade hon ett tack till bl a skådespelare och statister som hade medverkat i denna film. Så jag känner mig lite stolt över att jag fick medverka i denna produktion. Att ta hem en guldbagge i bästa film, bästa regi och bästa manuskript är stort. Grattis Roy. Förhoppningsvis så har jag kvar mina talanger, så att jag kan få jobbet i reklamfilmen som jag var och provfilmade i igår. Gjorde i alla fall så gott jag kunde. Ni får hålla ögonen öppna så att ni inte missar mig i TV-rutan framöver. Fast först och främst ska jag ju få rollen också. Hade inte varit helt fel med lite extra tillskott i kassan.
I kväll så håller vi tummarna för att det blir många skott i Djurgårdens kasse. Ska nämligen gå och se DIF-Färjestad med min son i kväll. Spännande. Heja Färjestad.

314193-85

Kram

Grattis Roy

0 Läs mer >>
Vad fort tiden går när man har roligt. Har knappt hunnit med mig själv på sista tiden. Mycket har det varit. Var ute på en trevlig middag i torsdags med goda småportioner av rätter med tillhörande passande vin. Det var mycket trevligt och mycket gott. Fredag var jag ute en snabbsväng. Upp tidigt på lördag morgon för färd mot Romme igen. Tyvärr så var vädret inte alltför upplyftande, regn och snöblandat regn om vartannat. Så jag kände mig som en dränkt katt när skiddagen var slut och det var dags för hemfärd mot Stockholm. Jag kan medge att en varm bastu inte satt helt fel när jag kom innanför dörrarna hemma. Middag hos väninna efter bastubad, goda libanesiska köttbullar med god sås, cous cous och tomatsallad. Mmm. Jättesmaskigt. Drack en Pinotage Viogner till ovanstående, som visade sig vara en mycket bra kombination. Efter middagen blev det utgång. Hem framåt småtimmarna och sov bort halva söndagen. Var en sväng på stan på söndagen och shoppade innan jag begav mig till Lidingö för en god thailändsk söndagsmiddag med några goda vänner. Alltid lika trevligt. Så nu är det bara att krypa ner i sängen och sova några timmar innan det är dags för en ny arbetsvecka.
Sov så gott.

Kram

Tiden går...

0 Läs mer >>
Så har jag äntligen kommit upp med näsan över vattenytan. Inte helt frisk, men ändock helt arbetsför. Är dock fortfarande lite ostadig på benen, ungefär som en kalv på grönbete. Men det känns ändå skönt att ha det värsta bakom sig.
Kände mig så pass stark i går kväll att jag faktiskt kunde ta mig till Börsen och titta på genrepet av REA. Tror inte att jag har varit på Börsen sedan jag såg Grace Jones eller After Dark där. Jag kan villigt erkänna att jag aldrig har varit förtjust i Anders Lundin och inte heller ändrades min inställning till Anders efter REA. Jag vet inte vad det är, men något är det. Hade aldrig tidigare sett Jan Åström live, vilket blev en överraskning. Han har en otrolig karisma och en underbar röst, vad mer kan man begära. Tjejerna var också duktiga med bl a uppträdandet som Lill Babs. Och Andreas Nilsson gjorde en underbar tolkning av Thomas Ledin. En extra bonus var muntrummaren Svante Drake. Showen kändes dock lite smått rörig ibland, men totalbilden var positiv. Mitt sällskap bidrog också till den positiva helhetsbilden, vilket också fick mig att förtränga de små portionerna av potatisgratängen till den smördegsinbakade oxfiléen. Sammanfattningsvis, en mysig helkväll med trevligt sällskap och mycket skratt.

Himlen

Kram

Tillbaka till framtid...

2 Läs mer >>
Sjuk... och då menar jag inte avundsjuk eller svartsjuk, utan riktigt sjuk. Dvs sängliggande med feber och kraftig förkylning. Och jag som nästan aldrig är sjuk. Att ligga hemma en lördagskväll med 39 graders feber och veta att alla ens vänner roar sig med middagar, utgångar, whiskyprovningar och mer roligt därtill, är inte kul. Har inte ens hunnit sakna Nelson, så dålig har jag varit. Tittar ut genom fönstret och ser att det är en underbar dag för promenad runt Djurgården, men inte för mig, utan jag får snällt hålla mig hemma för att kanske kunna gå till jobbet i morgon. Så lite synd är det om mig, tycker jag i alla fall. Te med honung, alvedon och rinexin är vad som står på min meny i dag. Är det någon som har något annat tips, så tas det tacksamt emot. Ska i alla fall försöka att plocka ner alla julsaker i dag. Tjugondedag Knut, då ska granen ut.
Hoppas att ni andra har fått varit friska och har haft en bra helg.

Te

Kram

Sjuk

0 Läs mer >>
Efter att ha fumlat i blindo ett flertal dagar, så kom äntligen ljuset tillbaka. Känns som att jag har blivit religiös. Två dagar med sol och ljus, är inte det fantastiskt?!
När årets mörkaste period inte har några fjuttiga ljusminuter, då känns det rätt så tungt. Fast att vi går mot ljusare tider, så behövs ljuset ändå på dagen. När snön ligger vit på marken, så gör det ju sitt till. Men när det inte finns någon snö så känns det faktiskt rätt så tungt. Själv har jag haft en hemmadag och hemmakväll och bara legat i soffan och sängen och tittat på tv och film. Förhoppningsvis är jag piggare i morgon. I morgon lördag, då Nelson ska tillbaka till sin husse. Är med blandade känslor som jag överlämnar denna lilla hund till sin husse. Kommer att sakna sällskapet och att någon står innanför dörren och viftar svansen när jag sätter nyckeln i låset. Någon som vill komma upp i soffan och gossa när jag ligger och tittar på TV:n. Fast samtidigt så behöver jag inte gå upp tidigt på morgonen för tidiga promenader i ur och skur. Men ändå Nelson, I gonna miss you. Tack för den här tiden.

Nelson

Kram

Ljuset

0 Läs mer >>
Satt och pluggade med min son hela fredagskvällen. På lördagsmorgonen bar det av till Romme igen. Skönt med frisk luft och motion. Tyvärr var vädret inte så muntert, men föret i backen var bättre än sist. Sov en stund på bussresan hem. In i bastun när jag kom hem. Fixade till mig för utgång. Det var ju ett tag sedan som jag var ute sist. Hem framåt småtimmarna. Långpromenad med Nelson på Gärdet på söndagsmorgonen bland andra hundförsedda hussar och mattar. Var sedan utbjuden på middag till Lidingö på kvällen. Mysigt och trevligt. Åt fondue, vilket var ett tag sedan sist. Invigde en riktig fonduegryta inhandlad i Schweiz av middagsvärden. Med en och annan sås till köttbitarna och några flaskor vin, varav en flaska Amarone därtill + trevligt sällskap, gjorde kvällen väldigt lyckad. Stämningen var på topp och stearinljusen brann.
I dag måndag, och en vanlig vecka, dvs jobb måndag till fredag. Slut på ledigheten. Önskar er en bra vecka.

Romme2

Kram

Händelserik helg

0 Läs mer >>
God fortsättning!
Hur många nyårslöften avlade ni i år? Om ni frågar mig, så säger jag inga. Jag har faktiskt mer eller mindre slutat med nyårslöften. I och med att jag inte röker så kan jag inte säga att jag ska sluta röka i år. I och med att jag inte heller är för fet så behöver jag inte heller lova att jag ska äta sundare i år. Motionsmässigt? Nja. Jag tycker nog att jag rör på mig ganska mycket. Kanske ta upp simningen igen. I och med att jag har slutat dricka kaffe så kan jag inte heller säga att jag ska dra ner på kaffedrickandet. Kanske öka på teedrickandet istället. Men jag dricker ju grönt, rött, svart och vitt te, så i sådana fall kanske jag ska byta ut det där vinglaset till en kopp te istället. I och för sig så kan jag nog dra ner lite på alkoholen. Fast å andra sidan så dricker jag mer förnuftigt nu för tiden än jag gjorde förr.
Nej, det blir inte några nyårslöften i år heller. Utan jag kommer att leva som jag gjorde 2007. Dvs ganska återhållsamt med både det ena och det andra och röra på mig måttligt. Det gäller ju att hitta balansen i livet. Jag önskar bara att jag och mina barn får vara friska år 2008 och att ni också får ett bra och hälsosamt år.

Kram

Nyårslöften

0 Läs mer >>
Gott Nytt År husse. I dag när jag vaknade så var det alldeles vitt ute. Min låtsasmatte och jag var ganska ensamma på Gärdet. Det var väl inte så många hussar och mattar som var så pigga efter nyårsafton, antar jag. Träffade i alla fall en Jack Russell-tjej. Hon var bara 6 månader, men ganska fet. Inte alls lika smärt och snygg som jag är. Lekte med henne ett tag. Fast hon var rätt så flörtig av sig. Det kom två andra hannar och hälsade på henne och då skulle hon göra sig till för dem också. Lite för lössläppt för mig som är från Lidingö och har stil. Häromdagen när jag var ute på Gärdet med min låtsasmatte så kom det en annan tjej. Hon var lite väl rufsig för mig. Verkade inte ha kammat sig på flera veckor. Flörtade lite med henne ändå, fast när hon började äta hästbajs istället för att flörta med mig, då drog jag. Tjejerna på Gärdet är kanske lite speciella.
Nyårsafton förflöt ganska ok. Min låtsasmatte var på någon festlig tillställning och förlustade sig på kvällen. Men som tur var så kom hon hem redan halv 12. Hon förstod att jag var lite skraj för smällare. Hon är så förstående. Så jag fick ligga hos henne i soffan när 12-slaget var. Det var som high chaparall utanför. Det smällde rätt rejält. Så jag kände mig rätt så trygg i min låtsasmattes knä.
Så husse, jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År 2008 och hoppas att även du hade en bra nyårsafton.
Många hundslickar
Nelson
Låtsasmatte hälsar Gott Nytt År 2008 till alla!

Nyår

Kram

Gott Nytt År 2008