0 Läs mer >>
Hamnade i går på en mycket bra champagneprovning. Provade några olika champagner från Moët Hennessy-gruppen. Blev Ruinart, Veuve Clicquot och Moët & Chandon. De som stack ut mest var Moët rosé, som faktiskt var en av mina favoritrosé innan jag hade provat Deutz rosé. Hittade toner av röda vinbär och skogshallon samt ett avslut i smaken av blodgrape i Moët rosé. Fast den som stack ut mest på provningen var deras Grand Vintage 2002. En otroligt god champagne bestående av 50% pinot noir, 40% chardonnay och 10% pinot meunier. En komplex champagne med många smakupplevelser med bl a inslag av rostat bröd, med en viss nötighet och choklad i eftersmaken. Wow. Väl värd sina 459:-. Kan säga att jag skulle kunna våga tänka mig en vertikalprovning med Sir Winston Churchill från Pol Roger mot denna champagne. Vore kul att testa dem mot varandra.
Moët var tidigare min standardchampagne innan jag gick över till Pol Roger. Moët & Chandon är den största producenten av champagne med en produktion av 30 miljoner flaskor/år men Pol Roger är godare.
Får väl se om jag hittar en ny favorit på vår resa till Champagne i april.





Kram

Champagneprovning med...

2 Läs mer >>

Hamnade på årets uttagning av Årets Bartender på Grand Hotel i dag. Fortfarande så handlar tävlingen om show, dvs jonglering med flaskor och mixer. En av de sex finalplatserna intogs av en tidigare vinnare, Oscar Hernandez, som tog hem SM- titeln 2005 och även tog silvermedaljen i bartender-VM. Han tävlade då med sin drink Frozen Appelbite.  I årets drink, Gidios, använde han ingredienserna granatäppelvodka, smultronlikör, citronjuice, hallonbalsamico, äpple- och hallonjuice och vaniljhonung. Även Grand Hotels Henrik Jensen var med i finalen med sin drink med färska hallon i. Säger Grattis till Henrik Jensen och Johannes Kinch som tog hem finalplatserna och får representera Sverige vid VM bland 54 länder i år. 
Gick även runt och provsmakade en hel drinkar och kan erkänna att Aperol Spritz var den som smakade bäst. En sommarfräsch drink att inta som en välkomstdrink i trädgården i sommar. Drinken består av Aperol, mousserande vin och en dash av soda. En härlig drink för en varm sommardag.
Ny arbetsvecka i morgon. Sov så gott.





Kram

Årets Bartender 2011

0 Läs mer >>

Satt med tända ljus omkring mig under Earth Hour, dvs mellan 20.30-21.30. Kändes nästan som julafton när jag var liten, innan tomten skulle komma. Spänningen, tystnaden och förväntningarna låg i kväll som en dimridå i lägenheten. Såg även att de flesta av mina grannar gjorde samma sak, dvs släckte ner. Tror nog att fler och fler blir medvetna om dagens Earth Hour.
Solens strålar har annars förgyllt denna dag. Lite väl kallt, men det gör ingenting. Det är ändå solens närvaro som betyder något. Så det blev en promenad i solen i vårkylan.
Glöm inte att ställa fram klockan kl två till tre. Har nu äntligen hittat en strategi hur jag ska tänka, dvs om klockan ska dras fram eller bakåt. På våren tar man fram utemöblerna = klockan ställs fram. På hösten ställer man in utemöblerna = klockan ska vridas tillbaka.
Blev även en våffla efter kvällens middag. Hann ju dess värre inte inta någon på själva våffeldagen i går utan sparade det till i dag istället.
Ha en fortsatt bra helg.



Kram

Earth hour

0 Läs mer >>
Hamnade i går på den årliga Kaliforniska branschprovningen. Provade mycket zinfandel, cabernet sauvignon, chardonnay, pinot noir och syrah. Provade även druvor som fumé blanc, chenin blanc, riesling och gewurztraminer som inte är lika vanliga i Kalifornien. Fanns mycket goda viner att prova. De som stack ut mest tycker jag var Beringer, Clos du Val, Buccella, McManis, Chalk Hill och Seghesio. Tycker personligen att Seghesio har lyckats bra med sina zinfandel. Deras zinfandel är mycket välbalanserade med en elegant touch och en ton av de klassiska zinfandelsmakerna, dvs mörka bär och lakrits och har även en härlig eftersmak. Vinmakaren Camille Seghesio berättade att de producerar ca 700.000 flaskor per år där Canada och Sverige är deras största marknader. Hon berättade också att hon är extra stolt över årgångarna -04, -07 och -09. Sammanfattningsvis en mycket trevlig provning där de flesta vinagenturer var representerade.
I dag våffeldagen, eller Jungfru Marie bebådelsedagen, som den också kallas. Blir nog ingen våffla i dag, men det lär nog bli en i helgen i alla fall.
Ha en trevlig helg.



Kram


Kalifornisk vindag

0 Läs mer >>

För sjunde året i rad höll Hammer & Hanborg i eventet ”Kommunikatören”. I år gick det av stapeln på anrika Berns Salonger med en fullsatt salong där 3 444 personer hade svarat på en tidigare utsänd enkät. En hel del av föreläsningarna kretsade kring sociala medier. Troed Troedson pratade mycket om att vi skulle titta ut och inte in i den transparanta yrkesvärlden och även att vara komplexist i framtiden. Amerikanskan Moka Pantages pratade mycket om Facebook och Wikipedia där de bådea ligger i topp fem på de mest besökta sajterna.
Vinnare i år, "Bäst i branschen" på Kommunikatören, blev Apoteket (Hälso- och sjukvård), Rädda barnen (Ideella organisationer), SEB (Bank och Finans) och Tele2 (Telecom). Jag är villig att hålla med om att fåret Frank har satt sina hovar i det svenska samhället, så en stor eloge till Tele2.
Tyvärr gick det inte så bra för Djurgården i den avslutande kvartsfinalmatchen i söndags. Luleå vann i sudden death och är numera vidare i semifinal mot Skellefteå. Bra jobbat ändå, Djurgården. Nu vässar vi skridskorna och satsar på nästa säsong istället.



Kram

Kommunikatören

0 Läs mer >>

I morgon är det vårdagjämning och jag kan säga att det inte är en dag för tidigt. När dagen är lika lång som natten och vi får njuta av solens strålar ännu mer. För det har vi fått göra denna underbara helg. Avslutade arbetsveckan i fredags tillsammans med några gamla skolkamrater från högstadiet. Hade en jättetrevlig kväll med både goda öl och goda viner. Började på en pub och gick sedan vidare till ett vinotek och provsmakade diverse goda viner från bl a Spanien, Italien, Portugal och Sydafrika. Tyckte nog ändå att shirazen från Sydafrika var bäst.  Därefter beställde vi hämtpizza som vi intog tillsammans med ett vin från Oregon, Evolution. Vinet är unikt i sig med tanke på att det innehåller nio olika druvor, dvs pinot gris, riesling, semillon, gewurztraminer, pinot blanc, chardonnay, sylvaner, muller-thurgau och muscat canelli. Jag hittar mogna äpplen, persika och en ton av citrus i detta blommiga vin. Ett elegant och balanserat vin som passar till asiatisk mat och även till en pizza med jätteräkor och vitlök på.
I går så blev det promenad på ett soligt Djurgården. Hade med mig en flaska Pol Roger Rosé som intogs vid strandkanten i solen. Wow, vilken start på en solig lördag. Blev därefter promenad till Akkurat där det intogs asiatiska musslor tillsammans med en Nils Oscar lager innan det var dags för vernissage. Konstnären Mikael Altersten ställde ut sina tavlor med temat ”Departure”. Minglade omkring bland hans färgglada tavlor med ett glas vitt innan det var dags för hemgång. En underbart härlig lördag.
I dag laddar jag inför hockeyn när Luleå ska möta Djurgården. Djurgården vann ju i fredags, så nu står det 3-3 i matcher. Jag hoppas att Djurgården tar det och går vidare. Hade varit kul att se AIK-Djurgården i en SM-final.
Nu ut i solen. Ha en fortsatt bra söndag.





Kram

Vår i luften

0 Läs mer >>
Hamnade i går på en fantastisk vinprovning. Min favorit bland alla Amarone, dvs Tenuta Sant'Antonio, hade sin egen vinmakare på besök i Stockholm. Armondo, en av de fyra bröderna från vingården, höll en mycket givande provning. Fick prova bl a deras Soave och deras Ripasso Monti Garbi, årgångarna 2003-2008. Tycker personligen att årgångarna 2004 och 2006 var bäst.  Dessa soliga och varma somrar har gett vinet en bra karaktär med en härlig frukt. Även deras Amarone dei Gigli var underbar, med generös frukt och med en härlig eftersmak. Ett riktigt bra och välbalanserat vin. Har tidigare tyckt att årgång -04 har varit riktigt bra, men -06 kommer att bli ännu bättre. Så jag rekommenderar att du hänger på låset när den släpps, troligtvis i september. Armondo berättade att de använder mycket corvina och även en hel del cabernet sauvignon i sina viner och att Monti Garbin och Amaronen står för 65% av hela deras produktion. Jag kan säga att jag var mycket nöjd med denna provning där jag fick möjlighet att prova det mesta av Tenuta Sant'Antonio's sortiment.
AIK är ju redan klara för semifinal och i går närmade sig även Djurgården semifinalen, med att vinna över Luleå på bortaplan. I morgon gäller det. Ska Djurgården vinna över Luleå på Hovet och jämna ut ställningen till 3-3? Det är frågan. Förhoppningsvis så kommer Djurgården att vinna. Jag håller i alla fall tummarna för Djurgården.



Kram

Tenuta Sant'Antonio

0 Läs mer >>

Solens strålar har förgyllt helgen. Tog i går en långpromenad i ett vårlikt Stockholm. Konstaterade att myrorna hade vaknat och att snödropparna blommade. Ett annat vårtecken var att Hornborgasjön tidigare i veckan fick besök av de första tranorna. Snön smälter och gatorna är numera helt snöfria. Så jag kan påstå att Sverige är på väg mot en vår. Vilket känns helt underbart.
En del Champions League-matcher har även spelats i veckan. Tyvärr så gick inte Milan vidare. Oavgjort borta mot Tottenham och en tidigare förlust på hemmaplan är lika med att Tottenham är vidare. Så Zlatan får nog dess värre vänta med en Champions League-vinst.
Bättre har det gått för AIK i hockey, som nu leder med tre matcher mot HV71. Bra jobbat. Tyvärr har det inte gått lika bra för Djurgården. Men än så länge finns det hopp. Tre förluster mot Luleå bådar i och för sig inte gott, men förhoppningsvis vänder det så att det blir en vinst för hemmalaget på Hovet i morgon.
Säger "Grattis" till Eric Saade, som kammade hem vinsten i Melodifestivalen och får åka till Tyskland och representera Sverige med låten "Popular". Vi får hoppas att han blir lika populär i maj Düsseldorf också, så att han tar hem vinsten i Eurovison Song Contest.
Ha en fortsatt trevlig söndagskväll.



Kram

Vårtecken

0 Läs mer >>

Hemkommen från en mycket trevlig provning. Bröderna Francesco och Filippo Mazzei var på genomresa i Stockholm för lansera sitt Bag-in-box-vin Mazzei Belguardo. Vilket visade sig vara ett mycket fruktigt vin med en hel del örtighet och en svartvinbärston som passade utmärkt till bl a en toast med rostade grönsaker som zuccini och paprika. Deras tidigare viner har visat hög klass och deras mycket prisvärda Castello di Fonterutoli (Chianti Classico) kan kombineras med bl a en svamp- eller köttpaj. Jag hittar toner av björnbär och körsbär i deras härligt fruktiga viner som för övrigt är mycket välbalanserade.
Ett tips, servera inte Mazzei rosé för kall. Skulle rekommendera ca 12 grader, annars tappar den all sin fruktighet och tutti-frutti som man annars hittar i doften. Ett sommarvin att njuta av i bersån, på bryggan eller i pic-nic-korgen bestående av 50% sangiovese och 50% shiraz. Väl värt sina 89:-.
Kan säga att jag är mycket nöjd med min provning. Nu nati-natti. Sov gott.



Kram

Mazzei

0 Läs mer >>
I dag har vi den Internationella kvinnodagen, dvs vår dag, dagen som uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen, som t o m sammanfaller på självaste fettisdagen. Innebär det då att vi får äta hur många semlor som vi vill? Nja, jag tänker då i alla fall inte äta mer än en. Har ju faktiskt smygstartat och fått i mig en semla för ca en månad sedan. Så det får bara bli en i dag. Hoppas att denna dag som infaller mellan blåmåndagen och askonsdagen blir en bra dag i kvinnans och semlans tecken. Önskar dig en fortsatt bra dag.



Kram

Kvinnornas dag

0 Läs mer >>

Har tagit det rätt så lugnt i veckan, så det har inte hänt så mycket.
Oscarsgalan har gått av stapeln och den största vinnaren blev filmen ”The King’s speech” som kammade hem fyra Oscar. Susanne Bier’s ”Hämnden”, med Mikael Persbrandt, tog pokalen för Bästa utländska film.
Även Milan har kammat hem poäng i veckan. Så nu toppar de listan i den Italienska fotbollsligan. Där Zlatan stod för ett av målen mot trean Napoli.
Jörgen Brink blev den glada vinnaren i dagens Vasalopp. Som andra året i rad fick ta emot segerkransen vid mållinjen i ett soligt Mora. Snyggt jobbat att gå i mål på 3.51.51.
Nu väntar ett soligt vårlikt Stockholm utanför dörren. Ska passa på att ta mig en tur ut i det vackra vårvädret och få lite sol på näsan.
Ha en fortsatt bra söndag.



Kram

Prisrik vecka