1 Läs mer >>

Ca 26.000 tjejer ska inta Gärdet i dag. Den berömda Tjejmilen som startade 1984 går nämligen av stapeln i dag. Och jag har inte tänkt springa i år heller. Löpning är inte riktigt min grej. Jag tar hellre en rask promenad eller en cykeltur. Varför existerar inte Killmilen? Det vore väl något att satsa på.

Har du vägarna förbi Gröna Lund i dag så kan du annars satsa 125:- och få "Gröna kortet" på Gröna Lund som gäller 2008 och 2009. Lär nog inte vara 26.000 människor där men jag tror att det lär vara en och annan som kommer att stå i kö där i dag.

Eller gör som jag gjorde i går. Satsa på dig själv. Visst är det trevligt att köpa en blomma till sig själv. När fick du en blomma sist? Om det var längesedan så gör som jag. Köp en till dig själv. För det är du värd.




Kram

Dagens satsning

1 Läs mer >>

Nu har jag nog tankat kultur så det räcker för hela året. Teatrar, utställningar och vernissage. Var och såg Hamlet på Dramaten i kväll med lysande skådespelarinsatser. Jonas Malmsjö var enastående i sin tolkning av Hamlet. Även Stina Ekblad var lysande. Egentligen så var alla otroligt bra, med rollista förutom de tidigare nämnda, som bl a Börje Ahlstedt och Thomas Pontén. Att vara eller inte vara, det är frågan. Varje gång som jag går på teater så är jag så fascinerad av att de kan replikerna så bra. I filmer behöver man ju bara läsa på replikerna för varje tagning. Och behöver ju inte alls kunna en hel films repliker. En stor eloge för våra duktiga skådespelare/skådespelerskor. Har ni inte sett Hamlet så gå och se den. Åtminstone för att se Jonas Malmsjös rolltolkning av Hamlet. Det var väl värt pengarna. Cyklade sen hem efter föreställningen. Trött efter en hektisk vecka.

Sov gott.




Kram

Kulturvecka

0 Läs mer >>

Hade anmält mig till en vinprovning i kväll. Vi provade tre vita och tre röda viner. Mycket trevligt och mycket gott. Vad behöver man inför en vinprovning? Korkskruv, vänner, bra vinglas, vitt underlag, bröd, vatten och bra belysning är det som är viktigast. Sen är det bara att snurra på glasen, dofta, smaka och tycka till. Var det citrus, persika, fläder eller grape i det vita vinet? Fanns det svarta vinbär, rostat fat, fikon, vanilj eller peppar i det röda vinet? Det bästa med allt är att inget är rätt eller fel. Man kan känna olika dofter och olika smaker utifrån den person som man är. Hade i alla fall en mycket trevlig blindprovning som avslutades med god middag bestående av asiatiska nudlar med schezuan-laxfilé.

Nu är det läggdags. Ny arbetsdag i morgon.

Sov så gott.




Kram

Vinprovning med midda...

1 Läs mer >>

Har varit på fartygsvisning och lunch ombord på Norwegian Jewel (NCL - Norwegian Cruise Line) i dag. Den båten gillar jag. Den har mer cosy-känsla än Royal Caribbean och Celbrity. 12 restauranger varav en utomhus, gym, spa, teater och allt annat som finns på de andra kryssningsfartygen. Den har härliga färger ombord och är hemtrevlig med lite olika stilar. Så ska jag ut på kryssning igen så blir det helt klart ombord på något av fartygen på NCL. Just "Freestyle Cruising" passar mig väldigt bra. Att inte alltid behöva ha fasta tider vid middagssittningar och att jag har möjlighet att välja bland de 12 restaurangerna ombord. Efter visningen så intog vi en fyrarätters lunch inklusive vin. Vi startade med hummersoppa, sen sallad med friterad fetaost, därefter biffstek med gnocchi och champinjoner i tomatsås och avslutningsvis en slags nöt- och chokladtårta. Så jag kan säga att jag mer eller mindre rullade därifrån. Mycket gott.

Fick i dag reda på att min dotter hade kommit in på reservplats den skola som hon ville till. Både hon och jag blev överlyckliga. Det kommer att bli kanonbra.




Kram

Fartygsvisning Norweg...

2 Läs mer >>

Jag var på vernissage på Tekniska Museet i går "Likt/unikt". En utställning som handlar om original, kopior och plagiat. Vilken var mycket intressant. Är det ok med kopior? Ja, den frågan kan man ställa sig när man strosar runt bland föremål som dammsugare, termos, cola-burkar, mediciner, musik, kläder, väskor, klockor, kameror, parfymer etc. Var går gränsen? Vad är ok och inte ok? Kreativitet? Immaterialrätt? Varumärkesrätt? Patenträtt? Om du har tagit patent på något, vad har du då för rättigheter? Ett tips är att besöka utställningen på Tekniska Museet för att få svar på dessa frågor.

Grattis säger jag till mig själv. I dag är det ett år sedan som jag började blogga. Så i dag firar jag 1-års jubileum. Känns inte som att jag har bloggat i ett år. Men tiden går ju fort när man har roligt.




Kram

Likt/unikt

0 Läs mer >>

Söndag = kulturdag = sant. Ja, så är det nog faktiskt. Söndagar brukar jag oftast tillbringa på Djurgården eller med något kulturellt inslag som tvättstugan, någon utställning eller något annat kulturellt. I dag hann jag med en utställning i Galärvarvet, "Frizon", en utställning om manligt homoliv på Svenska Amerika Liniens båtar. Hann även se slutet av Parkteaterns föreställning "Det går an". Vilken var deras sista för denna säsong. Satt även i solen på en bänk vid vattnet med utsikt över Stockholmsinloppet och njöt av solen. Det gläder mig att solen har hittat tillbaka till Stockholm.

Vilket också gläder mig är att Djurgården tog sin fjärde raka tävlingsmatchseger mot Halmstad på Örjansvall i går. Djurgården vann sitt fjärde raka med 2-1. För bra för att vara sant. Så nu ligger Djurgården sjua, direkt efter AIK (sexa) och Hammarby (femma).




Kram

Kultursöndag

2 Läs mer >>

Är nyss hemkommen från en trevlig surströmmingsskiva hos en väninna i Enskede. Åt både Röda Ulven och Kallax och vi var klart eniga om att Röda Ulven var bäst. Så det blev en mycket god middag med strömming, mandelpotatis, röd lök, tunnbröd, västerbottenost, snaps och öl i hennes trädgård. Vi är ju tyvärr inte så många som gillar denna jästa fisk. Men jag tycker synd om er som missar denna delikatess och jag lovar att You gonna love it.

Brasilien tog sitt andra raka guld i fotboll-OS, i kväll. De vann med 1-0 över Nigeria. Nigeria var på men inte tillräckligt. Benficas Angel Di Maria hade bättre chans och gjorde mål i 58:e minuten. Så tur att Barcelona släppte Messi till OS, för utan honom så hade de nog inte tagit guld. Grattis till guldet Brasilien.

I och med att solen var framme i dag så hann jag även olja in mitt träbord på min altan. Har ju varit lite snålt med solvaran den senaste tiden så jag fick passa på nu när den var framme. Var riktigt skönt att solen var tillbaka igen.




Kram

Surströmmingsskiva

0 Läs mer >>

Har nu bildat en ny grupp på Facebook, "Vi som älskar surströmming". Kände att det fanns ett stort behov för denna grupp. Tror dessvärre inte att jag får så många medlemmar. Men jag kan ju alltid hoppas att folk börjar få upp ögonen för denna delikata fisk.

Det finns t o m en surströmmingsakademi, vilken instiftades den 26 augusti 1999 på Ulvön med syfte att bibehålla surströmmingskulturen och främja dess utveckling. Vill du läsa mer om denna delikata fisk så gå in på www.surstromming.se. 

Jag kan faktiskt erkänna att det riktigt vattnades i munnen på mig när jag i går gick förbi uteserveringen på Sturehof. En lätt vindpust bekräftade att det var surströmmingspremiär på Sturehof. Mmm, gott.

Är du inte surströmmingsfan så kan du istället gå med i mina andra grupper på Facebook, dvs "Champagne", "Amarone" eller "Love".

Ha en bra helg.




Kram

Ny grupp på Facebook

0 Läs mer >>

I dag får alla som inte tål surströmming hålla för näsan. För i dag är det den tredje torsdagen i augusti och då är det surströmmingspremiär. Så det lär pysa från en och annan burk i dag. Att kalla doften odör är oförståeligt för mig. Denna fisk som smakar så gott. Fast det tycker nog inte merparten av Sveriges befolkning. Men jag som tillhör den här lilla skaran av surströmmingsälskare är väldigt förtjust i denna fisk. Jag skulle tippa att ca 30 procent av Sveriges befolkning tycker att surströmming är gott.

Så ni som inte gillar surströmming, håll er hemma i dag. Smaklig måltid önskar jag alla surströmmingsälskare. Tyvärr kommer jag själv inte ha möjlighet att äta denna delikatess i dag. Ska på middag. Men jag får ta det en annan dag och sen så åt jag ju faktiskt surströmming i förra veckan. Det lär väl bli fler tillfällen.

För den som missade min bild i gårdagens Metro, så kommer den här i repris.

Ha en bra dag.




Kram

Surströmmingspremiär

0 Läs mer >>

I helgen har det varit Ung08, Filharmonikerna vid Sjöhistoriska, Stockholms Kulturfestival, Midnattsloppet och mycket mer. Tog en sväng genom Kungsträdgården på lördagen men missade både Midnattsloppet och Filharmonikerna. I och för sig var vädret inte det bästa i dag. Småregn och 15 grader, så knappt hunden vågar sig ut. Om jag nu hade haft en. Nej, i dag har det varit ett riktigt innersittarväder. Det känns att hösten redan har anlänt. Så nu är det bara att plocka fram vinterkläderna och sitta hemma i soffan och kura under en filt med tända ljus på kvällarna.

Har lite ångest beträffande att jag ska börja jobba i morgon. Har egentligen ingen som helst lust. Jag trivs så bra med att vara ledig. Efter åtta veckors ledighet så känns det lite tungt att gå och jobba i morgon. Ska in på huvudkontoret och avlasta lite på rekryteringssidan. I och för sig så kommer jag nog fort in i det igen, men just nu så känns det lite tungt.

Ha en riktigt bra vecka.




Kram

Händelserik helg i St...

0 Läs mer >>

Dessa små gula svampar som just nu finns i skogarna runt omkring oss, dvs den berömda kantarellen. Hörde att det finns rätt så gott om dem. Vilket gläder mig. Personligen så föredrar jag den vanliga gula kantarellen (Cantharellus cibarius) framför trattkantarellen. Var någonstans hittar jag då denna lilla goding? Den växer mest i löv- och barrskog och är vanlig i hela landet utom i Norrlands inland. Förekommer även i fjällbjörkskogen. Så på med stövlarna, ta med korgen och kniven ut i svampskogen du också. Eller gör som jag gjorde i dag, gå ner till Hötorget klockan halv tre, precis innan stängningsdags och få halva priset på kantarellerna. Glad i hågen kom jag hem med två kilo kantareller till ett pris av 180:-, dvs 90:- kilot, vilket jag tycker är ett helt ok pris för dessa goda gulingar. En och annan bukett blommor åkte också med. Är barnsligt förtjust i blommor så jag kunde inte motstå priset av 50:- buketten. Middagen är därmed klar. Till förrätt blir det en god kantarellsmörgås och till varmrätt helstekt fläskfilé med potatisklyftor, sallad och bearnaisesås. Mums. Ha en fortsatt trevlig helg.




Kram

Kantarelldags

1 Läs mer >>

Snart dimper den nya IKEA-katalogen ner i din brevlåda. Precis som Ahlgrens bilar (snart i var mans mun) är IKEA lika vanligt. För vem har aldrig varit på IKEA? Vi kan istället räkna HUR många saker som vi har från IKEA. Ja, Kamprad har verkligen lycktas. Precis som Ruben Rausing med sitt Tetra Pack 1951.

Katalogen har en upplaga på 198 miljoner exemplar, så jag tror inte att det är någon som kommer att missa den. Dvs ungefär lika många som Brasiliens befolkning (189 milj, 2006). Brasilien som är det femte största landet i världen efter Kina, Indien, USA och Ryssland.

Så hur många kommer inte att sitta i vardagsrumssoffan i höstmörkret med tända ljus, bläddra i IKEA-katalogen och planera inköp och renoveringar och drömma sig bort en stund. Själv ska jag se vad de har för garderober och för soffutbud. För jag behöver både en ny soffa och en garderob till min dotters rum. Vi väntar med spänning tills vi har katalogen i våra händer.




Kram

IKEA-katalogen

0 Läs mer >>

Efter fartygsvisningen så begav jag mig ut i skärgården igen. Med buss och taxibåt var jag ute på Ingmarsö igen. Så skönt. Där kan man prata om avkopplande. Att bara vara och inte behöva passa några tider. Mötte både en huggorm och ett rådjur när vi var ute på en rundvandring på ön. Grillade, bastade, badade, solade, åkte båt, åt gott och drack gott och bara var. En Bloody Mary innan lunch satt inte helt fel. Helt fel satt inte heller surströmmingen i går kväll. Mmm. Mycket gott. Det var heller inte helt fel med kallt vitt vin nere på bryggan i solen heller. Skönt ha möjligheten att kunna få komma ut i skärgården och koppla av och tanka energi. Det här lever jag på ett tag framöver.




Kram

Skärgården

0 Läs mer >>

Var på fartygsvisning och lunch ombord på "Celebrity Constellation" i tisdags. Kryssning som semester har ju ökat mycket under de senaste åren. Och vi svenskar kryssar mer. Denna båt är 964 fot lång har en gästkapacitet på 2449. Så det är ju ingen liten båt. Om man vill lyxa till det så tar man en flaska Chateau Petrus -49 i den flottaste restaurangen och sätter 2.000 dollar på notan. Fast jag har inte riktigt bestämt mig om jag vill åka på kryssning igen. Visst är det bekvämt med att ha allt på ett ställe, men jag tyckte inte att jag riktigt kunde koppla av och ha semester när jag kryssade förra sommaren. Barnen älskade det i alla fall. Vi får väl se om och när det blir kryssning. Blev i alla fall serverade en sex-rätters lunch med tillhörande vin vilket var mycket gott. Så mätt och belåten klev jag av fartyget efter flera timmars rundvandring och lunch.




Kram

Fartygsvisning

0 Läs mer >>

Äntligen så har den negativa trenden vänt. Djurgården vann bortamatchen mot Malmö i går. De har inte vunnit en ända match sedan den 28 april mot Ljungskile. Så när Daniel Sjölund satte 2-1 i 83:e minuten blev alla Djurgårdsfans överlyckliga. Vi får hoppas att denna trend håller i sig framöver. Fler poäng till Djurgården, tack.

Har varit på min vattengymnastik på morgonen. Försöker att gå två dagar i veckan och träna. Kör mitt eget träningsprogram i den 33 grader varma bassängen. Så skönt glida ner i det varma vattnet och bara vara. Och inte heller alltför ansträngande. Kombinationen vattengymnastik, promenader och cykelturer är perfekt för mig i nuläget.

I morgon blir det fartygsvisning och lunch ombord på kryssingsfartyget "Celebrity Constellation".
Ha en fortsatt bra dag.




Kram

DIF tog tre poäng

0 Läs mer >>

Emma Johansson tog Sveriges första medalj i OS. Hon lyckades trampa hem en silvermedalj på sin cykel. Sverige har aldrig tidigare tagit någon medalj i cykel genom alla OS. Grattis. Bra jobbat. Vi får väl se om Djurgården kan vara lika duktiga, och vinna över Malmö i kväll. Fast det är väl att önska något som inte slår in. Vet inte vad som har hänt detta lag. Och i nuläget leder Rumänien med 1-0 mot England. Så hela fotbollsvärlden verkar vara lite up och ner.

Lite upp och ner är även vädret. Var sol på morgonen och sedan grått resten av dagen. Känns t o m lite höstlikt i luften. Usch. Jag är inte redo för höst ännu. Förhoppningsvis kommer solen att visa sig lite under morgondagen.

Just nu satte England 1-1 och är nu vidare i kvartsfinal. Så vi får hålla tummarna att även Djurgården kan vända sitt trista spel och vinna över Malmö i kväll.




Kram

Första medaljen