0 Läs mer >>

Var och såg en fantastisk film i går. Den Oscarsnominerade filmen "Vicky Cristina Barcelona". Det var en mycket vacker och mysig feel-good-film, med oscarsvinnaren Javier Bardem i huvudrollen. Tycker att Javier är så läcker. I filmen "No country for old men" gjorde han en lysande roll. Så det var inte så konstigt att han fick en Oscar för bästa manliga biroll för sin tolkning av mördaren Anton Chigurh. I "Vicky Cristina Barcelona" spelar han en charmerande och kärleksfull konstnär som förför kvinnorna. En riktigt mysig fredagsfilm innan helgen tar vid. Woody Allen har verkligen lyckats enligt mitt tycke.

Sitter nu och laddar inför hockeyn. Förhoppningsvis så fortsätter Djurgården sitt vinnstim och ser till att vinna över HV på Hovet i dag. Jag kommer då att sitta där och hålla tummarna för Djurgården. Hoppas även att Färjestad vinner över Timrå borta i Sundsvall.

Jag säger som Robert Heath sa: Där det finns skönhet finns det kärlek.

Ha en fortsatt bra helg.




Kram

Vicky Cristina Barcel...

1 Läs mer >>

Njuter i fulla drag. Har lagat till ett par otroligt goda getostfyllda kalvfärsbiffar med råstekt potatis. Till det hade jag en liten tomatsallad med balsamvinäger och olivolja. Konstaterade att en Ripasso inte passade så bra till maten som jag trodde. Jag skulle nog hellre föredra en italienare, typ Primitivo.

Sitter och lyssnar på hockeyn och är kluven till mina favoriter. FBK är naturligtvis mina favoriter, men samtidigt har Djurgården kommit mig varmare om hjärtat. Kanske dags att släppa FBK och bli en riktig Djurgårdare. Det är väl kanske på tiden, eftersom jag har bott här i tjogoåtta år. Att jag då, efter så många år, fortfarande är trogen FBK, är väl för att jag tycker att de fortfarande är så bra. Men jag börjar i alla fall bekänna färg och erkänna att jag är en nästan sann Djurgårdare.

Blev två inspelningsdagar som har satte sina spår. Så jag har behövt några lugna avkopplande dagar efter det. Har legat på en låg nivå, förutom en affärslunch i dag. Vi får se vad det kan ge.

Hockey på lördag igen. Då blir det Djurgården - HV, på Hovet med väninna.  Har slutat att fråga mina vänner om de vill följa med på mina olika aktiviteter. Vissa har tappat respekten till verkligheten och har inte ens den hövligheten att ens kunna höra av sig och tacka ja eller nej.

"Take your own choice", är årets slogan, enligt mig.




Kram

Getostfyllda kalvfärs...

2 Läs mer >>

I går lämnade vi Råttans år och trädde i dag in i Oxens år. Många kineser tror att djurtecknet man föds i avspeglas i ens personlighet. De förutspådde därför att 2008 skulle vara ett turbulent år med t ex naturkatastrofer. De kinesiska spåmännen anser nu att oxens år har till uppgift att städa upp efter råttan. Och i och med Barack Obama är född i Oxens tecken, enligt det Österländska horoskopet, så får vi väl hoppas att han kommer att se till så att detta blir ett bra år. Man äter anka som är en av de traditionella rätterna på det kinesiska nyårsbordet under röda papperslyktor (symboliserar våren) och festar i två veckor. Man har stora fyrverkerier och smäller smällare för att skrämma bort ondsinta andar och även för att locka rikedomsguden till människornas trösklar.

Det är inte bara Kina som firar Oxens år utan även i grannlandet Vietnam firar ca 85 miljoner sitt nyår (Têt kallas det där). Befinner du dig i Helsingfors i dag så kan du bl a beskåda lejon- och drakdans, kinesiskt mattorg, uppvisningar i kampsport och Peking-opera. Vad du än gör så önskar jag dig ett riktigt Gott Nytt År med hopp om att Oxens år blir bättre än Råttans.


Kram

Oxens år

0 Läs mer >>

I dag har jag varit med om både radioinspelning och reklamfilmsinspelning. Först försökte jag knäcka Jonas på Vinyl 107 i morse. Men det gick liksom inget vidare för mig. Jonas är ju helt klart mycket vassare än vad jag är. Att han är snabb i munlädret har jag länge varit medveten om men att han är snabbare än mig att svara på Stockholmsfrågor hade jag inte räknat med. Men jag får väl skylla på att det var måndag morgon eller att jag inte är urstockholmare. Jag får helt klart läsa på mer om min hemstad.

Sen bar det av till Filmhuset och inspelning av en reklamfilm tillsammans med Bengt-Åke Gustafsson. Den fd Färjestadsspelaren och nuvarande lagkaptenen för Sverige. I och med att jag inte har något konsultuppdrag för närvarande så får jag ju ta det som erbjuds. I och med att det är min bisyssla med film- och reklaminspelning så ville jag ju inte missa detta tillfälle.





Kram

Inspelning

1 Läs mer >>

Att vakna en gråmulen dag som denna kändes inte helt ok. Och sen att det är söndag gör ju inte saken bättre. Grått är det ju i alla fall. Så en grå söndag, vad gör man då? Jo, man firar sin dotters födelsedag. Hipp, hipp Hurra för Andrea som har födelsedag i dag. Presenter och sång har hon fått och har blivit firad i dagarna tre. Blir ut på restaurang i kväll för att fira henne ännu mer.

Kändes underbart att jag hade biljetter till matchen Djurgården-Brynäs på Hovet i går. På ett utsålt och stämningsfullt Hovet lyckades Djurgården vinna över Brynäs med 2-1. Heja DIF. Blev även glad att Färjestad lyckades vinna över Timrå med 6-3. Så båda mina favoritlag vann i går.

Och i dag hoppas jag att Milan vinner över Bologna i fotbollen och att Sverige vinner över Ryssland i bandyn.

Ha en fortsatt bra söndag.




Kram

GRATTIS Andrea

0 Läs mer >>

Är så fascinerad av denna Carl-Johan Vallgren. Han gör en Rickard Wolf, dvs han kastar sig från den ena kulturella handlingen till den andra. Rickard och jag växte upp på samma gata i Karlstad. Rickard var redan då en Edith Piaf-dyrkare och har sedan satsat på både skådespeleriet och musiken. Medan Carl-Johan satsar på skrivandet och musiken. Dvs olika kulturella handlingar. Gillar att de vågar ta ur gränserna och att de lyckas. Är imponerad av att de kan vidga sina gränser och satsa på andra kulturella områden.

Kunzelmann & Kunzelmann, boken som i dag släpptes av Carl-Johan Vallgren, tror jag kommer att vara en roman som man verkligen vill ta till sig. Efter hans "Den vidunderliga kärlekens historia" som han fick Augustpriset för 2002 så hörde vi ju ingenting om Carl-Johan. Det kom ingen ny bok, ingenting. Förrän musiken började ta fart. Han satsade ju bara på sin musik efter det, och lyckades. Sen hann han även skriva en bok. Är så nyfiken på hans "Kunzelmann & Kunzelmann". Tror att den kommer att bli en hit.




Kram

Kunzelmann & Kunzelma...

0 Läs mer >>

Årets majblomma blir i år rosa mot röd botten. Kommer ihåg när jag sparade alla majblommor från varje år på min märkestavla på väggen. Majblommorna fick sitta på vänster sida medan simborgarmärkena satt på höger sida. Men nu för tiden så sparar man ju varken på majblommor eller på simborgarmärken. De första majblommorna såldes i Göteborg 1907, då kostade de 10 öre och 139.000 stycken majblommor såldes då. Att jämföra med år 2006 då majblommor såldes för ca 39 miljoner kronor. Från allra första början syftade Majblommans insamling till att hjälpa tuberkulossjuka. Vi har Beda Hallberg som värnade om barn och ungdomar att tacka för majblommans tillkomst. Men du får vänta ett tag innan du kan köpa årets majblomma. Försäljningen startar inte förrän den 21 april om du inte har kvar majblomman från förra året eller från 2003 då den var röd med rosa botten.

Ha en bra helg.




Kram

Majblomman

0 Läs mer >>

När Rockbjörnen fyllde 30 år i år så delades det ut en och annan Rockbjörn på Cirkus i Stockholm i går. Kvällens Rockbjörnsdrottning blev Amanda Jenssen som fick två Rockbjörnar (för bästa kvinnliga artist och årets nykomling). Rockbjörnen för "Lifetime achievement" gick till ABBA och priset mottogs av Anni-Frid och Agnetha inför en jublande publik. - Det är fantastiskt det här. Att vi fortfarande efter 35 år uppskattas av folk runtom i världen, sa Anni-Frid. Och visst är det fantastiskt att ABBA is still alive. Vem minns inte 1976 när vi lekte ABBA hemma i flickrummet och mimade till "Dancing Queen".

Och om vi ska fortsätta att vara nostalgiska så gick jag med i gruppen "Vi som såg Stenmark på TV under skoltid!" på Facebook i dag. Kände att jag backade tillbaka tiden till då lärarinnan rullade in TV-apparaten i klassrummet. Det var nog inte så att jag var glad att jag missade någon lektion utan jag kände att jag inte fick missa Stenmark. Hur är det i dagens skola? Inte tror jag att det var som förr. Men å andra sidan så hade vi inga mobiltelefoner då heller.




Kram

Rockbjörnen

2 Läs mer >>

I dag firar vi Kramens Dag. Vilket innebär att vi ska krama om de som vi tycker behöver en kram. Jag skulle personligen vilja krama Obama som i går blev den 44:e presidenten i USA. Självklart även mina barn, mina vänner och Stieg Larsson som bl a skrev boken  "Män som hatar kvinnor". Som blev den mest sålda boken i EU förra året. Så jag ser verkligen fram emot premiären av filmen den 27 februari. Vill även ge Kakà en kram, som har beslutat sig för att tacka nej till Manchester City och därmed blir kvar i Milan. Skickar även en stor kram till er, alla mina läsare och alla ni andra. Så glöm inte att krama era nära och kära i dag på National Hugging Day.

"Raffmuff av, rattmuff på, och glöm inte att krama varandra i trafiken." Jag tror faktiskt att det var Bengt Alsterlind som myntade det uttrycket.

Ha en fortsatt kramvänlig dag.




Kramar

Kramens Dag

0 Läs mer >>

Inför drygt 2,3 miljoner tittare tog Charlotte Kalla hem Jerringpriset på gårdagens Idrottsgala i Globen. Många kända ansikten sågs i TV-rutan och många glada pristagare fick även beskåda Björn Gustafsson som bebis, med assistans av Robert Gustafsson som pappa. Peter Settman som programledare gjorde en bra entrée med sång på scenen med dansare från Balettakademin i ryggen. Vissa idrottare var förhandstippade och vissa blev nog glatt överraskade. Att golfaren Robert Karlsson skulle ta hem priset som Årets manlige idrottare, var det väl egentligen ingen som trodde. Så förhandstippade Zlatan fick vara utan pris denna gång. Istället tog han hem tre priser på den italienska fotbollsgalan, årets bästa spelare i Serie A, årets mål (klacken mot Bologna) och bästa utlänning. Så han var nog nöjd ändå. Kul att 15-åriga Sarah Sjöström (simning) tog hem priset som Årets nykomling och att skytten Jonas Jacobsson fick priset för Årets idrottare med funktionshinder. Jag gjorde i alla fall som både Zlatan och kungafamiljen, dvs jag valde att stanna hemma. Så det blev inget glitter och glamour för mig i går kväll.



Robert Karlsson

Kram

Idrottsgalan 2009

1 Läs mer >>

Trots det trista och gråa vädret så trotsade jag vädrets makter. Jag begav mig ner till Hötorget för att gå på bio. Passade på att se två filmer när jag ändå var på gång. Så först blev det den andra Guldbaggevinnaren "Låt den rätte komma in" och seden "Body of lies". Två helt skilda filmer där den förstnämnda fick pris för bästa regi, bästa manus, bästa foto, bästa produktionsdesign och bästa ljud. Kan väl inte riktigt hålla med om att den var så bra. Den handlar i alla fall om 12-åriga Oskar i Blackeberg som träffar Eli. Ska vara en svensk skräckroman som utspelar sig i förorten. Skulle nog kunna hyrt den på dvd istället. Jag är ledsen Tomas Alfredson, men faktiskt så var "Maria Larssons eviga ögonblick" en klar vinnare. I "Body of lies" gör sig Leonardo diCaprio bra som CIA-agenten Roger Ferris som får upp ett spår till en terroristledare. Mycket spänning och tillsammans med Russell Crowe gör Leonardo en helt klart sevärd film.

Kanske dags att ta upp min egen karriär som skådespelerska igen. You never know.

Nu är det natti-natti.

Sov gott och ha en bra vecka.




Kram

Biodag

0 Läs mer >>

Visst går helgerna fort. Swisch, och så är de över. Hann i alla fall ut i det vackra vädret i går. Tog en långpromenad i solen. Idag är det mindre lockande promenadväder. Tänk att det kan vara så skiftande, kanonväder ena dagen och kanongrått väder den andra dagen. I och för sig så är det bra med variation, men kontrasterna är lite väl stora tycker jag. Något mellanting kunde väl få finnas. Jag skulle hellre ligga under täcket i dag och titta på en massa filmer istället. Men samtidigt säger mitt samvete att jag måste ut och få lite frisk luft. Blev dock inte så sent på middagen i går, men lite luft behöver jag nog i dag. Vi var tolv hungriga gäster i går kväll som slängde oss över en utsökt Boeuf Bourguignon. Vilken var mycket vällagad och välsmakande. Så jag var mycket nöjd och mätt när jag gick därifrån.

Beckham fick vara med och spela från start även i gårdagens match, då Milan mötte Fiorentina. Pato såg till att göra ett mål även denna match. Så med slutresultatet 1-0 ska Milan vara nöjda. Fiorentina hade många fina målchanser men lyckades tack och lov inte göra något mål.




Kram

Helgen går fort

0 Läs mer >>

Är nyss hemkommen. Har varit på förhandsvisningen av filmen "Sagan om Despereaux". Sagan om den lilla musen som möter råttan och ska rädda prinsessan. Lite annorlunda film än den som jag såg tidigare i dag. Den var faktiskt lite söt. Inte i klass med Walt Disney's "Råttatouille" förstås, men ändå lite söt. Kan ses på bio eller hyras på dvd så småningom. Känns kanske lite stel så jag skulle nog ge den en trea på en skala till fem.

I dag firas även tulpanernas dag för 19:nde året. Blomman som firas för att välkomna våren. Men jag skulle nog lägga den dagen i slutet av februari eller i mars istället. Fast tulpaner kan jag inte få för mycket av. Var så glad i somras när jag beskådade mina fina tulpaner i min lilla täppa. Och förhoppningsvis så kommer det att komma upp en massa tulpaner även i år i och med att jag satte nya lökar i höstas. Avvaktar med spänning.

Och vill du skydda dig mot demens så ska du dricka tre koppar kaffe om dagen. Forskare i Finland tror att koffeinet har nervskyddande egenskaper. Hoppas det också gäller för te.

Ha en fortsatt bra kväll.




Kram

Sagan om Despereaux

0 Läs mer >>

Säger bara "Wow, vilken film". Dvs "Maria Larssons eviga ögonblick". Det var en så stark film med så bra skådespelarinsatser. Säger bara "WOW". Förstår varför den fick pris som årets film, årets bästa manliga skådespelare (Mikael Persbrandt), årets bästa kvinnliga skådespelare (Maria Heiskanen) och bästa manliga biroll (Jesper Christensen). Tyvärr Torkel Petersson, jag tar tillbaka det jag sa angående att jag tyckte att du skulle ha priset. Jesper var faktiskt lite bättre än vad du var. Så sorry. Blev rörd, upprymd, glad, bekymrad och gripen av denna film. Satt som fastklistrad i 2 timmar och 10 minuter. Och Mikael Persbrandt var så lysande. Eller, alla var lysande. Men jag blev ännu mer fäst vid Mikael efter denna film. Så har du inte sett den, GÅ OCH SE DEN. Du blir inte besviken. Kulisser, kläder, miljöer, allt är så genomtänkt.

Starkast av allt är ändå kärleken, vilket Jan får fram väldigt bra. Så Jan Troell, TACK.

Och mer bio blir det i dag. Ska på förhandsvisning av "Sagan om Despereaux" med min dotter i kväll.




Kram

Maria Larssons eviga ...

0 Läs mer >>

Var på väg till O'Learys i går kväll för att se matchen mellan Roma-Milan. Men kom aldrig längre än till min soffa. Fast tydligen så missade jag inte så mycket. Beckham gjorde inte så bra ifrån sig, men samtidigt kunde man väl inte förvänta sig några stora spelarprestationer eftersom han egentligen inte har spelat fotboll sedan i oktober. Och Ronaldinho gjorde heller inga mål. Så oavgjort 2-2 får vi tacka 19-åriga Pato för som stod för båda målen i Milan.

Det amerikanska skivbolaget Motown som startades i Michigan fyller 50 år i dag. Motown-artister har genom åren varit bl a Stevie Wonder, Diana Ross, Lionel Richie och Michael Jackson. Riktigt lika gammal är inte Guldbaggegalan. Den fyller bara 45 år. Och en massa guldbaggar delades ut på Cirkus i kväll. Bl a så gick priset till bästa manliga biroll till Jesper Christensen, vilket var oväntat. Trodde faktiskt att Torkel Petersson skulle få priset. Bästa kvinnliga biroll var mer väntat, Maria Lundqvist var inte helt otippad att få en guldbagge. Bästa manliga och kvinnliga huvudroll gick till Mikael Persbrandt respektive Maria Heiskanen. Och guldbaggen för bästa film gick till "Maria Larssons eviga ögonblick" med Mikael Persbrandt i. Så jag lär gå och se den så fort som jag har möjlighet.




Kram

Guldbaggegalan

0 Läs mer >>

Så var dansplågan igång igen. Let's Dance hade premiär i går med nya friska förmågor. Började lite stelbent och inte förrän Morgan Alling intog dansgolvet blev det lite fart. Han var riktigt bra faktiskt. Laila Bagge och Magdalena Graaf gjorde också mycket bra ifrån sig. Resterade deltagare lär nog åka ut rätt fort. Vissa av de dansanta kändisarna såg ut som de hade stelopererat sig innan de intog dansgolvet. Förhoppningsvis så mjuknar de väl efter hand som programmet pågår.

Även min dator är igång igen :-) Jag är så glad att äntligen kunna konversera med omvärlden igen. Tack Tom på El-Giganten som räddade min dator och fick den att fungera igen.

Blir en lugn hemmakväll i kväll.

Ha en fortsatt bra helg.




Kram

Let's Dance