2 Läs mer >>

Nog för att jag tycker att det är mysigt med snö… men tycker nog att det kan bli vår nu. Jag kommer nog aldrig att klaga någon vinter i fortsättningen. Utan kommer att minnas denna vinter i framtiden och inte köra någon regn-/snödans riktad till Kung Bore. I dag är det -14 grader, blåsigt och så snöar det. Det kommer alltså mer snö. Tänker på alla gamla med rullatorer och på de som sitter i rullstolar. De kan ju inte över huvud taget komma sig ut. Nej, Stockholm är inte rustat för att ha en massa snö. Hade ju varit trevligt om solen visade sig också. Det var några dagar sedan den visade sig. Känner att den behövs. Så i dag blir det till att sitta inne, inte en meter utanför dörren. Tur att jag har all mat hemma så att jag slipper gå ut i snöovädret. Finns kvar lite mat i Linas matkasse, så i dag blir det ”Köttfärsfyllda paprikor med ris och timjandressad apelsin- och vitkålssallad”. Till det blir det en Ripasso, Monti Garbi. Blir nog inte helt fel att inta och titta ut över snöovädret utanför. Det blir helt enkelt en ”bo-i-morgonrock”-dag.
Ha en fortsatt bra helg.



Kram

Snöar fortfarande

0 Läs mer >>

Idag, fettisdagen, tisdagen efter fastlagssöndagen och den sista dagen före den kristna fastan. Blev tyvärr ingen semla i dag. Fast det är nog lika bra det om man ska matcha brudarna på beach 2010. Fick ju hem Linas Matkasse i går med massa nyttiga saker istället. Skönt att slippa gå ut och handla och istället få hem en kasse med fem dagars mat och recept för fyra personer. Mycket ekologiska produkter och en massa nyttiga grönsaker. Så gårdagens middag blev ”Kalkonkorv Bombay med ris”, en riktigt god gryta som smakade bättre än den låter. Bestående av bl a Ingelsta kalkonkorv, äpple, curry, lök, sockerärtor, konserverade körsbärstomater och creme fraiche. I dag blev det ”Mandeltoppad koljafilé med pressad potatis och sallad med babyspenat”. I och med att jag  inte är så förtjust i fisk så fick min dotter äta desto mer. Satsade själv istället på salladen. Så jag känner mig väldigt nyttig och sund.
Är fortfarrande inte helt kurant. Så jag sover, vilar och tar det lugnt. Förhoppningsvis så känner jag mig piggare i slutet av veckan.
Ha en fortsatt bra semledag.



Kram

Fettisdagen utan seml...

0 Läs mer >>

Blev sängliggande i torsdags. Känner mig fortfarande inte helt kurant. Hade velat ha en annan vändning. Men vi får väl hoppas att det går över. Är ju Alla Hjärtans Dag i dag så jag får hoppas på lite kärlek från mina barn i dag. Allt brukar ju bli bra om man får lite kärlek. Så vi får väl se om det blir någon vändning.
Vi lämnar ju också oxens år och går in i Tigerns år, dvs mitt år. För enligt det kinesiska horoskopet så är jag en tiger. Tom en vattentiger, och det har ju sin förklaring till varför jag mår bra av att se vatten. Bara gå längs Djurgårdskanalen eller vara ute i skärgården få mig att må mycket bra och känna mig tillfredsställd med livet. Så förhoppningsvis ska detta vara mitt år som börjar i dag. Jag kan ju alltid hoppas det i alla fall. Enligt det kinesiska horoskopet så är jag följande: ” Tigrar är rebeller. De är både färgstarka och oberäkneliga. Deras energi och livs kärlek är stimulerande. De älskar att befinna sig i centrum och blir sällan osedda. Tigrar är otåliga och letar alltid efter action. De talar fritt ut hjärtat när de är upprörda och är misstrogna av sin natur.
Trots sitt temperament är de kärleksfulla och tillitsfulla. De har även en stor portion humor. De gillar människor, att bli involverade och är dedikerade till nödhjälp. De letar efter äventyr och i vissa delar av deras liv kommer de att bli rebeller. De påtalar gärna samhällets fel och brister för andra. De stöder protester. Även personer som inte samtycker med en tigers ståndpunkt gillar tigerns sätt att ta en ståndpunkt.
Människor som är födda under tigerns år har ett super ego. Försök att inte skada deras känslor. De kommer troligen aldrig att förlåta dig. De är romantiska, passionerade, och lekfulla. De är även extremt svartsjuka och vill äga sin älskade. Ifall de inte lär sig att tygla sina känslor kan de få svåra problem. De älskar livet och vill leva det fullt ut. Mycket av det de gör är baserat på känslor. Tigrar ger sig in i nya saker med stor optimism. De är väldigt generösa när du har behagat dem. De är bra värdar och ser till att du blir väl omhändertagen. De är intensiva till sättet och de har en förmåga att inspirera andra på grund av sitt sätt.” Kan väl erkänna att en hel del stämmer in på mig, så jag är nog en tiger i alla fall. Ränderna går aldrig ur.
Ha en fortsatt trevlig Alla Hjärtans Dag.



Kram

Tigerns år

0 Läs mer >>

Känner mig lite hängig och ruggig. Veckan började i rätt hektisk takt och i dag hamnade jag även på GE Galan. Tittade på när Christian Olsson lyckades hoppa 17.07 i tresteg i Ericsson Globe Arena inför 9482 åskådare. Publiksiffran är den största friidrottspublik inomhus i Europa någonsin. Det är inte illa för att vara i lilla Sverige. Hans delade världsrekord inomhus på 17.83 som han tog på inomhus-VM 2004 börjar touchas efter flera år med skador. Kanske är han tillbaka igen. Vi kan ju hoppas det i alla fall. Vore ju inte helt fel om han ligger i närheten av sitt inomhusvärldsbästa när han är kvalad till VM i Quatar i mars.
Meseret Defar var nära att sätta ett nytt världsrekord på 5000 meter. Men hon missade tom sitt eget rekord med mindre än en sekund.
Är på väg i säng nu och efter en kväll i Ericsson Globe Arena. Känner mig lite hängig och hoppas att jag inte blir sängliggande. Har inte tid med det. Men är lite hängig och har lite ont i kroppen så det finns en viss risk att det går åt fel håll. Men jag hoppas inte det.
God natt och sov så gott.



Kram

GE Galan

0 Läs mer >>
Har i dag sett Stockholms nya attraktion, dvs Skyview. Denna lilla glob som sitter som en hiss på Ericsson Globe. En liten tur upp i denna lilla boll, eller glasgondol som de själva kallar det, kostar 120:- och tar ca 20 minuter. Att kunna åka upp på toppen av Globen och njuta av utsikten 130 meter över havet är ju inte helt fel. Jag får ta det en solig dag. Att stå där tillsammans med 15 andra människor och se ut över huvudstaden är nog himla läckert. Fast det kanske är mer romantiskt att åka upp i den till sommaren. Jag får nog vänta till dess eller till att någon gentleman frågar om jag vill följa med upp en tur i denna lilla glasförsedda glob. Ja, vi får väl se när det blir tid över till det. Tyvärr är det fullbokat den 14 februari. Så ni som hade tänkt fira Alla Hjärtans Dag i denna glasgondol kan glömma det och istället hitta på något annat mysigt att göra.



Kram

Skyview

0 Läs mer >>

Varför går helgerna så fort? Hade gärna velat vara ledig i morgon också. Men det är ju lite svårt när man har ett heltidsjobb måndag-fredag. Var rätt trött efter veckans aktiviteter i fredags och tänkte bara ta en lugn After-Work och vara hemma till typ 21. Men det blev inte riktigt så. Blev mycket riktigt en AW efter jobbet, vilket genererade till att det fortsatte med en middag på ”Grodan”. Så det blev sju glada killar och tjejer som åt gott innan vi begav oss vidare till Sturehof. Väl där så blev det GT innan det var dags för Stockholms nyöppnade ställe, ”Pure”. Blev en kväll i discodansens tecken med en del champagne. Så jag kan säga att fredagen blev en oförväntad underbart trevlig kväll.
Hade bokat biljett till ”Avatar” på Rigoletto på lördagen. In i biosalongen och på med 3D-glasögonen. James Cameron hade lyckats även denna gång. Från ”Titanic” till ”Avatar”. En underbart vacker film som utspelar sig på planeten Pandora. Klart sevärd. Så jag var mer än nöjd efter de två timmarna och 41 minuterna som filmen höll på. Avslutade kvällen med Melodifestvalen innan det var dags att sova.
I dag söndag har jag njutit av dagen. Söndag ska ju egentligen vara vilodag, men jag kunde inte låta bli att ta en tur på längdåkningsskidorna i solen, -3, på Djurgården. Var mycket nöjd och glad efter min skidtur. Så jag lär nog somna gott i kväll. Tack Kung Bore för denna underbara vinter.



Kram

Försvinnande helg

2 Läs mer >>

Hamnade på den Italienska vindagen på Grand Hotel. Tänkte att jag skulle passa på att prova några bra Amarone. Självklart så var jag tvungen att se så att min favoritAmarone fortfarande höll måttet samt testa några andra för mig nya smakupplevelser. Tenuta Sant Antonio var mycket bra fortfarande. Deras 2006 påminner mycket om deras 2004, medan 2005 hade en mer elegantare stil. Fick även provsmaka deras dei Gigli, som är en tung, smakrik och fruktig Amarone. Blev nog mest förvånad över Bertani Amarone från 1960. Att en 50-årig Amarone kan hålla spänsten, fruktigheten och smaken efter så lång tid är rätt otroligt faktiskt. Mmm, gott. Tyckte även att Nicolis och La Rosta höll bra i mängden. Avslutade med en Recioto och en Amaronegrappa. Blev en hel del godsaker som smakades av. Kan erkänna att jag inte spottade allt. Svalde faktiskt Bertani Amarone från 1960. Det kändes faktiskt fel att spotta ut den, så den fick åka ner i magen istället.
Utanför Grand Hotel fortsätter vintern i Stockholm. Fick höra att det var 1829 (alltså 181 år sedan) som Stockholm hade en sådan här kall januarimånad. Vi har inte haft någon temperatur över nollan på hela januari sedan 1829. Rätt otroligt faktiskt. Detta kommer nog att bli en vinter som vi kommer att minnas länge.
Ha en fortsatt bra vecka.



Kram

Amaroneprovning