1 Läs mer >>

Hamnade som sagt på O'Learys i går och såg matchen Milan-Inter. I 36:e minuten spelade Kaká fram Ronaldinho som nickade in 1-0 i krysset. Äntligen har Ronaldinho visat vad han går för sen han lämnade Barcelona. 1-0 blev även slutresultatet för denna derby-match Så Zlatans Inter lämnade San Siro mållöst.

Även Djurgården vann i går borta mot Ljungskile med 1-0 och tog tre välbehövliga poäng. Tack vare målvakten Pa Dembo Touray, som gjorde sin bästa match hittills i år, kunde Djurgårdsspelarna åka buss hem tillbaka till Stockholm med ett leende på läpparna.

Är också glad för att Vivo denna vecka har köttfärs för 39:90. Nu kan jag bunkra köttfärs för hela hösten i frysen. Så det lär bli en och annan köttfärssås, jaktlåda, chili con carne osv till middag i höstmörkret.




Kram

Rätt lag vann

2 Läs mer >>

Efter att jag vaknade till efter gårdagen så begav jag mig till Dramaten. Hade biljett till "Drottningens juvelsmycke" av Carl Jonas Love Almqvist med bl a Johan Rabaeus och Elin Klinga i rollerna. Den androgyna skönheten Tintomara förblindar både kvinnor och män med sin skönhet. Tintomara speglar den eviga drömmen om den nya människan bortom ont och gott. Rabaeus och Klinga är lysande på scenen. Den tre timmar och fyrtiofem minuters långa föreställningen kändes inte så lång. Det hände saker hela tiden och scenen snurrade runt om vartannat. Klinga förtrollade och förblindade mig. Hon gör en lysande Tintomara. Så har ni inte sett "Drottningens juvelsmycke" så gör det.

Är så lycklig att vi äntligen har fått en riktig sportbar på Östermalm. O'Learys har öppnat på Grevgatan, vilket gläder mig mycket. Så i kväll funderar jag på att gå dit och se Zlatan möta Ronaldinho. D v s Inter mot Milan. Blir nog en spännande och sevärd match.




Kram

Kultursöndag igen

0 Läs mer >>

Styrde mina steg till öl- och whiskymässan ännu en gång i går. Hann ju inte prövade de mörka ölen och calvadoser förra veckan. Så jag och glad väninna strosade mellan de olika leverantörerna och fick i oss en och annan öl, whisky samt även calvados. Var förbi min whiskyfavorit igen, dvs Highland Park 1952. Min väninna var enig med mig att den var väldigt god. Flaskan som var till försäljning på mässan gick för 7.500 kronor. Dyr, men väldigt god.

Glenfiddich som då är den största producenten av whisky producerar enligt killen bakom disken 12 miljoner liter whisky per år. Dvs det dubbla mot vad Glen Grant som är trea producerar. Deras 21 åring var inte helt fel. Med en touch i smaken av vanilj, ingefära, citrus, läder och kryddor med en viss lätt rökighet.

Hittade en alkoholstark, 8,5%, öl som inte smakade så mycket alkohol utan var mer rund och god med inslag av gröna äpplen och honung. Duvel, hette den och var mycket smakrik och lättdrucken. Samuel Adams Oktoberfest var inte heller så tokig.

Och de goda calvadoserna med ton av choklad ska vi inte nämna. De slank ner helt utan problem.

Så vi var mycket nöjda och belåtna när vi lämnade mässan för detta året.




Kram

Mer öl och whisky

0 Läs mer >>

Har i dag fått en erfarenhet, att barn kostar mycket pengar. Visste innan att de kostade, men i dag vet jag att de kostar mer. Kille, 15 år, vad vill han ha? Jo, han vill ha en moppe. Tjej, 16 år, vad vill hon ha? Jo, hon vill ha en jacka från Amoress med päls på. Vad gör man då som ensamstående tvåbarns-mor? Jo, man bokar in sig på en vinprovning så att man slipper ta ställning till tonåringarnas drömmar. Provar goda cabernet sauvignon och shiraz-viner och avslutar med en god viltgryta på en vinkällare runt hörnet. Kanske för att dränka sorgerna för att jag just har bekostat min sons moppe och min dotters pälsjacka. Samtidigt är de självklart värda det och samtidigt är det mycket pengar ur min plånbok. Man vad gör man? Blod är tjockare än vatten och självklart så hjälper jag mina barn och försöker uppfylla deras önskningar så gott det går. Ska ner på banken i morgon och se om de har förståelse för mina utsvävningar så att jag kan få en lugn helg.
Blev i alla fall riktigt glad över Färjestads vinst mot Djurgården på bortaplan. Resultatet i Globen blev 2-5. Äntligen har vindarna vänt för Färjestad. Förhoppningsvis så fortsätter de också.




Kram

Kostsamma erfarenhete...

0 Läs mer >>

Är nyss hemkommen från förhandsvisningen av "Righteous kill". En polisfilm där Al Pacino och Robert de Niro spelar i samma liga. Polisen. New York skakas av en seriemördare som lämnar små lappar med dikter på vid sidan av sina mordoffer. Pacino och de Niro försöker lösa morden tillsammans med två andra yngre poliser samt en kvinnlig kriminaltekniker. Det spekuleras om det är någon inom poliskåren som ligger bakom morden.

En spännande och sevärd film med överraskande slut.

Skulle rekommendera er att se denna film som har premiär på fredag den 26 september.

Har annars njutit i fulla drag av en efterlängtade "brittsommaren" i dag. Hoppas att den fortsätter så att jag får ladda batterierna ett tag till.




Kram

Förhandsvisning Right...

1 Läs mer >>

Efter öl- och whiskymässan i går hamnade jag på förhandsvisning av "En förlorad värld". Så man kan säga att från den ena förlorade världen till nästa. Eller om man inte tar det lugnt på mässan så förlorar man i alla fall omdömet. I och med att jag hade tagit det relativt lugnt på mässan så var inte förlorad. Njöt i fulla drag av denna vackra feel-good film. Det var vackra vyer från England och Venedig med bra skådespelarinsatser. Jag tycker att Emma Thompson överagerade lite åt det överdrivna hållet. Så det var inte hennes bästa film. Men Matthew Goode från bl a Matchpoint tolkade sin roll på ett underbart sätt. Och syskonen gjorde också mycket bra ifrån sig.

Den unge studenten Charles slängs in i en glamourös värld med vaktelägg och champagne på sina besök på släktgodset/slottet Brideshead där det gömmer sig en rad familjehemligheter.

Verkligen en film att rekommendera.

Så har ni inget inplanerat i helgen så besök öl- och whiskymässan eller gå på "En förlorad värld" som har premiär i dag.

Ha en bra helg.




Kram

Förlorad värld

4 Läs mer >>

Så var det då dags för den berömda Öl- och Whiskymässan i Nacka Strand igen. Åkte ut en snabb sväng i går för att checka läget. Rekade lite inför nästkommande helg. Hade ställt in mig på att bara ta det bästa. Så det blev Highland Park den 25 åriga + min favorit från förra året dvs den från 1952. Och jag kan erkänna att den var lika god i år som förra året. Provade också Glen Grant den 25 åriga och den 50 åriga. Den 50 åriga hade t o m en touch av choklad i sig. Kan säga att det inte var helt fel. Blev även en Springbank (15-årig), en Laproiag (17 årig), en japansk whisky och lite annat smått och gott. Delägaren i Glen Grant berättade att de producerar 6 miljoner liter whisky per år och buteljerar 1000 flaskor i veckan 46 veckor om året. Det ni. Vilket gör att de ligger 3:a på listan av de största whiskytillverkarna. Etta är förstås Glenfiddich. Och egentligen så är de Glenfiddich förtjänst att whiskyn har blivit så stor i Sverige.

Blev även en och annan öl. Det slank ner japansk, belgisk, amerikansk och givetvis svenska Grebbestad innan jag bussen tillbaka till stan.

Mässan håller på i dag och i morgon och även nästa torsdag, fredag och lördag. Så om ni har möjlighet att ta en sväng dit så gör det.




Kram

Öl- och whiskymässan

3 Läs mer >>

Har börjat på min vattenqigong i dag. Att glida ner i det 33 gradiga vattnet och utföra den gamla traditionella kinesiska medicinen är en tillfredsställelse för själen. Resultatet blir bättre balans, bättre koordinationsförmåga och mer rörlighet. Med hjälp av qigong minskar eller försvinner även huvudvärk, värk i leder, du lär dig sova och njuta av livet. Så varför inte prova på dessa urgamla "energiövningar".

Qigong har funnits i Väst sedan 1960-talet så det är något gammalt beprövat utan några biverkningar. Sitt första uppsving fick den i samband med hippierörelsens fokus på Orienten. Så tio veckor framåt på onsdagar så kommer jag alltså befinna mig en timme i bassängen och utföra vattenqigong.

Blev så sugen på den klassiska rätten "Fransk gratinerad löksoppa" till middag i dag. Så jag roddade ihop en riktigt god löksoppa med bl a vin, timjan och kalvfond i som sen gratinerades under grillen. Mums. Så det lär bli fler löksoppor framöver. En riktigt god höstsoppa.




Kram

Vattenqigong

1 Läs mer >>

Hösten har verkligen kommit för att stanna. Molnigt, regnigt och grått. Solen har tyvärr inte visat sig många timmar under september. Man kan väl säga att vädret är lika grått som världsekonomin i nuläget. Tänk om vi hade en september som år 2004. Månadens högsta temperatur, 26 grader, uppmättes i Hudiksvall den 5:te september 2004. Och i Karlshamn hade de 20 grader den 25:te.

Trots det trista vädret så kan de vara skönt att komma ut i skärgården. Att puttra runt i skärgården ombord på en varm båt är faktiskt väldigt rogivande. En break i vardagen är aldrig fel. Fick möjligheten och få följa med ut och nappade på det. Badade bastu och hoppade i vattnet efteråt. Kan väl inte påstå att det var någon värme i vattnet. Så jag var fort uppe på land igen efter det snabba doppet. En god grillad biff och gott rödvin ovanpå det, gjorde så att jag somnade ovaggad i den varma båten.

Är tillbaka i Stockholm och verkligheten igen. Dags att börja använda solterapilampan.




Kram 

Höstrusk

0 Läs mer >>

Var och såg "Wanted" på en förhandsvisning med min dotter. En skjutglad Angelina Jolie möter huvudperson Wesley Gibson som är en tönt som vantrivs med tillvaron. En förvandling sker och Wesley byter liv. Han förvandlas från en frenetiskt pillerknaprande nolla till en hämndlysten hårding. Han får lära sig att slåss som en man i skola hos bl a Morgan Freeman. Ibland är den lite för overklig men ändå rätt underhållande. Lite åt Matrix-hållet. Så jag kan lugnt rekommendera er att gå och se "Wanted" som har premiär i morgon.

Efter gårdagens match i VM-kvalet så hade jag inte alltför stor förhoppning efter den första halvleken. Men en bit in i andra halvlek visade Kim Källström vad han gick för och nickade in det första målet för Sverige. Matchen slutade sen med vinst för Sverige med 2-1. Så det finns hopp för våra svenska stjärnor.

Det finns även hopp för vädret. I dag visade sig solen för första gången på länge. Vilket jag hoppas att den kommer att fortsätta göra över helgen också. Man blir liksom lite gladare och livet känns lite lättare när solen visar sig.




Kram

Wanted

0 Läs mer >>

Jag har nu tröttnat på att vara sjuk. Är inne på över en vecka nu. Det hjälper inte med varmt te, hostmedicin, C-vitamin, Rinexin eller att vara sängliggande. Har t o m prövat pulver från Frankrike och vitlöksklyftor i öronen. Men ingenting verkar hjälpa. Får i alla fall se till att gnugga geniknölarna med en och annan sudoku, så att jag håller hjärnan igång.

Och i kväll så hoppas jag att Lagerbäck håller igång sina killar så att Sverige tar hem segern i VM-kvalet mot Ungern på Råsunda. Kan vara bra om Kim Källström får vara med från start så att han i alla fall kan dra ner medelåldern i laget och förhoppningsvis se till att Sverige gör mål. Vi håller tummarna för att Sverige vinner i kväll.




Kram

Sudoku

1 Läs mer >>

Ja, SVT kammade hem hela åtta av tio kristaller i gårdagens Kristallengala. Inte dåligt. TV3 fick en för Bästa Aktualitetsprogram "Efterlyst" och TV4 för Årets Bästa Program "Let's Dance". Priset för Bästa Programledare gick till Anne Lundberg respektive Peter Settman och Bästa Underhållsprogram blev "Stjärnorna på Slottet". Det var nog många besvikna stjärnor i går, som trodde att de var de som skulle gå hem med en kristall istället. Bättre lycka nästa år.

Åt lunch på en av de bästa eller den bästa sushi-restaurangen i Stockholm i dag. Ki-Mama på Obeservatoriegatan slår nog det mesta. Sanslöst god sushi. Rommen och pilgrimsmusslan är underbar och laxen bara smälter i munnen. De har så bra råvaror. Så jag kan verkligen rekommendera Ki-Mama. Men kom i tid för kön på luncherna är lång.

Blev även sushi till mina barn till kvällsmat. Köpte den på sushi-restaurangen i Fältöversten på vägen hem. Den är ok, men inte alls lika bra som på Ki-Mama.

Är fortfarande förkyld, vilket inte känns alltför kul. Men det går åt rätt håll i alla fall.




Kram

SVT tog hem det mesta

1 Läs mer >>

Trots att jag egentligen skulle vara sängliggande pga min förkylning så kunde jag inte tacka nej till fartygsvisning och lunch ombord på Costa Cruises fartyg "Costa Medeterranea" i dag. Kände mig tvingad att besöka även detta italienska rederi för att få en bild över de olika kryssningsrederierna. Personligen kan jag säga att Norwegian Cruise Line ligger i topp och därefter kommer Royal Caribbean eller Costa Cruises. Costa Cruises med sin hemhamn Genua är ett fartyg med ganska mycket prål och detaljer. Pelare och murriga färger är deras koncept. Började i alla fall med ett glas champagne och snittar efter fartygsvisningen. Därefter blev det fyrarätters lunch med vin i matsalen. Prosciutto med parmesanost till förrätt, därefter pasta med svampstuvning, följt av biff med grönsaker. Avslutningsvis blev det en chokladkaka. Till detta serverades givetvis en Bardolino.

Är fortfarande lite osäker på vem som kommer tvåa. Är i alla fall övertygad om att NCL toppar alla rederierna.

Tackade i alla fall nej till invigningsfesten på mitt gamla jobbs kontor och en releasefest i stan. Kände att jag inte hade ork kvar att gå på något fler evenemang i dag. Så i kväll blir det en lugn hemmakväll. Känns skönt efter alla aktiviteter som har varit.

Ha en bra helg.




Kram

Fartygsvisning på Cos...

0 Läs mer >>

När äntligen det fina vädret kommer tillbaka, då drar jag på mig en riktig vrålförkylning. Känner mig helt såsig i skallen och täppt i näsan. Det är så trist och så tråkigt. Har varit sängliggande både i går och i dag. Har bara kollat film och druckit te och C-vitamin. Men i kväll var jag faktiskt iväg på pick-nick. Hade nämligen vunnit en pick-nick-korg vid Rosendahls Värdshus i kväll. Satt på en filt i kvällssolen ätande på bl a kyckling med potatissallad och sippandes på ett glas rött. Eller jag kan nog påstå att jag mer halvlåg på en stor kudde, avkopplad och lyssnade på ett par musiker som gick runt med gitarr och sjöng samtidigt som jag intog mat och dryck. Var nog en av de sista sommarkvällarna för i år. När mörkret började falla satte jag mig på min cykel och cyklade hem i den småkalla sensommarkvällen mätt och belåten.




Kram

Pick-nick

0 Läs mer >>

Var på inspelning av Sing-a-long i går. Riktigt kul och se när Claes Malmberg var i sitt esse. Han är underbar och bjuder verkligen på sig själv. Kan erkänna att jag inte är någon Sing-a-long-fan. Men det var kul att se Claes och Sussie med medverkande artister som i går med Amy och Snygg-Erik live. De gav verkligen järnet. Du kommer också att få dig ett gott skratt när du ser de på TV:n framöver i höst.

Tror att Barcelona saknar Ronaldinho. Efter deras förlust mot Numancia med 0-1 så känns det nog inte alltför kul för Barca. Tyvärr så gick det ju inte heller bra för Ronaldinhos nya lag Milan. Förlust med 1-2 mot Bologna. Men vi kan väl skylla på att Ronaldinho inte riktigt har kommit in i laget. Tycker att det är kul att han i alla fall har tagit steget ut och bytt lag och land.

Det gick ju inte heller så bra för Djurgården. 0-0 i mötet hemma mot Örebro. Fast det är ju bättre med oavgjort än en förlust i alla fall.




Kram

Sing-a-long