0 Läs mer >>
I går hamnade jag på en trevlig tillställning på Cajsa Warg, korvstoppning. Vi fick fria händer att krydda köttet med egna val av kryddor. Det blev färska örter av rosmarin och timjan samt riven citron, muskot, hickory, vitlök, chili och svartpeppar. Vilket resulterade i en mycket god korv.
En kul aktivitet som kan rekommenderas.
Önskar dig en trevlig Valborg.
 

Kram

Korvstoppning

0 Läs mer >>
Utecaféerna har slagit upp sina portar och leende solglasögonbeprydda människor flockar sig kring borden. Rosévinet har stigit in i vardagen på ett mer naturligt sätt. Snön är borta och vi har temperaturer upp till tio grader vissa dagar. Bävrarna vässar sina tänder och vi hänger in vinterjackan i garderoben.
Nu är det vår.
Ha en fortsatt bra vecka.
 

Kram

Sommarkänsla

0 Läs mer >>
Stockholm börjar vakna till liv och fler vårtecken visar sig. Björnarna på Skansen har vaknat och kommit ut ut sitt ide, rosevin dricks på uteserveringarna och försäljningen av majblommorna hade premiär i går. I år blir det en ljusblå blomma som kommer pryda våra kavajslag.
Termometern visar på åtta grader och solen skiner.
Ha en fortsatt härlig dag.
 

Kram

Fler vårtecken

0 Läs mer >>
Efter regn kommer solsken, sägs det. Men nu har det nästan varit tvärtom. Efter sol kommer regn. Vaknar upp till en gråmulen, regnig dag. Men som sagt, solen har lyst upp i flera veckor, så lite regn skadar inte. Plus fyra grader visar termometern och vårfåglarna sjunger utanför fönstret.
Var i veckan på förhandsvisning av den danska filmen "Jakten". En stark och gripande film, som visar hur livet kan förändras på grund av en liten lögn. Klart sevärd, där Mads Mikkelsen har huvudrollen.
Mina artiklar från England blev också producerade i veckan. Kul.
Ha en fortsatt trevlig helg.
 

Kram

Regnig dag

0 Läs mer >>
Grattis säger jag till Viktor Hedström som kammade hem priset som årets debutant och Årets Bartender på Grand Hotel i går. Tillsammans med Johannes Kinch får han representera Sverige i Prag i augusti.
En otroligt glad Viktor mottog segerpokalen och trodde inte det var sant. När andra och tredje priset var utdelat, tänkte han, ja, jag var ju i alla fall en av sex som gick vidare. När hans namn lästes upp som förstapristagare sken hela han upp och man verligen såg hur glad han blev,
Vad bestod drinken av? Jo, tequila, maraschino, citron, fläderlikör och hemmagjord ingefärssyrup. Grattis Viktor och lycka till i Prag.
Önskar alla en forsatt bra vecka.
 

Kram

Årets Bartender

0 Läs mer >>
Kan inte minnas tillbaka när vi hade sol så många dagar. Har till och med tappat räkningen. Men nog är det närmare tre veckor i alla fall. I dag kom dock ett litet bakslag med snö. Inte vad vi vill ha nu. Vi vill ju ha vår med värme och sol.
Uteserveringarna har öppnat och solglasögonen är på. Conversen är framplockade och folk ler på gatorna. Härligt.
Ha en fortsatt bra söndag.
 

Kram

Solens veckor

0 Läs mer >>
Njuter av helgens sista solstrålar. Har varit en fantastisk påsk på alla de vis. Solen har skinit hela helgen. Middagar med vänner och med barnen. Jag har gjort lammstek och annan påskmat som har slunkit ner tillsammans med goda rödviner.
Det enda som jag kan klaga på är kylan, som vägrar släppa greppet om huvudstaden. Någon enstaka plusgrad är inte ok, när det är april. Men förhoppningsvis lättar det upp temeraturmässigt och vi går en härlig vår till mötes. Vi kan ju i alla fall hoppas.
Ha en fortsatt skön ledighet och en bra start på veckan.
 

Kram

Härlig påskledighet