0 Läs mer >>

Att vandra i champagnekällarna med anor från romartiden ca 30 meter under marken är en häftig upplevelse. Att få gå i kilometerlånga källarkorridorer i 9-11 graders värme med vitkalkade väggar täckta av fukt och mögel är en hissnade och spöklik känsla. Att veta att champagnetillverkarna har sina champagner bevarade i dessa källare till ett värde av flera miljontals kronor gör att jag blir ännu mer intresserad. Att veta att en av personalen vrider på ca 55.000 champagneflaskor var tredje dag är en hel vetenskap. Denna dryck med ett ursprung från tidigt 1800-tal har länge fascinerat mig. Jag pratar alltså om champagne. Är precis hemkommen från en resa bland tolv olika champagnehus med anor från mitten av 1800-talet och framåt. Och kan säga att jag är supernöjd. Vilken resa. Wow. Är mållös. Att kunna få komma in på champagnehus som Pol Roger, Louis Roederer, Bollinger, Deutz, Veuve Clicquot, Pommery, André Clouet, Diebolt med flera är en unik upplevelse som är få förunnat. Räknade ut att jag nog har konsumerat ca 80 glas champagne på fyra dagar. Vilket jag tycker är en bra bedrift. Ska berätta mer om de olika champagnehusen och deras olika champagner senare.    
Ha en trevlig Valborg.
GRATTIS hans majestät konungen Carl-Gustaf XI Gustaf, Sveriges kung, som fyller år i dag .



Kram

Livet i en champagnek...

0 Läs mer >>

Hann iväg en sväng på Vinordic-mässan på Stockholmsmässan efter jobbet i fredags. Hann pröva lite Champagne, Amarone och några öl. Är så glad att ett av de vinhus som vi besökte i Valpolicella i september har fått en leverantör i Sverige. Så nu kan man beställa en mycket god Amarone från beställningssortimentet. Dvs Stefano Accordini’s Amarone. På lördagen blev det också en sväng på mässan. Hann då även med lite annat smått och gott. Fast fokus var på champagne och Amarone med några avstickare med öl och diverse andra viner. Efter mässan blev det en sväng ner på Strandbryggan och några glas rosévin i solen. Avslutade sedan kvällen med middag hos en god vän och hans fru. Så jag kan säga att jag var mycket nöjd med lördagen. Förutom att HV71 blev svenska mästare. Bra jobbat ändå av Hardy och grabbarna i Djurgården. Vi får komma tillbaka nästa år istället.
I dag söndag blev det en promenad i solen på Djurgården för att få lite luft. Kändes skönt att få röra på sig efter intag av en hel del alkohol på mässan i helgen.
I morgon ny vecka och nya tag. Ha en riktigt bra vecka.



Kram

Vinordic

0 Läs mer >>

I dag blev det en prioritering. Valet stod mellan hockeyn, finalmatch 4, HV71-Djurgården och förhandsvisning av ”Hierro”. Valet blev förhandsvisning, men det bästa var att jag hoppade efterfesten på Caféet och begav mig hemåt istället, vilket resulterade i att jag hann se sudden-perioden. Vilken var den händelserikaste. Resultatet efter tre perioder var 2-2, så jag hade inte missat så mycket. Var jättespännande och jag var jättenervös. En riktig nagelbitare. Blev överlycklig när Krüger petade in 3-2 till Djurgården. Kändes såååå skönt. Nästa match i morgon.
”Hierro”  är en film med en hel del spänning, drama och sorg med vackra naturmiljöer. En annorlunda film av spanjoren Gabe Ibáñez. Filmen handlar om en mamma och hennes son som är på en färja på väg till ön Hierro. Under båtfärden försvinner hennes son och hon återvänder till storstaden för att försöka komma över tragedin. En dag ringer polisen på Hierro och meddelar att man har hittat en kropp. Maria åker tillbaka till ön med sin syster för att identifiera kroppen. En psykologisk thriller som stundtals ger mig kalla kårar. Den har premiär på fredag, men jag skulle vänta tills den släpps på dvd. Ingen film som jag skulle rekommendera.
Nu natti natti.



Kram

Förhandsvisning ”Hier...

0 Läs mer >>
Skyndade mig hem efter jobbet i dag för att sen hinna iväg till Stadion för att se fotbollsmatchen Djurgården-Åtvidaberg. Inför 5403 åskådare på ett kallt Stadion lyckades Djurgården vinna med 2-1. Dock inga egna mål, utan alla mål satta av Åtvidaberg. Dvs Åtvidabergs måltorka är över, de lyckades sätt tre mål, varav två självmål. Lite pinsamt faktiskt. Hem direkt efter matchen för att se Inter-Barcelona i Champions League semifinalen. Zlatan var inte riktigt på topp efter sin skada och byttes ut efter en bit in i andra perioden. Tyvärr kunde inte Barca stå emot Inter som lyckades vinna med 3-1. Returmatchen går i Barcelona den 28 april. Förhoppningsvis är Zlatan i bättre form då.
Tyvärr lyckades inte Djurgården vinna över HV71 inför 13850 åskådare i Globen i går. Matchen slutade med 1-2 efter förlängning. HV71 var det starkare laget hela matchen igenom. Hoppas att DIF är bättre taggade inför morgondagens match i Småland istället.
Nu sängdags.
Sov så gott.





Kram

Fotboll på Stadion

0 Läs mer >>

Nedsläppet mellan Djurgården och HV71 har precis varit. Slutspelsmatchen nummer tre inför ett fullsatt Globen. Djurgårdsflaggorna vajar på läktarna och Djurgårdarna sjunger sina inövade hejarramsor och supportrarna från Småland lyser med sin frånvaro. Vi håller tummarna för att Djurgården ska vinna i kväll.
Kändes lite tungt i morse. Måndagar är alltid sega. Åt i alla fall lunch utomhus i solen. Känns skönt att kunna njuta av vårens solstrålar. Klarade mig i alla fall igenom dagen som avslutades med ett tandläkarbesök innan hemgång. Blev en liten nätt räkning på 550:-. Undersökning, två röntgenbilder och lite putsning av tandsten. Inga hål i alla fall. Så nästa gång som jag ska visa tänderna blir om ett år.
Ha en fortsatt trevlig måndagskväll.



Kram

Final nr 3

0 Läs mer >>

Tänk om inte vulkanen Eyjafjallajökull på Island hade haft utbrott, då hade alla flyg gått som de skulle. Snacka om att man känner sig liten när en sådan här katastrof händer. Alla flyg är inställda världen över. Folk sitter fast i världen över och kan inte komma hem till sina familjer. Världens naturkatastrof är här för att stanna en tid framöver. Man kan inte påverka livet och dess incidenter. Det enda man kan påverka är sitt eget liv här och nu. Firade i går en väninna som fyller 30 år i morgon. Sprang innan middagen mellan TV:n och badrummet, hockey mot mascara, där mascaran fick vinna över hockeyn. Rusade iväg innan hockeyn var slut till restaurang på stan för att fira min väninna som fyllde år. Var ca 20 pers som åt och drack tillsammans med min väninna. Hade en mycket trevlig kväll med många drinkar och en hel del dans som slutade sent. Tyvärr så slutade hockeyn med 4-3 till HV71 efter sudden mot Djurgården. Men vi kommer igen och tar hem vinsten i Globen på måndag istället.
I dag så blev det en långpromenad på Djurgården. En halvsolig dag där våren låg i luften. Passerade vitsippor, blåsippor, kajakpaddlare och vårklädda människor som log i solen och som även de kände att det var vår i luften.
Ha en bra vecka.



Kram

Naturkatastrof

0 Läs mer >>

Var i kväll på förhandsvisning av filmen ”Invictus” regisserad av Clint Eastwood. Matt Damon och Morgan Freeman är lysande i sina rolltolkningar. Morgan Freeman som Nelson Mandela är en kopia. Filmen handlar om hur Nelson Mandela, efter sitt fängelsestraff, försöker att ena Sydafrika tillsammans med kaptenen för Sydafrikas rugbyteam. En egentligen gripande film med känsla för det mänskliga men samtidigt lite för amerikaniserat. Clintan har ju väldigt lätt för att vinkla sina filmer på ett gråtmilt amerikaniserat sätt, många slowmotion-scener och gråtmilda scener som ska väcka den känsliga akilleshälen hos oss alla. Kan bli lätt överspelad. Men självklart är han duktig och jag överpetig. Men jag tyckte nog ändå att slowmotion-scenerna på rugbyplan blev lite för långa. Så jag skulle nog ge den en fyra, för skådespelarmässigt så är den helt klart sevärd.  Har premiär den 23 april.
Djurgården spelade sin första finalmatch mot HV71 på Hovet i kväll. Och matchen slutade till Djurgårdens favör, dvs 4-3. Ett steg närmare Svenska Mästare 2010.
Nu sängdags. Ny arbetsdag i morgon.
Sov gott.



Kram

Invictus

0 Läs mer >>

Är precis hemkommen från en champagneprovning med madame Floriane Eznack från Veuve Clicquot. En intressant provning med allt från vanlig brut till rosé, Vintage, La Grande Dame och Rare Vintage. Kan säga att jag gillade Rare Vintage från 1988 mest, bra balans och lite nötig, med en touce av kaffe och russin. Mmmm. Deras Vintage 2002 var också helt ok. Hade nog räknat mer med deras La Grande Dame. Men jag tror att den helt enkelt var för ung. En mycket givande provning med försmak inför champagneresan.
Hann även köra ett träningspass samt vara hos min akupunktör innan provningen. Så jag kan väl säga att jag var väl förberedd.
I går när jag kom hem från jobbet så hade min dotter köpt både en bukett tulpaner samt en grupp påskliljor till mig. Jag frågade henne då ”Varför detta, jag ska väl inte ha något”. Hennes svar blev då ”För att jag älskar dig”. Blir man rörd då eller??? Har jag världens underbaraste dotter? Och son också för den delen. Älskar mina barn.





Kram

Champagneprovning med...

0 Läs mer >>

Pustar ut efter en hektisk helg. LoveBoat på Berns på lördagen och "Årets Bartender" på Grand Hotel i går. Har varit en mycket rolig, underhållande och givande helg.
LoveBoat goes SYDNEY ”The hard working DJ” drog 1200 personer till ett gungande Berns. Hade en supertrevlig kväll med mycket discodans och goda drinkar. I discjockeybåset stod bl a Sydney som en gång i tiden rattade vinylplattor på gamla Big Brother. Så det blev en lyckad kväll som slutade sent in på morgontimmarna.
Så jag valde bort El Clásico för Berns vilket inte var ett lätt val, men ibland måste jag ju få roa mig också. Fick i efterhand höra att matchen inte var så speciell så jag hade tydligen inte missat något. Det blev i alla fall vinst för mitt Barcelona med 2-0 vilket var huvudsaken. Självklart var ju även Messi framme vid målet även denna gång och lyckades sätta ett av målen. Ny regerande mästare på toppen i spanska ligan är alltså Barcelona.
I går gick ”Årets Bartender” av stapeln igen. Denna årligt återkommande tävling arrangerad av Sveriges Bartenders Gille. Flaskor och mixers slängdes i luften och drinkar blandades. En jongleringsshow av mycket duktiga bartenders. Årets vinnare blev Kenneth Swärd från Malmö med sin drink Chili-Vanilli bestående av Bacardi, Cacaolikör, Licor 43, Kahlua och chili. Så det blev en heldag på Grand Hotel med provsmakningar av många olika drinkar som sedan avslutades med en middag i Spegelsalen. Så jag kan säga att jag är mycket nöjd med min händelserika helg.
I dag ny vecka med en slow start. Men jag lär nog snart vara fit för party igen. Ha en bra vecka.





Kram

Årets Bartender

0 Läs mer >>

Var uppe tidigt i morse. Det blev ju rätt tidigt i går i alla fall. Hade inga direkta planer för gårdagen men bestämde mig på eftermiddagen för att gå på ölprovning i Gamla Stan på kvällen. Så det blev först en sväng förbi Östermalmshallen, Tysta Marie, lite sushi på vägen och sedan Gamla Stan. Det är alltid lika underhållande och givande att lyssna på Ölbaronen Anders Bergström, när han pratar om öl eller whisky. I går var det alltså öl som gällde. Jag lär mig alltid något nytt varje gång. Memorerade bland annat att Weihenstephaner är världens äldsta bryggeri. Från år 1040 faktiskt. Så det lär nog bli en hejdundrande fest där år 2040, då de fyller 1000 år. Visst är det fantastiskt att vi i alla tider har druckit öl. Inte så konstigt då att det finns en hel del ölsorter att välja på. Vilket är tur det. Alla har då ju möjligheten att hitta sin egen favorit. Naturligtvis var ju också min favorit Chimay med på gårdagens provning. Den tröttnar jag aldrig på.
Något annat som jag inte heller tröttnar på är fotboll. Ser fram emot kvällens El Clásico. Tyvärr kommer inte Zlatan vara med i kvällens match pga av sin skada. Men jag hoppas att Messi kommer vara lika lysande som han var då Barcelona mötte Arsenal tidigare i veckan i Champions League-matchen.
Säger även GRATTIS till Djurgården som vann över Linköping i veckan och därmed är klara för final mot HV71. Kul för Djurgården och Hardy. Så många tummar ska hållas framöver.
Ha en fortsatt trevlig helg.



Kram

Grå lördag

0 Läs mer >>

Denna torsdag går till historien. I morse så höll jag på att bränna ner lägenheten. Telefonen ringde, jag glömde bort smörgåsen i rosten, helt plötsligt började det att osa och strax därefter började det brinna i rosten. Hade kvar luren i örat när brandlarmet gick. Kunde nästan känna att jag var med i dolda kameran. Fick ner brödrosten i diskhon och spolade kallt vatten över den, fortfarande med luren kvar i örat. Avslutade samtalet och hade samtidigt tecknat ett avtal med Telenor som jag egentligen inte hade fått något grepp om. Ja, ja. Det går ju att avbeställa det om jag ångrar mig. Huvudsaken var ju i alla fall att jag inte anlade en brand i lägenheten. Sen kan jag ju påstå att jag kanske inte var så snabb i mina reaktioner. Efter få timmars sömn efter en supertrevlig onsdagskväll så kanske man kan räkna med slow start.
Hade en underbar middag tillsammans med ett urtrevligt sällskap på en liten fransk krog i går kväll. Start med champagne till fördrink, sniglar till förrätt och ett gott franskt Syrah-vin till ”Gratien Provencale”. En underbart god gratäng med potatis, tomater, lök, morötter, grädde och goda kryddor till varmrätt. Låter kanske tråkig, men den var underbar. Avslutade med en Crème brûlé och calvados innan det blev några glas rödvin på en annan bar som avslutning på en mycket trevlig kväll.
Nu håller vi tummarna att Djurgården vinner över Linköping i Globen i kväll och därmed går vidare till final.
Ha en fortsatt trevlig torsdagkväll.

Kram

Franskt tema

0 Läs mer >>

Från sol och bar mark till snöklädd mark och mulet. Är det aprilväder måntro? Vad gör man då? Förslagsvis så går man inte utanför dörren, utan ligger kvar i sängen hemma i lägenheten/huset och drar täcket över huvudet. Eller också tar man förslagsvis en trip till Prag, där man med sannolikhet vet att våren redan har kommit. Torra trottoarer och flera grader varmare än i Stockholm. En sol som lyser från en klarblå himmel och utecaféer längs gatorna. Vad ska man då se i Prag? Katedralen är ju i alla fall ett klart måste. Och när man ändå är uppe på höjden så kan man passa på att gå upp en bit till. Då hamnar man på klostret med sitt minibryggeri Klasterni Pivovar. Väl där så passar man på att ta en av deras egenproducerade veteöl tillsammans med en gulaschsoppa i bröd på uteserveringen. Sen strosar man ned till stadskärnan och besöker fler pubar/bryggerier i det nya och gamla Prag. Bästa Urquellen får man nog på Charvatova och Pivovarsky Dum är ett måste att besöka. Sen finns det ju självklart några ”hål i väggen” lite här och där. Om man vill se den inhemska befolkningen stå och bolma cigaretter i takt med de rinnande ölkranarna så ska man bege sig till Branicky Sklipek. Ja, det finns många pubar/bryggerier med mycket god öl att besöka när man väl är där. Ett tips för alla ölälskare som inte varit i Prag.



Kram

Aprilväder med Prag

0 Läs mer >>

Kan säga att vi verkligen har vårväder i Stockholm. Solen skiner och vårfåglarna kvittrar. Tog en långpromenad på Djurgården i går i solen med mat och dryck. Blev lite mousserande vin och en ostbit. Så en heldag på Djurgården var inte helt fel. Helt enkelt underbart. I dag lyser också solen, fast inte på samma sätt som i går. Känns att det fortfarande är kyligt i luften. Blir nog en promenad ut i vårvädret i dag ändå.
Såg att mina tulpanlökar på min uteplats är på väg upp. Så det kommer snart bli ett hav av röda tulpaner som kommer att lysa upp min lilla täppa.
Glädjande var att Djurgården vann i går över Linköping. Djurgården lyckades vända 0-2 till 3-2. Starkt jobbat. Hardy har lycktas att vända detta lag till ett vinnande lag. Så 2-0 i matcher till Djurgården i semifinalen. Nu håller vi tummarna att det även blir vinst i nästa match mot Linköping.
Ha en fortsatt skön påsksöndag.



Kram

Vårväder

0 Läs mer >>

Solen har nu lyst i två dagar. Känns helt underbart. Det är verkligen vår i luften. Såg t o m den första fjärilen i dag. Tyvärr var det ingen citronfjäril, men jag hoppas på en fin sommar ändå. Man får kanske inte alltid vara så skrockfull.
Överraskade min dotter och hennes pojkvän med ett besök på Absolut icebar på deras två-års-jubileum. Vilket var mycket uppskattat. Har inte själv varit där på ett tag, inte i alla fall sedan de byggde om. Men jag får ta det en annan dag istället. Begav mig istället till O’Learys för att se Barcelona spela oavgjort mot Arsenal. Zlatan var verkligen i toppform. Han hann och sätta två mål innan han blev avbytt mot Henry. Slutresultat 2-2.
På torsdagen blev det en sväng förbi Akkurat där en och annan rököl slank ner innan det var dags för hemgång. Mycket gott.
I går tog jag och min dotter en promenad ut på Djurgården i strålande sol. Avslutade promenaden på Strandbryggan, som öppnade i går för säsongen. Blev två glas rosévin där innan det var dags att bege sig hemåt för att göra middag. I går var det alltså premiär för det första glaset rosévin för denna säsong. Och det lär nog bli en hel del till innan sommaren är slut.
Ha en fortsatt bra påsk.



Kram

Strålande påsk