0 Läs mer >>
Kom precis hem från förhandsvisningen av "No country for old men". Kul att bröderna Coen är tillbaka igen :-). Visst finns det vissa likheter i "No country for old men" från deras "Fargo" förutom att snön är ersatt med öken. Det starkaste intrycket är nog ändå skådespeleriet och karaktärerna. Är själv mycket förtjust i Tommy Lee Jones, som har en av huvudrollerna. Filmen kretsar kring tre olika män, med tre helt olika agendor, och tre helt olika sätt att se på livet. Att den fick fyra oscar i natt var inte svårt att förstå. Den fick oscar för "Bästa film", "Bästa regi", "Bästa manus efter förlaga" och framför allt för "Bästa manliga biroll". Javier Bardem gjorde verkligen en otrolig skådespelarinsats i sin roll som den mystiska lönnmördaren Chigurh. Det var en skön och cool film. Jag kan varmt rekommendera denna film som har premiär på fredag.

Förhandsvisning

Kram

Bröderna Coen tillbak...

0 Läs mer >>
Sydafrika börjar bli riktigt hot och räknas till ett av de fem hetaste resmålen 2008. Och jag kan lugnt säga att Sydafrika är ett land värdigt att besöka. Vingårdarna på Kaphalvön i Sydafrika hör till de vackraste i världen. Bl a så ligger kända Stellenbosch, Paarl och Walker Bay där, samt även Constantia, Durbanville, Darling, Helderberg, Franschoek och Wellington. På de större vingårdarna ordnas dagligen vinprovningar och guidade turer i vinkällare och på vingårdarna. Sydafrika är otroligt duktiga på att producera vin. Och det är fortfarande billigt i Sydafrika. Åker gärna dit igen. Men nu när vädret har svängt ordentligt, dvs snökaos i Grekland och vår i Sverige så finns det kanske möjlighet att öppna en vingård i Stockholm. Vinrankor längs hela Djurgårdskanalen och vingårdar på rad att besöka på ens vandring runt Djurgården. Inte helt fel. Hade i alla fall en bild publicerad i dagens Metro från Djurgården. Dock inte med några vinrankor, men tydligen tillräckligt bra för att bli publicerad.
Nu håller vi tummarna för Arsenal mot Milan. Ha en fortsatt trevlig (fotbolls)kväll.

Djurgården"Publicerad i dagens Metro"


Kram

Bild publicerad

0 Läs mer >>
Är snart på väg i säng. Har tittat på "Anna Pihl", vilket är ett av mina favoritprogram och ätit middag tillsammans med min dotter. Blev ju lite hungriga efter att ha suttit på inspelningen av "Kockduellen" och sett Mårten Andersson och Hanna Hedlund tillsammans med varsin kock tillreda goda middagar. Blev mest förtjust i Mårtens middag à la thai style. Både lät och såg godare ut än Hannas. Vi får väl se om det blir någon tittarstorm. Verkar tveksamt med val av Peder Lamm som programledare. Skulle behövt vara någon med mer krydda i. Men konceptet i sig är kul.
Hann ut en tur på Djurgården, min lilla oas, i går, mellan tvättstugan och flytt av bokhylla med innehåll. Är lika lycklig varje dag som jag promenerar på Djurgården och tänker att vad jag är lyckligt lottad som har denna underbara natur så nära inpå knuten.
I säng med förhoppning att vädret i morgon blir lika vårlikt som i dag.
God natt och sov gott.

314193-94

Kram

Kockduellen

0 Läs mer >>
Gjorde en Marie i går, dvs tog två glas vin i baren efter jobbet och sedan hem och tog ett skumbad med mousserande vin. Har namn på vissa saker som sker i livet. Bättre att göra en Marie än en Åberg i alla fall. Ska inte gå in på vad en Åberg är nu.
Ett vårtecken är att tranorna är på väg till Hornborgasjön, vilken bildades under istidsavsmältningen för ungefär 10.000 år sedan. Men för tillfället har de har slagit läger i Vårgårda. Och det är väl en bra ort att vara på när det är vår.
Själv var jag i Romme i dag. De firade 20 års jubileum och hade en hel del aktiviteter i backen. De hade bl a helikopteruppstigning, ansiktsmålning, testning av skidor, invigning av den nya 6-stolsliften och after-ski med Nisse och Benny. Testade ett par Dynastar Legend 4800. Det var nästan bättre än mina Salomon. Tål att tänka på vid nästa skidköp. Fantastisk skidåkning i soligt väder med perfekt preparerade backar. Så en bastu satt fint när jag kom hem.
Rongedal och Sanna Nielsen vidare till Globen efter kvällens uttagning till Melodifestivalen i Västerås. Hade nog trott att Carola och Andreas skulle få en plats, men de gick i alla fall vidare till andra chansen.

Romme 20

Kram

Happy skidåkare

0 Läs mer >>
Eller alla smärtans dag? Det beror ju på om man har en kärlek eller inte. Om man inte har någon kärlek så ska man ju inte heller gå på desperat karl/kvinnojakt bara för att det är den 14 februari. Och om man har en kärlek och den glömmer bort att det är Alla Hjärtans Dag, så är det ju mer Alla Smärtans Dag. Nej, jag tror att det räcker med en blink till köttstyckaren på ICA eller mannen i informationsdisken på biblioteket eller varför inte blinka till tunnelbanechauffören.
Alla Hjärtans Dag har sitt ursprung i traditioner kring helgonet Sankt Valentin som uppstod under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag. Firandet av ett helgon med namnet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet, men exakt vem denne var är oklart. Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver.
Den äldsta bevarade valentinhälsningen är från 1477, då den unga Margery Brew skickade en hälsning till sin trolovade som hon kallade sin "worshipful and well beloved valentine".
Ha en riktigt romantisk och bra Alla Hjärtans Dag.

Hjärta

Kram

Alla Hjärtans Dag

0 Läs mer >>
En legendarisk bloggare har gått i graven. "Grabben i graven bredvid" kanske blir hans nästa låt. Vem har inte följt Magnus Ugglas liv på hans blogg? Hur ska vi klara oss utan Magnus blogg? Efter ett halvår så ger han upp. Känner även jag att tankarna har funnits där. Men jag är inte redo att lägga min blogg i graven ännu. Nej, nu hatschar jag dojorna och lägger extra krut på att fortsätta underhålla er läsare. Är ju en tiger i råttans år, som förresten började i förra veckan, så jag ger inte upp så lätt inte. Am I a man or a mouse? Så nu festar kineserna loss i två veckor för råttan. Och jag kan väl medge att även vi i Stockholm firar råttans år. Det har väl sällan funnits så många råttor som i år, pga den varma vintern. So cheeses. Eller atjoo, som pollenallergikerna säger. För pollensäsongen är redan igång. Hasseln har nämligen redan börjat blomma i Lund. Och kanske tom jag får en blomma på alla hjärtans dag.
Nej, nu är det natti, natti. Sov gott.

Blommor

Kram

Råttans år

0 Läs mer >>
Det känns som att våren är här för att stanna, i början av februari. Helt otroligt. Har nu hört vårfåglarna sjunga i kör flera dagar denna vecka. Normalt ska ju den första veckan i februari vara den kallaste på året. Och i dag känns det som att det är april och inte februari. Men SMHI har bestämt att den svenska våren inte får komma före mitten av februari. Så då kanske det blir sommar redan i mars. Vi håller tummarna. Sen att det har blivit ljusare på dagarna känns också skönt. Det blir inte mörkt vid tre längre. Så jag får passa på att ta del av det ljumma vårvädret och ljuset och bege mig ut. Ska bara ta en kopp grönt te och fylla på mina antioxidanter. Mätte mina hudkarotenoidvärden på en skönhetssalong i går och fick ett värde på 39.000. Vilket tydligen är ett mellanvärde. Är ganska nöjd med det, trots att jag inte äter fisk, mer än sushi, och inte heller omega 3. Skanningen ger en stark indikation på min generella hälsa. Så jag tycker att värdet är bra. Fick även en ansiktsbehandling. Ett litet strykjärn gled över mitt ansikte och slätade ut mina rynkor och stramade upp mitt hakhäng. Helt fantastiskt. Såg ut som en tolvåring efter behandlingen. Eller, nja, nästan.
Hade en trevlig kväll med mina arbetskamrater i fredags. Gick på after work efter jobbet och drack öl och käkade. Riktigt kul och givande att umgås med ett så positivt och glatt gäng.

Kvinna

Kram

Vår

0 Läs mer >>
Har upptäckt att just kombinationen nålar och massage ger det bästa resultatet hos min akupunktör. Det ger mig lugn och harmoni. Och jag känner mig som en ostadig, flummig kalv på grönbete när jag går därifrån. Så skönt. Något annat som är skönt är att det blir ljusare och ljusare varje dag. Känns även som att det kan kvitta att det blir någon vinter i år. Mina buskar utanför min altan börjar tom att knoppa. Hela världen verkar ha förändrats.
Kul att det blir en förändring i TV-kanalerna också. Ser fram emot säsongstart av Anna Pihl som börjar på måndag.
Hoppas att du har fått en semla i dag, med tanke på att det är fettisdagen i dag. Jag fick en hembakad mycket god semla på fikarasten på jobbet. Lär väl slinka ner någon fler den här våren.
Ja, det är inte bara mina buskar som börjar knoppa utan även jag behöver knoppa. En kopp örtté och sen i säng.
Sov så gott.

Djurgården

Kram

Akupunktur och massag...

0 Läs mer >>
Nu är det söndag igen. Gillar söndagar på något barnsligt sätt. Är det inte söndagsmiddagar så är det mys i soffan. I dag blir det mys i soffan och sen Stieg Larsson i sängen. Är inne på hans andra bok "Flickan som lekte med elden". Vilken författare han är, otroligt bra böcker. Än en gång vill jag rekommendera hans böcker för dig som inte har läst dem.
I torsdags när vi var hos chefen på middag så upptäckte jag en ny sida av min chef. Om hon skulle tröttna på att vara chef så har hon en glimrande framtid som bartender. Drack nog den bästa frozen Marguerita som jag någonsin har smakat. Säger bara wow.
På fredagen hade jag tänkt att bara ta ett glas vin efter jobbet. Vilket resulterade i flera glas vin, vilket i sin tur resulterade till att jag inte var hemma 20.00 utan snarare 01.00. Så när jag gick upp på lördagsmorgon kvart över fem, så var jag inte så stöddig. Hade bokat in mig på Romme, så det var bara att sätta på sig skidkläderna och bege mig till Cityterminalen. Föret i backarna var fantastiskt. Hade kommit 1 decimeter nysnö under natten. Så efter några åk i backen så vaknade jag till liv. Och jag kan tillägga att jag faktiskt fick till säsongens bästa åk. Var väldigt mör när jag återvände till Stockholm. Sög ordentligt i både lår och rumpa.
Nu ska jag bara fortsätta att uppskatta denna söndag och fortsätta att mysa i soffan.
Ha en bra vecka.

314193-88

Kram

Söndag igen...