0 Läs mer >>
Hemma igen efter en underbar seglats på Medelhavet. Flög till Palma för att utgå därifrån. Seglade först till Ibiza och sedan tillbaka till Mallorca. Strålande sol, vita stränder, turkostblått vatten och delfiner som simmade vid båten. En toppenskön semester med mycket bad och mycket god mat. Kom tillbaka i natt så jag är fortfarande lite trött. Lovar att jag ska berätta mer snart och lägga ut några härliga segelbilder.
Hörs snart igen. Ha det bra så länge.



Kram

Tillbaka i Stockholm ...

0 Läs mer >>
Efter en vecka på en segelbåt i Medelhavet är jag tillbaka i Stockholm. Har haft en underbar seglats från Palma till Ibiza och tillbaka. Kan säga att det fortfarande gungar. Kommer att berätta mer snart, men nu måste jag sova.



Kram

Tillbaka i Stockholm

2 Läs mer >>

Sommarens ljumna vindar verkar vara förbi, eller i alla fall för tillfället. De ljumna kvällarna känns som historia. Fast samtidigt har vi haft en mycket ovanligt varm vår. Från vinter till sommar på mycket kort tid. Till och med jordgubbarna är plockningsbara på vissa ställen i vårt avlånga land, vilket är väldigt tidigt. Sommarreorna pågår för fullt och vi har inte ens hunnit gå på semester. Känns som att jag har fått en stor del av sommar redan, vilket jag är mycket tacksam för. Kommer det en värmebölja i juli, blir jag ännu gladare. Denna vackra tid är njutningsbar. När blommorna blommar och träden fortfarande lyser med sitt gröna bladverk. Denna ljuva sommartid, som definitivt ska tas tillvara på.
Ser fram emot seglatsen på Medelhavet inom snar framtid. Ska bli så skönt att få njuta av brisen och solens strålar vid den spanska solkusten. Att ankra upp på något trevligt ställe och dyka i från båten i det turkosblåa vattnet är inte helt fel. Förra gången som vi var iväg var 2003, men då på en liten mindre båt. Nu blir det en 65 fotare som kommer att segla oss från Mallorca och runt i den spanska övärlden. En resa som jag ser mycket fram emot. Här kan du läsa mer om båten som jag kommer att befinna mig på, http://www.x-yachts.com/seeems/40560.asp
Ha en fortsatt bra kväll.



Kram

Sommartider

0 Läs mer >>

Utnyttjade solens strålar i helgen. Åkte ut till klipporna på Lidingö på lördagen för att bättra på solbrännan. Var badtemperatur, så det blev några dopp i det ca 17-gradiga vattnet under den varma lördagen. Avslutade kvällen med en runda på stan. Först middag på Grappa och därefter en tur ner mot Stureplan.
Söndagen bestod av mer sportsliga inslag. Då vi var ett gäng som körde bouleturnering och pic-nic i Tessinparken. En trevlig avslutning på en rätt så hektisk vecka.
I går lade jag till ett år på mina tidigare år på jorden. Fast det blev lugnt. Hade fortfarande en del sviter kvar efter onsdagens studentskiva. Så det blev en lugn middag tillsammans med mina underbara barn och min dotters pojkvän. En stilla och mysig middag på altanen med mina närmaste kändes helt rätt.   
I kväll blir det en lugn hemmakväll i soffan. Välbehövligt och avkopplande. Ha en fortsatt trevlig kväll.



Kram

Solig helg

0 Läs mer >>

Tänk att jag har en så stor dotter som tar studenten, eller rättare sagt tog, för detta skedde redan i går. Min lilla skrutta som har blivit stor och ska ta sig ut och pröva sina egna vingar i världen. Ja, tiden går verkligen fort. Bra jobbat Andrea, Grattis och Lycka till!
Efter utspringet vid Johannes kyrka i går var det bara att bege sig hemåt för att förbereda inför studentmottagningen. Det vill säga, rodda för all mat och dryck till de ca 40 ankommande gästerna. Partytält på plats på gården med bord och stolar och buffé i köket. Mousserande vid ankomst, därefter rött och vitt vin. Kan säga att jag hade förberett nästan all mat sedan en tid tillbaka, men samtidigt vill man ju att det ska vara så fräscht som möjligt, så det fanns kvar att göra. Kan säga att det blev en hellyckad kväll där både gäster och student var mycket nöjda. Så i dag är jag rätt så mör. Men som tur är så är det ju helg från och med i morgon, så då har jag möjlighet att vila upp mig.
Säger Grattis till Sverige som slog Finland i fotboll med 5-0 i gårdagens EM-kval. Bra jobbat.
Kan erkänna att jag kommer somna ovaggad i kväll. Ha en fortsatt trevlig kväll och en trevlig helg.



Kram

Studenttider

0 Läs mer >>

Stockholm erbjuder många aktiviteter denna långhelg. ”Smaka på Stockholm” i Kungsträdgården pågår för fullt och kommer hålla på några dagar till. Hann förbi en sväng i går och fick i mig kycklingspett med jordnötssås innan jag intog några glas rosé och även champagne. Åkte hem vid stängningsdags för att komma hem i tid så att jag orkade med morgonens power-walk.
Jag och en väninna tog stora rundan i morse. Det vill säga en tvåtimmars rask promenaden runt Djurgården.  Kändes skönt och välbehövligt i solen.
Laddade sen inför Ardbeg Challenge, en whiskyprovning som var tänkt att slå världsrekord i antal provare. De siktade på 3000 provare, men tyvärr så blev det inte fler än 1537. Så världsrekordet i Belgien 2009, slogs dess värre inte, där det var 2252 whiskyprovare vid ett och samma tillfälle.
Var man musikintresserad så kunde man även besöka Stadion under dagen och lyssna på många berömda diskjockey’s.  Är dock nöjd med dagens Ardbeg-provningen så i kväll blir det en tidig kväll. Måste upp tidigt i morgon och förbereda inför min dotters studentmottagning i veckan.
Sov gott.




Kram

Långhelg