0 Läs mer >>
I dag är det Valborg med allt vad det innebär. Smygstartade i helgen med eldning på Söderöra. Så man kan väl säga att jag redan har firat Valborg. Men det lär bli mer firande i dag, fast då utan brasa. Ha en trevlig Valborg.

 

Kram

Valborg

0 Läs mer >>
Sitter på altanen och hör måsarnas skri och njuter av det fridfulla lugnet. Behövde verkligen få komma ut till skärgården efter ännu en hektisk vecka. I måndags var det champagneprovning, då jag pratade om Pommerys årstidschampagner. Tisdag var det sortimentsprovning med efterföljande middag. Åt en härlig oxkind med potatispure och rotfrukter med en Darling Cellars Cabernet Sauvignon till. Onsdag blev det ut till mässan, Vinordic, med provningar och en sittande sherryprovning med Miguel från Jerez. Kvällen avslutades med en härlig champagne rose innan hemgång. Torsdag avnjöts en Chateau Musar 1981 och en Veuve Cliquot rose 1985 tillsammans med en god vän. Så jag kan säga att det är skönt att få inandas skärgårdsluft och bara vara. Vedklyvning och eldning i går med bastu och dopp i havet, fyra gånger. Ha en fortsatt trevlig helg.

  


  

Kram

Söderöra

0 Läs mer >>

Kan säga att det är mycket välbehövligt med helg nu. Har varit en hektisk vecka med vinprovning, Champagnedag, Vinho Verde, event och after-work. Har även hunnit titta förbi i Kungsträdgården och sett att körsbärsträden är på gång och blomma. Ett härligt vårtecken som visar att vi är på väg åt rätt håll. Och för den som vill besklåda detta kan ju passa på att även fira dagen till ära, Körsbärsblommans Dag.
Champagnedagen är ju ett måste varje år, så även i år. Siktade in mig på mycket rosé och konstaterade att Deutz rosé och Henriot rosé fortfarande håller måttet.
Hittade flera fräscha, lätta sommarviner på Vinho Verde-provningen och fick en liten annan bild av detta område.
Hann även med ett event där det delades ut priser till de bästa vinerna, utsedda av Världens viner, med mingel innehållande mat och dryck.
På torsdagen höll jag i en lyckad vinprovning med tema Italien, där vi provade härliga rustika viner från Piemonte, Veneto och Toscana.
Och i går fick jag äntligen äta mina efterlängtade friterade bläckfiskar med papayasallad. Två glas vitt på hallen, Sturehof och sedan East. Så nu har min längtan stillats lite. Fast jag skulle gott kunna äta dem i dag också. Men i dag får det bli något annat gott istället.
Ha en fortsatt trevlig helg.







Kram   

Körsbärsträden blomma...

0 Läs mer >>

Ibland kan jag gå och längta efter de små friterade bläckfiskarna med papayasallad på East. Så kände jag även i dag, innan jag tittade ut genom fönstret. Bestämde mig raskt efter att jag tittat ut att jag skulle välja något i kylen eller frysen istället, för ut skulle jag inte. Snö och mer snö och plus en grad. Nej, i dag får det bli en innesittardag. Kommer inte ens ta min dagliga promenad. Förstår varför björnarna går i idé. Hoppas det inte är dags för dem att vakna ännu.
Hade i går en trevlig vinprovning med tema Italien. Trevligt och gott. Avslutade provningen med en bit parmesanost med akaciahonung innan hemgång. Mycket trevligt och uppskattat.
Ha en fortsatt bra helg.







Kram

Aprilväder

0 Läs mer >>
Denna veckan blev kort. Kändes bra efter en lång och skön ledighet över påsken. Hann även med att besöka en väninna på hennes lantställe utanför Norrtälje under påskhelgen. Krattade, eldade, åt och drack gott och bara var. Skönt med lite lantluft emellanåt.
Förbereder nu inför kvällens provning. Har tio singlar på vinprovning med tema Italien i kväll. Blir kul och spännande.
Ha en trevlig helg.



Kram

Kort vecka

0 Läs mer >>

Härligt med lite ledighet. Har varit en rätt så tuff vår så det sitter absolut inte fel med lite påskledigt. Långfredagen får gärna vara hur lång som helst. Har mycket att fixa och komma i kapp med.
Fick besök av min bror i onsdags som stannar över påsken. Trevligt med lite sällskap och någon att äta och dricka gott med.
Tog med honom till Akkurat i går och drack goda öl. Hade tur att de fortfarande hade Gänstaller Pils. Blev även en rauchweisse och en självrunnen Schlenkerla. Gott.
Åt biff teriyaki innan vi gick ut för att göra stan. Var på Noppes och Bistro Jarl innan det var dags för hemgång i stockholmsnatten.
Har inga direkta planer i dag, mer än att ta det lugnt och vila. Blir nog ingen utgång i alla fall, två plusgrader, snöblandat regn och grått. En innesittardag helt enkelt.
Ha en fortsatt bra påsk.





Kram

Långfredag

0 Läs mer >>

En ny vecka har börjat efter en händelserik helg. After work som vanligt på fredagen med efterföljande öl på Akkurat. Fick möjligheten att dricka Gänstaller Pils. Min bryggarfavorit Andreas hade äntligen bryggt en pilsner på sitt nya bryggeri som Akkurat tillfälligt hade tagit in. En otroligt god pilsner. Man kan säga att Andreas är king of the king i bryggerivärlden. Blev även en Kundmüller Rauch, en balanserad rököl med elegant rökighet.
På lördagen var det dags att dricka upp min egengjorda amerikanska IPA. Kan säga att jag var stolt över att ha bryggt något dylikt. En fräsch öl med inte alltför mycket beska och härliga aprikostoner. Wow. Fick helt klart mersmak. Nio liter tog alltför fort slut med assistans av min son, hans flickvän och goda kamrater. God öl i goda vänners lag.
Ny kort vecka med ett påsklov som hägrar. Ser fram emot lite ledighet. Förhoppningsvis kan termometern stiga också, från nuvarande en plusgrad till några fler och lite sol.   
Ha en fortsatt bra vecka.



Kram

Ny vecka