0 Läs mer >>
Årets Oscarsgala har gått av stapeln och många Oscars blev det. Bästa film blev ”Argo”. Hade hoppats att "Django unchained" skulle fått priset. Men samtidigt hade jag mina föraningar att ”Argo” skulle ta det. Tack och lov fick Christoph Waltz fick priset för Bästa manliga biroll i "Django unchained". Bästa dokumentär, långfilm (svensk), gick till "Searching for Sugar Man" och Bästa icke engelskspråkiga film gick till "Amour" (Österrike). Trodde dock att Steven Spielberg skulle få priset för bästa regi för ”Lincoln” men det gick istället till Ang Lee ("Berättelsen om Pi"). Några andra priser blev Bästa kvinnliga huvudroll: Jennifer Lawrence ("Du gör mig galen!"). Bästa manliga huvudroll: Daniel Day-Lewis ("Lincoln") och Bästa kvinnliga biroll: Anne Hathaway ("Les misérables").
Ha en fortsatt bra dag.
 

Kram

Oscarsgalan

0 Läs mer >>
I dag för 21 år sedan rycktes du bort ur mitt liv, min älskade dotter. Känns som att det var i går. Var i kyrkan och tände ett ljus för dig i dag. Älskade Cassandra. Hoppas du har det bra.
Var även på en långpromenad i ett vårlikt Stockholm. Snön ligger kvar, men det finns hopp om en snar vår i vår vackra huvudstad.
Har även funderat på vilka som ska få Grammis i morgon. Skulle vara så kul om ”Django Unchained” skulle få pris för bästa film. Den är så bra. Tror ändå i alla fall att Christoph Waltz tar hem priset som bästa manliga biroll. Var förvånad att inte Helen Mirren och Anthony Hopkins var nominerade för sina rollprestationer i Hitchcock. Men detta är ju filmvärlden, och där kan ju allt hända. Spännande prisutdelning i morgon.
Ha en fortsatt trevlig helg.
 

Kram

Tiden går

0 Läs mer >>
De som tog hem flest priser på gårdagens grammisgala var First Aid Kit. De vann bland annat Årets artist, Årets pop och Årets Album. Årets nykomling blev Icona Pop, Årets textförfattare blev Peter LeMarc och Årets svenska internationella framgång blev Swedish House Mafia. En kväll i musikens tecken där många priser delades ut.
Ett fortsatt grått Stockholm utan en gnutta sol väntar utanför dörren. Lägger in en sommarbild för att visa vad vi har att gå till mötes. Snart är vi där.
 
 
Kram

Grammisgalan

0 Läs mer >>
Är inne i ett biostim nu. Söndag "Argo", i går "Skyfall" och i dag "Hobbit" i 3D. Och på torsdag blir det "Django". Alla filmer är bra på sitt sätt. Avkopplande och rogivande att titta på bra filmer. Att kunna drömma sig bort en stund och bara vara här och nu. Det är kvalité.
Nu läggdags.
Ha en fortsatt bra vecka.
 
 
Kram

Biovecka

0 Läs mer >>
Fettisdagen, denna dag då Sverige frossar i semlor, har passerat. Och strax därefter kommer Alla Hjärtans Dag. Önskar er alla en riktigt glad Alla Hjärtans Dag.
 

Kram

Fettisdagen

0 Läs mer >>
I går var det fettisdagen. Denna dag då hela Sverige frossar i semlor. Kan erkänna att jag också fick i mig en.
Har fått en tillfällig inneboende hos mig. En liten Zasha. En pigg tjej på ett och ett halvt år, som piggar upp tillvaron. Så det blir mycket promenader på Djurgården och mys.
Ha en fortsatt bra vecka.
 

Kram

Fettisdagen

0 Läs mer >>
I fredags korades Årets Kock 2013 och vinnare blev Daniel Räms. Ett stort Grattis till dig.
Grattis säger jag också till ormen. Eller rättare sagt Gott Nytt År. I dag går vi från Drakens år, in i Ormens år, i den kinesiska astrologin. Ormens år symboliserar det hemlighetsfulla, intuitiva, inåtvända och samlade. Året bär också med sig energier av listighet och visdom. Ormens år påverkas också av denna sorts tur. Jag hoppas detta år ska bli ett riktigt bra år.
Var på en trevlig vinmakarprovning på fredagen med lunch. Jeanette Bruwer från Springfield Estate presenterade sina eleganta viner. Riktigt bra Sauvignon Blanc och Cabernet Sauvignon-viner. Deras Life from Stone Sauvignon Blanc passade perfekt till en limemarinerad hälleflundra på gurkbädd med färskost och löjrom toppad med dill och koriander.
Blev en snabb aw på Tysta Marie också innan hemgång.
Schlagerfestivalen är i full gång. Strötittade på gårdagens deltävling där Louise Hoffsten och Sean Banan gick vidare. Är väl inte så imponerad av denna cirkus längre.
För en tid sedan fick Zlatan en kompis i sitt lag PSG. Numera spelar även Beckham i Paris Saint-Germain.
Det vill säga att det finns ännu större anledning att följa den franska ligan.
Ha en fortsatt bra söndag.

 
Kram

Årets kock

0 Läs mer >>
Var på genrepet av Farliga Förbindelser på Dramaten i regi av Stefan Larsson. Vilken baseras på Choderlos de Laclos skandalösa brevroman. Jonas Malmsjö gjorde en enastående rollkaraktär. Medverkande är också bland annat hans pappa, Jan Malmsjö, Elin Klinga, Alexandra Rapaport, Livia Millhagen med flera. En uppsättning där Merteuil och Valmont ser andra människor som sina leksaker. Ett slit mellan, kärlek och hämnd, med manipulation som vapen.
Pjäsen som har premiär på fredag är en dryga tre timmars föreställning med vackra kreationer och härliga skådespelare.
I kväll mötte Sverige Argentina i en vänskapsmatch. Det vill säga Zlatan mot Messi. Tyvärr fick Zlatan bara vara med under första halvlek och möta de ättriga argentinarna. Med ett slutresultat på 2-3. Hade inte Sverige gjort ett självmål efter dryga två minuters spel, hade det i alla fall blivit oavgjort. Sammanfattningsvis, ingen höjdarmatch som går till historien.
Däremot ska jag gå i säng.
Sov så gott.
 

Kram

Farliga förbindelser

0 Läs mer >>
Efter en solig helg sammanfattar jag helgen som en bra och innehållsrik helg. Stor fest i fredags efter aw med liveband och trevliga människor. I går whiskyprovning och därefter konsert med Boney M. Kultgruppen som var med i discoeran under slutet av 1980-talet. Vem har glömt Daddy Cool och Ma Baker? En nostalgitripp som hette duga.
I dag en stillsam promenad på Djurgården innan en trevlig brunch i goda vänners sällskap.
Nu är det sängen som gäller.
Natti, natti.
Ha en bra vecka.
 

Kram

Boney M