0 Läs mer >>
Så smått börjar jag att komma tillbaka. Jag kan ju precis inte påstå att jag var glad över Djurgårdens resultat. Men, men, har i alla fall återhämtat mig lite. I slutet av veckan lär jag ha glömt Djurgårdens resultat och börjat tänka på annat istället. Som t ex att jag är väldigt glad att höstens program är tillbaka. Nu kan jag lugnt sitta hemma i soffan och njuta av Prison Break, Ugly Betty och Desperate Housewifes. Hösten är räddad. Trodde att jag skulle få min bastu i dag, men tydligen så har leveransen blivit försenad. För nu är det verkligen bastuväder. Blåsigt, regnigt och grått. Solen hinner knappt titta fram bakom horisonten innan det är dags att gå och lägga sig igen. Jag förstår varför björnarna går i idé. Men om jag vore en björn så förväntar sig min make att jag morrar när jag vaknar. Han förväntar sig också att jag har håriga ben, dålig andedräkt, överflödigt kroppsfett och att jag sover i sex månader. Vilken tur att jag är singel :-)

314193-45

Kram

Nya tag

1 Läs mer >>
Åkte ut till Älvsjö och gick på hälsomässan i går. Gjorde en vandring runt de olika hälsoupplevelserna. Fastnade vid min bastu. Blev väldigt förtjust i min "Infra röd bastu - Super de luxe". Slog faktiskt till och köpte den. Har utsett en plats i hallen där den ska stå. Tänk vad häftigt att ha en bastu hemma. Och med inbyggd cd-spelare t o m. Så på tisdag är jag med bastu. Konstaterade i alla fall att syltade morötter och yoga inte riktigt var min grej. Testade även akupressur som var en ny upplevelse. Med tanke på att jag har erfarenhet från akupunkturen så ville jag se och känna skillnaden. Tydligen så ger det inte lika stor effekt som akupunktur, men det var kul att pröva det. Var även lite sugen på att testa Ki Energy, men tiden fanns inte.
Är väldigt splittrad just nu. Går och väntar på att Djurgården ska möta Brommapojkarna. Ska Djurgården bli svenska mästare 2007? Ja, det vet vi kl 17 i dag. Håller tummarna för DIF

314193-44

Kram

Hälsomässan

0 Läs mer >>
Vaknade tidigt i morse. Närmare bestämt 06.03. Tassade ut i köket. Tittade ut genom fönstret. Becksvart ute. Inte ett ljus i någon av grannarnas fönster. Packar min badväska och cyklar iväg till GIH-badet. Möter några få morgonpigga på vägen. Byter om, duschar och dyker ner i bassängen. Känner att jag blir ett med vattnet. Mörkt även i simhallen. Endast lamporna i bassängen är tända. Tar några simtag och lyssnar till den klassiska musiken som ljuder genom högtalarna. Njuter och simmar lugnt mina 1000 meter. Skönt att det inte är så mycket folk. Ser att solen sakta håller på att gå upp utanför simhallens panoramafönster. Lägger mig i bastun en stund innan jag ska tillbaka till vardagen. Tillbaka hem och äter frukost. Blev så inspirerad av den klassiska musiken så att "Il Divo" hamnar i CD-spelaren. Njuter av frukosten som ger mig extra energi att äntligen få ner tulpanlökarna. Så nu är de satta i min lilla täppa vid min altan. De ska ju ner i jorden innan frosten kommer. Det är väl på gränsen att de överlever. Men vi får väl se vad som dyker upp i tö till våren. Alla behöver vi ljus i tillvaron. Ha en bra dag.

314193-43

Kram

Ljus i tillvaron

1 Läs mer >>
Ska egentligen vara på bröllop i Barcelona i morgon. Fick inbjudan till en av mina bästa väninnors bröllop. Men i och med att det sker i Barcelona, så blir det lite svårare. Det beror bl a på ekonomi och jobb.
Åhh, vad jag skulle ha vilja vara med på bröllopet. Men har tyvärr inte de resurserna just nu + kan inte ta ledigt, med tanke på att jag nyligen har börjat på mitt nuvarande konsultuppdrag.
Vet, att du Agnetha kommer att vara en sådan vacker brud. Du måste skicka bilder. Vet också att du kommer att leva lyckligt tillsammans med Miguel i många hundra år. Han är en sådan fin kille. Jag är så glad för din skull och att du har träffat honom. Jag är glad för Er skull. Och att barnen har anpassat sig till Miguel. Jag önskar att jag kunde vara med Er i dag, i morgon och på torsdag. Låter som ett hippt och coolt bröllop i dagarna tre. Lev loppan och ta hand om varandra. Love you. När nu Agnetha och Miguel blir ett, så utropar vi i falsett
GRATTIS OCH LYCKA TILL!

314193-42

Kram

Agnetha + Miguel = Sa...

0 Läs mer >>
Gick inte så glad i hågen ifrån min tandläkare i dag. Hade fått en räkning på 650:-, två bilder + tandstensborttagning. Fast jag får väl vara glad över att jag inte hade några hål, bara några hål i mina fickor. Allt är relativt. Hade nog känts tyngre om DIF hade förlorat i dag. Men just nu känns det som en smekning i min plånbok. Alla mina lag gjorde bra ifrån sig. DIF borta mot Halmstad 1-2, DIF borta mot Södertälje 1-2 och Färjestad hemma mot HV71 5-2. :-). Sen att AIK förlorade mot Göteborg, behöver vi ju inte diskutera. Förhoppningsvis så vinner Djurgården SM-guld ändå. Kan AIK skärpa sig och vinna mot Kalmar och Trelleborg vinna över Göteborg och Djurgården slå Brommapojkarna, då har vi kammat hem segern. Jag kommer att vara på helspänn denna vecka. Detta tar på mina franska nerver. Men det gäller väl att ha is i magen och till helgen lägga isen i drinkarna istället, för att fira Djurgårdens SM-guld.
Ha en bra vecka.

314193-41

Kram

SM-guld i sikte

2 Läs mer >>
Vaknar på förmiddagen och har lite känningar efter gårdagen. Ja, jag var ute på byn och snurrade i går. Jag och glad väninna rockade på dansgolvet och drack cider direkt ur flaskan. Jag trodde att jag var 27 igen. Känns i huvudet i dag. Men lite duktiga var vi. Vi tog faktiskt en taxi hem innan stängdags, närmare bestämt 04.40. Duktiga va? Söndag och solen skiner. Försöker att få i mig lite frukost för att sedan bege mig ut på Djurgården tillsammans med min kamera. Denna dan får man ju bara inte missa. Strålande sol och trängsel på promenadstråket längs Djurgårdskanalen. Barnvagnar, rullatorer, löpare samt ömt omslingrande kärlekspar att trängas med. Härligt. Solen skiner och jag njuter av hösten.
Älskar Djurgården i alla dess former. Naturen, fotbollen och hockeyn (lite). Håller ju egentligen på Färjestad i hockeyn, men beundrar Djurgården som faktiskt har tagit sig i år. Håller tummarna för Djurgården på måndag när de möter Halmstad BK borta. Nästa söndag går sista matchen, DIF-Brommapojkarna. Och då får vi reda på om Djurgården blir svenska mästare i år. Följer detta med spänning.

314193-40

Kram

Djurgården

0 Läs mer >>
Visst skulle man bli ganska snopen om man stack ut och skulle fiska abborre, och istället skulle få en makrillhaj på 400 kilo på kroken. Men det är ju bara i USA som detta kan hända. Närmare bestämt på abborrfisketävling på Destin Fishing Rodeo i Florida. För skulle man ta sin lilla eka och ro ut i Östersjön och räkna med att komma hem med några abborrar och istället drar upp en haj så skulle man nog bli lite förvånad. Eller inte komma tillbaka hem. Båten skulle sjunka och man skulle försöka att simma i land och samtidigt ha en jättehaj efter sig. Chansen är nog ganska minimal att klara sig i ett sådant läge. Men visst är det mysigt att åka ut och fiska och känna lugnet och stillheten. Bara få koppla av och känna ro. Njuta av den friska luften, tystnaden och bara vara. Känslan att sedan få napp är ju kittlande i sig. Om jag ska komma med ett fiskesäkert drag där man alltid får napp varje gång, så kan jag varmt rekommendera fiskdammarna på barnkalasen. Är fortfarande barnsligt förtjust i att stå med de förväntansfulla barnen i kö till fiskdammen. Vad ska jag få i min påse den här gången?
Annars så ligger ju surströmming mig varmt om hjärtat. Denna jästa och underbara fisk som intas tillsammans med mandelpotatis, tunnbröd och västerbottenost. Och så klart en och annan snaps ;-).

314193-39

Kram

Haj på dig

3 Läs mer >>
Gick in på Sveriges Popradio på nätet, www.popradion.se, och såg att min gamla sångarkompis Cyndee Peters låg fyra på Pop i Topplistan. Vi spelade faktiskt in en skiva tillsammans en gång i tiden och sjöng på Konserthuset och på TV två gånger. Det ni. Ja, det var alltså inte bara jag och Cyndee i duett, utan det var några till som var med i kören. Men det var när jag var ung och oförstörd. Såg även att Don Bennechi toppade listan och låg 1:a med sin "Bodytalk". Kul att han har kommit tillbaka igen. Personligen så är jag väldigt förtjust i hans "My Child". Den låten är jättefin. Texten är så gripande så att jag blir tårögd när jag hör den. Snyft. Du kan höra den på Dons hemsida, www.donbennechi.com eller på www.myspace.com/donbennechi där även några av hans andra låtar ligger. Undrar vad Bennechis nästa hit blir? Följer Don med spänning. Vad blir det härnäst? Turné, konsert eller uppträdande på "Allsång på Skansen". You never know, det får framtiden utvisa.

314193-38

Kram

Don Bennechi

1 Läs mer >>
Fredag igen? Visst känns det som att fredagarna kommer väldigt ofta och fortare i dag än de gjorde förr. Eller måndagarna är nog ännu mer återkommande. Ibland så känns det så i alla fall. Glad att det var fredag. Hade fått biljetter till inspelningen av "Parlamentet", vilket är ett av mina favoritprogram. Denna gången var det bl a Henrik Dorsin mot Johan Ulvesson. Att få se dessa två munhuggas i över en timme i verkliga livet som till slut ska klippas ner till ca 20 minuter var underhållande. Kan säga att jag fick mig många garv. Personligen så tyckte jag att det blåa laget med Henrik Dorsin var bättre än det röda laget med Johan Ulvesson. Men publiken höll tyvärr inte med mig. För det röda laget vann. Dorsins språkliga resa var underbar. Hoppas att de inte klipper bort den. Det var helt outstanding. Sen kan jag ju faktiskt medge att Anders S Nilsson faktiskt såg yngre ut i verkliga livet än i TV-rutan. Man brukar ju annars säga att folk blir tjockare på bild, inte äldre. Fast att Anders har sin konstiga dialekt så är han ganska skön ändå. Jag gillar honom på något konstigt sätt. Han utstrålar glädje. Och det är väl en jäkla tur, med tanke på att "Parlamentet" är ett humorprogram.

314193-37

Kram

Parlamentet

0 Läs mer >>

I morgon fredag... Vad fort en vecka går. Kanske också för att jag har börjat på ett nytt konsultuppdrag, på Sturegatan och inte Jordbro. Jobb, akupunktur, barn, matlagning och shopping. Att man hinner med allt som ensamstående förälder? Vad får vi mammor all kraft ifrån? Är det som björnen Baloo säger, "Sådär ja, ta i nu, ända från tårna". Men på något sätt så fixar vi det i alla fall.

Kommer hem från jobbet, öppnar dörren, kommer in i lägenheten och får en otrolig längtan efter ett glas Amarone. Amarone för mig, är som hjortron i Norrland, dvs guld. Just när höstmörkret sänker sig djupare så kommer min längtan mer och mer till ett glas rött i soffan. Champagne och rosévin har inte alls samma genomslagskraft under hösten som ett glas gott rödvin. Amarone som kommer från Verona i norra Italien  består för det mesta delvis av druvorna rondinella, corvina och molinara. Dess tillverkningsmetod "appassimento" är unik. Man skördar som vanligt på hösten, men låter druvorna ligga och torka på vindar i ca 100 dagar innan man pressar dem. De har då ett russinutseende med hög koncentration. Oftast ligger en Amarone på ca 15-17%. Mmm. Amarone, din doft och smak hänger kvar och berusar mig. Förtjusar mig, förtrollar mig. Jag vill ägas av dig.

image36

Kram

Amarone

0 Läs mer >>

Hade publicerad bild i Metro igen :-). Denna gång var min svanbild den som Metro valde att publicera i gårdagens tidning. Känns faktiskt lite hedrande med tanke på att Metro är rikstäckande. En av mina återhämtningsaktiviteter är just att cykla ner till Djurgårdskanalen. Sitta på en parkbänk och läsa tidningarna och blicka ut över vattnet. Ibland när jag inte har varit i närheten av vatten, mer än badkaret, så känner jag att det blir ett "måste" för mig. Har ett stort behov att se vatten. Löjligt kanske, men väldigt rogivande för mig. Kanske för att jag mer eller mindre är uppvuxen på vattnet. Inte som Moses i vassen utan mer för att mina föräldrar alltid har haft båt. Från motorbåt till segelbåt. Så en och annan båttur har det blivit, inte bara med "Cinderella". Så vatten har alltid haft en betydande makt i mitt liv. För visst är det starkt och enormt och samtidigt mystiskt och lockande. Så därför kunde jag inte motstå det vackra svanparet som gled förbi i vattnet nedanför min parkbänk.
Det finns totalt sju arter av svan i världen, varav tre förekommer i Sverige; knölsvan och sångsvan som häckfåglar och mindre sångsvan som flyttfågel. Kan nog påstå att detta vackra svanparet tillhörde arten knölsvan (Cygnus olor) .

image35

Kram

Svansjön

1 Läs mer >>

Kände att det var bioväder i dag. Hade tidigare under dagen tagit en promenad och hamnade till slut på biografen "Saga" där Roy Anderssons senaste film går. "Du levande". Och i och med att jag (moi) har en liten betydande statistroll i en av scenerna så var jag ju tvungen att se vilka fantastiska skådespelartalanger jag har. Sedan premiären har ju anbuden fullkomligt haglat in, flest då från Hollywood. Leonardo di Caprio ringde tom upp mig och ville boka en date ;-) (you wish). Lite drömmar kan jag väl få ha. Åka limousine till jobbet, gå på röda mattan och dricka champagne hela dagarna. Leva ett riktigt glamourliv. Det vore väl något.. Än att ta sin cykel, torka av skorna på den smutsgråa dörrmattan och dricka vatten till lunchen. Men, men. Det kostar ju inget att drömma sig bort en stund i denna glamourösa värld. Men det som är kul med "Du levande" är att den scenen som jag är med i tydligen har fått mycket uppmärksamhet enligt Roy. Så det är ju lite kul. För den som går och tittar på filmen så får ni spana efter en brud i grå silkig skjorta vid vänstra dörringången i scenen där han drar bordsduken så att porslinet går i golvet. Det är jag lite stolt över. Det var/är mycket spännande och givande och se hur Roy gör sina inspelningar. En kameravinkel och inga klipp. Lite annorlunda. Så en scen tar väldigt lång tid. Udda och beundransvärt.

Fläskfilé med kantareller och klyftpotatis till middag och sen i säng. Nytt uppdrag väntar i stan i morgon.
Sov så gott :-)

image34

Kram

Bio

0 Läs mer >>

Blir överlycklig när jag slår upp dagens tidningar och ser dessa underbara julbordsannonser. Äntligen, tänker jag. Inte långt kvar till jul. Tänk att få släpa upp plastgranen ur källaren och dekorera den med färgglada kulor och glitter. Vad jag längtar :-). Om två och en halv månad så sitter jag där i soffan med ett glas glögg i handen och tittar på Kalle Anka och Karl Bertil Jonssons julafton med tindrande ögon. Sug på den karamellen. Glögg, tror faktiskt att jag har en flaska kvar i skafferiet från förra året. Tänk vilken glöggutveckling det har blivit på de senaste åren. Förr fanns egentligen bara "Blossa", medan det i nuläget finns ca 50 olika glöggsorter med diverse tillsatser som t ex rom.

Undrar i mitt stilla sinne när de ska börja julskylta. Och vad NK ska hitta på att ha i sina skyltfönster i år.

Nja, det var väl inte direkt så jag kände.. Jag kan inte påstå att jag var överlycklig att se dessa julbordsannonser. Vill hellre vara här och nu.

Förhoppningsvis kommer vi att kunna njuta av hösten ett tag till, för än har jag inga tankar på jul. Det enda positiva som jag i nuläget kan komma på är att då är det kortare tid kvar till sommaren. Om det nu blir någon sommar nästa år. Jag håller tummarna för sommaren med sol och värme och kryper ner i soffan under filten och njuter ett tag till av hösten.

image33

Kram

Äntligen

0 Läs mer >>
Kanelbullens dag = i dag. Den enda bulle jag egentligen tar är den från Stureplan, dvs Taxi Stockholm eller Taxi Kurir. Annars existerar inte så många bullar runt omkring mig. Mamma bakade alltid bullar när jag och min bror var mindre, men jag kan inte påstå att jag åt dem med förtjusning. Det enda som jag gillade i bakverk var egentligen "Budapestbakelse". Det kom jag ihåg att jag ofta åt tillsammans med en kanna te på fiket på Drottninggatan i Karlstad. Jag har heller inte varit den där "bullmamman" som står iklädd förkläde och bakar bullar hela dagarna. Så stackars mina barn som endast har fått hembakta bullar fem gånger i sitt liv. För fler gånger har jag inte bakat bullar. Och fler lär det inte bli heller. Baka är liksom inte min grej. Hoppas barnen överlever ändå. Men i dag offrade jag mig faktiskt. Alltså jag bakade inte. Men jag åt en inköpt kanelbulle i solen vid Djurgårdskanalen för att hedra bullen. Så grattis till alla bullälskare som kan frossa i detta bakverk i dag.

image32

Kram

Bulle

0 Läs mer >>

I och med att jag var ledig i dag så bestämde jag mig för att gå och simma. Jag har ju hittat mina små oaser i livet som jag mår bra av. Aktiviteter som gäller mig för återhämtning är, simning och bastu, skidåkning, promenader längs vattenkanten och bara vara.
Skönt att de har ökat på temperaturen i den annars så kalla bassängen på GIH. Simmade 1000 meter innan jag gick och la mig i ångbastun. Skönt att bara ligga och koppla av och samla tankarna. I Finland så är det vanligt att man badar bastu direkt på morgonen. Känns ganska sunt med en sådan start på dagen. Har ju mina planer på ett ångbastubadkar hemma, men än så länge är det bara en dröm. Har även hört att finländarna smörjer in sig i honung i bastun och blir lena som små barnrumpor i skinnet. Har faktiskt prövat det och det stämmer. Fast i nuläget intar jag endast honung skedvis i min mun för att bota en liten släng av förkylning.

image31
Mörkö Honung med Eukalyptus är att rekommendera.

Kram

Simning och bastu

0 Läs mer >>

Stimulerad, simulerad, harmonisk och soft. Känner att helgen har flutit i kärlekens tecken. Kärlek till mig själv och andra. Hamnade på öl- och whisky-mässan igen i lördags. Hej och hå. Denna gången var siktet inställt på whisky. Prövade 40 whiskysorter bland en och annan kiltförsedd man på mässan. Allt från en Mortlach 1949 Connoisseurs Choice, MacPhail's 1938 Macallan till Craigellachie 1990. En whisky var jag, "ego", dvs Highland Park från 1952. Dock mycket äldre än mig, men jag kände en viss samhörighet med den. Prövade även en calvados från 1946. Life is short, and the whisky is helath :-) Man kan faktiskt läka sig själv med rätt sorts whisky. Visst är det fantastiskt :-)

Ingen hangover, tack vare goda råvaror.

Party med väninna i fredags (var på tiden). Man behöver faktiskt slå klackarna i taket emellanåt. Inte helt fel. Dans och drinkar innan hemgång fram på småtimmarna.

image29

Kram

Whisky