0 Läs mer >>
Då var det fredag igen. Känns som att jag knappt hänger med. Hamnade i alla fall på ett mycket trevligt event i går kväll, ”På grillen 2012”, arrangerat av ICA. Lyssnade på Johan Swahn som berättade om grilltrender inför sommaren samt att han föredrar glaze framför marinad. Grilltrenden har verkligen vuxit under de senaste åren och har i dag blivit en livsstil. Enligt en undersökning som ICA har gjort äger i dag närmare nio av tio en grill och hela sex av tio grillar minst en gång i veckan.
Minglade runt i grilldoft med ett glas vin i handen och avnjöt allt från grillade lammkorvar till amerikansk högrev. Kan verkligen rekommendera högreven i skivor, som lanseras om två veckor. Ett mycket mört kött som nästan får mig att byta ut entrecôten. Ett kött som definitivt kommer hamna på min grill i sommar.
Ha en trevlig helg.



Kram

Grillkväll med ICA

2 Läs mer >>
I söndags var det åter dags att kora årets vinnare av Årets Bartender. Vem får åka till Peking och representera Sverige med sin drink, det var frågan. Många drinkblandare ställde upp med sina recept där drinkkategorin var Pre Dinner. Tyckte personligen att hon som kom tvåa hade den bästa drinken, men det tyckte inte juryn. Drinken som vann innehöll sake, citronvodka, fläderlikör och gurka. En fräsch drink som jag hoppas årets debutant från Göteborg, Teresa Eriksson, kommer att vinna med i Peking. Önskar henne all lycka.
I går var jag till ett soligt Göteborg tur och retur för utbildning av skönhetsprodukter. Känns bra att kunna kombinera mitt heltisdjobb inom vinbranschen med skönhet. Skönhet kommer innefrån och vinet ska intas. Känns som en bra kombination.



Kram

Årets Bartender

0 Läs mer >>

I dag söndag är det den stora våffeldagen. Tyvärr tror jag nog inte att det blir några våfflor för min del. Tänker satsa på Årets Bartender-uttagning på Grand Hotel istället. Känns mer som min grej denna vårlika söndag. I dag endast åtta grader och i går 15 grader. Avsatte en timme av gårdagens tid till att dela en flaska Viognier med en väninna vid Isbladskärret. Njöt av vinet, fågellivet och solen.
Senare på kvällen fick jag njuta av Zlatan. Vid 1-0 i underläge mot Roma, briljerade Zlatan igen med att sätta två mål för sitt Milan. Heja Zlatan och våren.
Ha en fortsatt bra söndag.



Kram

Våffeldagen

0 Läs mer >>

Är ju en stor fan av David Bowie så jag kunde inte stå emot dagens vernissage med Jonas Wessman's tavlor av denne stora artist. Var underbart att se hur Jonas tolkar Bowie. Stilrena och mycket tillmötesgående konstverk av denne legend. Kunde inte låta bli att köpa litografin "Life on Mars" av honom, som numera huserar hemma hos mig.
Hann även förbi en snabb after work innan med italienska delikatesser, vin och underhållning.
En härlig onsdag mitt i veckan.  
Ha en fortsatt trevlig vecka.







Kram

Vernissage David Bowi...

0 Läs mer >>

Kan säga att denna vecka har varit mycket hektisk. Mycket på jobbet och även en del kvällsaktiviteter. Hade i går en mycket lyckad sortimentsprovning där vi presenterade 90 olika viner från vårt totalt 240 viners sortiment. Mycket gott provades från elva olika länder där producenten Kilikanoon från Australien utmärkte sig mest.
I dag har jag varit i kulturens tecken. Jag har varit på teater. Såg Misantropen på Dramaten med några av mina väninnor. Kan säga att den var lite annorlunda, med tanke på att alla talscener var på rim. Men ändå trevligt och underhållande.
Ha en fortsatt trevlig helg.



Kram

Helg igen

0 Läs mer >>
För en gångs skull så vann den förhandstippade i en Melodifestival. Aldrig har svenska folket, de utländska tyckarna och jag varit så övernes om att skicka rätt låt till finalen av Melodifestivalen. Redan första gången som jag hörde Loreen delta i en av deltävlingarna var jag rätt säker på att hon skulle ta det. Och mer och mer säkrare blev jag, ju längre tiden gick. Kanske vi har Sverige som vinnare i den slutliga finalen. Man vet aldrig.
En annan vinnare är Zlatan, som efter hattrick har gjort ett lysande mål igen för sitt Milan och toppar nu målligan i den italienska ligan.
Kan säga att våren har kommit till Stockholm och gatorna är cyklingsbara. SÅ numera blir det cykel till jobbet.
Ha en fortsatt bra vecka.



Kram

Loreen vinnare

0 Läs mer >>
Hamnade i går på lanseringen av den nya Volvo V40:n. En trevlig nätt liten bil som nu blir först i världen med en krockkudde för fotgängare. Champagne, vin, drinkar, mat och underhållning serverades. Det minglades och champagnen flödade. Linda Bengtzing sjöng schlager från scenen i takt till tuggandet av det digra buffébordet. Mycket god mat och god dryck intogs denna kväll innan det var hemgång.





Kram

Lansering Volvo V40

0 Läs mer >>

I går hände något otroligt, vår svenske Zlatan gör hattrick i sitt Milan, vilket är den första gången som detta händer i det italienska laget. Tre mål efter 34 minuter in i matchen, inom loppet av 14 minuter. Helt otroligt. Zlatan är helt fantastisk, vår bäste fotbollsspelare någonsin. I love him.
Helgen har annars varit bra. Utgång på fredagen med aw på både Tysta Marie och Café Opera, därefter Sturehof och Noppes.
I går grundade jag med en gulasch tillsammans med ett glas Sauvignon Blanc på Tysta Marie innan den sanslösa fotbollsmatchen Palermo-Milan, där slutresultat blev 0-4. En rysarmatch där Zlatan verkligen var på topp.  Hans i särklass bästa halvlek.
I dag söndag intar jag en kopp te bestående av tesorterna Vintersaga och Livslust innan jag ska ge mig ut på en promenad i vår vackra huvudstad.
Blev tyvärr inte något Vasalopp för mig i år heller, men många andra har en solig tur från Sälen till Mora i dag.
Ha en fortsatt bra söndag.


Bild över Stockholms skärgård från förra helgen

Kram

Hattrick i Milan

0 Läs mer >>

I söndags kändes det som att det var den första vårdagen. Begav mig ut i ett strålande solsken med en flaska champagne, Heidsieck & Co Monopole Blue Top, och tre champagneglas. Hamnade med två andra väninnor på en parkbänk i solen och korkade upp champagne och njöt av solen och att våren var här. Har tagit fram cykeln som jag numera tar mig till jobbet på. Fåglarna kvittrar och det är torrt på gatorna.
I går blev det en förkänning av helgen och middagen blev lite extra. Lagade till en fransk kycklinggryta med cider och dragon. Gott, lättlagat och mycket passande till en Rieflé Pinot Gris från Alsace.
I dag hann jag med en snabb journalistlunch med vinmakaren Paul Cluver från Sydafrika. Jag kunde där konstatera att deras Pinot Noir var underbar till Bresaola och deras Chardonnay var en total smakkombo till en bit Comté.
I morgon fredag och helg. Det återstår och se vad denna helgen har att erbjuda.
Ha en trevlig helg.





Kram

Vår i Stockholm