0 Läs mer >>

Veckorna går verkligen fort nu. Är det någon som reflekterade över oktober? För mig känns det som att oktober bara svischade förbi helt obemärkt. Första advent, knappt en månad kvar till julafton och termometern utanför visar på 9 grader. Helt otroligt.
Var i veckan på en jättemysig restaurang, Sven-Harrys. Åt otroligt god mat bestående av ankleverterrin med äppel- och lökkompott, lammfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater och havtornssorbet. Med kompletterande dryck till.
I går drack jag den första glöggen för i år. Var bjuden på glöggmingel med julbord på Kungsholmen tillsammans med 30 andra goda vänner. En lyckad tillställning där även tomten kom förbi och delade ut julklappar.
I kväll skedde det som vi länge väntat på. Zlatan gjorde sitt 100:e mål i serie A i matchen mellan Milan och Chievo. Grattis Zlatan. Bra jobbat.
Till veckan till Barcelona och träffa min underbara och saknade dotter.
Ha en bra vecka.

Kram

Zlatans 100:e mål

0 Läs mer >>
Grattis säger jag till Bannerhed som i går mottog det åtråvärda Augustpriset för sin debutroman "Korparna". I tio års vid har han suttit och filat på sin roman. Och det har han inte gjort i onödan. Har dock inte läst detta skönlitterära verk som släpptes i våras, men det lär nog finnas tid till det framöver.
För övrigt lyser snön med sin frånvaro, vilket glädjer mig. Förhoppningsvis så kommer det lite snö dagarna innan julafton som ligger kvar en bit in i januari för att därefter försvinna.
Stureplanssvampen försöker i alla fall sätta lite julstämning på toppen med ekorrarna från "Alvin och gänget" med julgran och glitter under en plastkupol. Riktigt gulligt och stämningsfullt.
Nu läggdags. Sov gott.



Kram

Augustpriset till Ban...

0 Läs mer >>

Var i veckan på en provning med viner från Nya Zeeland. Det var tredje året som de anordnade detta arrangemang på Operaterrassen. Sauvignon Blanc och Pinot Noir är ju druvor som jag genast sammankopplar med Nya Zeeland, men provade även andra viner med andra druvor. Hittade även viner med Grüner Veltliner. Tycker nog att Shuberts Block B Pinot Noir 2008 var den som utmärkte sig mest. Ett vin i världsklass, som även har utnämnts till världens bästa vin. Finns kvar endast några få flaskor på Systembolaget av detta välbalanserade vin som tog mig till månen och tillbaka.
Har annars haft en hektisk vecka som även har genererat till ett nytt jobb. Kan säga att jag verkligen brinner för detta jobb och kommer äntligen få arbeta med det som jag känner mig hemma i, nämligen inom området mat och dryck.
Ha en fortsatt bra helg.



Kram

Nya Zeeland på Operat...

0 Läs mer >>

Hamnade på en vinprovning med australiensaren Scott Zrna i onsdags. Vinmakare på vinhuset Fox Creek. Provade ett vitt och fyra röda viner. En mycket trevlig provning med goda härliga viner.
Träffade även på Scott på mässan Mitt Kök i helgen. Fick då vara med och blenda mitt eget vin. En mycket trevlig erfarenhet. Fick fritt blanda druvorna Shiraz, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc. Och resultatet blev helt ok. Satt även på en provning med en Österrikisk vinmakare där jag fick prova söta viner. Härligt goda viner gjorda på bland annat Pinot Noir.
Blev mässa både på fredagen och i går med många trevliga smakupplevelser. Mycket champagne, Amarone och även någon Sauternes slank ner. Var mycket nöjd med helgens dryckupplevelser.
I morgon ny vecka. Snart på väg i säng.
Ha en trevlig vecka.







Kram

Vinupplevelser

0 Läs mer >>

Förhandstippade Zlatan kammade hem den femte Guldbollen i rad på årets Fotbollsgala. Han är en av Sveriges i särklass bästa fotbollsspelare. En legend inom fotbollen som kommer att vara svår att bemästra. Vi kommer nog inte få en ny Zlatan på länge. Han är och kommer vara min legend länge. Grattis Zlatan, du gjorde det igen.
Ha en fortsatt bra kväll.



Kram

Guldbollen till Zlata...

0 Läs mer >>

Hamnade i lördags på en konsert på Katalin i Uppsala. Katalin, en urläcker lokal, som ligger i det gamla upprustade godsmagasinet vid Centralstationen. Akustiken var enorm i denna lokal, så när 10CC äntrade scenen var det rock’n roll ända upp till takbjälkarna i takåsarna. 10CC, det brittiska bandet som startade sin karriär 1970 was still alive. Fick rysningar när de rockade loss med låtar som ”Dreadlock holiday”, ”I’m not in love” och flera andra godbitar. En hellyckad kväll med bra musik, god mat och trevligt sällskap.



Kram

10CC på Katalin

0 Läs mer >>

Hamnade på konsert i Globen. Bob Dylan var på besök och hade även med sig Mark Knopfler. Mark håller fortfarande men jag saknade hans ”Sultans of swing”. När han gick in på scenen igen efter applåder och busvisslingar för att köra ett extranummer så körde han ”So far away” istället. Han fick även med ”Brothers in arms” på sin en och en halvtimmes konsert. När sen Bob Dylan intog scenen i ett fullsatt Globen blev jag inte påstått imponerad. Bob lät som en hes kråka. Åldern tar ut sin rätt” finns det ett ordspråk som heter. Tycker nog att Bob skulle mynta det också. Musikerna var underbara och jag kunde inte låta bli att rysa till lite när Mark Knopfler stod med fyra andra gitarrister, piano, trummor och keyboard som kompade resten.
En trevlig kväll i trevligt sällskap som avslutades med en middag på en krog på Söder.
Nu läggdags. Sov så gott.



Kram

Konsert i Globen

0 Läs mer >>
Ja ha. Då har jag sabrerat också. En erfarenhet som jag plockar med mig i livet. Har nog tidigare varit för feg för att göra det, men när tillfället kom i går, kunde jag inte avstå. Med sabreringssabel och en flaska champagne utförde jag denna högtidliga metod.
Hade en mycket trevlig kväll på releasen av dinvinguide.se's utgivning av deras tidning. Minglade runt med ett glas champagne i handen tillsammans med många andra. En lyckad kväll i Vanity Studios lokaler som avslutades runt midnatt.
Ha en fortsatt bra torsdag.


Åhhh...


hej...



Kram

Sabrering

0 Läs mer >>

Så här i höstmörkret märker jag att när inte solen är framme så saknar jag ljuset.  Kände därför att det var dags i dag att plocka fram min ljusterapilampa frän garderoben. En dos av ljus en mulen höstdag gör att hösten inte gör sig så märkbar. Förutom de gula höstlöven förstås. Var en tur till Örebro med jobbet i måndags och konstaterade att hösten även hade kommit i Örebro. Är glad att termometern utanför fortfarande visar en temperatur på 10-12 grader.
Hamnade i lördags på en trevlig middag hos en god vän som hade tillrett en utsökt lammstek, med tillbehör som han serverade en härlig Ripasso till. En underbar kväll i trevligt sällskap.
I kväll blir det releaseparty på tidningsversionen av dinvinguide.se, ska bli spännande att se vilket genomslag den kommer att få.
Ha en fortsatt trevlig onsdag.



Kram

Ljusterapilampan fram