0 Läs mer >>

Denna vecka är en riktig sportvecka. Elitserien har slutspel, Allsvenskan är igång och Champions League-matcherna spelas om vart annat. Tyvärr gick det ju inte så bra för mitt Färjestad i kvartsfinalen. Förlust mot Skellefteå. Så förra årets svenska mästare får ett långt sommarlov och får se till att ladda inför nästa säsong istället. Frölunda får också slå följe i Färjestads fotspår efter gårdagens match mot Linköping. Nu väntar semifinal mellan Djurgården-Linköping och HV71-Skellefteå i morgon.
I kväll går kvartsfinalen i Champions League, Arsenal-Barcelona. Min son håller på Arsenal och jag själv håller ju självklart på Barcelona. Kommer att bli spännande. Ska Barcelona gå vidare och eventuellt bli mästare även i år? Ja, vi får väl se. Håller tummarna i alla fall för Barcelona.
Grattis säger jag till min dotter och hennes pojkvän, som firar tvåårs-jubileum i dag. Starkt jobbat att hålla ihop i två år. Blir en liten överraskning för dem i kväll som jag hoppas ska uppskattas. Avslöjar inget i nuläget.
Ha en fortsatt bra dag.



Kram

Sportvecka

0 Läs mer >>

I går blev det som sagt, pick-nick. Trodde att solen skulle visa sig, men den hade svårt att bryta sig igenom molntäcket. Regnet hängde i luften och några regnstänk behagade komma runt lunchtid, fast vi klarade oss undan regnet. Hade packat kylväskan med öl och mousserande vin samt varmt äppelvin på termosen och engångsgrillen, korv med bröd låg nedpackad i ICA-kassen. Begav oss sedan mot grillplatsen vid Kaknästornet. Hade en riktigt mysig eftermiddag med korvgrillning och intag av en del alkoholhaltiga drycker. Det varma äppelvinet höll vår kroppsvärme på lagom temperatur och korv med bröd smakade riktigt bra ute på Djurgården. Fyra timmar försvann snabbt innan det var dags för hemgång. Släckte ner i lägenheten 20.30-21.30 (Earth Hour) och hann även laga i ordning chili con carne innan det var dags att bege sig till Gamla Stan för liveuppträdande. Stod i en källarlokal och diggade till bandet som spelade covers av bl a David Bowie. En trevlig avslutning på dagen innan det var dags för hemfärd och nanna kudden.
I dag söndag och vilodag. Blir en mycket lugn söndag inför kommande arbetsvecka.
Ha en fortsatt bra dag.



Kram

Grillning

0 Läs mer >>

Har haft en relativt lugn arbetsvecka med fokus på arbete. Tog dock en sväng till Akkurat efter jobbet i torsdags och lät en och annan öl rinna ner i min gom. Från weissbier till rököl. Prövade även en vete-rököl, som var helt ok. En belgare råkade också slinka ner. Tappade nog räkningen på hur många goda öl som jag råkade få i mig. Men gott var det.
I går gled jag förbi Tysta Marie i Östermalmshallen för att ta ett glas vitt innan jag begav mig till O’Learys för att se kvartsfinalmatchen Djurgården-Brynäs. Globen var utsåld och Djurgårdssupportrarna var i sitt esse. Skulle Djurgården vinna och gå vidare? Spännande var det i alla fall. I första perioden så regerade Djurgårdarna på isen, medan i andra perioden så var det en ostrukturerad hockey som spelades. Men Djurgården lyckades ändå kamma hem vinsten med 3-2 och är nu vidare i semifinalen. Så det känns mycket skönt.
I dag pick-nick på Djurgården. Förhoppningsvis så tittar även solen fram under dagen.
Glöm inte Earth-hour i kväll kl 20.30 – världens största globala klimatmanifestation. Genom att släcka ljuset under en timme beräknas omkring en miljard människor ge världens makthavare en kraftfull signal om att ta klimatfrågan på allvar.
Ha en fortsatt trevlig helg.



Kram

Helg

0 Läs mer >>

I dag är det den berömda våffeldagen. Undrar i mitt stilla sinne... När åt jag en våffla sist? Det var faktiskt efter skidåkningen på Lidingö för ca en månad sedan. Men innan dess... Det kommer jag faktiskt inte i håg. Tror inte jag ska äta någon våffla i dag heller, men det är ju kul att det finns en sådan dag, så att om ut i fall man får för sig att slänga i sig en våffla. Förr i tiden så kallades våffeldagen (som faktiskt var en helgdag) för vårfrudagen efter titeln ”vår fru” för jungfru Maria. Egentligen borde de ha Vindagen också. Den dagen när man ratar alla bag-in-box-viner och istället satsar på ett riktigt gott vin. Typ en Amarone eller en Champagne. Men den dagen lär väl inte komma. Men jag tror att den skulle bli väldigt populär.
Något annat som har blivit populärt är ägget. Snacka om uppeggande. Vi åt nämligen 71 miljoner fler ägg i fjol jämfört med året innan. Dvs en ökning med 5%. Så vi lär väl slå rekord nu vid påsk.
Jag har i alla fall investerat i ett par nya walkingskor och i ett par löparskor. Så nu ska det bli många power-walk- och joggingturer på Djurgården. Det gäller ju att bli fit inför Beach 2010.
Ha en fortsatt bra dag.



Kram

Våffeldagen

0 Läs mer >>

Ena dagen sol, andra dagen snö. Ja, det är väl så ett aprilväder egentligen är. Och enligt vad jag har hört så ska det bli upp emot 15 grader i helgen. Vågar man tro på det? Snön tinar i alla fall sakta men säkert. Den nya snön som kommer tinar tack och lov fortare och hinner inte bosätta sig på huvudstadens gator. Livet känns faktiskt lite lättare nu när solens strålar visar sig oftare. Aldrig har våren varit mer välkommen. Det är tom så att vildkaninerna inte behöver utfordras längre utan får hitta sin egen mat på de mindre snötäckta gräsmattorna. Så välgörenheten från min sida är nog slut för denna säsong. Är ju rädd att de blir kvar och då ryker nog mina tulpanlökar när de behagar komma upp ur jorden. Men visst har det varit gulligt med dessa vildkaniner hoppandes på vår innergård. Fast i långa loppet så är det nog inte så kul, om de nu ger sig på mina buskar och tulpanlökar. De var i alla fall söta när det begav sig.
Fick det blåa plastkuvertet från Skattemyndigheten i dag. Kan inte påstå att jag blev glad direkt. En stor summa i restskatt. Usch. Men det är ju ett tag tills den ska betalas så än så länge är det lugnt. Nu blickar jag istället framåt mot en solig och lugn helg.



Kram

Varannan dags väder

0 Läs mer >>

Efter en helt ok vecka, med en del sol och vår i luften kommer bakslaget. När man slår upp sina melerade och tittar ut så snöar det. Var kom denna snö ifrån? Det har ju varit vår i flera dagar och så kommer denna snö. Har vi inte fått tillräckligt i år? Trodde att vårdagjämningen som var i går markerade att nu är det vår. Man tror ju att vårdagjämningen är när dagen och natten är lika långa, fast det är inte riktigt så. För egentligen sker det några dagar tidigare. Vårdagjämningen i år inträffade i går kl 18:32, nämligen när solskivans centrum passerade gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, det vill säga passerade himmelsekvatorn. Punkten på himmelsekvatorn där passagen sker kallas vårdagjämningspunkten. Så vi går i alla fall åt rätt håll.
Det har varit en hel del matcher i veckan också. Barcelona vann mot Stuttgart i Champions League-matchen med 4-0 och är därmed vidare till kvartsfinalen. Där kommer det dock bli tufft. Då möter de nämligen Arsenal borta. Ja, jag håller i alla fall tummarna för Barcelona.
Förhoppningsvis så slutar det att snöa i veckan så att snödropparna kan komma upp under snötäcket igen. De hade ju tom hittat huggorm både på Värmdö och på Järvafältet också. Fast de kan jag vara utan. Nej, nu ser vi fram emot en härlig vår på soliga uteserveringar.
Ha en riktigt bra vecka.



Kram

 

Tillbaka till ruta et...

0 Läs mer >>

Vilken fantastisk helg vi har haft. Sol både i går och i dag. Så jag har varit ute på långpromenad på Djurgården både i går och i dag. Underbart härligt att våren äntligen är här. Inte en dag för tidigt. I går lyckades vi även hitta två solstolar vid Strandvägskajen som vi vilade en stund i. Dramatentrappan brukar ju vara ett vårtecken. Och dit hade en hel del människor sökt sig. Gick även förbi Mattias Klums utställning vid Nybroviken. Gå gärna förbi där och beskåda bilderna som han har tagit i regnskogen. Mycket vackra.
Tyvärr vann inte någon av mina favoritlåtar i går. Men det brukar ju vara så när det är Melodifestival. Jag tror inte att Anna Bergendahl som vann med ”This is my life” kommer att ha så stor chans i Oslo när Eurovision Song Contest går av stapeln. Men vi får väl se.
Trots att Zlatan var avstängd i dagens match mot Valencia så lyckades ändå Barcelona vinna med 3-0. All tre mål stod Messi för. Han var helt otrolig i dagens match. Så Barcelona kan vara lyckliga som har Messi i sitt lag.
I morgon måndag och ny vecka. Önskar alla en bra vecka och hoppas att solen även kommer att lysa denna vecka.



Kram

Vårsolen

0 Läs mer >>

Tänk att våren verkligen äntligen har kommit för att stanna i huvudstaden. Denna vecka har varit en vecka med mycket sol, takdropp och fågelkvitter. Äntligen ser man ljuset genom tunneln. T o m snödropparna har kämpat sig upp under snötäcket. Har varit lite för mycket vinter i år. Jag tror inte att vi huvudstadsbor är vana vid detta och kan heller inte hantera detta. Men nu, så går det åt rätt håll. Vår och därefter sommar. Åh, vad jag längtar. Denna vinter kommer verkligen att gå till historien.
En annan som skriver in sig i historieböckerna är Tim Burtons ”Alice i Underlandet”. Filmen spelade in ca 1.5 miljarder kronor världen över under öppningshelgen. Så Disney kan lugnt luta sig tillbaka. Redan nu har de fått sina investerade pengar tillbaka. Kan verkligen rekommendera denna film. Men det är ett måste att se den i 3D. Rigoletto, Kungsgatan kan rekommenderas som biograf.
I kväll Melodifestivalen. Undrar om Darin, Peter Jöback, Andreas Johnson eller Eric Saade tar hem vinsten eller om det blir någon utav tjejerna.” Manboy” med 20-åriga Eric är ju en hit. Men frågan är om den håller mot de mer etablerade. Spänningen stiger och vi laddar inför en kväll i soffan.
Ha en fortsatt trevlig helg.



Kram

Underbar vårvecka

0 Läs mer >>

I dag är det den Internationella kvinnodagen. Internationella kvinnodagen som instiftades redan 1910 är även en helgdag i vissa länder. Den instiftades av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin. I vissa länder säger männen ”Grattis” och kvinnorna får blommor och presenter. Jag har inte fått någon blomma eller någon present. Men det kanske kommer… nästa år.
Oscarstatyetter delades i alla fall ut i natt. ”The Hurt Locker” kammade hem flest Oscars och blev den stora vinnaren. Som bästa kvinnliga huvudroll fick Sandra Bullock en Oscar medan den manliga huvudrollens Oscar gick till Jeff Bridges. Inte helt otippat fick Christoph Waltz i ”Inglourious Basterds” en Oscar för bästa manliga biroll. Kan rekommendera denna Tarantino-film till 100%. Man älskar verkligen att se Christoph’s skådespelartalanger i denna film. Han äger verkligen i ”Inglourious Basterds”. Och grattis till svensken Paul Ottosson som tog hem två Oscars, bästa ljudredigering och bästa ljudmixning.
Grattis säger jag även till alla stockholmare. I dag kom våren till Stockholm. Takdropp, strålande sol och några grader över plusstrecket gör att det finns hopp för en vår i huvudstaden. Äntligen.



Kram

Kvinnornas dag

0 Läs mer >>

Känns nästan som att våren ändå är på väg. Takdropp från solbelysta tak och fågelkvitter får mig ändå att hoppas på en vår snart. Passade på i går att bege mig till Lidingö för att ta några slalomsvängar i Ekholmsnäsbacken. Solen lyste från klarblå himmel och de flesta Lidingöbor verkade fira sportlov på annan ort. Kort liftkö och bra preparerad slalombacke. Det är ju ganska otroligt ändå att vi i Sveriges huvudstad kan åka skidor nästan mitt i stan. Och jag måste ju erkänna att man är ju lite dum om man inte utnyttjar möjligheterna. Så detta var premiär för mig på skidor den här säsongen. Förra året lyckades jag åka skidor vid ett tillfälle. Kanske det blir någon fler gång denna säsong. Måste medge att det är rätt skönt att ta några svängar i solen. Då är skidåkning som bäst. Sen att det bara var några minusgrader gjorde inte saken sämre. Efter några timmar i backen så blev det våfflor och varm oboy med vispgrädde. Så jag kände mig väldigt nöjd med dagen. Sol, skidåkning och snö. Ska bege mig ut på en promenad nu. Måste passa på när solen är framme.
Ha en fortsatt bra söndag.



Kram

Skiddag på Lidingö

0 Läs mer >>

Har inte skrivit på ett tag nu. Kan säga att det inte har hänt så mycket. OS har varit och Sverige kammade hem 11 medaljer, fem guld, två silver och fyra brons. Det häftigaste var nog ändå damernas curling. De tog nämligen guld IGEN, sist tog de guld i Turin för fyra år sedan och nu guld mot kanadensiska curlingtjejerna. Starkt jobbat. Det är inte många som har tagit två guld på raken i OS. Några få finns det förstås. Anette Norberg och tjejerna ska vara mycket stolta.
Var i alla fall iväg på konsert med Angie Stone på Berns på lördagen. Var väl inte riktigt i form, men jag hade ju betalat för biljetten så då kunde jag ju i alla fall gå dit. En otroligt bra konsert. Lilla Angie stod på scenen och underhöll publiken i två timmar. Hade fått en mycket bra plats precis framför scenen, så jag kände mig som en tonåring när jag stod där. När hon avslutade med ”Wish I didn’t miss you” så lyfte sig nästan taket på Berns. Så himla bra.
Ha en fortsatt bra dag i vintervädret.



Kram

Angie Stone