0 Läs mer >>

Märker att det har blivit mörkare på mornarna. I morse när jag gick upp var jag tvungen att plocka fram min ljusterapilampa. Placerade den på frukostbordet medan jag intog min frukost. Så nu så kommer den att användas flitigt under resterande tid av året. Man märker ju hur ljuset påverkar oss. Hur beroende vi är av ljuset. Förstår varför björnarna är kloka och går i idé på vintern.
Var så fokuserad på min ljusterapilampa i morse så att jag glömde titta på termometern för att se hur många grader det var ute. Antog att det var ungefär som i går, men fick inse att jag hade trott fel på en hel del grader. Konstaterade att det verkligen är höst i huvudstaden. Alla mina medresenärer på bussen och på tunnelbanan hade jacka på sig i dag. Alla utom jag. Är jag den sanna optimisten eller är jag bara slarvig som inte tittar på termometern och inser att det verkligen är höst? En av mina medresenärer på bussen upplyste mig om att det faktiskt var 4 grader i morse och att jag hade glömt jacka. Men, men, är man viking så är man. I morgon ska jag vara klokare och plocka fram jacka innan jag rusar till bussen.



Kram

Ljusterapi

0 Läs mer >>
Tänkte ha en lugn start på denna veckan. Och med att ha en lugn start på veckan är inte detsamma som att gå på vinprovning. I alla fall inte med mina mått mätt. Men ibland kan man ju inte tacka "nej". Spanska vindagen som hålls på Operaterrassen en gång om året brukar faktiskt vara väldigt trevlig. Så jag kunde inte motstå det denna måndag. Var fast beslutsam om att jag bara skulle smaka viner från Priorat och Ribera del Duero. Vilket jag lyckades väldigt bra med. Blev även några andra avstickare från Toro och Rioja. Alabaster -07 från Toro satt inte helt fel, kanske priset var det som satt fel istället, 1199:-. Inte riktigt värt det i min mening. Skulle hellre betala 325:- för Perpetual från Priorat, vilken var supergod. Avvek från Operaterrassen vid sjutiden, mycket nöjd och erfarenhetsmässigt nöjd med mina smakupplevelser. Tycker nog att Spanien har börjat tillverka mer eleganta viner och frångått lagring på de amerikanska ekfaten mer och mer. Även de har förstått att de franska ekfaten ger mer eleganta viner.



Kram
 

Spanska vindagen

0 Läs mer >>

Söndagar är ju vilodagar. Och det kan jag nog påstå att jag anammade i går. Gick inte upp ur sängen förrän närmare 12. Skönt att få sova ut. Efter en lång frukost packade jag ner färdigbredda mackor, räkor och mousserande vin i kylbagen och begav mig mot klipporna på Djurgården. Fick även med mig back-gammon-spelet. Hittade en lämplig bänk längst ut på Djurgården med utsikt över Fjäderholmarna. Njöt där av solens sista strålar och vattnets kluckande ljud mot klipporna. Dessa sista soliga dagar när man kan sitta ute på detta sätt är nog lätträknande innan höstens mörker lägger sig över Stockholm. Blev några partier back-gammon innan det var dags för hemgång. Strosade längs Djurgårdskanalen medan solen sakta gick ner i horisonten.
Väl hemma somnade jag ovaggad inför en kommande arbetsvecka. Ny vecka, nya möjligheter.



Kram

Söndagspromenad

0 Läs mer >>

Var nöjd och glad efter att jag lämnade Nacka Strand i går. Hade haft en otrolig dag på Öl- och whiskymässan med många smaksensationer. Dess värre hade de inte kvar min favorit, Highland Park 1952, utan det fick bli en från 1972 istället. Även Highland Park den 25-åriga var inte heller helt fel. Glenfiddich 21-årig, Glen Dronach 33-årig, Glen Grant och Laphroaig 18-årig slank även de lätt ner i strupen. Bland ölsorterna så kunde jag konstatera att min favorit Chimay fortfarande toppar ligan. Även Samuel Adams Octoberfest var inte heller helt fel. Så efter en och annan whisky och en och annan öl åkte jag hemåt för att tillreda en middag. Lyckades få ihop kantarelltoast, fläskkotlett med tomatsås och klyftpotatis innan jag somnade i soffan. Det tar på krafterna att gå på mässa.
Fick även mycket glädjande besked gällande Zlatan. Han hade nu gjort en Rajalakso, dvs fem mål i de första fem matcherna som nyförvärv. Zlatan är nu kung i Barcelona. Hoppas han fortsätter så säsongen ut. 



Kram

Öl- och whiskymäsan

0 Läs mer >>

Är fortfarande lätt omskakad från gårdagen, typ som en Dry Martini. Kanske inte lika kall och torr, men så stark och även glad. Zlatan lyckades göra en historiker i går. Dvs han är det första nyförvärvet i Barcelonas ca 100 åriga historia som lyckades göra ett mål i de fyra första liga-matcherna för Barcelona. Förstå vilken grej. Helt otroligt. Sen att han klackade till Piqué som lyckades göra 0-3-målet för Barcelona gjorde ju inte saken sämre. Barcas seger mot Racing Santander på bortaplan slutade med 1-4. Och man ska ju inte heller glömma Messis fotarbete. De resterande 2 målen fick Messi stå för. Heja Barcelona.
En annan som har kommit tillbaka är Hardy Nilsson. Förhoppningsvis så ska han nu se till så att Djurgården kommer tillbaka i toppen i Elitserien. Tror att det är bra för Djurgården att få en sådan säker och väletablerad hockeytränare inför den nya säsongen. Så nu håller vi tummarna för att Djurgården kommer till slutspel den här säsongen.



Kram

Zlatan gjorde det

0 Läs mer >>

Nu går vi sakta men säkert mot vintern. Det är väl ett bevis i och med att elitserien i hockeyn startade igång i går. Vilka som blir mästare i år är svårt att förutsäga i nuläget. Kommer Färjestad att ta segern även i år är frågan. Kommer kanske bli svårt i år med tanke på att en av Färjestads bäste spelare la av efter förra året. Så vi får väl se hur Färjestad kommer att klara sig utan Jörgen Jönsson i år. Men efter gårdagens vinst mot Skellefteå så finns det ju en viss chans att de kommer att lyckas. En annan fråga är om Zlatan kommer att göra en historiker i kväll. Efter Zlatans chipmål mot Atlético Madrid efter 1:43 i första halvlek i lördags så finns det ju hopp om att han även sätter ett mål i dag. Om han gör mål i kvällens match mot Racing Santander så blir Zlatan det första nyförvärvet som gör mål i sina fyra första liga-matcher för Barcelona.



Kram

Elitserien har börjat

0 Läs mer >>

Är precis hemkommen från en underbar vinresa i Valpolicella, Italien, Amaronens hemland. Har ätit och druckit gott. Femrättersmiddagar och en mängd goda viner. Har suttit på mysiga restauranger till lyxiga takrestauranger och njutit av både mat och dryck. Vinprovningar utomhus och i vinkällare. Har besökt sex olika vinmakare och druckit allt från deras klassiska Valpolicella classico till härliga Amarone och Recioto. En underbar resa helt enkelt. Har även ätit frukost utomhus med utsikt över vingårdarna runt i kring och promenerat i Verona.
Kommer att berätta mer snart. Måste bara försöka att komma tillbaka till verkligheten igen.



Kram 

Vinresa Italien

2 Läs mer >>

Hade bokat bord på O’Learys i kväll för att se Zlatan besegra sitt gamla lag Inter i höstens hetaste Champions League-match. Men inser att tiden inte räcker till. Fick helt kallt avboka det. Känner att jag faktiskt ibland måste prioritera. Fast jag hade ju gärna sett matchen, men det kommer ju fler tillfällen. Jag tror och hoppas ändå att Barcelona ska vinna Champions League även i år. Inter-tränaren Mourinho lär ha gått vidare och uttalar sig att Eto är hans bästa spelare. Och det kan ju i och för stämma med tanke på att Zlatan har gått över till Barcelona. Så i kväll får både Zlatan och Eto återse sina gamla lagkamrater i troligtvis höstens hetaste match. Självklart så håller jag ju på Barcelona.
Gick in på väderprognosen för Verona och konstaterade att det är 27-28 grader i Italien nu. Så förhoppningsvis så får jag användning av mina sommarklänningar ett tag till. 



Kram

Inter – Barcelona

0 Läs mer >>
Var igår på galapremiären av Stieg Larssons andra bok i trilogin, "Flickan som lekte med elden". Röda mattan hade rullats ut och blixtrarna blixtrade som på värsta Hollywoood-premiären.
Tyckte väl att filmen var lite seg i början men den tog sig rätt så snabbt. Lisbeth Salander står i centrum i den andra filmen. Hon blir anklagad för trippelmord och försöker nysta i att bl a ta reda på vem Zala är. Efter dryga två timmar då filmen är slut konstaterar jag att det faktiskt har hänt saker hela tiden i filmen. Noomi Rapace är verkligen lysande i sin tolkning av Lisbeth Salander. För att vara en produktion för TV så tycker jag att Daniel Alfredson har lyckats bra. Ser fram emot den tredje och sista filmen i trilogin. Men jag får nog snällt vänta till i november innan jag får chansen att se den. Kan varmt rekommendera denna film i höstmörkret som har premiär på fredag.
Blev ingen efterfest för min del utan åkte snällt hem och nannade kudden inför dagens arbetsdag istället.
Måste planera inför Amarone-resan också så att jag är pigg och alert inför alla vinprovningar på diverse vingårdar. Nedräkningen har börjat.



Kram 

Galapremiär

0 Läs mer >>

Har genomnjutit en helg med att bara vara. Har ätit och druckit gott, spelat back-gammon, solat på altanen, lyssnat på bra musik, myst på altanen med tända ljus och infra-värme på kvällarna och umgåtts med trevligt sällskap. Ett 49-timmars race med glada skratt, avsmakningar av diverse goda viner, bl a en Amarone och bara varit. Så skönt och välbehövligt.
Så denna måndag kändes inte alls lika tung som den förra måndagen gjorde. Känner mig tillfreds med livet i största allmänhet. Förhoppningsvis blir det bara bättre.
I kväll galapremiär för ”Flickan som lekte med elden”. Det blir kul. Spännande att se uppföljaren från Stieg Larssons ”Män som hatar kvinnor”. Hoppas den är lika bra som ettan.



Kram

Sol och back-gammon

0 Läs mer >>

Nu märker man att hösten har anlänt. Friskheten i luften och de kyliga nätterna. Man ser även på människorna att de sluter sig, har satt på sig skygglapparna och sitter försjunkna i sina egna tankar. Sommarens leende är ett minne blott. Men nu ser det i alla fall ut att bli några fina dagar med en hel del solchanser. Man får ju passa på att tillbringa någon timme i solen innan hösten har kommit för att stanna för det här året. Jag märker själv hur jag sjunker ner i sätet i tunnelbanan på väg till jobbet. Med hörlurarna i öronen med musik som strömmar in genom mitt huvud känner jag hur jag skärmar av mig från omgivningen. Radio Vinyl på väg till jobbet och NRJ på väg från jobbet är vad som kommer ut från mina hörlurar.
Skönt att det är fredag i dag. Denna vecka har varit tung. Men nu är det fredag och helg. Satt ute på min uteplats med infravärmen på i år kväll och åt en utsökt krabba. Självklart var den inhandlad i Östermalmshallen och smakade riktigt bra. Sköljdes lätt ner med en kall Chardonnay. Så det blev lite sent i går. I dag blir det middag med bl a kantarellsmörgås på menyn. Ser fram emot en skön avslappnad kväll med god mat, gott och dricka och trevligt sällskap.
Ha en trevlig helg.



Kram

Solchanser

0 Läs mer >>

Har nu återhämtat mig efter roddtävlingen i lördags. Att jag överhuvud taget tackade ja är för mig en gåta. Men frågar mina arbetskamrater om jag vill vara med och ro för jobbet i Akademiska Rodden så ställer jag ju självklart upp. Men jag trodde absolut inte att det var så jobbigt som det var. Starttiden 12.12 kändes ändå rätt ok. Hade hunnit och vaknat och fått i mig en god frukost innan. Mina medtävlande var laddade och min supporter hade intagit sin hejarposition. Blev ingen vidareplacering inför semi-finalen, men vi lyckades i alla fall komma trea i vårt heat av fyra båtar. Så det kändes rätt ok ändå.
Efter roddtävlingen var vi inbjudna på bankett. Mousserande vin som välkomstdrink och sedan vitt vin till förrätten och rött till varmrätten. Tre olika aptitretare till förrätt och kyckling med potatiskaka till varmrätt. Till dessert blev det en chokladtryffel. Så jag var mycket mätt och nöjd när jag senare gick hem i den ljumna natten.
Söndag = vilodag. Hade en mycket stillsam söndag då jag passade på att sitta en stund i solen och bara vara.



Kram 

Akademiska rodden

0 Läs mer >>
Skyndade till Vasateatern efter jobbet i dag. Hade nämligen bokat in mig på Kårspexet Pius III. Började med en välkomstdrink i foajén innan föreställningen. Åhh, vilka talanger, både inom skådespeleri och sång. Helt otroligt. Satt med ett leende på läpparna under hela föreställningen, dvs i tre och en halv timme. Vilken utstrålning och vilket engagemang. Hade aldrig trott att detta kunde vara så bra. Paus i 20 minuter innan det var dags att inta teatersalongen igen. Under pausen serverades det snittar och vin. Minglade runt lite innan det var dags för inringning. En otrolig a cappella utfördes också av skådespelarna. Jag satt helt mållös och bara njöt. Så när jag åkte hem i den ljumna Stockholmsnatten så hade jag ett stort leende på läpparna och en glad och tillfredställd själ. Känns mycket bra att tanka lite kultur emellanåt.
Nu sängdags, ny arbetsdag i morgon.



Kram

Kårspex

0 Läs mer >>

Varför känns måndagarna så tunga? Ibland känns det som att jag vill vara ledig på måndagar också och börja jobba på tisdagen istället. Söndagen har liksom inte blivit till den vilodag som den ska vara. Men samtidigt så vet jag ju att veckan rullar på i en himla fart och att det snart är fredag igen. Konstaterade att det är bara 16 veckor kvar till jul. Hemskt att tänka så egentligen, men samtidigt så vänder det ju därefter och går mot ljusare tider, så det är ju positivt.
Tog mig en sväng till O’Learys i går kväll och såg sista halvlek på matchen mellan GAIS och Djurgården. DIF’s dagar är ju också räknade. Det vore så synd om de inte blir kvar i allsvenskan. Slutresultatet efter en tam match blev 1-1. Så ett poäng gick till vardera lag.
Det gick betydligt bättre för Barcelona. I Zlatans debutmatch för Barca så fick han äran att nicka in det tredje målet. Så Barcelona med Zlatan slog Sporting Gijon med 3-0. Tror att detta kommer att bli en supersäsong. Har tom bokat bord till El Classico-matchen i november. Lovar att det kommer att bli bland de grymmaste matcherna någonsin. Zlatan mot Ronaldo. Riktigt längtar till höstmörkret och regnrusket och att se Barcelona vinna över Real Madrid. Fast det återstår ju självklart några veckor innan den dagen kommer.



Kram

Fotbollsmåndag

0 Läs mer >>

Ibland snurrar allt på i för hög fart. Känns som att jag knappt hinner med mig själv. I fredags blev det after-work och sedan fotboll på O’Learys. Såg supercupfinalen mellan Barcelona och Sjachtar Donetsk. Zlatan var inte i toppform men lyckades ändå att se till att ha ett stort bollinnehav. Zlatan fick vara med och spela till 81:sta minuten innan han blev avbytt av Pedro. Strax därefter gjorde Pedro och Messi ett mål. Slutresultat 1-0 till Barcelona.
På lördagen blev det en stillsam middag hemma. Lagade i ordning scampi-räkor med paneng-curry, lök, champinjoner, kokosmjölk och thailändsk basilika. Blev supergott. Skönt att bara ta en hemmakväll och bara vara.
På söndagen blev det en långpromenad på Djurgården i solen innan det var dags för middag hos vänner. Man tackar ju inte nej till en Biff Rydberg en söndag direkt. 
Så jag kan lugnt påstå att jag var mycket nöjd med min helg. Fast det är nog viktigt att man stannar upp ibland och tar för sig av kärlek och ömhet. Att man försöker stanna upp i den känslan som Annika Aschberg fick fram så fint i nedanstående bild från vernissaget i torsdags är att rekommendera.    



Kram  

Rullar på