0 Läs mer >>
Känner mig rätt mör i dag. Var i Romme och åkte skidor i går. Sol och +-0 grader. Underbart, fast det var lite väl hårt i backen. Lårmusklerna fick verkligen jobba för att kantställa skidorna i de isiga backarna. Blev bastu och i säng när jag kom hem.
Tog en tidig morgonpromenad med Nelson på årets sista dag. Känns absolut inte som att det är nyårsafton i dag. Hade faktiskt förväntat mig lite snö. Och nu snöar det faktiskt utanför fönstret. Kanske hinner det att lägga sig lite vitt på marken tills i kväll.
Troligtvis blir det god middag senare i afton, dvs skaldjur och champagne, som hör nyår till.
Jag önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR och att vårt (vi 08-or), + alla andras år blir ett år i hälsans och friskhetens tecken. Nu ser vi framåt och kan förhoppningsvis lägga in 2008 i våra memoarer som ett av våra bästa år.
Skål!

Romme

Kram

Snart -08

0 Läs mer >>
På årets sista dagar så börjar jag att bli kulturell igen. Har varit på teater i kväll. Det var ett tag sedan sist. Men i kväll så kom mina kulturella gener fram. Blev "Don Juan i Soho", med Björn Kjellman. Den hade ju inte fått så bra kritik, men ändå så har biljetterna gått åt. Kan det möjligtvis bero på att Björn Kjellman visar sig naken? Jag kan väl inte påstå att jag blev helt betagen av uppsättningen, men Björn gjorde en lysande roll. Även de andra i teamet bidrog till att denna uppsättning var värd att hålla sig vaken till i en timma och 40 minuter.
Brukar alltid få mig en tankeställare efter att jag har sett en teater, men i dag var det inget som fick mig att ta till mig något ifrån teatern, tyvärr.
Har i alla fall hittat ett prisvärt vin på systemet. Det var ett spanskt vin den här gången. Kan varmt rekommendera "Alaja" för endast 63 kronor. Smakrikt, med lång eftersmak och mycket gott. Rekommenderas å det varmaste.

Alaja

Kram

Teater

0 Läs mer >>
Sov rätt länge i dag. Min låtsasmatte gick inte upp förrän kl kvart över nio. Fast jag hade inte behövt göra några behov innan. Börjar faktiskt känna mig rätt hemmastadd på Gärdet. Trivs faktiskt väldigt bra. Får mat, kärlek, promenader och ibland får jag komma upp i soffan. Fast bara när min låtsasmatte ligger där. Trivs med att ligga i hennes knä när hon sitter vid sin dator i kökssoffan. Rätt schysst restaurang också. I dag fick jag torrfoder blandat med spaghetti och köttfärssås. Inte helt fel. Så husse, du ska inte tro att det går någon nöd på mig inte. Nej, tvärtom. I dag när min låtsasmatte kom hem från jobbet så blev jag helt till mig. Fast att min andra låtsasmatte hade varit ute med mig på eftermiddagen, så kändes det ändå som ett kärt återseende. Trodde faktiskt att min svans skulle gå sönder, så mycket viftade jag på den. Och jag kråmade mig riktigt, så att hon skulle förstå att jag blev jätteglad att återse henne. Så husse, ha det nu så himla skönt i solen och sköt om dig.
Många hundslickar Nelson

Nelson myser

Kram

Ur Nelsons dagbok

0 Läs mer >>
Sent i går kväll kom Nelson till oss. Inte Nelson Mandela, utan en liten Jack Russell.
Jack Russell härstammar från England och kom till Sverige 1965. I England formades rasen under 1800-talet av kyrkoherde John (Jack) Russell, varav namnet.
Enligt Jack Russell Klubben så ska han vara en duglig jaktterrier, lämpad för grytjakt. (Alltså, behjälplig i köket ;-)) Han är en utmärkt sällskapshund och skall vara livlig, alert och aktiv med ett intensivt och intelligent uttryck. Rasen skall vara framåt, orädd och vänlig med gott självförtroende. "Framåt och orädd" betyder inte aggressiv. Den skall vara vänlig och ha ett gott självförtroende - alltså en hund som ser ut att ha roligt. Den får inte vara nervös, aggressiv eller skygg. Bra temperament och god karaktär har alltid varit viktiga egenskaper i rasen. De är stora personligheter och är anmärkningsvärt modiga för sin storlek. De är lika förtjusta i att gå på jakt, som att leka med barnen hemma. Han har helt enkelt allt.
Så i morse var vi ute på en promenad i soluppgången. Skönt både för Nelson och för mig.

Nelson

Kram

Nelson

0 Läs mer >>
God fortsättning önskar jag er alla. Hoppas att ni har haft en bra jul. Gick upp med tuppen i morse, om han är vaken klockan fem på vintern. Åkte upp till Romme Alpin utanför Borlänge. Regn utmed vägen, men väl framme så klarnade det upp. Hade växlande väder, ena stunden sol och andra stunden mulet. Skönt att va ute en hel dag och inte så mycket folk.
En hel dag med frisk luft och motion, så jag var rätt så slut på bussresan tillbaka till Stockholm. Romme börjar verkligen se ut som ett stort skidcentra som typ i Sälen. De har utökat med både backar och ny 6-stolslift. Gå gärna in på www.rommealpin.se och boka på er för en heldag i en bra skidanläggning. Kan rekommenderas.
Väl innanför dörren hemma så satte jag på bastun. Så nu efter bastubad, dusch och en iskall öl så känner jag mig rätt så relaxad.
Kommer bara att ha en soft kväll och ligga i soffan.

Romme1

Kram

Annandagen

0 Läs mer >>
Vad är en bal på slottet... om inte helt tråkig, trist... eller helt underbar.
Julafton passerade nästan helt obemärkt. Maten var god, men tyvärr så var julstämningen borta. Om det beror på avsaknaden av snö eller att inte jultomten kom till mig, må vara osagt. Jag fick i alla fall två julklappar + en blomma, så lite snäll hade jag i alla fall varit. Julmusiken byttes ut redan vid förrätten. Julmusik tillsammans med hummer och champagne var inte så passande. Så det blev lite Paul Potts istället. När såväl fläskfilén med kantareller och potatisgratäng kom fram på bordet så regerade fortfarande Paul Potts.
Är utbjuden på julmat hos en väninna på Lidingö i morgon. Undrar om hon kommer att spela julmusik till Jansson Frestelsen, eller om hon hellre spelar Magnus Ugglas senaste. Det återstår att se.
Hoppas att ni andra har haft en underbar och härlig julafton.

314193-73

Kram

Julaftons kväll

0 Läs mer >>
Vaknar med en viss barnslig förväntning. Kommer tomten till mig? För jag har faktiskt varit snäll i år. Snön lyser med sin frånvaro och adventsljusstakarna brinner i fönstren hos grannarna. Jag kan väl påstå att jag inte har någon direkt julfeeling. Ser i alla fall fram emot Kalle Anka och Karl-Bertil Jonsson. Har gått ifrån de invanda traditionerna en aning. Det är faktiskt första året som jag inte har någon julskinka. Har ingen längtan efter den heller. Så hos oss blir det istället färsk hummer, fläskfilé med kantareller och blodapelsinsorbet. Skumpa, rödvin, glögg och julsnaps kommer att intas i lagom mängd under dagen.
Änglarna sjunger i kör
Är det tomten jag hör
Som kommer med klappar
Eller det lutfisken som nappar
Granen grann i stugan står
Hoppas jag något paket får
Ljusen tindrar så klara
Låt oss lustiga vara
Ha en riktigt
GOD JUL

Ängel

Stor julkram

Julafton

0 Läs mer >>
... dopparedan. Dvs dagen före dagen före julafton. När rödkålen står och puttrar, potatisen till sillen ska kokas, syltan och grisfötterna i kylen redan klara, skinkan som har provsmakats, brödet som ska doppas i skinkspadet och glöggen som nästan är slut. Denna berömda dag, då jultomten kommer till alla de snälla barnen. Har många gånger undrat om de barnen som inte har varit snälla får besök av tomten och om de får några julklappar. Var nere på stan och handlade de sista julklapparna i dag. Klappar till mina snälla barn. Jag kan ju säga att jag inte var ensam på NK. Det var tydligen fler som hade upptäckt att deras barn hade varit snälla i år. I morgon fotboll på TV:n. Inter-Milan och El classico, dvs Barcelona-Real Madrid. Håller tummarna för Zlatans Inter och för Barcelona. Det blir alltså en händelserik eftermiddag och kväll med soft julmusik i bakgrunden.

www.elfyourself.com/?id=1713073565


314193-69

Kram

Dan före dan före ...

0 Läs mer >>
Tillbaka till verkligheten. Dvs december med kyla, lite snö och inget ljus. Kan erkänna att det inte var helt fel att tillbringa en vecka på Lanzarote med sol, ljus och värme. Bara att solen gick ner klockan 18 på kvällen, gjorde livet mycket ljusare ;-).
Men, i morgon så vänder det även här hemma i Sverige. Då går vi mot ljusare tider. Underbart.
Har bara haft det bra och njutit på Lanzaote. Tyvärr så hade vi två dagar med regn. Men sammanlagt med boende, värme, sol och god mat så har jag laddat batterierna inför vintern.
Var bl a på en vintur på en vingård. Ingen höjdare till vin, men ett väl så unikt sätt att producera vin på. Kanske bra att de inte exporterar sitt vin, har smakat mycket bättre förut. Men att odla vinrankor i typ brunnar. Dvs med stenar i en cirkel runt vinrankan, vilket även är unikt för just Lanzarote, var en upplevelse i sig.

314193-66

Kram

Tillbaka

1 Läs mer >>
Ett livstecken från ett soligt och varmt Lanzarote. Solar, simmar, promenerar, läser, dricker sangeria och bara är. Läser Stieg Larssons första, Män som hatar kvinnor, så himla bra. Ett tips för er som ännu inte har läst den.
Har varit på marknadstur och i övermorgon blir det vintur. Tänk att kunna ligga på stranden till klockan 5 på eftermiddagarna. Så himla skönt. Njuter i fulla drag. Sitter på vår altan och blickar ut över havet. Tänk att livet kan vara så underbart och njutbart i några dagar till.
Ha det så bra så hörs vi snart igen.

314193-68314193-71

Kram

Sol

0 Läs mer >>
Lucia, den kristna jungfrun från Syrakussa. På min tid så firade man lucia med lussebullar och peppparkakor på föräldrarnas säng. Medan nu för tiden så ser man till att bli så full som möjligt.
Livet har verkligen förändrat sig. Går hellre omkring med lite glitter i håret på lucia, än att jag hittar mina barn asfulla efter luciavaka. Är väldigt glad att situationen är väldigt lugn för närvarande. Julfest i kväll. Mycket trevligt. Hoppas att ni kommer att ha en bra vecka. Själv så sticker jag till ljuset, värmen och avkopplingen. Längtar så otroligt mycket efter att bara ligga på en solstol med ett glas sangeria i handen och bara koppla av.
Ha en bra vecka så länge.

314193-70

Kram

Lucia

0 Läs mer >>
Vad fort tiden går. Snart jul och om tio dagar så vänder det. Vintersolståndet är ju den 22 december. Känns skönt. Tänkte försvinna bort till värmen en stund och ta in sol och värme. Tänkte även försöka få lite ""tan". Inte helt fel.
Var på förhandsvisning av filmen "Försoning" med min dotter i går kväll. Gripande och vacker film som utspelar sig i bl a England från år 1935 och framåt. Mycket kärlek. En riktig tjejfilm alltså.

314193-65

Kram

Försoning

0 Läs mer >>
Är lite trött i dag. Blev en hård dag i går. Shopping på stan med dotter sen hem för att göra sig i ordning inför glöggfest på Lidingö. Blev glögg och champagne som serverades av en man iklädd tomtedräkt med rosiga kinder. Kunde ha fått med mig en gran också, men hade lite svårt att få ned den i min handväska. Blev hämtade på Lidingö och vidare till en singelfest på Kungsholmen. Vi var 20 singeltjejer som roade oss med ett gäng musikerkillar. Efter några glas vin kom gitarren upp och det spelades en och annan cover, från Thomas Ledin till Elvis. Väldigt mysigt. Så när jag kröp i säng vid halv 3-tiden så var jag rätt så slut. Men kul hade jag. Så i dag har jag bara softat och bastat.
Kul att Sverige vann över världsmästarna Tyskland i handollen, med knapp marginal, men ändock, med 32-31. Zlatan och hans Inter är inne i ett vinnarstim just nu. Vann över Torino med 4-0.
Ser fram emot nästa helg, då jag troligtvis dyker med sköldpaddor.

314193-65

Kram

Glöggfest

0 Läs mer >>
Har varit på vernissage med vin och snacks på Tekniska Museet i dag. Man machine 2. Vet inte om jag har tappat den kulturella feelingen, men det här kändes inte rätt. Eller så är jag helt bortkollrad i den nutida utopiska värld vi lever i idag så att jag inte hinner reflektera över hur kulturell denna utställning är. Vad vet jag. Förutom att den kommer att hålla på till i april.
Vad händer annars i livet?
Rikspolischefen avgår, Djurgården spelar oavgjort mot Mora och Kenny Starfighter blir film. Har förväntningar om att min helg ska bli händelserik. Vi får väl se. Vet i alla fall i nuläget att det är någon singelfest på Kungsholmen i morgon. Vi får väl se om mina ben bär åt det hållet i morgon eller om de föredrar soffan. Vet i alla fall att jag längtar otroligt mycket efter att få åka skidor.
Är på väg i säng nu. Sov så gott.

314193-63

Kram

December

0 Läs mer >>
Tomten som är trötter
Har nog ätit för mycket nötter
För att smörja kråset inför jul
Så att alla får det kul
Ladda batterierna för att besöka barnen med klappar
Medan föräldrarna på kanalen sappar
Nu är det snart dags att sätta fart
Så att allting hinner bli klart
Julskinkan ska griljeras
Granen dekoreras
Sillen ska läggas in
Och kyssen under misteln ska bli din
Så skynda, skynda
För att julklappar fynda
Hoppas önskelistan är klar
För det är inte många dagar kvar
Så har du varit snäll i år
Så kanske du en julklapp får

314193-62

Kram

Tomten kommer

1 Läs mer >>
December och 1:sta advent. Hade förväntat mig att kylan hade bitit sig fast i mina kinder under min promenad på Djurgården. Men istället så fick jag nästan vårkänslor av de ljumma vindarna som smekte mitt ansikte. Man får ju passa på att ta en promenad under de få ljusa timmarna på dygnet. Det är ju inte många timmar om dygnet som solen vågar visa sig. En kopp varm glögg satt inte helt fel efter långpromenaden. Har även varit nere i källaren och plockat upp lite julpynt. Adventsstake, glitter och annat lite smått och gott har placerats ut i kök och vardagsrum.
Lottningen av fotbollen för EM 2008 blev också klart i dag. Lagen som hamnade i Sveriges grupp var Spanien, Grekland och Ryssland. Blir nog lite halvtufft för Sverige. Matcherna mot Spanien och Grekland kan nog bli riktiga rysare. Fast vi får nog vara glada att vi inte hamnade i samma lag som Italien.

314193-61

Kram

1:sta advent