0 Läs mer >>
En reflektion, en återkoppling till verkligheten när världen bara snurrar på.
Världen känns så diffus och gränserna har blivit så tänjbara. Vad är rätt och vad är fel? Det finns nog ingen som har svar på det. Åh, vad djup jag blev. Facebook har också blivit så stort och så gränslöst. Man kan logga in och titta på vem som är online och vem som är kompis till vem och vem som är intresserad av dig eller som skickar dig en kyss. Känns inte detta som att det egentligen ligger på kindergarten-nivå och ändå så accepterar vi detta. Vad säger detta om oss? Har vi sugits in i denna ungdomsgrej och tror att vi fortfarande är 17 år? För jag tycker nog personligen att detta hör till tonåringarna än vi medelålders. Jättekul att skapa ett kontaktnät världen över med brandmän från Chile, fotomodeller från Tyskland, IT-konsulter från England, gamla klasskamrater från högstadiet, surfare från Australien, skådespelare från USA, ungdomsförälskelsen osv, men vad leder det till? Eller vad vill jag? Eller är det kanske bara jag som är gammalmodig som har de tankarna.

Facebook

Kram

Facebook

0 Läs mer >>
På påskafton kunde jag åse ett vårtecken. Myrorna hade vaknat till liv och rörde sig obehindrat vid en trädrot på Djurgården. Myror (Formicidae) som är en familj av gaddsteklar och består i ca 12 000 arter, är ju inte kanske det första man spanar efter på en vårpromenad. Men jag undrar hur de har det i dag. De kan ju inte som fåglarna vända och bege sig till Sydafrika när snön vräker ner och täpper till alla hål i myrstacken. Får nog gå förbi en solig dag och kolla upp så att de inte har kolat vippen.
Snart börjar nedräkningen inför kvällens semifinalmatch mellan Färjestad och Linköping. Börjar bli lite smått nervös. Efter segern mot Frölunda 3-1 i lördags så kändes allt bra, men nu börjar det bli pirrigt igen. Jag håller tummarna för Färjestad i kväll.

Myror

Kram

Vårtecken

0 Läs mer >>
Fick en fantastisk långfredagsmiddag. Den var gjord med mycket kärlek och omtanke. Har nog aldrig i hela mitt liv smakat en godare lammstek. Den fullkomligt smalt i munnen. Var inte heller helt fel i kombination med en röd italienare.
I går var det hockey igen. Har ju dessvärre inte så många hockeyintresserade väninnor med Canal + Sport 1 hemma. Så jag fick söka mig till mina manliga bekanta som även kunde tänka sig att offra en påskaftonskväll i TV-soffan med en Färjestadfan. Så till söder för ännu en otrolig hockeymatch. Spelet var intensivt och Frölunda fick kämpa för att överhuvudtaget komma i närheten av FBK's kasse. Efter matchens slut gick jag glad i hågen hemåt efter seger till rätt lag. Heja Färjestad. Nu väntar matchen mot Linköping i morgon.
Ska nu bege mig ut för en tur på Djurgården. Man får ju passa på att njuta av de vackra vinterdagarna. Det har ju inte varit något direkt överflöd av denna vara.

Vinter

Kram

Vinterdag

0 Läs mer >>
Just när tulpanlökarna börja komma upp och fåglarna kvittrar i buskarna så blir det vinter igen. Hade redan ställt in mig på att nu är det vår. Men, tydligen så var inte fallet så. Fåglarna måste ju undra vad vi håller på med här hemma i Svedala. När jag förra veckan passerade fågelsjön på Djurgården så hade alla hägrar redan flyttat in i sina reden. Så om det var någon eftersläntrare från Sydafrika så kunde han glömma att få en bostad på det fashionabla Djurgården.
Hittade inte kvasten i går, så de andra påskkärringarna fick klara sig utan mig även det här året. Tycker i och för sig om att flyga, men då flyger jag hellre till varmare breddgrader. I kväll påskmiddag hos goda vänner. Blir trevligt. Ät inte för mycket ägg nu under påsk och akta er för påskharen.
Önskar er alla en riktigt Glad Påsk.

Påsk

Kram

Glad Påsk

0 Läs mer >>
Var riktigt nervös i dag när Färjestad skulle möta Frölunda i den femte matchen. När Färjestad slog Frölunda i gårdagens match så fanns det hopp för Färjestad att gå vidare. Efter gårdagens match stod det 2-2. Den första perioden i dagens match var riktigt het. Även andra och tredje var bra. Både lagen spelade bra hockey, en intensiv match med mycket spel. En riktig nagelbitare. Kul med bra hockey. När Färjestads Jörgen Jönsson satte 2-2 i Frölundas kasse så trodde man att Färjestad skulle vinna. Och det gjorde de också. Det blev 3-2 i Löfbergs Lila-hallen. Heja Färjestad.
Var så glad i söndags när jag konstaterade att av mina tulpanlökar som jag satte i höstas så hade 12 små skott kommit upp. Trodde ju att jag hade satt lökarna för sent och inte tillräckligt djupt ner. Så snart får jag glädjas av mina tulpaner ute på min lilla täppa. Riktigt spännande att se vad det blir för färger på dem.
Fick även glädjas i dag när jag såg att City hade tagit in min bild i dagens tidning. Se resultat nedan.

Glasvagnskortegen

Kram

Färjestad :-)

0 Läs mer >>
Så var det ny vecka igen. Hann varken med Konst- eller Antikmässan i veckan. Brukar gå på Konstmässan varje år, men så blev det inte det här året. Har inte läst något om den heller. Så troligtvis så har jag inte missat så mycket. Missade i alla fall inte Melodifestivalen. Direkt hem från skidbacken i lördags till väninna som bjöd på middag och Melodifestival på storbilds-TV. Perelli var nog bäst och kommer att gå långt i Belgrad. Fast att hon hade lite för mycket smink. Hade även en viss förkärlek för Bengtzing. Hon har en otrolig utstrålning och en bra schlagerlåt. BWO med sin Modern Talking-inpirerade musik och Rongedal var inte heller så dumma.
Real Madrid förlorade och Barcelona spelade oavgjort mot Almeria och Inter vann mot Palermo trots att Zlatan blev utbytt i 78:e minuten. Och Anja Pärsson byter skidmärke.
Hann även njuta av det vackra vårvädret under söndagen. En riktigt långpromenad runt vårt vackra Djurgården i vårsolen gjorde att man somnade skönt i går kväll.
Känns soft och bra med endast tre dagars arbete denna vecka. Nu följer vi med spänning vilka som går vidare i hockeyn.

Djurgården1

Kram

Melodifestivalen

0 Läs mer >>
Var på seminarium på Grand Hotel i går. Kay Pollak höll i seminariet "Tankens kraft"- om att utvecklas och förverkliga sina visioner. Han lärde oss att som vi tänker så blir det. Målade snabbt upp en bild om mig som ekonomisk oberoende med lantställe och en snygg bil. Vi får väl se när det slår in. Vi fick lära oss att det är med våra tankar som all förändring startar och försöka att se livet som en flod. Med uttryck som "Just i den här stunden skapar jag min värld", "Man upptäcker inte sig själv, man skapar sig själv" och "Jag skapar min egen verklighet" i ryggsäcken gick jag ut från den fyra timmars långa föreläsningen med boken "Att välja glädje"-en bok om att få ett bättre liv, i handen. Kände att mycket av det han hade sagt har jag hört förut. Fick väl ingen direkt aha-upplevelse och kände väl ingen direkt glädje heller. Men jag får väl jobba på att våga bejaka storheten i mig själv och fundera över vad som krävs av mig för att jag sant ska kunna motivera andra människor. En underhållande föreläsning i sig med mycket humor, värme och engagemang, där Kay bjöd på sig själv. Det var kanske bara jag som inte var på topp just i går. Ska läsa boken och omformulera min värdering vid ett senare tillfälle.

Kay Pollak

Kram

Kay Pollak

0 Läs mer >>
Tänk om jag hade spelat golf. Det är väl sällan en golfsäsong har kommit igång så tidigt som i år. Jag har väl haft mina funderingar att börja med denna fashionabla sport, men aldrig längre än till tänkandet. Kan väl erkänna att jag har slagit några bollar då och då, men inte blivit fast vid denna sport. Något ska jag ju har kvar att göra när jag blir gammal.
Hade nog hellre satsat på Facebook. Den 23-årige Mark Zuckerberg har kammat hem en och annan krona på sin sajt. Att ha fått hela världen med sig till sin sajt hat gett honom 1,5 miljarder dollar. Hade inte varit helt fel. Undrar hur länge Facebook kommer att existera? Många har börjat tröttna och drar sig ur denna sajt. Själv är jag dock kvar ett tag till.
Det är väl som allt annat. Det går upp och ner. Numera är det väl inte lika många sukoku-entusiaster som det var i början. Men jag tror att det är bra att köra en sudoku någon gång emellanåt för att hålla geniknölarna i trim.
Hann även med after-ski i Romme på lördagen
Nu håller vi tummarna för Barcelona som möter Villareal i kvällens match.

After-ski Romme

Kram

Golf

0 Läs mer >>
I dag har jag varit flygvärdinna. Att bli flygvärdinna var min största dröm när jag var liten, förutom glasblåsare och clown då. Och nu i dag fick jag min önskan uppfylld. Men det är ju inte så glamouröst som jag en gång trodde. Ett slags cafébiträde som serverar glada, trötta, irriterade, onyktra och förväntansfulla passagerare i trånga utrymmen. Så min dröm att bli flygvärdinna lades åt sidan redan runt 20-årsåldern. Att vara reklamfilmsmodell är inte heller så glamouröst. Frukost, väntan, lunch, sminkning, väntan, klädbyte och väntan innan det till slut blir inspelning. Men jag tycker att det är kul någon gång ibland och lägger till det i min meritlista. Finsk flygvärdinna för en finsk reklamfilm på Arlanda. Det ni. Kände mig verkligen som en Sirpa-Liisa i dag. Anbuden haglar ju inte direkt över mig, så jag får vara glad att det dyker upp sådana här tillfällen då och då. Lite kul att vara moviestar för en dag :-).
Nu är det läggdags. Ny dag i morgon och vanliga rutiner på mitt vanliga jobb.
Sov gott.

Moviestar

Kram

Flygvärdinna

0 Läs mer >>
Söndagskväll och snart ny vecka. Hade en lyckad vinprovning på jobbet i fredags. Hade valt ut två vita och tre röda viner. Vilka hade typiska karaktärsdrag för varje druva. Från kattpiss i Sauvignon Blanc till björnbär i Zinfandel. Hade en riktigt trevlig och givande kväll.
Lördagsmorgon var det upp tidigt och iväg till Romme för skidåkning. Inget jättekul väder, men det var skönt ändå med frisk luft och motion. Så jag var rätt så mör på kvällen.
Söndag och gråtrist väder ute, fast tranorna har börjat anlända till Hornborgasjön. Har faktiskt mestadels befunnit mig inomhus denna dag. Bl a så har jag tittat på "Råttatouille" på dvd. Walt Disney är ju helt otroliga. En helt underbar film om den lila råttan Remy och alla hans släktingar som bor i en råttkoloni på vinden i ett hus på den franska landsbygden och som blir upptäckta av husets ägarinna så de måste fly för livet. Remy kommer dock bort från sina släktingar och hamnar på restaurangen Gusteaus i Paris och blir kock. För den som inte sett den på bio ännu, hyr den. Jag kan faktiskt förstå varför den tog hem en Oscar som bästa animerade långfilm.

314193-99

Kram

Vinprovning