0 Läs mer >>
I går drog Stockholm Beer & Whiskyfestival igång för 22'ndra året. Många glada öl-, vin- och spritdrickare fanns på plats. En underbar start inför årets mässa.
Har även blivit tilldelad en plats i domarjuryn för uttagning av de bästa ölen. Vilket känns mycket hedrande och kul. Så igår provsmakades det 147 öl av diverse karaktär. Spännande prisutdelning sker på torsdag.
Oktoberfesten är i full gång i München Under de första två dagarna sålde de en miljon liter öl. Troligtvis kommer det bli rekord i år. En festival som måste upplevas på plats en gång i livet. Stämningen, ölen, god öl, dirndl. lederhosen, glada gäster och mycket musik där största tältet rymmer 8000 sittande gäster inomhus.
Ha en trevlig helg.


Kram

Stockholm Beer & Whis...

0 Läs mer >>
I dag drar Oktoberfesten i München igång. Under 16 dagar kommer det att drickas ca 7 miljoner liter öl av ungefär lika många människor. Skål. I Sverige har vi några olika Oktoberfestöl att tillgå. Prova gärna Löwenbräu, Hofbräu München och Samuel Adams. Den sistnämnda enligt den gamla traditionens bryggning och de andra enligt den nya oktoberfestölen. Ha en fortsatt bra helg.
Kram

Oktoberfest

0 Läs mer >>
Det var nog de sista sensommardagarna som vi kunde njuta av i helgen. Nu byter vi årstid och går in i en myshöst. Under filt i soffan, tända ljus och en kopp te. Och utanför börjar löven att ändra färg.
Hann i alla fall ut och besöka Villa Sandudden på en snabblunch i förra veckan. Ett mysigt ställe med tid för avkoppling och bara vara.
Passar på att säga Grattis till kung Carl XVI Gustaf för hans 40 år på tronen. Bra jobbat.
Önskar alla en bra vecka.

Kram

Höst

0 Läs mer >>
Känner att jag har halkat efter i uppdatering. Ja, jag kan erkänna att jag inte lägger in lika mycket inlägg som tidigare. Ska bli bättre på det.
Får skylla på det fina vädret. För visst har vi haft en bra sommar. Denna sommar kommer gå till historien som en av de bästa somrar under min tid, tror jag i alla fall. Vi har inte haft så många 30-graders kvällar, men ändå en så fantastisk sommar.
Men nu känns det att hösten är på gång. Lite kyligare på kvällar och nätter. Så passa på och njut alla fina dagar och ta vara på ljuset.
Var på förhandsvisning av "Paranoia" i veckan. En helt ok film med bland annat Harrison Ford och Gary Oldman i huvudrollerna. Var även på den svenska motsvarigheten till den tyska Oktoberfesten. Tycker nog att de har lyckats rätt bra med efterapningen. Stämningen, musiken, ölen, kringlorna, dirndl, lederhosen och filthattarna fanns där. Kan rekommendera ett besök vid nästa års festival.
Beträffande gårdagens fotbollsmatch. Grattis Sverige som vann mot Irland i VM-kvalmatchen. Bra jobbat.
Ha en fortsatt bra helg.
 

Kram

Allt för länge mellan...