0 Läs mer >>

Efter all tumult i Baku, Azerbajdzjan, var Loreen tillbaka i Sverige igen. Hyllad, ärad, höjd till skyarna för sin seger i Eurovision Song Contest 2012. Och visst var hon en klar vinnare. Denna naturella barfota-människa stod i går på taket till Sergelbiografen vid Hötorget och framförde återigen sitt vinnade bidrag till publikens jubel. Kan säga att det var sanslöst bra.
I dag var det först ett seminarium om viner från Victoria i Australien med efterföljande provning och därefter studentfirande. En bra onsdag en kylig fösommardag.





Kram

Loreen tillbaka i Sve...

0 Läs mer >>
Var tidigare i veckan uppe i ottan och kunde inte låta bli att ta denna bild. En fantastisk morgon med en efterföljande fantastisk dag.
Såg sju rådjur utmed vägen i den tidiga otta.
I dag söndag hade vi Medelhavsvärme i huvudstaden. Har bott i bikini och till och med bränt mig på både bröstet och ryggen. Men det lägger sig säkert under veckan.
Ha en bra vecka.





Kram

Morgonsol

0 Läs mer >>
Grattis Loreen till förstaplatsen i Eurovision Song Contest i Baku, Azerbajdzjan, med "Euphoria". Alla länder, förutom Italien, gav dig poäng. Med din glädje och utstrålning kammade du hem segern och fick den åtråvärda segerstatyetten. För femte gången kan vi som svenskar stoltesera med att sätta Sverige på kartan i denna songcontest. Senast vi vann var 1999, när Charlotte Nilsson vann med "Take me to your heaven". Fast det året som jag minns mest var 1974, då ABBA vann med "Waterloo".
Tretton år senare, sedan vår sista vinst, säger jag Grattis Loreen, underbart. Första gången jag hörde dig med din låt, visste jag att du var en vinnare. Är så glad för din skull. Tack för att du sätter Sverige på kartan igen.



Kram

Grattis Loreen

0 Läs mer >>
Är precis hemkommen från ett underbart Italien. Efter att ha besökt ett flertal vingårdar, varit på matlagningskurs på ett slott, spatserat i Milano, provat olika Amarone, ätit gott, druckit gott och bott bra på ett hotell i en vingårdssluttning i Veneto, är jag tillbaka i Stockholm igen. Vilken fantastisk resa. Wow.
Tack Jonas och Mikael på Vinupplevelser, detta gjorde ni kanonbra.
Kommer mer information och bilder snart från bland annat Quintarelli.
Nu natti, natti. Sov gott.







Kram

Tillbaka från Italien

0 Läs mer >>

Hamnade i går på Argentinadagen. Hade siktat in mig på att prova Argentinas nationaldruva Malbec och lite annat. Men som sagt, var jag mest fokuserad på viner på Malbec. Malbec, en perfekt druva för grillviner som passar perfekt inför grillsäsongen.  Från den billigaste till de prisbelönade. Personligen så gillar jag Alfacrux och Bcrux, blendade viner gjorda på bland annat Malbec och Tempranillo. Härligt fruktiga viner med bra eftersmak.
I kväll blev det en tur på sommarfesten på Josefina innan det var dags för möte med valberedningen i bostadsrättsföreningen.
Nu natti natti. Sov gott.



Kram

Argentinadagen

0 Läs mer >>
Förstår inte varför veckorna går så fort. Helg nu igen. Har haft en snörvlande ont i halsen vecka. Helgen står för återhämtning och inga åtaganden. Var förbi på Strandbryggans invigning i torsdags och sippade på Moët's Ice Imperial med mycket is, jordgubbe och mynta innan jag återtog horisontellt läge för tillfriskning.
Glad att jag inte hade några uppbokade saker denna helg. Deklarera (fått anstånd), tvätta och bara vara är helgens schema.
Ha en fortsatt bra helg.



Kram

Helg igen

0 Läs mer >>
Blev surströmming till middag på Valborgsmässoafton tillsammans med en väninna. Valborg är väl annars inte en sådan dag som man förknippar med surströmming. Men lite galen kan man ju få vara. Annars har det varit en tuff vecka, denna också. Fast det endast blev tre dagars jobb. Hade en champagneprovning i torsdags kväll som blev mycket lyckad. Hade valt en Cava, en Cremant och tre champagner, varav en Blanc de Blancs och en Blanc de Noir. 
Fredagen var jag rätt mör, men hade flera aktiviteter inbokade innan det var dags att nanna kudden. Ska nu försöka se till att bli frisk från min förkylning som jag har dragit på mig, så att jag kan gå och jobba i morgon. Ha en fortsatt bra söndag. 

 

Kram

Surströmming på Valbo...