0 Läs mer >>

Har mjukstartat lite med en lugn arbetsvecka. Det gick ju förvånansvärt bra. Var väl lite trögt måndag och tisdag, men sen rullade det bara på. Så nu är jag väl förberedd för måndagen. Har även hunnit med några Weiss-rauchbier i veckan. Tänk att jag kan gå och längta efter det. Men det är ju så gott. Eller en kall weissbier en varm sommardag. Inte helt fel. Ser fram emot kvällens ostron och champagne och en grillad oxfilé med smörstekta kantareller. Ska bli skönt att få vara ledig i helgen och bara njuta av havsluft och bara vara.
Ha en trevlig helg.



Kram

Första arbetsveckan a...

0 Läs mer >>
Är tillbaka till allvaret igen. Efter en härlig semester på fem veckor så är det dags att sätta sig på kontorsstolen igen. Känns lite ringrostigt första dagen. Man har ju förslöats och njutit av det fina sommarvädret. Kan säga att jag har haft en enorm tur med att pricka in rätt veckor. När jag sen har kunnat varva att både vara i city och på landet så är det en hit. Är verkligen supernöjd med min semester. Ljumma sommarkvällar på bryggan, grillning, goda viner, bad, skärgård, trevligt sällskap, bastu, båtturer, värme, sol, sol och mer sol. Jag har väldigt svårt att klaga då. Men, men, jag får väl leva på minnena och tänka tillbaka på alla härliga stunder som har varit. Hade t o m turen att få se en säl ute i Vindöfjärden som tittade upp över vattenyan en kväll. Men vad är en solnedgång i skärgården... hmm... om inte helt UNDERBAR.
Ha en fortsatt bra vecka.



Kram

Slut på semestern

0 Läs mer >>

Tillbringade hela min semester hemma i Stockholm och dess skärgård förutom en vecka i Grekland med barnen. Tog en resa en vecka ner till ett varmt Karpathos. En bergig ö med sextusen invånare som ligger mellan Kreta och Rhodos. Vattnet var turkosblått med en behaglig badtemperatur. Bodde på ett litet gulligt lägenhetshotell med poolen precis utanför dörren. Blev power-walks och en hel del simlängder i poolen på morgonarna. Luncherna bestod mestadels av bläckfisk, grekisk sallad, souvlaki och tzatziki. Middagarna intogs oftast på någon av de gulliga restaurangerna längs vattnet i den lilla fiskebyn. Blev mycket bläckfisk även då och en och annan bifteki som sköljdes ner med en grekisk öl eller ett glas rödvin.
Tog även en båttur ut till en av Medelhavets bästa strand, Apella Beach, med sitt turkosblåa vatten och vita strand. Där tillbringade vi mestadels av dagen på en solstol längs vattenbrynet. Passerade även stränderna Kyria Panagia och Ahata Beach där vi ankrade upp för ett bad. Hade en underbar dag då det även bjöds på lunch.
Var mycket nöjd med min vecka på Karpathos. En lugn och fridfull ö med lite turism, vilket kändes mycket bra. Åker gärna tillbaka dit vid ett annat tillfälle.
Nu blir det ut på landet. Ha en trevlig helg.



Kram

Karpathos

0 Läs mer >>

Var på en föreställning med Parkteatern i Galärparken för ett tag sedan. Mr Tourette – Unplugged, Pelle Sandstrak, ursprungligen från nord-Norge, höll en enmansshow i 80 minuter om sitt liv att leva med Tourettes. En underhållande föreställning där han bjöd mycket på sig själv. När han fick diagnosen Tourettes så trodde han att det bara var han, två danskar och några i Sydafrika som hade denna sjukdom. Eller rättare sagt handikapp. Han berättade om när en professor kom och hälsade på honom och gav honom diagnosen och menade att han var 97% handikappad. Varpå han frågar vad de andra 3% stod för. Professorn svarade då ”Det är hoppet”. Sen kontrar Pelle med att ”Var aldrig 100% bra, för då finns det inget hopp kvar”. Pelle gjorde föreställningen till en rolig show där han bjöd mycket på sig själv där publiken fick glimtar från ett liv fyllt med tics, tvång och förtvivlan på ett humoristiskt och charmigt sett. Jag fick mig många glada skratt och även lärdom om hur svårt det kan vara att leva med Tourettes innan jag cyklade hem i sommar-Stockholm. Rekommenderar er att se honom om ni får möjlighet.
Hade middag hemma i lördags för sex hungriga tonåringar som firade att min son blev 17 år. Tänk vad tiden går fort. Blev helstekt fläskfilé med tzatziki, bearnaisesås, pommes frites, ris och sallad. Så killarna var mycket mätta och nöjda innan de drog vidare för att fira min son.
Beger mig snart ut till landet igen. Sol, hav, skärgård, brygga, båttur och bara vara.
Ha en fortsatt trevlig tisdag.



Kram

Mr Tourette i Galärpa...

0 Läs mer >>

Det är fortfarande 30 grader i skuggan när jag tittar på termometern på min altan. Sommarvärmen är här för att stanna. Förstår att rosévinsförsäljningen har stigit med 22% från jan-juni 2009 till 2010. Antar att det dricks en hel del rosévin på båtar, lantställen, krogen och i hemmen under denna varma period. För just under semestertider en varm sommardag så sitter det ju inte helt fel med ett glas iskallt rosévin. Även en och annan god champagne slinker ner dagar som denna, på en brygga, krogen, hemma eller på en pic-nic i det gröna. Har tillbringat de ljumma sommarkvällarna vid vattnet eller hemma. Har tom sovit på en madrass på en brygga under bar himmel en natt. Underbart härligt. Känns som att man är utomlands med denna tropiska värme. Vi får se till att verkligen ta till vara på dessa dagar. Snart kommer hösten och då är det skönt att kunna minnas tillbaka på denna underbara tid.



Kram

Sommarvärmen fortsätt...

0 Läs mer >>

Varken Holland eller Spanien har tidigare vunnit en VM-final i fotboll, så båda lagen var taggade att vinna denna viktiga match i Johannesburg i Sydafrika. Första halvlek for de mest runt och nosade på bollen. Inget direkt passningsspel utan mer ett hattigt spel där spelarna inte ville ta ut sig för mycket. Holland har ju varit med i finalspel två gånger tidigare och var hungriga på att vinna denna gång, men det gick inte vägen för dem. Trots att Hollands målvakt är 197 cm mot Spaniens Casillas på 185 cm så lyckades ändå Iniesta sätta 1-0 i slutminuterna i förlängningen inför 84 490 åskådare. Och visst var Spanien värdiga vinnare, Spanien är helt enkelt bäst. Europamästare för två år sedan och nu Världsmästare. Grattis Spanien.



Kram

Spanien VM-vinnare 20...

0 Läs mer >>

Vaknar till ännu en ny dag. Tar en kopp ”Summer love” till frukost medan jag saknar min ”Love”. Tittar ut på termometern som visar på 30 grader kl 11 på morgonen. Ännu en ny dag att ta tag i och bara njuta och bara vara i.
Spanien lyckades trots allt besegra Tyskland, vilket jag faktiskt inte hade trott. Man kan väl säga att oddsen inte var så höga för Spaniens del. Men när Puyol nickade in 1-0 var det avgjort. Vi fick se en underbart bra match där Spanien hade många chanser. Spanien, ett mästarlag som verkligen kämpade och hade övertaget mestadels av matchen. Det fanns hetta och bra passningsspel i gårdagens match, och jag kan säga att fortsätter Spanien spela så här så kommer de att vinna på söndag i finalen mot Holland. Härligt att se att Spanien inte har tappat gnistan. Felicitaciones España, Viva España.
Ha en fortsatt bra dag i solen.



Kram

Spanien i final

0 Läs mer >>

Hade fått en inbjudan till en nyöppnad pub i city i går. Så jag tog vägen förbi och kikade in en sväng. En riktigt engelsk pub med Stockholmsrekord av ölfat, hela 44 olika sorter fanns det att få tappade direkt från faten. Bl a fanns det tjeckiska, belgiska och en weissbier, Weihenstephaner Hefe Weissbier att få tappade direkt från kranarna. Inredningen var blandad med gammalt och nytt och med olika brokmönstrade tapeter. En riktig familjär hemkänsla. I biblioteket, dvs Churchill-rummet, kunde man slå sig ner i en Chesterfield-fåtölj och avnjuta en öl i lugn och ro. Sammanfattningsvis kan jag säga att det var en mysig krog/pub med familjär känsla som behövs i Stockholm. Så jag kommer definitivt besöka ”Queens Head” igen.
Hann även se slutet på matchen Uruguay-Holland, som slutade 2-3, innan jag cyklade hem i det ljumma sommarStockholm. I dag väntar Tyskland-Spanien, vilket lär bli en mycket spännande match.
Ha en fortsatt bra dag i det soliga och varma Stockholm.



Kram

Queens Head

0 Läs mer >>

Firade USA’s nationaldag, den fjärde juli, på ett lantställe på Värmdö. Värdparet hade arrangerat ett riktigt amerika-party. Amerikanska flaggan var hissad i topp, margaritan flödade, barbeque-grillen glödde, hamburgare och revbensspjäll åts tillsammans med coleslawsallad från amerikanska papptallrikar och solen sken från klarblå himmel. En riktigt härlig amerikansk fest med glada människor och ett trevligt värdpar. Kan erkänna att det var en väldigt lyckad fest.
Avslutade kvällen med bastu, ett dopp i det blå och en Pol Roger. En härlig avslutning på en härlig dag.
Värmen ska tydligen fortsätta, vilket känns riktigt skönt. Så förhoppningsvis blir det en hel del utomhusaktiviteter även denna vecka.
Ha en bra vecka.



Kram

USA’s nationaldag

0 Läs mer >>

Ja, så har jag då hållit i min första ölprovning. Lite nervöst var det ju. Har ju bara hållit i vin- och champagneprovningar tidigare, så detta var lite nytt för mig. Blev lite lageröl, ale, weissbier, porter, rököl och en belgare (Chimay). Det gick toppenbra och grabbarna var nöjda. Har mycket att tacka min Ölbaron Anders för all kunskap som han har lärt mig under det sista året. Så nu kör vi.
Fotbolls-VM börjar nå sitt slut. Kvartsfinalerna har spelats klart och Tyskland, Holland, Uruguay och Spanien är vidare till semifinal. Det mest sensationella var nog att Tyskland utklassade Argentina totalt och vann med 4-0. Helt otroligt. Hann och se en del av matchen Paraguay-Spanien som var riktigt nervpirrande i andra halvlek och som slutade 0-1. Så nu är det Uruguay-Holland och Tyskland-Spanien som jag ser fram emot i semifinalerna. Tror att Tyskland kommer få möta Holland i final, men vi får väl se vad som händer.
Ha en fortsatt bra söndag.



Kram

Ölprovning

0 Läs mer >>

Jag kan ju erkänna att Sverige, Stockholm, är fantastiskt när solen lyser från en klarblå himmel och man har semester. När termometern visar 26 grader (i skuggan) kl 10 på morgonen och man vet att det kommer att bli varmare under dagen, då är det rätt skönt att ha semester.
Har varit ute med tjejerna i två kvällar nu. Hamnade på Gerdas i onsdags, efter en pic-nic i Rålis och i går blev det sushi och vin på bryggan vid Flyt. Jag älskar sommarStockholm. Det är det här som man är värd efter en lång och kall vinter.
Har även blivit vinkrönikör hos Stockholm Wine Club. Så det kommer att bli en hel del vinprovningar framöver. Gå gärna in och titta på, http://stockholmwineclub.se/ann-fogelberg/
Fast just nu är det ölprovning som gäller. Ska hålla i en ölprovning i morgon för nio grabbar. Det blir kul. Måste ju se till att dryga ut semesterkassan.
Ha en fortsatt bra dag i solen och en trevlig helg.



Kram

Semestertider