0 Läs mer >>

Alla de stora båtarna i Volvo Ocean Race har ju legat vid Skeppsbron i snart en vecka. Så jag passade på att ta en sväng förbi där i onsdags innan de skulle vidare till S:t Petersburg. Maffiga, stora, stilrena och välutrustade segelbåtar låg till allmän beskådan förankrade vid Skeppsbrokajen. De åtta båtarna började sin seglats Alicante i september, så besättningen var nog rätt nöjda när de i torsdags lämnade Stockholm och seglade vidare till målgången i S:t Petersburg. Kul att jag hann med och se dem och även få lyssna på min favorit Eric Gadd som uppträdde på scenen. Gillar hans soulinspirerande stämma och musikernas soulgung. Intog ett glas champagne och diggade i takt till musiken. Strosade därefter hemåt i den ljumna junikvällen. Nöjd, glad och belåten.

I dag fick jag och hela världen beskedet att Michael Jackson har gått bort. Tråkigt. En otroligt duktig världsartist som bara hann bli 50 år. Hans musik kommer alltid att finnas kvar. "Liberian girl", "Thriller", "Beat it", "Billy Jean", "Dirty Diana", "Bad", "Don't stop till you get enough" med flera kommer aldrig att glömmas bort. En stor legend är borta. Vila i frid Michael.






Kram

Volvo Ocean Race

0 Läs mer >>

Hamnade även på en tur till en vinfabrik och på vinprovning i Bulgarien. Tydligen så producerade de 50 miljoner flaskor vin om året på fabriken. Det är rätt mycket. Och blev efterfrågan större så kunde de producera ännu mer. Föredrar ändå de små pittoreska vingårdarna som producerar vin i mindre skala. Men det var kul att se i alla fall.

På vinprovningen serverades det en Chardonnay, en Muskat, en Merlot och en Cabernet Sauvignon. Kan inte påstå att de gör några direkta höjdarviner, men föredrog i alla fall Cabernet Sauvignon.  De kommer aldrig att komma i samma klass som de andra vinerna från de andra massproducerande vinländerna. Men det är ett billigt vardagsalternativ under veckorna om man föredrar det.  Var sedan på butiken och inhandlade lite vin efter vinprovningen. Blev då Syrah i varukorgen. Ska bli spännande och testa det sen. Är ju mest van vid att de tillverkar viner med Chardonnay och Cabernet Sauvignon i så det blir en spännande upplevelse sen. Återkommer om det var en hit eller inte.

Är som sagt tillbaka i ett somrigt och soligt Svedala igen. Kunde inte ha kommit tillbaka mer lägligt. Så underbart väder. Njuter i fulla drag.




Kram

Bulgariskt vin

0 Läs mer >>

Blev även en tur ut på en stor segelbåt. Kunde inte motstå frestelsen att boka på oss på en segelbåt i Svarta Havet. En underbar dag när vinden är lagom och solen ligger på i rätt temperatur. Hade en otrolig dag ute på havet. Kan lugnt påstå att det var först då som jag egentligen började skönja att jag hade semester. En havsbris som sveper över min kropp i solen på segelbåtens däck och lugnet. Hann dock med att fiska lite. Fick faktiskt napp. En liten fisk på kroken som kämpade för sitt liv och fick komma tillbaka ner i havet pga av sin minimala storlek. Annars hade båtpersonalen fått den. Badning från båten ute på havet, en kall öl i solen och bara vara. En otroligt underbar känsla som inte kan beskrivas. Den ultimata befrielsen och den fullkomliga semestern.




Kram

Fiske

0 Läs mer >>

Hemma igen i Stockholm efter en veckas solsemester i Bulgarien tillsammans med min dotter. Kan säga att vi hade väldigt tur med vädret. Sol varje dag och en lagom temperatur som gjorde att man mådde bra. Hamnade mestadels horisontellt. Var det inte en solstol på stranden som blev ens underlag så blev det en solstol vid poolen. Blev också på däck på en segelbåt eller i sängen på kvällen och nätterna. Så nog har jag fått en riktigt avkopplande semester. Mycket sol och värme. En del shopping. Hyfsad mat och dryck och en riktigt härlig semester. En sådan semester som man ska ha.

Midsommarafton firades utan varken sill, färsk potatis eller nubbe. Utan det blev en middag på hotellet och därefter några drinkar på en bar i byn. Inga blommor under kudden utan bara ett leende över läpparna över en förnöjd dag innan det var dags att sova.




Kram

Bulgarien

2 Läs mer >>
Drar iväg till Bulgarien nu. Ska ligga på en solstol i en liten fiskeby och läsa böcker och bara vara. Vi hörs om en vecka.
Ha det bra så länge och ha en riktigt Trevlig Midsommar.



Kram

Gone fishing

0 Läs mer >>

Hmm. Det känns att jag fyllde år i går. Som tur är så är det bara en gång om året. Kan inte påstå att jag är pigg och alert i dag. Blev firad av mina barn och av Andreas pojkvän Mike. Intog middag på Ulla Winbladh med Champagne, Amarone, Calvados och Margerita. Så det gör sig kännbart i mitt huvud i dag. Tycker nog dessvärre att restaurangen har chanserat lite. Har smakat bättre Biff Rydberg på andra ställen och saknade en äppelchutney till gåslevern. Men vi hade i alla fall jättetrevligt och det var ju huvudsaken.

Hade ju tänkt börja packa och så i dag. Men i och med att jag mår som jag gör, så blir det nog bara en film i soffan istället. Inte många dagar kvar tills att jag ligger på en solstol med en bra bok i handen. Kommer bli så skönt att komma bort från detta regnväder. Börjar förstå mer och mer att jag valde rätt helg att åka till Sandhamn. Fler sådana helger.




Kram

Efterdyningar

0 Läs mer >>

Åt en härlig lunchbuffé med mina arbetskamrater på dagen i går innan vi begav oss på stadsvandring på söder. Strosade runt i kvarteren på söder i för mig obesökta kvarter. Var bl a på Fjällgatan, Mäster Mikaels gränd, Fiskargatan och Mosebacke torg. Fick berättat små historier om byggnaderna och om bl a Per Anders Fogelström som bodde på söder under större delen av sin tid.

Begav mig därefter till Centralbadet för att få en födelsedagspresent. Fick en Thai-massage i en timme. Låg bara och kopplade av och njöt. Bubbel-pool, bastu och thermalbad blev det också. Satt sedan i korgstolarna med ett glas rosévin innan det var dags för middag på en krog vid Stureplan. Åt en utsökt lammytterfilé Provencale med grillad portobello, gratinerad fylld tomat och råstekt potatis. Till det blev det en flaska Usatges 2005 från Priorat. Var mätt nöjd och belåten innan jag kom hem och intog horisontellt läge.

I dag, på den riktiga födelsedagen så har jag blivit firad, grattad och hyllad. Ska snart iväg och äta med mina barn och fira att jag blir ett år äldre.

Tack alla goda vänner för alla gratulationer på min dag.




Kram

Födelsedag

0 Läs mer >>

En begynnande smärta sprider ut sig i min kropp. En sk träningsvärk. Självklart var det dumt av mig att anmäla mig till Blodomloppet, och samtidigt ville jag inte göra mina arbetskamrater besvikna. Men efteråt kändes det "wow". En otrolig värme och ett välmående spred ut sig i min kropp. Jag var stolt över mig själv att jag hade lyckats springa runt en 5 kilometers bana på en bra tid. Är faktiskt glad över att springa i mål på 35 minuter, i och med att jag inte har sprungit på sju år. Så det känns som att jag har fått lite smak på det där med att springa. Med lite mer träning och vilja så är jag nog nere på en kvart inom en snar framtid. Troligtvis beror det på att jag cyklar, simmar, går och åker skidor väldigt mycket. En grundkondition finns där i från start. Ska faktiskt se till att träna en del när jag åker till Bulgarien. Sol, värme, tennis, strandpromenad, simning, joggingtur på stranden och ev någon fisketur. Ska bli så skönt att komma iväg. Nedräkningen har börjat.




Kram

Träningsvärk

0 Läs mer >>

I dag när jag vaknade så undrade jag varför jag hade anmält mig till Blodomloppet. Var det för att mina arbetskamrater tyckte att jag skulle vara med? Ja, ibland har jag nog svårt att tacka "nej". Och när jag tittar på termometern utanför köksfönstret och konstaterar att den står på 11 grader så frågar jag mig samma fråga igen. Why? Jag som inte ens gillar att springa. Tittar ut genom köksfönstret och konstaterar att det t o m småregnar utanför fönstret. Ett sådant där fint och irriterande sommarregn. Funderar på att sätta på min bastu istället. Gå in där och sätta på en chill-out-skiva och bara vara. Kanske ingen dum idé. Det får nog bli så. Helt enkelt ladda batterierna inför starten till Blodomloppet i väntan på att regnet ska upphöra. Det är ju tur att jag har semester så att jag just nu slipper gå ut i detta ruggiga väder.




Kram

Blodomloppet

0 Läs mer >>

Så var det då dags för min son att även han sluta på högstadiet. Förra året gick ju min dotter ut. Har blivit en och annan årlig avslutning som jag har varit på i Oscarskyrkan. Alltid lika mycket folk och många gamla kända från barnens tidiga skolår. Känns som att man är på en mingelfest när man glider runt och hälsar på alla. Var i alla fall en trevlig skolavslutning i kyrkan, trots att regnet duggade lätt under den kyrkliga cermonin.

Hamnade sedan på kvällen på förhandsvisning av "Proposal". En komedi med bl a Sandra Bullock, Ryan Reynolds och svenska Malin Åkerman i. En trevlig och lättsam film med en hel del skratt. Från en kärleksaffär på kontor till familjemöte i Alaska. Mycket varm och härlig film som jag kan rekommendera. Den har premiär på en biograf nära dig den 24 juni. Avvek dock från efterfesten. Kände att jag behövde hem och få min skönhetssömn.




Kram

Skolavslutning

0 Läs mer >>

Lite matt efter veckan som varit och lite låg efter Sveriges insats i gårdagens fotboll begav jag mig till vallokalen för att rösta i EU-valet. Piratpartiet var ett av partierna som har lyckats profilera sig i år. Kan säga att min röst inte hamnade hos dem. Kände mig rätt säker på vem och vilka som skulle få min röst innan jag gick dit. Så vi får väl se om jag har kunnat påverka slutresultatet.

Hamnade sedan på en internationell whiskyprovning (single malt). Provade en svensk, en schweizisk, en tysk, en indisk, en japansk och en från Skottland. Spännande upplevelse. Konstigt nog så toppade Skottlands whisky. Fast de har ju å andra sidan hållit på att tillverka whisky i ett antal år och kan ju sin sak. Blev förvånad över den indiska whiskyn. Hmm. Kan indier göra en sådan bra whisky, var min fråga. Och tydligen så kunde de det. Däremot kan jag säga att jag inte var imponerad av den svenska whiskyn. Tyckte personligen att först Skottland, sedan Japan och därefter Indien i min rankning. Var mycket nöjd och glad efter denna lyckade whiskyprovning.




Kram

Internationell whisky...

0 Läs mer >>

Självklart ska man fira svenska nationaldagen med champagne. Inhandlade en ny sort som jag inte hade prövat tidigare (Launois) och begav mig till gräsmattan framför Sjöhistoriska för att inta den tillsammans med god mat. Regnet hängde dock i luften, men visade sig inte som tur var. Så jag fick i mig både champagne, sauternesvin och god mat som skagenröra, paté och jordgubbar innan jag begav mig hemåt igen. Tror dock inte att vår nationaldag kommer att bli lika stor som norrmännens 17 maj. Såg inte en enda folkdräkt utan istället fler joggandes människor iklädda trikåer och t-shirts. Fast en och annan Sverige-tröja visade sig faktiskt. Kanske för att Sverige mötte i Danmark i VM-kvalet. Och hur gick det då? Kan Sverige spela fotboll? Nja, kan jag väl inte direkt påstå. Tyvärr lyckades Sverige förlora mot Danmark med 0-1. Kan säga att varken Zlatan eller Henrik Larsson i den svenska truppen gjorde några lysande insatser. Inga kommentarer helt enkelt .




Kram

Nationaldagen med Cha...

0 Läs mer >>

Visst är det ganska otroligt hur vädret kan vända så på en dag. Från strålande solsken och 28 grader till regn och åter regn och 10 grader. Men det kan ju bara bli bättre. Förhoppningsvis så visar sig solen i slutet av veckan igen.

Hann i alla fall spela Perod-Ricard BouleTrophy i solen i måndags. Började med drinkar och grillbuffé innan det var dags för bouletävling. Gick i alla fall till semi-final. Så det får jag vara nöjd med. En härlig dag i solens sken.

I går fick mina fötter sin sommarbehandling. Var på pedikyr på eftermiddagen. Så nu har jag fina sommarfötter som är redo att sätta sig in i ett par badtofflor.




Kram

Väderomslag

0 Läs mer >>

Kom hem i går från ett soligt Sandhamn. Tog den tidiga Cinderella-båten som lämnade Strandvägen på lördagsmorgonen och åkte ut i en fantastiskt solig skärgård. Tänk vad vi är lyckligt lottade som har denna vackra skärgård utanför husknuten. Checkade in på Seglarhotellet innan vi begav oss till stranden. På stranden blev det pick-nick med diverse gott att äta och dricka. Från Riesling till Amarone. Min favorit-Amarone gjorde sig väldigt bra till Parmesan-osten med akacia honung. Trötta efter en heldag på stranden intog vi spa-avdelningen. Simmade och bubblade lite och tog ett glas rosévin i korgstolarna framför kaminen. Soft chill-out-musik trängde ut genom högtalarna och man var fullständigt avkopplad.

Intog 2-rätters middag i matsalen. Sparris med ett glas chardonnay till förrätt och hängmörad biff med ett glas Ripasso till varmrätt. Avslutade med en bloody-mary innan huvudet landade på kudden.

Upp tidigt i går morse och tog en halvtimmes simtur i poolen, bastu och bubbel-pool innan frukosten. Sedan ut på stranden igen innan det var dags för att åka tillbaka till Stockholm.

Kvällen firade jag med mina barn på en grekisk restaurang i och med att det var Mors Dag i går.

Så jag kan verkligen påstå att jag har haft en underbar och avkopplad helg.




Kram

Sandhamn

0 Läs mer >>

Har haft för mycket inbokat den senaste veckan. Var på vinprovning med grillviner på torsdagen och sedan jobbade jag på fredagskvällen på en ölprovning. Torsdagen var trevlig när vi provade två vita, två rosé och två röda viner. Avnjöt sedan ett gott lamm med cous-cous till. På fredagskvällen provade vi åtta olika ölsorter. Konstaterade att jag var mycket förtjust i Chimay. En god och välbalanserad öl som inte alls känns så stark som den är (9,1%). Sedan är jag ju väldigt svag för Rauchbier också. Inte helt fel. Så även fredagskvällen blev en mycket trevlig kväll och ett bra avslut på veckan. Och en trevlig avslutning innan ett långt sommarlov.




Kram

Full rulle