0 Läs mer >>

Sitter om summerar året som har gått. År 2009 var tog du vägen? Hade väl tänkt att det skulle vara mitt år, men riktigt så blev det inte. Kanske jag är kräsen, men samtidigt så skulle jag kunna ha ett bättre år. Fast jag är rätt så nöjd i alla fall. Har fått varit frisk hela året, förutom en vecka i höstas. Rätt bra statistiskt sett. En vecka av 52. Fast jag är ju sällan sjuk över huvud taget, så den här veckan drog nog upp min sjukstatistik ändå. Vad har annars hänt år 2009? Det positiva är att George W Bush avgår och ersätts av Barack Obama, Färjestad BK tar sitt åttonde SM guld i ishockey efter att ha besegrat HV71 med 4-1 i matcher, Christer Fuglesang gör sin andra rymdfärd med Discovery, Barcelona vinner Champions League mot Manchester United, Zlatan går över till Barcelona, rökförbud har gällt på krogarna i fyra år, AIK vinner över Göteborg och blir svenska mästare i fotboll (första gången sedan elva år), Djurgården håller sig kvar i Allsvenskan efter en vinst mot Assyriska, räntan sjunker. Det negativa är att man hittar glas i kyckling (har vi redan glömt och äter kyckling igen), svininfluensan och att arbetslösheten stiger. Så sammantaget så har 2009 varit rätt ok ändå. Nyårslöfte? Hmm, dricka mer vatten och leva hälsosammare med mer träning är nog det som jag kan komma på just nu.
Ha ett riktigt gott slut och ett Gott Nytt År. År 2010 here we come.



Kram

Summering av år 2009

0 Läs mer >>

Pustar ut efter julhelgen. Hann ner på stan en sväng med min dotter i går. Shoppade lite kläder till henne. Hittade inget åt mig själv. Är nog för kräsen. Jag inser nog att jag kanske inte är i behov av några nya kläder just nu. Saknar inget speciellt. Det som jag saknar just nu är ledighet. Och jag är glad att jag tog ut semester och flextid så att jag kan vara långledig. Känns bra med en mjukstart in på nästa år istället.
Bänkade mig i soffan på kvällen för att titta på ”Rekordmatchen”, Frölunda-Färjestad. Utomhusstadion i Göteborg hade sålt 31.000 platser. Helt otroligt. Färjestad började bra men höll inte för trycket från Frölunda. Frölundaspelaren Fredrik Pettersson var helt orubblig i kväll. Han stod bakom alla fyra mål som Frölunda satte i Färjestads kasse. När Färjestadstränaren Per-Erik Jonsson sa "bjuu tee" i en av periodpauserna, så menade han inte tebjudning utan att Färjestad skulle bli lite mer aggressiva och ligga på mer. Men Färjestad lyckades inte stå emot trycket. Tror att den där orgelspelaren hade ett finger med i spelet också. Hur kan man spela klämkäcka jullåtar blandat med Toto och Melodifestivallåtar? Det är för mig en gåta. Så tyvärr så fick värmlänningarna åka tillbaka till Karlstad med en förlust. Resultat, 4-1 i kvällens match.



Kram

Vardag igen

0 Läs mer >>

Var ner en snabbis på stan. Skulle köpa konsertbiljetter och titta in på några butiker i mellandagsrean. Var inte så mycket folk ute, troligtvis pga av vädret. Kändes hellre som att jag ville ligga hemma i TV-soffan och bara vara. Blev i alla fall en dvd på mellandagsrean, ”Flickan som lekte med elden” och en polotröja på HM. Passade samtidigt på att köpa biobiljett till ”Luftslottet som sprängdes”, två timmar och 27 minuter på helspänning. Varför skulle Stieg Larsson välja att förpassa jordelivet? Så underbara filmer alla tre, men kan klart erkänna att trean var rent begåvad. Det fanns en röd tråd genom hela filmen och inte en tillstymmelse till att vara långtråkig.  Mmm. Noomi Rapace är en höjdare. Så bra med riktigt bra skådespelarinsatser.
Blev prosciutto med melon och ricottaost vid hemkomst. Riktigt bra kombination tillsammans med ett glas shiraz.



Kram

Annandagen

0 Läs mer >>

Vi fick i alla fall en vit jul. Känns som att det var evigheter sedan det hände. Har varit ute på promenader varje dag för att njuta av vårt tillfälliga vinterlandskap. Tog faktiskt en bastu i går också efter den uppfriskande promenaden. Så skönt att kunna krypa in i värmen efter att snön några minuter innan har piskat en i skinnet. Låg sedan i soffan och såg på en av mina julklappar på dvd, ”Inglourious Basterds” av Tarantino. Denna man är ett geni, helt klart. Så duktig. Filmen är helt underbart bra, med bra filmmusik och bra skådisar. Var mållös. Är ju en fan av hans tidigare Kill Bill-filmer och så nu den här. Wow. Avrundade kvällen med Biff Rydberg innan det var dags för sängen. Börjar äntligen komma ner i varv och känna att jag verkligen är ledig.



Kram

En vit jul

0 Läs mer >>

God Jul önskar jag er alla. Ha en riktigt bra jul och ta hand om er. Hoppas ni har varit snälla så att tomten kommer till er också. Själv ska jag ta en bastu, en promenad och en kopp glögg. Ska beskåda den fina granen som Andrea och Mike pyntade i går kväll. Lite julmusik kommer även att spelas under dagen. Kalle Anka kan man ju inte missa i år heller. Framåt kvällen så blir det middag bestående av hummer och champagne (Pol Roger) till förrätt och oxfilé med kantarellsås, potatisgratäng och Amarone till varmrätt. Avslutar med lite färsk ananas, lite ost och portvin. Kanske slinker det ner någon whisky också. Köpte en Highland Park 18-årig till mig själv. Inhandlade även ett strykjärn, teer, en dvd och några böcker. Så tydligen har jag varit mycket snäll i år.
Ha en riktigt GOD JUL.



Kram

God Jul

0 Läs mer >>

Har tiden rusat iväg eller? Var så slutarbetad att jag vaknade i natt och trodde att jag hade glömt att ställa väckarklockan. Har nog inte riktigt fattat att jag är julledig. Ska bli så skönt. Fick min första julklapp i går, fyra olika teer. Så i morse blev det ”Danderyds special” till frukost. Mycket gott. Får pröva de andra tre under julen också. Handlade all julaftonsmat i går. Dvs bl a hummer och oxfilé. Har redan en flaska Pol Roger på kylning och Amarone finns det flera att välja på. Ska nu ner på stan och handla julklappar. Blir en hård julklapp till mig själv. Den lär finnas på Systembolaget. Highland Park heter den. Så det blir en god whisky, några böcker, en dvd och eventuellt ett strykjärn till mig själv.
Är ofattbart att det bara var en och en halv vecka sedan som jag var ute och åkte båt. Känns som en hel evighet sedan. Stockholm skärgård är så underbar. Längtar tillbaka.
Ha en fortsatt bra dag.



Kram

Dan före dan

0 Läs mer >>

Är hemkommen från det tredje julbordet i år. Var på East och åt deras traditionella julbord med diverse olika godsaker på. Började med sushi och saké för att sedan gå vidare på soppor, förrätter, varmrätter och desserter. Självklart hade de mina favoriter, papayasallad och friterad baby octopus. Satt länge och väl och åt av det läckra julbordet. Så jag var mycket mätt, nöjd och glad när jag rullade ut från restaurangen. Känns mycket välbehövligt med en lång julledighet nu. Konstaterade att november var lång och mörk medan december har rullat på i väldig hast. Vintersolståndet i dag. Vid vintersolståndet lutar jordaxelns norra del maximalt bort från solen, vilket medför att det norra halvklotet alltså får sin kortaste dag och längsta natt. Så nu går vi bara mot ljusare tider. Skönt att det äntligen vänder. Ska nu luta mig själv i säng. Sista arbetsdagen i morgon för detta året.
Sov så gott.



Kram

Julbord nummer 3

0 Läs mer >>

Pustar ut efter en hård vecka. Flera timmars övertid och några partykvällar. Puh. Men snart har jag julledigt och kan vila upp mig. Hade den traditionella julfesten på torsdagen. Tre rätters med snaps, öl, vin och calvados till. Hade tänkt gå hem tidigt men det blev inte så den här gången heller. Så jag var lite trött i går.  Men är man kung på natten så får man vara kung dagen efter också. Var rätt trött efter en hård och tuff arbetsvecka så jag skulle behövt åkt hem i går kväll, men man kan ju inte banga en 50-årsfest. Så det var bara att hålla sig upprätt några timmar efter jobbet till. Blev dock inte så sent som tur var. Hade i alla fall en mycket trevlig kväll, med god mat och mycket tjejsnack. I kväll middag. Som tur var så fick jag sova ut i morse så att jag är pigg och utvilad till kvällens middag.
Är så glad att vi äntligen kommer att få en vit jul. Det har snöat i stort sett varje dag den senaste veckan. Håller tummarna för att den får ligga kvar.
Ha en fortsatt bra helg.



Kram

Hård vecka

0 Läs mer >>
Hamnade på förhandsvisning av Göta Kanal 3 i kväll. Kan säga att det är inte direkt är något att vara stolt över. Känns banalt, enkelt, rörigt och ej genomtänkt. Men var ju nyfiken att se hur dålig en film kan vara. Om man jämför alla tre så skulle de nog bara ha gjort ettan. Har i alla fall sett Göta Kanal 3 nu och kommer inte att rekommendera den. Bra att de släpper den på juldagen, för då finns det i alla fall några som är lediga och har möjlighet att se den så att den därmed kan få några besökare. De hade inte ens några snygga båtar med. Svante Grundbergs kanot Linder var i sådana fall den som var snyggast. Suck. Nej, det blir typ en överkorsad geting för den filmen. Kommer inte ens att hyra den på dvd när den släpps. Känns som att man har sett den förut. Så ni får gå och se filmen på egen risk. Har premiär på juldagen. Min dotter tyckte tom att den var den sämsta film som hon någonsin har sett. Håller inte riktigt med, men det var inte långt ifrån vad jag tyckte heller.
Ha en god natt och sov så gott.



Kram

Förhandsvisning Göta ...

0 Läs mer >>

Är fortfarande mätt och belåten efter gårdagens julbord. Vaknade vid lunchtid på söndagen, väl utsövd och tog en rask promenad runt Djurgården innan det var dags för att göra sig i ordning för julbord på Gondolen. Barnen och jag begav oss sedan upp till Gondolen för att inta årets andra julbord. Fanns en hel del läckerheter som slank ner i magen innan vi avslutade med en Strawberry Daiquri i baren. Är personligen inte så imponerad av det vanliga julbordet utan skulle föredra mer skaldjur. Kan erkänna att jag har blivit mindre traditionsbunden på äldre dar. Hann inte ens med att titta på någon lucia i år. Kanske för att jag värdesätter andra saker i livet. 



Kram

Julbord på Gondolen

0 Läs mer >>
Kan säga att jag har haft en underbar helg. Är så nöjd och tillfredsställd med den. Åkte ut till skärgården i fredags och kom hem i går lördag. Blev hämtad i fredags vid fastlandet för att åka ut till Löparö i skärgården. Champagne vid ankomst och en underbart god middag bestående av lammfilé och till det en italienare. Blev riktigt omhändertagen ute i skärgården.
Upp på lördagsmorgonen och iväg med båten ut i skärgården. Hade medhavda mackor, kaffe och te med oss. Passerade Grinda, Finnhamn, Ingmarsö och en mängd andra öar innan vi la till vid Svartsö. Solen sken från en klarblå himmel och temperaturen låg runt nollan. En underbar båtfärd i vår vackra skärgård i trevligt sällskap. La till vid Löparö vid solnedgången för att packa ihop och återvända till fastlandet.
Kvällen tillbringade jag sen i soffan framför matchen Barcelona-Espanyol. Där Zlatan lyckades göra sitt elfte mål i Barcelona. Var sist 2006 som Barcelona vann mot Espanyol på hemmaplan. Så jag var mycket nöjd med 1-0 till Barcelona. Var också nöjd med helgens aktiviteter, mådde som en prinsessa efter utflykten i skärgården och somnade skönt på kvällen efter all havsluft.



Kram

Hälsohelg

0 Läs mer >>

Förstår inte vad brevbäraren gör av min inbjudan till Nobelfesten. Kom ingen i år heller. Fast vad är en bal på slottet? Förmodligen jättetråkig. Så jag satsade på min egen Nobelfest istället. Blev en trevlig middag med en god vän på ett ölbryggeri. Så det blev en middag i ölets tecken, förutom ett glas vin till maten. Ölsortimentet på Stockholms krogar är ju enormt. Går man på de rätta ställena så dukas det upp både porter, ale, vanlig lager osv. Hade en riktigt trevlig kväll. Så jag var mätt, nöjd och belåten när jag la huvudet på kudden vid midnatt.
I dag fredag och snart helg. Känns välbehövligt. Har varit en hel del under veckan så det ska bli skönt med några dagars ledighet. En helg i lugnets tecken med mycket frisk luft och bara vara.

Kram

Äntligen helg

0 Läs mer >>
Oj, vad tiden går fort. Nu är det inte många dagar kvar till julafton. Frågan som jag då ställer mig är "När ska jag hinna köpa julklappar?" "Och vad ska jag köpa?". I och för sig så ska jag inte köpa så många, men ändå. Jag vet ju att det är samma sak varje år, dvs att december går så himla fort. Något som jag tycker är skönt är att det inte är så kallt. Fast samtidigt blir det ju så mörkt när det inte finns någon snö. Och samtidigt så skulle det bara bli slask utav det och det skulle vara lika mörkt. Så jag föredrar nog värmen i nuläget. Fast om jag får önska så skulle jag vilja ha lite snö på julafton. Om inte för alla barns skull. Men vi får väl se vad tomten kommer med. Min önskelista är inte alltför lång. Kom i går på att jag var i behov av ett nytt strykjärn, så det kommer nog överst på min önskelista. Förutom ett friskt liv, vilket inte kan köpas för pengar. Skulle nog behöva ett par nya skidbyxor också och ett presentkort till något SPA. Men det är inte livsnödvändigt. Jag är nog glad och tacksam vare sig jag får något eller inte. Bara jag får vara med mina barn så är jag mer än nöjd. Fast önska kostar ju ingenting.



Kram

Dan före dan, före da...

0 Läs mer >>
Har haft en superhelg :-). After work i fredags med glada vänner och inflyttningsfest i går. After worken i glada vänners sällskap med både vin och stand-up. Avslutade kvällen på Riche innan hemgång. Lördagen handlade mest om att hitta en inflyttningspresent åt den lyckliga lägenhetsinnehavaren. Eftersom han precis hade tagit jägarexamen så blev det en lockropspipa för järptuppar. Fungerar kanske även på medelsålders kvinnor i sina bästa år. Fast det ska jag nog ha osagt i denna skrivande stund. Men man vet ju aldrig vad det är för jaktbyte som lystrar till denna lockropspipa. I vilket fall som helst så var det i alla fall den trevligaste och roligaste inflyttningsfest som jag har varit på.
Söndagen blev mindre händelserik. Har bara försökt att vila och hämta nya krafter. Ny arbetsvecka i morgon. Ny vecka = nya utmaningar.



Kram

Superhelg

0 Läs mer >>

Är fortfarande mätt efter gårdagens julbord. Kändes som att jag rullade ut från Stadshuskällaren i går kväll. Mätt och belåten med en och annan korv, skinka, ost, grisfot och andra godsaker i min mage. Nedsköljda med mumma och rödvin. Så nu har jag avklarat årets första julbord.
Hann med en privatvisning av Hallwylska museet innan julbordet. Denna underbart vackra våning som byggdes i slutet av 1800-talet och fortfarande står kvar efter grevinnan Wilhelmina. Wilhelmina som vid sekelskiftet 1900 var en stor samlare av konst och konsthantverk. Så många verk finns att beskåda i denna lyxiga lägenhet.
I dag fredag och helg. Så det lär bli en after-work efter jobbet innan jag går hem och gör helg. Önskar er alla en härlig och mysig helg.


Kram

 

Hallwylska och julbor...

0 Läs mer >>
Och Guldbollen går till... Nu har fotbollens mest prestigefyllda utmärkelse delats ut, nämligen Ballon d'Or. Bland de nominerade fanns fyra i från Barcelona, Zlatan, Messi, Iniesta och Xavi. Även Ronaldo, Drogba, Gerrard, Rooney, Kaka och den före detta Barcelona-spelaren Eto var nominerade. Priset gick dock ej helt oväntat till den förhandstippade Lionel Messi med stor marginal. Tvåa blev Cristiano Ronaldo och Zlatan slutade på sjunde plats.
November är över. Skönt, tycker jag och många med mig. Nu går vi förväntansfulla in i december och känner nog alla en viss stress inför julstöket med juldekorationer, matlagning, syltning, griljering och inköp av julklappar. Kylan har i alla fall kommit och bitit sig fast friskt i kinderna. Lite snö på det här också vore inte helt fel.
Ha en bra dag.



Kram 

Ballon d'Or