0 Läs mer >>

Var på en av söders restauranger i torsdags och intog för första gången grillat kalvhjärta. Var lite skeptisk innan, men kan säga att det inte var helt fel. En mör köttbit med dragonmajonnäs och sellerichips. Så nu har jag provat på det också.
Kan säga att det även har varit en hel del vinprovningar under veckan. I torsdags blev det en resa genom Spanien och i går hamnade vi i Europa och Australien. Blev mycket förtjust i El Chaparral från Navarra i Spanien. Ett härligt vin som gav mig mersmak.
I dag blir det en tur ut på Bröllop- och Vinmässan i Nacka strand för att se vad de har att erbjuda.
Ha en fortsatt bra helg.



Kram

Ny smakupplevelse

0 Läs mer >>

Gott nytt år, säger vi. För i dag startar det kinesiska nyåret som ska firas i två veckor. Från kaninens till drakens år. Det är ett år som symboliserar makt, framgång och lycka för folket. Drakens år är innovationernas och företagsamhetens år, den oräddes och stoltes år. Draken är en ohämmad varelse med massor av energi och kreativitet. Den är eldig och passionerad och drar sig inte för någonting. Så vi har mycket att se fram emot under 2012.
Hamnade i kväll på förhandsvisning av filmen ”En gång i Phuket” av och med Peter Magnusson och fick mig många härliga skratt. En må-bra-film med mycket värme som jag verkligen rekommenderar er att se när den har premiär den 3 februari.
Nu natti-natti.
Ha en fortsatt bra vecka.



http://studiomags.blogspot.com/


Kram

Drakens år

0 Läs mer >>

Har varit en turbulent vecka. Två vinprovningar, begravning och middagar. I onsdags höll Jean-Claude Rieflé en mycket trevlig vinprovning där vi provade igenom Alsaceviner av mycket hög klass. Provningen som avslutades med en härlig middag bestående av grillade revben av Gotlandsgris som serverades med syrlig rödkålssallad, rostade hasselnötter och tomatsky smaksatt med rökt äppeljuice och till det en Bonheur Convivial Pinot Gris 2009.
Torsdagen var inte lika munter. Sa då farväl till min vän i Värmdö kyrka. En mycket fin begravning som avslutades med mousserande vin och snittar tillsammans med släkt och vänner. Vila i frid.
Var sen helt slut på fredagen så då blev det en stilla middag med god vän.
I går var jag lite piggare så då var jag ute och åt Sukiyaki på Shogun. Vilket var supergott och mysigt. Gick därefter och tog en Radeberger pils, en av mina pilsnerfavoriter innan vi drog vidare mot Stureplan. Kvällen avslutades senare på Bistro och Noppes innan det var dags för hemgång.
Ska försöka ta mig ut på en söndagspromenad på en snöklädd mark med en temperatur på plus en grad.
Ha en fortsatt bra söndag.





Kram

Turbulent vecka

0 Läs mer >>

Hade en mycket trevlig italiensk vinprovning i går där Rodrigo Redmont, delägare i vinhuset Talamonti höll en underhållande och givande provning. Alla vinerna hade hög kvalité, men tycker nog ändå att Pecchenino Le Coste Barolo DOCG var den bästa. Fast alla vinerna var bra på olika sätt med egna karaktärer.
Ser fram emot morgondagens provning med Jean-Claude Rieflé (ägare och vinmakare, vinhuset Domaine Rieflé). Där vi kommer prova många härliga Alsace-viner. Ska bli kul att få träffa Jean-Claude igen och se om jag fortfarande är lika förtjust i hans viner som tidigare. Tror inte att jag har hunnit ändra mig sedan jag var där för ett och ett halvt år sedan. Så det ska bli mycket trevligt.



Kram

Livet rullar vidare

0 Läs mer >>

I dag är det Tulpanens dag, vilket bör firas. Hamnade i går på en mycket trevlig julgransplundring tillsammans med 24 andra goda vänner, där bordet var fullkomligt överöst med tulpaner. En härlig tillställning med många glada vänner inklusive fiskdamm och Elvis.
Var förbi och köpte tulpaner till mig själv i dag för att fira Tulpanens dag. Vilka nu pryder vardagsrumsbordet.
Fredagen blev inte riktigt som inplanerat. Var glad att jag hade möjlighet att komma på middagen som jag tidigare hade tackat ”nej” till istället. Blev en mycket trevlig fredagskväll i glada vänners sällskap.
I morgon vinprovning efter jobbet med Rodrigo, ägare av Talamonti. Blir säkert en mycket trevlig och givande kväll.
Ha en bra vecka.



Kram

Tulpanens dag

0 Läs mer >>

Ibland undrar jag om livet är orättvist. När man rycks undan i livet vid en ålder av endast 50 år på två dagar, då är livet orättvist. Så ofattbart och overkligt. Sorligt och tragiskt. Jag hoppas min käre vän har det bra och jag kommer alltid att minnas dig som den stora personlighet som du var. Vila i frid.
Gick på bio i dag, ”The girl with the dragon tattoo”, för att kunna tänka på något annat. Det är så skönt med bio på det sättet att man kan fly verkligheten en stund och bara sitta tillbakalutad i en biofåtölj och njuta av en bra film. Här och nu. Behövdes för att fokusera på något annat.
Ha en trevlig helg och ta till vara varje sekund.



Kram

Smärtsam vecka

0 Läs mer >>

Ja, äntligen blev det några minusgrader så att jag kunde passa på och frosta av frysen. Sol, klarblå himmel och minus fem grader.
Började dagen med en promenad runt Djurgården för att få luft och få röra på mig. Hägrarna hade flyttat från Isbladskärret till en av taknockarna längs promenadstigen vid Djurgårdskanalen. De såg ut att trivas i solen och verkade inte ha några planer att flytta till varmare breddgrader. Själv skulle jag kunna tänka mig att ta en trip till solen. Fast det får vänta ett tag. Behöver jobba nu och bygga upp varumärket.
Säger Grattis till småkronorna som blev VM-hjältar i veckan när de slog Ryssland. En spännande match som slutade 1-0 och gjorde Sverige till VM-guld vinnare, vilket inte har hänt på 31 år. Bra jobbat
Ha en fortsatt bra söndag och en bra vecka.





Kram

Frysen avfrostad

0 Läs mer >>
God fortsättning på 2012. Hoppas din nyårsafton var bra. Jag tillbringade min nyårskväll på en restaurang med fyra-rätters middag i ett vintrigt Edsåsdalen. Efter en dag i skidbacken med minus 5, strålande sol och klarblå himmel satt det bra med en bastu innan nyårsstassen skulle på.
Hade en mycket trevlig kväll med gin och tonic, god mat, champagne, rödvin och cognac.
Återvände till huvudstaden i kväll och känner mig härligt trött efter all frisk luft. Är på väg i säng för att orka upp till en ny arbetvecka.
Ha ett fortsatt gott 2012 och en bra vecka.





Kram

God fortsättning på 2...