0 Läs mer >>

Hamnade i dag på en trevlig provning hos en av de större vinagenturerna . En italiensk vinprovning med flera italienska producenter på plats. Provade flera viner som hade och har tre glas i Gambero Rosso. En mycket trevlig provning med många goda viner. Fortsatte sedan till Sturehof och Anglais innan det var hemgång. I morgon ser jag fram emot att besöka Beer & Whiskyfestival i Nacka strand som har 20 årsjubileum.



Kram

Italiensk vinprovning

0 Läs mer >>

Hamnade i går på genrepet på Scalateatern med Lasse Berghagen på scenen. Har alltid tyckt att Lasse Berghagen är den som har varit bäst som programledare i ”Allsång på Skansen”. Med sin charm och personlighet har han trängt in i mångas hjärtan och även i mitt. Så även på Scalateatern i går. Med sin charm och mysfaktor äntrar han scenen med bravur. Allas vår Teddybjörnen Fredriksson som pratar anekdoter från sitt tidigare liv och varvar det med sina egna sånger. En myskväll med Lasse Berghagen helt enkelt.
I morgon helg med massa aktiviteter. Om du har möjlighet så tycker jag att du ska åka ut till Nacka Strand och besöka Beer and Whiskyfestival som har 20-årsjubileum i år. En och annan trevlig öl och whisky kommer att serveras.

Kram

Lasse Berghagen på Sc...

0 Läs mer >>

Hade en underbart härlig lördag med boulespel och kräftkalas. Med glada vänner känns livet rätt så enkelt. Så först bouleturnering och sedan kräftor tillsammans med västerbottenostpaj, snaps, öl, bröd och ost. Fick nog i mig ett kilo kräftor innan det var dags för hemgång.
Söndagskvällen var vigd för konsert. Cotton Club med Richard Häger i täten och hans 12-manna orkestern med bland annat fyra blåsare gjorde kvällen till en oförglömlig kväll. Wow. Kände hur jag fick gåshud och mungiporna lyftes till öronsnibbarna. Och det blev ju inte sämre när Kayo och Gladys del Pilar intog scenen. När Gladys sjöng ”Licence to Kill” med sin enorma pipa, då var jag såld och när Kayo körde sin Grace Jones med all sin charm och röst därtill då var kvällen fulländad. Kände till och med i dag att jag levde på glädjen från gårdagskvällen. En underbar och fantastisk kväll.







Kram

Cotton Club

0 Läs mer >>

Hade i går en ölprovning med 12 ölälskare. Blev tysk och tjeckisk öl. Alla var nöjda och glada och jag fick applåder. Efter provningen blev det hemgång och sängen, var rätt trött efter en hektisk vecka.
I dag skiner solen från klarblå himmel. Ska passa på och ta en cykeltur i solen innan det blir boule och kräftskiva med goda vänner.
Har börjat blogga om mat och dryck på Din Vinguide. Gå gärna in och kolla på
http://www.dinvinguide.se/spansk-olprovning/
Ha en fortsatt trevlig helg.



Kram

Ölprovning

0 Läs mer >>

Vill du haka på en givande vinresa till Valpolicella, Amarones vagga, med resedatumen 5-8 maj, 17-20 maj, 13-16 september eller 4-7 oktober?
 I resan ingår:
- flyg med SAS Kastrup/Arlanda till Malpensa t/r
- 3 nätter mitt i Valpolicella på charmiga Castrum Relais
- Unik matlagningskurs och middag på slottsliknande Villa Verità
- Helpension inklusive dryck enligt program förutom en lunch i Milano
- Transfer i modern buss under hela resan
- 9 vinprovningar inkluderat en stor blindprovning med 10 olika Amarone
- En ost- och salamiprovning hos lokal producent ihop med högklassiga viner
- Shopping och kultur i de vackra städerna Verona och Milano
- Lokal engelsktalande guide under större delen av resan
- Skandinaviska guider finns med under hela resan
- Lättsamma sensoriska övningar under hela resan
Pris 12 990 kronor från Arlanda och 12 490 kronor från Kastrup. De erbjuder 500 kronors rabatt vid bokning senast 28:e september.
Vid intresse vänligen maila [email protected] eller ring Mikael Ekeblom på 0766-344090.
Jag kommer själv troligtvis åka med perioden 17-20 maj.





Kram

Vinresa till Valpolic...

0 Läs mer >>

En sprakande helg med olika aktiviteter och färggranna höstlöv. Hösten har verkligen kommit till huvudstaden. Löven på träden varierar i färgerna från grönt till rött till gult. Höstjackan har tagits på och numera används strumpor i skorna.
En annan sak som förtydligar att hösten är här var att det var bartömning på Strandbryggan i fredags. Vilket betyder att restaurangen stänger för säsongen och trevliga barpriser hägrar i baren. Var förbi där en stund i fredags innan det var dags att gå vidare för en vinprovning i Riedelglasen. Blev en Chardonnay, en Sauvignon Blanc, en Cabernet Sauvignon och en Pinot Noir.
Lördagen vigdes åt öl. Blev en trevlig tysk ölprovning i källaren i Gamla stan. Från weissbier till rauchbier. Mycket trevligt och lärorikt. Gott och alltid lika givande.
I morgon ny vecka med nya möjligheter. Ha en bra vecka.



Kram

Hösten är här

0 Läs mer >>

Hamnade i kväll på förhandsvisning av ”Colombiana” en actionfilm av Luc Besson. Det vill säga han som gjorde ”Leon” och ”Nikita”. Zoe Saldana från ”Avatar” är som ett smidigt kattdjur när hon tränger sig in i de kriminellas värld och mördar folk helt iskallt. En otroligt bra film med action hela tiden. Denna film som har premiär på fredag får fyra solar av mig, helt solklart.
Hamnade även på en solklar whiskyprovning i lördags. Provade fem olika whisky på denna lyxprovning. Tyckte att den 27-åriga Caol Ila’n var bäst, med sin eleganta rökton. Och tillsammans med osten comté var den helt utsökt.



Kram

Förhandsvisning Colom...

0 Läs mer >>

I går blev det avskedskalas med min dotter. Usch vad hemskt det känns. Min lilla tjej ska flytta till Barcelona. Den lilla tjejen som tultade omkring i lekparken har blivit vuxen och ska stå på egna ben och flytta till Barcelona. Puh. Känns jättejobbigt. Men självklart lärorikt och en otrolig erfarenhet för henne. Fast det kommer att kännas tomt så klart.
Önskar henne all lycka och känner redan en otrolig saknad.
Ha en fortsatt bra lördag.



Kram

Avskedskalas

0 Läs mer >>

Var i kväll på en mycket intressant och givande provning. Fick en föreläsning av Maximilian Riedel om val av glas till rätt druva. Har det egentligen någon betydelse vilket glas man väljer? Ja, det har det. Och till och med en stor skillnad. Provade en Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir och en Cabernet Sauvignon i deras riktiga glas och även i de andra glasen. Tycker att det är helt otroligt hur vinerna kan skilja sig i de olika glasen. Helt fantastiskt faktiskt. En otrolig upplevelse.
Var också på en annan trevlig provning förra veckan när den tvåårsnominerade vinmakaren, portugisen Anelmo Mendes och som år 2010 valdes till ”Årets producent” av Revista del Vinhos, höll en mycket trevlig provning. Fick bland annat prova hans underbara Alvarinho Contacto.
Själv provade jag kombinationen ostron och champagne i måndags. Och jag kan erkänna att det fortfarande håller. Avslutade med en bastu och bad i det 17-gradiga vattnet innan det var dags för hemgång.
Nu natti, natti, för att orka upp till en ny härlig dag. Sov gott.


Jag och Maximilian Riedel



Kram

Riedelprovning

0 Läs mer >>

Hösten närmar sig med stormsteg. Man känner att morgonluften är lite svalare och solen inte orkar upp lika högt som de varma sommardagarna. Försöker utnyttja de fina soldagarna på bästa sätt innan höstlöven gör sig påminda och uteserveringarna slår igen. Hamnade en sväng på Lisa på torget på after-work i fredags. Trevligt och mycket folk.
I går blev det pic-nic i Tessinparken med speciallagade amerikanska mackor och rosévin. Kände även att vi skulle utföra någon sorts aktivitet i parken, så det blev boule. En trevlig lördag som avslutades med en middag på en restaurang i närheten.
I dag har jag mest bara varit. Lite trött efter helgens aktiviteter. Blev dock en promenad på Djurgården för att åtminstone få lite luft i det soliga vädret. Och till middag blev det rester från veckan, det vill säga hemlagade Wallenbergare med hemlagat potatismos.
I morgon ny vecka med nya möjligheter. Ha en fortsatt bra söndag och en bra vecka.



Kram

Seg söndag