0 Läs mer >>

Förstår inte varför jag har varit så trött den här helgen. Kan det bero på någon släng av vårtrötthet. Skulle göra så mycket, men somnade bara. Kunde inte ens hålla ögonen öppna för att se Sverige spela 0-0 mot Portugal. Isaksson hade tydligen varit lysande i mål som höll nollan. Så förhoppningsvis så har jag genom mitt  sovande laddat batterierna i helgen inför en ny arbetsvecka.

Tog mig i kragen i dag och gav mig ut på Djurgården på en ca två-timmes långpromenad längs Djurgårdskanalen. Var välbehövligt. Konstaterade att hägrarna var tillbaka vid fågelsjön och att alla topplägenheter var upptagna i träden. Så om du är häger så är det ingen idé att rikta näbben mot Isbladskärret, för där är det fullt, utan du får helt enkelt leta efter någon icke lika fashionabel boning.

Hann även med ett pass Body Balance i dag också. Var ju lite tveksam förra gången som jag prövade på det. Och kunde i dag konstatera (man måste ju ge saker och ting två chanser) att detta verkligen inte är något för mig. Men det var i alla fall skönt med en bastu efteråt.

Ny arbetsvecka i morgon och nya tag. Önskar dig en bra vecka och att våren snart kommer att komma på allvar.




Kram

Häger på plats

0 Läs mer >>

Varför blir det så på fredagar? Alltså att jag somnar i soffan innan jag vet vem som vann finalen i Let's Dance. Antagligen för att jag är helt slut efter en tuff arbetsvecka. Jag hoppas att det blir bättre och lättare när våren kommer. Längtar faktiskt efter att sitta på uteserveringarna i solen och sippa på ett glas vin. Jag blir ju inte så inspirerad till det när jag tittar ut. Snö och grått väder. Skulle vilja göra som björnarna. Dvs sova hela vintern och komma fram när uteserveringarna öppnar. Tänk om det gick och göra så. Och självklart kan jag då inte sova på morgonen när det är helg. Vakande sex i morse men låg i alla fall kvar i sängen till sju. Helt sjukt. Varför kan man inte sova när det är helg? Antagligen för att jag har den automatiska klockan inbyggd i kroppen. Jag är helt enkelt van att gå upp så tidigt. Men då får jag ju desto mer tid över till att fixa hemma. Allt det som jag inte hinner under veckorna. SÅ lite positivt är det ju.

Se till att vara hemma mellan 20.30 - 21.30 i kväll då klimataktionen Earth Hour har släckt ner många belysningar över hela världen. Finns risk att det kommer att ske ett och annat brott och en annan trafikskada. Så ta det säkra före det osäkra. Ladda upp med massor av ljus och mys hemma i mörkret under den tiden.

Ha en fortsatt trevlig helg.




Kram

Trötta fredagar

0 Läs mer >>

Nyss hemkommen från generalrepetitionen av "I väntan på Godot". Tycker att Thommy Berggren har lyckats bra. Med skådespelare som Mikael Persbrandt och Johan Rabaeus så går det inte att misslyckas heller. De kompletterade varandra mycket bra. Så med en hel del humor blir den mycket sevärd. Kan dock vara lite långdragen emellanåt i och med att den håller på i tre timmar och tjugo minuter. Väldigt kul att se Persbrandt på scenen igen. Så skynda er att boka biljetter, om det finns några kvar. Premiär på fredag.

Inte fel med ord som börjar på vå. T ex vår. Trodde att våren hade kommit för att stanna. Men i dag var det riktigt aprilväder. Jag är ändå optimist och hoppas att våren inte är alltför långt borta. Härom dagen hade vi vårdagjämning och i morgon våffeldagen. Tycker verkligen om ord som börjar på vå.

Och har du en miljard över så får du köpa Zlatan. Zlatan är nämligen till salu. Inters president Massimo Moratti vill ha en miljard för honom.




Kram

I väntan på Godot

0 Läs mer >>

Efter en tuff arbetsvecka så behövde jag lite miljöombyte. Så jag tog en tripp till Romme. Har inte åkt skidor en enda gång denna säsong, så det var på tiden innan säsongen är slut. Jag som har varit en sådan skidfantast tidigare. Och i år har jag inte haft någon längtan. Är det ett ålderstecken? Eller är det för att jag har blivit mer bekväm? Kände inget speciellt när jag for nedför backarna heller. Konstigt. Men visst var det skönt att få åka skidor igen, men samtidigt inget som kände att jag hade saknat. Frisk luft och motion var i alla fall välbehövligt. Sen middag efter skidåkningen. Toast skagen och råbiff stod på menyn. Till det blev det vin, romdrink, blåbärsgrappa och whisky. Så jag var rätt mör och nöjd när jag åkte hem vid 2-tiden.

Söndag och vilodag i dag. Behövs för att ladda batterierna. Blev lite inspirerad av det vackra vädret i morse så jag flyttade en av mina buskar i rabatten. Men nu ska jag bara vara och ladda för en ny arbetsvecka.




Kram

Romme

0 Läs mer >>

Förstår inte varför veckan går så fort. Men samtidigt ska jag inte klaga. Det är precis så som jag vill ha det. Veckorna består av jobb, akupunktur och vatten-qigong, barn och matlagning. Hinner inte med så mycket mer. Fast i dag var jag på förhandsvisning av "Sommaren med Göran". Peter Magnusson från Hey Baberiba-gänget har regisserat denna film. En underbar feel-good-film med mycket humor. Har nog inte skrattat så mycket på länge. Tycker att Peter har fått till det. Snygga Stockholmsbilder, en söt kärlekshistoria med mycket värme. Göran som blir dumpad av sin tjej, tar med polaren och dennes hund "Tingeling" på en segelbåt för att besöka en midsommarfest där en snygg tjej lär närvara. Många traditionella intriger uppstår och många skratt. Skådespelare som medverkar är bl a Peter Magnusson, David Hellenius, Christine Meltzer  och Dan Ekborg. Rekommenderar den varmt när den har premiär i sommar.


Kram

Sommaren med Göran

0 Läs mer >>

Är mycket nöjd med min helg. Har fått med det som jag mår bra utav. Fredagen var mycket lyckad och lördagen löpte på bra. Såg schlagerfestivalen i går och blev väldigt förvånad att Malenas "La voix" blev den som får representera Sverige i Moskva. Inte riktigt vad jag hade tippat. Trodde nog att EMD eller Måns skulle få åka till Ryssland.  Men vad vet jag. Schlagerfestivalen är inte vad den var förut. Eller schlagermusiken är inte vad den var förut. Men vi får väl se hur det går i Moskva. Tror nog att min grekiska kompis Sakis Rouvas kommer att få en bättre placering än det svenska bidraget.

I dag var det vår i luften. Snön börjar försvinna, vårfåglarna kvittrar i buskarna, tulpanlökarna har kommit upp i rabatten och lukten av blöt asfalt tränger sig in i näsborrarna. Äntligen så går det mot rätt håll. Alla välkomnar vi väl våren.

Var i dag och testade "Bodybalance". En träning som är en blandning av yoga, tai chi och pilates. Kan nog säga att det inte riktigt är min grej. Det låter bra, men i och med att jag är lika vig som ett kassaskåp så jag hade vissa svårigheter att utföra vissa rörelser. Så jag kommer nog inte att ta till mig denna aktivitet. Fortsätter istället med min vatten-qigong och akupunktur.

Ha en bra vecka.




Kram

Hellyckad helg

0 Läs mer >>

Börjar nu vakna till liv efter gårdagen. Blev tjejmiddag först innan utgång på lokal. Hade nog trevligast på tjejmiddagen. Man kan ju säga att det finns ett och annat att prata om när fem tjejer får i sig lite vin och temperaturen stiger. Tror säkert killarna skulle ge vad som helst för att få vara en liten fluga på väggen.  God mat och gott och dricka. Blev sedan taxi till ett danshak i stan där vi svängde våra lurviga med en och annan dansant kavaljer innan vi tog en taxi hem. Kul att komma ut och lufta sig ibland. I kväll middag och schlagerfestival.  Håller tummarna för rätt låt. Vi får väl se vem som tar hem vinsten i kväll och får äran att åka till Moskva. Ha en trevlig schlager-kväll.



Kram

Schlagerfestivalen

0 Läs mer >>
Fredag och snart helg. Skönt. Laddar inför tjejmiddagen i kväll. Fem ostyriga rådjur på middag och sen utgång. Kanske blir det Le Bon Palais som vi beger oss till efter middagen. Vi får väl se var någonstans våra ben styr oss. Eller rättare sagt, vart taxi-chauffören kommer att släppa av oss.
Laddar även inför Melodifestivalen på lördag. Blir det Måns Zelmerlöw, som har samma födelsedag som jag har, som tar hem vinsten i Globen på lördag. Min Facebook-vän, Sakis Rouvas, är en kopia av Måns. Sakis som kommer att tävla med "This is our night" för Grekland i Moskva kommer att få det tufft om Måns går vidare. Eller blir det Alcazar, Caroline af Ugglas eller EMD som får tävla mot  bl a Greklands Sakis Rouvas "This is our night". Sakis är redan favorittippad. Spänningen är olidlig.

Kram

Snart helg

0 Läs mer >>

Var på förhandsvisning av Gran Torino i kväll. Clint Eastwood som både har regisserat filmen och även spelar huvudrollen i den gör en bra rollprestation som den gamle grinige krigsveteranen Walt Kowalski. Walts fru har precis gått bort och som enda vit väljer han att bo kvar i kvarteret. Hans buttra och griniga attityd visar inget tecken på någon känslomässig attityd. Men hans hjärta smälter lite när han tar sig an grannpojken Thao. Walt känner sig mer hemma i den asiatiska familjen än i sin egen. Clintans karaktär kan liknas vid en Dirty Harry kopia. Med en hel del humor och känslomässiga relationer så är den mycket bra. Clintans repliker och hans mimik är riktigt underhållande. En klart sevärd film med bra tempo. Filmen har premiär nästa fredag.

Grattis Färjestad. Färjestad gick vidare till semifinal efter kvällens match mot Brynäs. FBK slog nämligen Brynäs hemma med 2-1. Så gävleborna fick åka tillbaka hem till Gävle med sänkt huvud och klubborna mellan benen. Blev 4-0 i matcher till Färjestads fördel. Grattis.




Kram

Gran Torino

0 Läs mer >>
Internationella kvinnodagen passerade omärkt i går, men något som inte har passerat obemärkt är att Jonas har gått över till Rockklassiker 106,7. Tror du jag blev glad i morse när jag slog på Rockklassiker och hörde Jonas underbara stämma strömma ut genom högtalarna. Har faktiskt varit lite orolig att jag inte skulle få återuppleva hans reptilsnabba tunga igen. Men nu kan jag andas ut. Jonas kommer åter igen att förgylla min morgnar. Kan livet bli bättre?
Vi diskuterade även Jonas på 50-årsfesten i lördags. En kvinna berättade då att även hon hade skrivit mail till Jonas. Jag kunde då berätta för henne att hon bara behövde byta kanal till Rockklassiker. Och hon sken upp med en gång.
Så jag har gått från soft vinyllyssnare med ABBA, Lisa Stansfield och Elvis till rockare med U2, Billy Idol och Red Hot Chili Peppers. Men vad gör man inte för att vakna till liv på morgonen med radions bästa radiopratare.
En annan sak som också gjorde mig glad var att Färjestad slog Brynäs borta i den tredje kvartsfinalen, så ställningen är nu 3-0. Heja Färjestad.

Kram

Rockklassiker 106,7

0 Läs mer >>

Har så smått börjat återhämta mig från helgen. Fredagen avlöpte lugnt. Hemmakväll hemma i soffan. Lördagen var mer hektisk. Först filminspelning med jubilaren sen 50-årsfest hemma hos henne i Enskede. Grattis Åsa på Din 50-årsdag. Ett fyrtiotal gäster åt och drack gott. Lammstek och lax med olika smarriga röror och sallader serverades samt en mängd olika desserter. Till det drack vi mängder av vin och Calvados. Så när klockan började närma sig 01, så var det dags för mig att ta mig hemåt. Så jag var mycket mätt och belåten när jag tog en taxi hem för att nanna kudden.




Kram

50-årsfest

0 Läs mer >>

Premiär på slutspelet i hockeyn i dag. I och med att Färjestad fick välja först så valde de Brynäs, ett klokt val med tanke på att Brynäs inte har vunnit på bortaplan mot FBK på många år. Spännande match i dag på Läkerolarenan. Men Färjestad hade matchen, helt klart. Så fort någon av Färjestad-spelarna var utvisade så blev Brynässpelarna som yra höns. Inget taktiskt spel, utan bara lite vimsigt. Så gick då segern till FBK. Dock bara 2-0 till FBK, men ändå en vinst till rätt lag.

Har faktiskt haft lite sorg i dag, fast jag bara egentligen vill skriva positiva saker på min blogg. Men att ha någon som Jonas i radion är att ha fri rehabilitering åt de sjukskrivna. Han är helt enkelt guld värd. Var inne en snabbis och lyssnade på Radio Vinyl i dag... Men inte en susning av samma snabba tugg och kvalité. Den nya hade ju inte ens en susning om var Färjestad kom ifrån. Suck. Det säger väl allt. Jag är ingen stalker, men Jonas var en som kommer att gå till historien. I och med att jag själv har jobbat med radio så har jag lite att jämföra med. Jag önskar att jag får höra hans vassa tunga på en annan kanal så fort som möjligt, i annat fall får han göra som Robert Gustafsson, dvs spela in en dvd, så att jag kan åtnjuta hans verbala konster med det svenska språket framför TV:n istället.

Var i alla fall glad att min vatten-Qi-gong startade i går igen. Att sjunka ner i den 33-gradiga bassängen och utöva rörelserna i vattnet är en lisa för själen. Så i nuläget har jag bytt ut Jonas mot vatten-Qi-gongen.




Kram

Slutspel

2 Läs mer >>

Ibland så händer det plötsliga grejer som gör så att det känns som att marken rycks undan under en. Att man helt plötsligt trampar vatten mitt ute på någon ocean. Denna ocean som försvinner just nu, är Jonas. Jonas, vars hebreiska namn betyder vit duva, min uppiggande röst på morgonen, som "make my day". Jonas, Mr Radio Vinyl 107. Han som får mig att dra på smilbanden ett flertal gånger på morgonen så jag nästan sätter mitt morgonte i vrångstrupen. Han som bjuder på sig själv med sin verbala och reptilsnabba tunga. Han är ett unikum, en klippa, en positiv och uppmuntrande person som förgyller min dag och sätter guldkant på min tillvaro. Jonas, I'm gonna miss you. Först var det musiken som drog mig till Radio Vinyl 107, men ju mer jag lyssnade på programmet så blev jag mer och mer förtjust i Jonas. Han blev som ett gift. Jag kunde helt enkelt inte vara utan honom. Jag satt tom och lyssnade på gamla inspelningar på helgerna som jag hade missat under veckan. Jonas som var ett mycket populärt namn under 60-, 70- och 80-talet, känns ju annars rätt för Radio Vinyl 107 som annars spelar just 60-, 70- och 80-talsmusik. Så nu när han fäller ut sina vingar och flaxar vidare till en annan radiostation så hoppas jag att jag har möjlighet att njuta av honom där. Tack för din tid på Radio Vinyl 107.




Kram

Jonas lämnar Radio Vi...

2 Läs mer >>

Wow, vilken helg. På fredagen så såg jag till att bänka mig tidigt på ostronrallyt. Fick i mig 17 stycken plus några glas champagne. För att därefter bege mig till Östermalmshallen. Där fick jag i mig en halv hummer med ett glas Chardonay plus några glas Riesling. Sen vidare till Sturehof där det blev några till glas vin innan hemgång. Så man kan säga att det blev en riktig helkväll.

I dag lördag var det först frissan, sen bio "Män som hatar kvinnor" och sen middag på Café Operas bakficka. Filmen var underbar. Jag tycker verkligen att de har fått med bokens innehåll på ett bra sätt och Noomi Rapace är lysande i rollen som Lisbeth Salander. Efter bion blev det Biff Rydberg på Caféets bakficka, champagne på nya Collage och drinkar på en annan krog. Så jag var rätt slut innan jag tog en taxi hem. I morgon söndag och vilodag. Jag är glad att jag inte anmälde mig till Vasaloppet i år heller.




Kram

Män som hatar kvinnor