Amarone DOCG

För att fira att DOC:erna Amarone della Valpolicella och Recioto della Valpolicella i Veneto i Italien har blivit befordrade till DOCG så arrangerade Italienska Handelskammaren en provning med efterföljande middag på Sheraton Hotel i går. Så självklart hamnade jag där efter jobbet. DOCG som är den högsta klassifikationen i Italien representerades av 16 producenter från Valpolicella. Så en och annan Ripasso, Amarone och Recioto slank ner. Personligen så gillar jag mestadels en Amarone med mycket frukt, med en viss syltighet och med lång eftersmak. Den Amaronen som man sitter och sippar på. Fast det beror ju också på vad man har till. Till en krämig pasta föredrar jag ju en mer elegantare Amarone med en hel del syra i. Så det beror alltså på när och till vad man ska dricka den. Men helt klart är att en Amarone aldrig är fel. Avslutade som sagt kvällen med en trevlig middag med mycket god mat med tillhörande goda Amarone-viner innan jag tog en taxi hem i den ljumma natten.



Kram

Kommentera här: